Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,KK_Bosna

suhakrpa
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la suhakrpa » 31 okt 2014, 22:27

save je napisao/la:uzgred, kad je sljedeća utakmica Denvera?
Sutra navece (tj. u noci sa subote na nedjelju) u 01:00. Igraju protiv Oklahome.

guillermo
Kontakt:

Post Postao/la guillermo » 31 okt 2014, 22:35

Ukoliko Ivanovic ostane selektor nije lud da ostane bez Juke na Ep tako da ce on vjerujem istrajati u namjeri da ima najbolju ekipu na EP i da ce on pricati sa Jukom jer on je vazan ekipi,a ne nekom Savezu.Mislim da ce sve do selektora bit i njegovoj zelji i misljenju .

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 31 okt 2014, 22:48

U bilo kojem potencijalnom sukobu između igraca i cinovnika nekog saveza u Bosni i Hercegovini, uvjek stajem na stranu igraca, pogotovu kad se radi o Konakovicu.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 31 okt 2014, 22:52

neno#4 je napisao/la:Admire, kako s nekim rijesiti stvar u cetiri oka ako se ne vraca i ne zeli da prica s tobom?
Bio mu je otac u Zivinicama jeste li pokusali snjim razgovarati posle jer je Harun nakon odlaska Juke izasao sa info kao kazna za Juku niko nije nedodirljiv i tako je li se pokusalo to sve prevazići bez medija da se gurne pod tepih ali da dođe na naredno okupljanje..Svakako da je Jusuf prekršio propise i pravila tu nema dileme samo me interesuje rješenje problema jel moglo bez prepucavanja preko medija jer čini mi se da su stavovi idalje udaljeni..

budzak
Kontakt:

Post Postao/la budzak » 31 okt 2014, 23:07

e juka..sto sam te gledao,gledao...brate nisi veci od repke da si ko Igman. Sve dok ne kazes da ces igrati za Bih za mene ni obicni nba igrac.
Mirza je kralj..Boze daj da uskoro zaigra u prvoj petorci!!! :bih:

Ljiljani87
Kontakt:

Post Postao/la Ljiljani87 » 31 okt 2014, 23:12

Nurkić : "Ne želim imati nikakav kontakt sa ljudima iz KSBIH, sa njima sam završio i ne želim više o tome pričati.."

Izvor : http://prntscr.com/51r208" onclick="window.open(this.href);return false; :D

ma opušteno juka , ako toliko voli ovu nasu jednu jedinu kao što govori igrače 100%
1921 !
05.06.1998

juanitomaravillaa
Kontakt:

Post Postao/la juanitomaravillaa » 31 okt 2014, 23:32

Moj "mali" Juka, veliki igrač a još veći čovjek!
Za primjer svima nama kako se voli BiH!
Za primjer mnogima da BiH nije na prodaju!!

p.s.
Često se pitam da li je danas sve na prodaju i da li danas možeš kupiti sve?
Da li su ljudi zaista tako jeftini da je njih najlakše kupiti?
Imaju li cijenu obraz, karakter, ljubav, osmijeh, domovina...?
I taman kad pomislim da danas sve mozete kupiti, i da ni obraz, ni karakter, ni ljubav a ni domovina više ne vrijede ni polića para, onda u moj život uđe Juka!

I onda mi napravi problem i u glavi a i u životu.
Bezbroj telefonskih razgovorima, pritisaka i ubjeđivanja na relaciji Denver - Sarajevo i Dever - Živinice, pa Živinice - Sarajevo i Sarajevo - Živinice!
Zovu menadžeri Denvera Juku, pa mene, pa Juku, pa mene.. a onda Juka mene a ja njega... pritišću Juku, nude ugovor... zovu mene i ubjeđuju.. da ubjedim Juku...
I više nisam siguran ko koga šta ucjenjuje i ubjeđuje, nisam siguran ko je ovdje lud, ko zbunjen a ko normalan!

