FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
da im nije trebalo za evrope, i da je Amar stavio bekriju od pocetka prosli bi s tri gola razlike, ovako smo ih tad pogurali da odu u evropu 
- invincible1921
- Kontakt:
i da colic nije prbacio jugado19211 je napisao/la:da im nije trebalo za evrope, i da je Amar stavio bekriju od pocetka prosli bi s tri gola razlike, ovako smo ih tad pogurali da odu u evropu
=\_1921_/=
i to takoderinvincible1921 je napisao/la:i da colic nije prbacio jugado19211 je napisao/la:da im nije trebalo za evrope, i da je Amar stavio bekriju od pocetka prosli bi s tri gola razlike, ovako smo ih tad pogurali da odu u evropu
- Neandertalac
- Kontakt:
Tebi svaka cast za postove .FKZ1921 je napisao/la:Ocekujem otvorenu i zanimljivu utakmicu u nedjelju. Siguran sam da ce biti golova,da ce igra biti bolja nego na predhodnih nekoliko utakmica.
Ekipe su u prilicno razlicitim situacijama. S jedne strane FKS je pokusalo dovesti kvalitetne igrace,koji bi prema njihovom misljenju trebali napraviti evidentnu razliku i ocekivali su da vec u ovoj fazi prvenstva budu na vrhu sa znacajnom bodovnom razlikom. S druge strane,Zeljo je u prvenstvo usao sa potpuno novim timom.Od standardnih igraca iz prosle sezone tu su samo Stanic i Tomic,ostali su,ili se vracali nakon povreda ili nisu bili standardni...Puno novih igraca,puno mladih koji su, ne oko prvog tima vec unutra...Uz to,evidentno smanjenje budzeta,ustede u svim segmentima kluba...Gledajuci to,Zelji su mnogi predvidjali tavorenje u sredini tabele,mnogo problema u samom funkcionisanju...Mnogi navijaci naseg kluba su takodje bili pesimisti...
Nakon 12 kola imamo zanimljivu situaciju. Zeljo je drugi,treci,sa bodom manje od prvog,FKS peto sa tri boda manje od Zelje. Sta to znaci? Prvo,u FKS su precjenili neke igrace koje su doveli. Razliku ne mogu praviti igraciiz nase lige(Bilbija,Puzigaca,Kovacevic,Travancic,Puric,Cimirot,Stojcev,Bekic,Okic,Duljevic...ovi koji su u momentu dolaska bili negdje drugdje, a ne u nasoj ligi, ne znaci nista,svi su bili u ovoj ligi,otisli negdje,nisu prosli tamo negdje gdje su otisli i sad su tu)...ne mogu razliku praviti ni igraci iz okruzenja koji su negdje nesta igrali...Vjerujem da cak ni oni koji su ih dovodili ne znaju gdje i sta su igrali i kakvog igraca su doveli(npr.Kostic,Kalasi,Mitrevski,..
U moru dovedenih igraca,razliku je pravio samo Jajalo i mozda ce Benko.
S druge strane,cak i da su doveli znatno bolje igrace,treba vremena da od njih napravis tim,kolektiv...Zbog toga je svaki neuspjeh izazivao visestruke frustracije,multiplicirao probleme tako da,cak i kad su realno zasluzili pobjediti,nisu to uspjevali upravo zbog toga. I sad su tu,u situaciji da vise ne smiju napraviti niti jedan jedini kiks.
Koliko god pokusavali pobjeci od tih cinjenica,to nije moguce.To mora stvarati dodatni pritisak na njihove igrace.
Zeljo je tu gdje jeste. Realno,trece mjesto nije rezultat nekih kvalitetnih igara na terenu. Ono je vise rezultat jednog pozitivnog stanja duha,timskog ponasanja na terenu i van terena,vjerovanja u uspjeh. Jednostavno,Zeljo zna pobjedjivati. Igraci Zelje vjeruju u sebe,i to nije floskula.Oni su svjesni da su dobri,da su bolji od protivnika i da je normalno da pobjede. Na taj nacin gledaju i na nedeljni derbi. Oni zaista vjeruju u pobjedu.I oni i trener.
Gledajuci sve faktore koji mogu uticati na ishod ove utakmice,moje je misljenje da je prednost na nasoj strani.
Željezničar za život cijeli !
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
Svaka čast na extra postu!Jedina moja zamjerkaFKZ1921 je napisao/la:Ocekujem otvorenu i zanimljivu utakmicu u nedjelju. Siguran sam da ce biti golova,da ce igra biti bolja nego na predhodnih nekoliko utakmica.
