FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- DzoleZeljo
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Ma bice karata kako god, nemojte se sikirati. Ako jedino zelite izbjeci guzvu pri kupovini, uraditi to najbolje sutra ili u Nedjelju malo ranije. Karata sigurno nece nestati.. 

Mozda zvuci malo cudno al meni licno je drago sto ce Zeljkovic igrati lijevog beka...Time fakticki dobijamo tri klasicna stopera pored Kosorica i Bogdanovica a i agresivan je na lijevoj strani,a trebat ce nam cvrstina u nedelju.. Mozda necemo biti prodorni kao sa Kvesom ali bi odbrana trebala biti dosta sigurnija sa ovom trojcom u zadnjoj liniji....
- ficobahtic
- Kontakt:
Gdje nam je Joca sa statistikom, nesto ga nema ovih dana a nadao sam se da ce biti nekih statistickih zanimljvosti.
Dok se on ne javi slusat cemo muziku iz studija..
Evo malo informacija i podataka sa proslog prvenstvenog derbija odigranog na Grbavici i neka uporedba timova koji su nastupali na toj utakmici:
Sastavi:
Zeljeznicar: Loncaric, Stanic(desni bek), Bucan(lijevi bek), Kerla, Zeljkovic, Zola (nakon povrede), Svraka (lijevo krilo
), Selimovic (pogubljen), Tomic (povrijedjen igrao), Jamak i Ara
Klupa: Kjosevski, Kvesa, Dado, Bogdanovic, Hasanovic, Benjo i Ramic
Sarajevo: Bandovic, Tatomirovic (desni bek), Puzigaca, Trivunovic, Dupovac, Cimirot, Jajalo, Bilbija, Velkoski, Stojcev, Puric.
Klupa: Plakalo, Vusljanin, Kovacevic, Osmanagic, Baric, Tadejevic, Radovac
Interesantno je napomenuti da smo izvrsili samo jednu izmjenu Bogdanovic-Svraka u 70 minuti i mislim da smo tad bili blize pobjedi ali moraju se zabijati ziceri pogotovo na derbijima, to je jasno. Znamo i sami kakva nam je igra bila tokom sezone a derbiji su nam bili mozda i najkvalitetnije partije koje smo pruzili (kup i prvenstvo)
Ja ocekujem u nedelju sljedece: Marijan, Benjo, Zeljkovic, Bogdanovic, Kosoric, Hasanovic, Tomic, Varea, Bajic, Memija, Bucan. Kvesic ne igra vjerovatno i jedina mi je dilema Sejo-Dado?
Zeljkovic nije los bio ovih par utakmica na lijevom beku a i Benjo je cini se u boljoj formi nego je to bio na pocetku sezone kad je zavrsio na klupi...Moze to Benjo odraditi bez greske jer ako iko ima iskustvo igranja jakih utakmica onda je to on samo treba biti koncentrisan maksimalno. Stanic ce nam najvise faliti, Kvesic malo manje jer nije igrao ni prosli derbi.
Ara-Bajic - Koliko Riki moze naprijed ostaje da vidimo a momak fino zabija ove sezone.
Jamak-Varea - Jamak je iskusan znalac ali ipak sam misljenja da Varea ima veci broj tacnih pasova i igra mnogo jednostavnije i brze..
Zola-Hasanovic - Ako Hasanovic bude na nivou zadnjih utakmica onda sigurno moze napraviti dosta toga.
Kerla - Kosoric Popravio se i on i moze odigrati korektnu utakmicu a znamo da ni Kerla nije briljirao..
Loncaric - Antolovic Ovdje smo sigurno slabiji ali moze i Marijan mnogo toga vidjali smo to, sad nije u bas najboljoj formi ali valja napomenuti da se i odbrana dosta popravila sto i njemu daje dodatno samopouzdanje.
Jedine promjene kod njih za nedelju su umjesto Jajala, Trivunovica i Purica - Radovac, Baric, Okic sto znaci da sad igraju za nijansu ofanzivnije... Ako se sjetimo da im odbrana u toj utakmici nije bila na nivou a cini mi se da je ta odbrana bila dosta cvrsca sa Trivunovicem u odnosu na ovu zadnju liniju koja im trenutno igra.
Nek' sve prodje fer i sportski a vjerujem u nas trijumf (3:1)

Dok se on ne javi slusat cemo muziku iz studija..