Jedino što znam da su menadzeri Denvera i američki menadzeri Juke dobro zbunjeni i ništa im nije jasno!
A nisam siguran i da je meni sve ovdje jasno!
Ne mogu ljudi iz NBA da vjeruju da Juka neće da potpiše milionski ugovor ako mu Denver neće dati da igra ne samo za seniorsku reprezentaciju BiH, već i za mladu U20!
Hoće Juka da igra sa seniorima ali i sa svojom rajom s kojom je prije dvije godine uzeo zlato i ušao među 16 najboljih u Evropi!

Ne mogu da vjeruju da neće Juka pare, odmor, more... već bi Juka treninge, utakmice, košarku za svoju BiH!

I taman kad su amerikanci malo svarili igranje za seniore onda upitnici iznad glave a zašto da igra za mlade????
Ne mogu da skontaju da Juka neće da ostavi svoju raju i da hoće da pomogne da uzmu medalju!
Hoće Juka s svojom rajom opet među 16 najboljih u Evropi!

A ja ne znam kako da amerikancima objasnim, šta znači biti raja.
Ne znam kako da im objasnim da se raja nikad ne ostavlja bez obzira ko zove pa makar to bio i NBA!

Ne znam zaista, a znam ga od prije tri godine kad je još bio pravo dijete, da li je Juka stvarno lud?!

Ne znam da li je lud, ali znam da ga se ne može kupiti novcem, znam da voli svoje saigrače iz mlade reprezentacije, znam da voli da pobjeđuje, znam da voli košarku i znam da ludo voli ovu ludu BiH!

A valjda ako zaista volis ovu ludu BiH onda i jesi lud!

p.p.s.
A znam i to da bi bio baš ponosan da mi je sin!!

p.p.p.s.
Respect svim našim reprezentativcima koji se odriču svojih privatnih života, porodica, odmora... puno puta i po cijenu zdravlja, preko bola... da bi igrali i branili boje BiH!

Harun na fejsu prije jedno 3 mjeseca o Juki,a sada ga Juka nema u "prijateljma" a ni Konakovica.. :lol: :lol: :crazy:

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 31 okt 2014, 23:38

joj komedije :lol:
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 31 okt 2014, 23:39

Post koji se može jednostavno opisati sa:
slika

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 31 okt 2014, 23:47

neno#4 je napisao/la:Niko nije pravio probleme, nego je dobio dosta dana, ali se ni tada nije pojavio. Mladost ludost, nezrelost djeteta koje je doslo do para.

hohoh... :) zato je odbio sve to zbog repke :) :) Neno jedno raditi u savezu,a drugo podrzavati Harunove lazi ;)..nekada je bilo Aco je legenda,ne radi za platu a na kraju Aco ispade lopov..Isti slucaj je Jusuf,prvo legenda pa mladic koji pobjeze zbog novaca :?
Zadnja izmjena: lumani, dana/u 31 okt 2014, 23:49, ukupno mijenjano 1 put.

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 31 okt 2014, 23:49

Problem je sto je decko nasavjetovan... pogresno, niko nije veci od ove zemlje, koliko god ova zemlja njega trebala.
I Mirza je kada je gradio karijeru znao da ne dodje, ali dobro, tada su neki drugi vjetrovi puhali, i Bajramovic mu je davao minute na kapaljku, pa ga donekle i razumijem, ali ne opravdavam.
Znam samo da je Novicki o svom trosku placao svoj dolazak na Svjetsko Prvenstvo i da iako je igrao sa mnogo slabijim igracima nikada njemacku nije "ispalio".
Znam isto tako da da je sa ove strane bio neko kao recimo Ivica Osim, mudrije bi se to rijesilo. Neko kao Svabo bi znao da izvuce ono najbolje i da spusti loptu na zemlju. Rijesice se ovo, ima jos do EP.
Sport je lijek za tijelo i duh.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 31 okt 2014, 23:51

Momak je došao da igra za U-20, a eto tek tako je odbio igrati za seniore, :lol:

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 31 okt 2014, 23:51

storm_raider je napisao/la:Problem je sto je decko nasavjetovan... pogresno, niko nije veci od ove zemlje, koliko god ova zemlja njega trebala.
I Mirza je kada je gradio karijeru znao da ne dodje, ali dobro, tada su neki drugi vjetrovi puhali, i Bajramovic mu je davao minute na kapaljku, pa ga donekle i razumijem, ali ne opravdavam.
Znam samo da je Novicki o svom trosku placao svoj dolazak na Svjetsko Prvenstvo i da iako je igrao sa mnogo slabijim igracima nikada njemacku nije "ispalio".
Znam isto tako da da je sa ove strane bio neko kao recimo Ivica Osim, mudrije bi se to rijesilo. Neko kao Svabo bi znao da izvuce ono najbolje i da spusti loptu na zemlju. Rijesice se ovo, ima jos do EP.