Ekipe su u prilicno razlicitim situacijama. S jedne strane FKS je pokusalo dovesti kvalitetne igrace,koji bi prema njihovom misljenju trebali napraviti evidentnu razliku i ocekivali su da vec u ovoj fazi prvenstva budu na vrhu sa znacajnom bodovnom razlikom. S druge strane,Zeljo je u prvenstvo usao sa potpuno novim timom.Od standardnih igraca iz prosle sezone tu su samo Stanic i Tomic,ostali su,ili se vracali nakon povreda ili nisu bili standardni...Puno novih igraca,puno mladih koji su, ne oko prvog tima vec unutra...Uz to,evidentno smanjenje budzeta,ustede u svim segmentima kluba...Gledajuci to,Zelji su mnogi predvidjali tavorenje u sredini tabele,mnogo problema u samom funkcionisanju...Mnogi navijaci naseg kluba su takodje bili pesimisti...
Nakon 12 kola imamo zanimljivu situaciju. Zeljo je drugi,treci,sa bodom manje od prvog,FKS peto sa tri boda manje od Zelje. Sta to znaci? Prvo,u FKS su precjenili neke igrace koje su doveli. Razliku ne mogu praviti igraciiz nase lige(Bilbija,Puzigaca,Kovacevic,Travancic,Puric,Cimirot,Stojcev,Bekic,Okic,Duljevic...ovi koji su u momentu dolaska bili negdje drugdje, a ne u nasoj ligi, ne znaci nista,svi su bili u ovoj ligi,otisli negdje,nisu prosli tamo negdje gdje su otisli i sad su tu)...ne mogu razliku praviti ni igraci iz okruzenja koji su negdje nesta igrali...Vjerujem da cak ni oni koji su ih dovodili ne znaju gdje i sta su igrali i kakvog igraca su doveli(npr.Kostic,Kalasi,Mitrevski,..
S druge strane,cak i da su doveli znatno bolje igrace,treba vremena da od njih napravis tim,kolektiv...Zbog toga je svaki neuspjeh izazivao visestruke frustracije,multiplicirao probleme tako da,cak i kad su realno zasluzili pobjediti,nisu to uspjevali upravo zbog toga. I sad su tu,u situaciji da vise ne smiju napraviti niti jedan jedini kiks.
Koliko god pokusavali pobjeci od tih cinjenica,to nije moguce.To mora stvarati dodatni pritisak na njihove igrace.
Zeljo je tu gdje jeste. Realno,trece mjesto nije rezultat nekih kvalitetnih igara na terenu. Ono je vise rezultat jednog pozitivnog stanja duha,timskog ponasanja na terenu i van terena,vjerovanja u uspjeh. Jednostavno,Zeljo zna pobjedjivati. Igraci Zelje vjeruju u sebe,i to nije floskula.Oni su svjesni da su dobri,da su bolji od protivnika i da je normalno da pobjede. Na taj nacin gledaju i na nedeljni derbi. Oni zaista vjeruju u pobjedu.I oni i trener.
Gledajuci sve faktore koji mogu uticati na ishod ove utakmice,moje je misljenje da je prednost na nasoj strani.
Svi u napad jedan je Hase!!
de vam je budet, yeboti obitelj
de vam je budet, yeboti obitelj
Sanjao sam sinoć utakmicu, poveli smo nekad na početku dok je još koreo na jugu bila, Tomić sa 25m u rašlje pogodio, strašan gol bio.Ostatka utakmice se ne sjećam, samo znam da smo ih pred kraj dotukli golom Bajića, i da su Horde počele napuštati stadion.. To je ono čega se sjećam
Neka bude ovako. Amin!
Neka bude ovako. Amin!
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!
Jarane ja sanjao da smo zijanili 1:2 i to poveli pa oni okrenuli međutim znas kako se kaze ono sto si sanjao bude kontra toga tako da 2:1 za nas akb.shzna je napisao/la:Sanjao sam sinoć utakmicu, poveli smo nekad na početku dok je još koreo na jugu bila, Tomić sa 25m u rašlje pogodio, strašan gol bio.Ostatka utakmice se ne sjećam, samo znam da smo ih pred kraj dotukli golom Bajića, i da su Horde počele napuštati stadion.. To je ono čega se sjećam![]()
Neka bude ovako. Amin!