Evo malo informacija i podataka sa proslog prvenstvenog derbija odigranog na Grbavici i neka uporedba timova koji su nastupali na toj utakmici:
Sastavi:
Zeljeznicar: Loncaric, Stanic(desni bek), Bucan(lijevi bek), Kerla, Zeljkovic, Zola (nakon povrede), Svraka (lijevo krilo

Sarajevo: Bandovic, Tatomirovic (desni bek), Puzigaca, Trivunovic, Dupovac, Cimirot, Jajalo, Bilbija, Velkoski, Stojcev, Puric.
Interesantno je napomenuti da smo izvrsili samo jednu izmjenu Bogdanovic-Svraka u 70 minuti i mislim da smo tad bili blize pobjedi ali moraju se zabijati ziceri pogotovo na derbijima, to je jasno. Znamo i sami kakva nam je igra bila tokom sezone a derbiji su nam bili mozda i najkvalitetnije partije koje smo pruzili (kup i prvenstvo)

Ja ocekujem u nedelju sljedece: Marijan, Benjo, Zeljkovic, Bogdanovic, Kosoric, Hasanovic, Tomic, Varea, Bajic, Memija, Bucan. Kvesic ne igra vjerovatno i jedina mi je dilema Sejo-Dado?
Zeljkovic nije los bio ovih par utakmica na lijevom beku a i Benjo je cini se u boljoj formi nego je to bio na pocetku sezone kad je zavrsio na klupi...Moze to Benjo odraditi bez greske jer ako iko ima iskustvo igranja jakih utakmica onda je to on samo treba biti koncentrisan maksimalno. Stanic ce nam najvise faliti, Kvesic malo manje jer nije igrao ni prosli derbi.
Ara-Bajic - Koliko Riki moze naprijed ostaje da vidimo a momak fino zabija ove sezone.

Jamak-Varea - Jamak je iskusan znalac ali ipak sam misljenja da Varea ima veci broj tacnih pasova i igra mnogo jednostavnije i brze..
Zola-Hasanovic - Ako Hasanovic bude na nivou zadnjih utakmica onda sigurno moze napraviti dosta toga.
Kerla - Kosoric Popravio se i on i moze odigrati korektnu utakmicu a znamo da ni Kerla nije briljirao..

Loncaric - Antolovic Ovdje smo sigurno slabiji ali moze i Marijan mnogo toga vidjali smo to, sad nije u bas najboljoj formi ali valja napomenuti da se i odbrana dosta popravila sto i njemu daje dodatno samopouzdanje.
Jedine promjene kod njih za nedelju su umjesto Jajala, Trivunovica i Purica - Radovac, Baric, Okic sto znaci da sad igraju za nijansu ofanzivnije... Ako se sjetimo da im odbrana u toj utakmici nije bila na nivou a cini mi se da je ta odbrana bila dosta cvrsca sa Trivunovicem u odnosu na ovu zadnju liniju koja im trenutno igra.
Nek' sve prodje fer i sportski a vjerujem u nas trijumf (3:1)