Storm brate,njemacki savez nikada nece putem f.b nek stvari pisati ;)

P.s i Mirza je napustio jednom pripreme.
Zadnja izmjena: lumani, dana/u 31 okt 2014, 23:53, ukupno mijenjano 1 put.

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 31 okt 2014, 23:52

lumani je napisao/la:
storm_raider je napisao/la:Problem je sto je decko nasavjetovan... pogresno, niko nije veci od ove zemlje, koliko god ova zemlja njega trebala.

Storm brate,njemacki savez nikada nece putem f.b nek stvari pisati ;)
Apsolutno stari! Zato sam i spomenuo Svabu. :)
Sport je lijek za tijelo i duh.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 31 okt 2014, 23:56

Ja citam Harunova pisma vec 2,3 godine po f.b,pa se na kraju prica okrene :) sta zeli da postigne :?: iste stvari radi u vezi kk bosne,sta zeli da odbrani jarana :!: :?: Jedini smo savez koji putem f.b hvali a i pljuje igrace :clap:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 31 okt 2014, 23:58

"Poštovani košarkaši i prijatelji košarke,

Razočaran sam što su čelni ljudi KS BiH izabrali ovakav način rješavanja problema i time narušili ugled Saveza i svih onih koji žive za košarku i od košarke. Mislim, da je jedna od njihovih obaveza i rješavanje problema u skladu sa svojim aktima i pravilima, a ne spuštanje na nivo komuniciranja preko štampe.

Nije istina, da nije postojala komunikacija između mene i ljudi iz saveza. Bili su obaviješteni, da je nalaz magnetske rezonance loš, a par sati prije njihove objave, bili su obaviješteni i da je gotov cijeli nalaz.

Ne ulazim u raspravu o kvalitetu liječničke službe KS BiH, ali iskoristio sam pravo, koje je garantovano svakom čovjeku, tj. slobodan izbor liječnika.

Iz liječničkih nalaza jasno se može zaključiti, da mi je treniranje i igranje utakmica strogo zabranjeno. Postoji i nalaz magnetne rezonance, koji dokazuje ozbiljnost povrede i koji sam na eventualni zahtjev zahtjev spreman poslati liječničkoj službi KS BiH, ili liječnicima po njihovom izboru.

Iznenađuje me i žestina napada, koja je u puno ozbiljnijim slučajevima izostala.”

S poštovanjem,

Jusuf Nurkić

bulbasor
Kontakt:

Post Postao/la bulbasor » 01 nov 2014, 00:10

Dugo je do Eurobasketa...izgladice se stvari na vrijeme.
Najbitnije je da Juka bude zdrav i da napreduje u kosarkaskom razvoju.
Zemljo tisućljetna na vjernost Ti se kunem!

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 01 nov 2014, 00:11

Samo se treba zapitat: ko dobija neigranjem Juke?

Meni, kao obicnom naviajcu, ne treba nikakavo ganjanje ponosa i kao fol "necemo se nikom saginjat"...Sta mi imamo sto se balvan Susic nece potrudit niti oko jednog igraca koji moze nastupat za nas a i neku drugu repku? Znam samo da ce mi biti krivo ako Halilovic (i brojni drugi) postane igracina a nasi tokmaci iz saveza nisu kurcem mrdnuli....

plasman na evropsko u kosarci, kad tamo igra gotovo svako, vise se ne moze predstavit kao uspjeh vrijedan naslikavanja Haruna i kompanije. Cak ni osmina finala s ovom osovinom ( s Jukom) nije neki uspjeh osim ako ne naletimo na Spaniju ili Fra.