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85
on je ugovor produžio prošlu zimu na godinu i po. obzirom da je ipak još uvijek daleko od starog i ne zna se hoće li i biti (a naročito se ljetos nije znalo), mislim da je i njemu i nama najbolje da produži bar još jednu godinu. nažalost.TeaM87 je napisao/la:I ovo ljeto je mogao otici negdje gdje bi imao vise para ali je ostao da bi i Željo nesto zaradio, cisto sumnjam da ce opet produziti.
Moje misljenje je da su oni veliki favoriti u ovoj utakmicu ,neka momci daju sve od sebe X bi bio veliki uspjeh za nasu ekipu. Ekipu koju bih ja volio vidjeti na terenu
Kjosevski,Kvesic,Kosoric,bogdanovic,zeljkovic,Hasanovic,Tomic,Sadikovic,Varea,Bucan i Bajic.
Kjosevski,Kvesic,Kosoric,bogdanovic,zeljkovic,Hasanovic,Tomic,Sadikovic,Varea,Bucan i Bajic.
Mišljenja smo svi u Liegeu da je Željo grand favorit na derbiju 3 : 1
Željezničar je mnogo bolja i uigranija ekipa

Željezničar je mnogo bolja i uigranija ekipa
Sarajevo bordo boja prva ljubav ti si moja
Željo je bolja ekipa, o pobjedi Želje u derbiju niko u državi nesumnjaAdo76 je napisao/la:FKZ1921 je napisao/la:Ocekujem otvorenu i zanimljivu utakmicu u nedjelju. Siguran sam da ce biti golova,da ce igra biti bolja nego na predhodnih nekoliko utakmica.
Jesi naporan sa tim ccc.
http://www.****.ba/clanak/87610482143 ... f=aktuelno" onclick="window.open(this.href);return false;
Nedo vs Okic....Obavezno pogledati hahahahaah....Gazi pitareee
Izvinjavam se previše.terabajt je napisao/la:Jesi naporan sa tim ccc.
-
KontraNogama
- Kontakt:
-
PlaviSaJUGA
- Kontakt:
Re: AW: FK Željezničar
Koji je izvor klix. ****???tmtmtmtm je napisao/la:http://www.****.ba/clanak/8761048214346/sport/Fudbaleri-%C5%BDelje-i-Sarajeva-pitali-Sarajlije-ko-ce-pobijediti/?ref=aktuelno
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Ma vi stvarno niste normalni !!!
- Ljiljani87
- Kontakt:
Re: AW: FK Željezničar
sou.rce.baPlaviSaJUGA je napisao/la:Koji je izvor klix. ****???tmtmtmtm je napisao/la:http://www.****.ba/clanak/8761048214346/sport/Fudbaleri-%C5%BDelje-i-Sarajeva-pitali-Sarajlije-ko-ce-pobijediti/?ref=aktuelno
1921 !
05.06.1998
05.06.1998
- DzoleZeljo
- Kontakt:
Pitarima po ko zna koji put je veoma stalo kako ce sve to prvenstveno izgledati u medijima da mahala moze pricati i dizati to u nebesa.
Postoji nesto sto se zove teren, pa ce tu igraci pokazi koliko je koji medusobno dobar. Cinjenica jeste da mi imamo svoju djecu i to je plus za nas, jer ce ta djeca ostaviti srce na terenu, ali takoder je problem da ta djeca ne izgore prije vremena. Zato samo polako.
Ocekujem crvst derbi, veoma crvst. Vjerovatno ce se opet nesto pokusavati prvo poluvrijeme, dok cemo drugo gledati zatvorenu igru maksimalno. Nama je u bod velik kao kuca, ako uzmemo cinjenicu da veoma lose stojima sa igrom kuci protiv jacih ekipa.
Postoji nesto sto se zove teren, pa ce tu igraci pokazi koliko je koji medusobno dobar. Cinjenica jeste da mi imamo svoju djecu i to je plus za nas, jer ce ta djeca ostaviti srce na terenu, ali takoder je problem da ta djeca ne izgore prije vremena. Zato samo polako.
Ocekujem crvst derbi, veoma crvst. Vjerovatno ce se opet nesto pokusavati prvo poluvrijeme, dok cemo drugo gledati zatvorenu igru maksimalno. Nama je u bod velik kao kuca, ako uzmemo cinjenicu da veoma lose stojima sa igrom kuci protiv jacih ekipa.
-
PlaviSaJUGA
- Kontakt:
Stanje na današnjem treningu? Zna li ko sta?
Ma vi stvarno niste normalni !!!
Trenutno korisnika/ca: Ferroviere1987, lakilone i 50 gostiju.