Chuck Norris je jednom dos'o, dva put' da gleda Želju!
Slažem se. Jos kad bi za lijevo krilo imao igraca koji bi stizao zatvarat ako Zeljkovic udje unutra ponekad, bilo bi odlicno. Sejo u ovom trenutku to nije, Varea mozda, Memija sigurno al je Memija na desnoj strani.adi93 je napisao/la:Mozda zvuci malo cudno al meni licno je drago sto ce Zeljkovic igrati lijevog beka...Time fakticki dobijamo tri klasicna stopera pored Kosorica i Bogdanovica a i agresivan je na lijevoj strani,a trebat ce nam cvrstina u nedelju.. Mozda necemo biti prodorni kao sa Kvesom ali bi odbrana trebala biti dosta sigurnija sa ovom trojcom u zadnjoj liniji....
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987
Odlično si ovo analizirao. Ja bih ipak od početka ipak stavio Dadu a Bučana i Nedu čuvao ako zatreba. Kako bi dobro bilo da su nam Stana i Kvesa na bekovima.ficobahtic je napisao/la:Gdje nam je Joca sa statistikom, nesto ga nema ovih dana a nadao sam se da ce biti nekih statistickih zanimljvosti.![]()
Dok se on ne javi slusat cemo muziku iz studija..![]()
Sastavi:
Zeljeznicar: Loncaric, Stanic(desni bek), Bucan(lijevi bek), Kerla, Zeljkovic, Zola (nakon povrede), Svraka (lijevo krilo), Selimovic (pogubljen), Tomic (povrijedjen igrao), Jamak i Ara
Interesantno je napomenuti da smo izvrsili samo jednu izmjenu Bogdanovic-Svraka u 70 minuti i mislim da smo tad bili blize pobjedi ali moraju se zabijati ziceri pogotovo na derbijima, to je jasno. Znamo i sami kakva nam je igra bila tokom sezone a derbiji su nam bili mozda i najkvalitetnije partije koje smo pruzili (kup i prvenstvo)![]()
Ara-Bajic - Koliko Riki moze naprijed ostaje da vidimo a momak fino zabija ove sezone.![]()
Nek' sve prodje fer i sportski a vjerujem u nas trijumf (3:1)![]()
![]()
-
- Kontakt:
Glas navijača: Memija najbolji za oktobar
http://fkzeljeznicar.ba/glas-navijaca-m ... bar/12369/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://fkzeljeznicar.ba/glas-navijaca-m ... bar/12369/" onclick="window.open(this.href);return false;
- ficobahtic
- Kontakt:
Razmisljao sam i ja o toj varijanti jer mi je zao Dade da ostane na klupi, ali mi se nije svidjela ta kombinacija iz 2 razloga...bojamora je napisao/la:Odlično si ovo analizirao. Ja bih ipak od početka ipak stavio Dadu a Bučana i Nedu čuvao ako zatreba. Kako bi dobro bilo da su nam Stana i Kvesa na bekovima.ficobahtic je napisao/la:Gdje nam je Joca sa statistikom, nesto ga nema ovih dana a nadao sam se da ce biti nekih statistickih zanimljvosti.![]()
Dok se on ne javi slusat cemo muziku iz studija..![]()
Sastavi:
Zeljeznicar: Loncaric, Stanic(desni bek), Bucan(lijevi bek), Kerla, Zeljkovic, Zola (nakon povrede), Svraka (lijevo krilo), Selimovic (pogubljen), Tomic (povrijedjen igrao), Jamak i Ara
Interesantno je napomenuti da smo izvrsili samo jednu izmjenu Bogdanovic-Svraka u 70 minuti i mislim da smo tad bili blize pobjedi ali moraju se zabijati ziceri pogotovo na derbijima, to je jasno. Znamo i sami kakva nam je igra bila tokom sezone a derbiji su nam bili mozda i najkvalitetnije partije koje smo pruzili (kup i prvenstvo)![]()
Ara-Bajic - Koliko Riki moze naprijed ostaje da vidimo a momak fino zabija ove sezone.![]()
Nek' sve prodje fer i sportski a vjerujem u nas trijumf (3:1)![]()
![]()
Prvi je sto ce u slucaju da zaigra Dado, Varea morati otici vise lijevo (nesto kao lijevo krilo) ali on nije taj format igraca koji ce moci mnogo pomoci Zeljkovicu u defanzivi a iskreno vise mi se dopada Vareina igra kad je vise u sredini sto bi u ovom slucaju bio ako Sejo pocne lijevo. Iskustvo takodjer igra veliku ulogu u ovakvim utakmicama a Bucan je tu moze se reci najiskusniji igrac kompletnog derbija i ja se nadam da ce bas on biti prevaga na terenu jer ga moraju udvajati i ne smiju ispustati iz vida s'obzirom da moze uvijek proci 1/1, ali i ako nista vrijedno ne napravi na utakmici bar ce marisati komsinice