...sad ide prica, kao Juka nam nije trebao da se palsiramo u A diviziju U20 (iako uopste nije takav dojam, to se vidilo po kretanju rezultata bez njega u igri), a jeste protiv islanda i treceg tima V.B? Koga vi farbate... otresli smo Island bez Mirze tamo.

Ovo od ljetos, znaci da se vjerovatno htio gradit autoritet na Jusufu...Pa sta ako je otisao bez posebnog opravdanja? Trebali su shvatit taj mig, dogovorit se za naredno ljeto i zataskat sve... a ne sve gurat u medije...Nurkic je ocito precijenio sebe, iscrpljen igrajuci B diviziju, vidio je da ne moze vise...Njemu je 20, normalno je da je nezreo...Tesko ce savez stvorit dojam da juka nije patriota, a zajebavao je cijeli Denver eskivirajuci ljetnu ligu igrajuci b diviziju u Bosni...A da je Juka poceo samarat vec na ljetnoj ligi, danas bi ga jos vise uzdizali preko bare
Ovaj problem se mora rijesiti u interesu drzave, obicne naviajce ne zanima povrjedjena sujeta haruna i gnjide manekena..Juka sa svoje strane, mora skopcat da ne igra ni za Haruna ni za Konakovica, vec obicni narod, koji se raduje svakom njegovom skoku, poenu, banani...ne spava zbog njega...Ne mora ni progovorit s ovom dvojicom ako mu je toliko krivo zbog prozivki, samo nek odradi tih 40 dana priprema, imace dosat vremena za odmor izmedju kraja NBA sezone i pocetka priprema...

I sve to treba rjesavat STO DALJE od medija, koji ce samo stvorit nove nesporazume...Harun mora shvatit da vodjenje ejdnog kolektiva zanci balansirat izmedju razlicitih karaktera, on tu mora biti glas razuma, umjesto sto demonstrira impulsivne reakcije, nezrelost i inacenje......Cijenim njegovu strast da uspijemo, ali mora shvatit da si ne mozemo priustit takav luksuz da igramo bez ovako mocnog centra na obje strane parketa...Mirza 2017 nece biti dobar kao 2015, mora se spojit s Jukom i Djedom vec ovaj septembar da ispiemo poviejst ili makar pokusamo...

Da ovako sebe upucamo u nogu, to mogu samo bosanci...srbi i hrvati se sigurno smiju i govore u sebi "glupe balije"

Ima jos puno vremena pa se nadat da ce se sve izgladit

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 01 nov 2014, 04:22

Ne da se pokusalo pricati, nego danima pokusavalo. Cak i prethodnih dana, ali sve uzalud. Jusuf je mlad, nezreo decko, sve se odvija isuvise brzo, veliki novac je tu, u igri i sigurno nije lako. Ali sa druge strane, ovo Harun nije zasluzio. Kada je operisao koljeno, Salihagic ga je vracao u zivot, Harun molio Acu i Mamica da ide na posudbu u Zadar, sredjivao vizu za NBA i Ameriku, spasio ga Ljetne lige kada je bio nespreman. Samo se nadam da ce uvidjeti da ova reprezentacija treba njega i on nju. Dzaba ti sve NBA lige na svijetu, ako u reprezentaciji ne budes unutra.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Ramirez5
Kontakt:

Post Postao/la Ramirez5 » 01 nov 2014, 08:08

Samo da se prisjetimo, Juka je 2011 godine operisao koljeno mislim u Sloveniji. Po ovoj prici "neno#4" se moze izvuci zakljucak da bi Jusuf za svoju karijeru trebao biti najvecim dijelom zahvalan Harunu. Ja u to nisam ubijedjen.. A sto se tice price da je Juka otkriven zahvaljujuci igri za U18 avgusta 2012godine, ja zelim podsjetiti da je Juka nastupao u februaru 2012 godine kao posudba Olimpiji na juniorskom turniru eurolige i tada imao skoro najbolje brojke i bio zapazen od mnogih skauta. Po meni njegov put bi bio slican i bez reprezentacije, tako da po meni on sigurno treba vise ovoj reprezentaciji nego ona njemu. Momak je pokazao patriotizam u koji ne treba sumnjati.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, hujdur007 i 21 gost.