Drugi razlog ako pocne Dado je taj sto mislim da bi na sredini imali tri defanzivnija igraca (Hasanovic, Tomic, Dado) i moguce da bi vise smetali jedan drugom nego sto bi to bio neki neprelazan bedem u toj defanzivnoj liniji.
Svakako da treba dati sansu i Nedi i Dadi kao i Amiru sa klupe...Vidjet cemo sta je Adzem zamislio a ja mu apsolutno vjerujem da moze i da zna pronaci dobitnu kombinaciju..

Bravo za Memiju, sve pohvale

Sutra svi u lapo 2 svi ko jedan 

...Ljubavi sto te rodi
klasa radnicka
Tebi posvetio zivot
sve dane,godine,
sa svojom bracom zivim
za tvoje uspjehe...
ODUVIJEK RADNIČKI NIKAD REŽIMSKI, UVIJEK GRADSKI NIKAD SELJAČKI
klasa radnicka
Tebi posvetio zivot
sve dane,godine,
sa svojom bracom zivim
za tvoje uspjehe...
ODUVIJEK RADNIČKI NIKAD REŽIMSKI, UVIJEK GRADSKI NIKAD SELJAČKI
-
- Kontakt:
ako Zelja odigra na lijevom beku kao zadnje dvije tekme, nema zime 

17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
Dino1921 je napisao/la:Sutra svi u lapo 2 svi ko jedan

sto se tice ovih sastava, niko od nas ne moze znat sa sigurnoscu ko ce igrati, moglo bi se vrlo lako desiti da neko od trojca hasanovic-tomic-sadikovic utakmicu pocne s klupe. isto tako je moguce da i sva trojica igraju a bucan bude na klupi. formacija i igraci koji ce istrcati su za sad, hvala bogu, jos uvijek nepoznanica.
Ljubavi što te rodi, klasa radnička!
-
- Kontakt:
3, 2, 1 pripreme krecu 

ja mislim da ce kvesa lijevo, a zeljkovic desno ?fedeltafrotta je napisao/la:ako Zelja odigra na lijevom beku kao zadnje dvije tekme, nema zime

- ficobahtic
- Kontakt:
Adzem:
Atmosfera u ekipi je jako dobra budući da se nalazimo u pozitivnoj seriji, ali nažalost sve je poremetila povreda Josipa Kvesića koji neće igrati na derbiju.
ficobahtic je napisao/la:Adzem:
Atmosfera u ekipi je jako dobra budući da se nalazimo u pozitivnoj seriji, ali nažalost sve je poremetila povreda Josipa Kvesića koji neće igrati na derbiju.

Nazad Zelja, Bogdanovic, Kosoric i Colic. Nije idealno, ali stoperi su se dohavizali, Zeljkovic jako stamen i stabilan na lijevom beku, a i Colic ce imati motiv da se vrati na veliku scenu. Hasanovic mora igrati na sredini. Ako se mene pita, sa Tomicem i Vareom u tandemu. Lijevo ce biti Bucan, desno Memija, u napadu Baja... Nuspahic i Dado ulaze u drugom poluvremenu, eventualno Nedo... Nije to lose po meni...
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.
mozda je bolje da nedo igra od pocetka iz prostog razloga sto stalno grize, pravi pritisak, imat cemo u skok igri vise sanse, moze spustati lopte. dok s bajicem ce to tesko ici. zavisi samo kakave su ostale takticke zamisli 

Cuj Adzem i taktika, pa pojest ce ga Meho 

- DzoleZeljo
- Kontakt:
Tko ce biti glavni sudija?
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, hadzibake, ritam21, TigerWoods i 32 gosta.