FK Radnički Lukavac
Re: FK Radnički Lukavac
Evo prodje i 13-o kolo a nasa bajka i dalje traje. Zalosno je sto u Lukavcu gradu vlada nezdrava atmosfera glede Radnickog i sto grad nije prepoznao situaciju. Pa ljudi moji, nasa ekipa je neporazena u 13 uzastopnih utakmica, nalazi se na PRVOM mjestu prvoligaske tablice, a na Josik dodje jedva 100 gledalaca (u ovih 100 ne ubrajam SIOUX-e jer oni nisu gledaoci).Prije par dana sam razgovarao sa Sefom Irfanom Dzindom, i on je onako zalosno rekao: "zalosno je sto u Lukavcu nema vise Lukavcana da prate Radnicki a jos je zalosnije sto vecu podrsku nekih novih Lukavcana imaju Poljice ili Prokosovici". Jel' moguce da u Lukavcu, ljudi nemogu ili nece da prepoznaju-priznaju uspjeh?Zasto je to tako, vjerovatno bi bila potrebna siroka psiholosko-socioloska analiza za valjan odgovor. Jeli moguce da ni rezultati vise ne dovode publiku na stadion? Pred svako kolo, bezbroj je dusebriznika koji jedva cekaju kiks Radnickog pa da krenu sa pljuvanjem i pricama kako je ova ekipa Radnickog limitirana, kako ne posjeduje kvalitet, kako uprava i trener nisu dovoljno dobri...
Nadam se pobjedi protiv GOSK-a, i dobrom rezultatu u Jablanici (sto je i nerijesen rezultat svakako) a onda, ko zna. Ja SANJAM PLANSMAN RADNICKOG U PREMIER LIGU, pa makar tamo bili i samo jednu sezonu (zelio bih svoje sinove odvesti na Josik, pa da gledamo duel Radnickog i Zeljeznicara,Sarajeva ili Veleza, da vidimo navijacke spektakle SIOUX-a kad su na druoj strani HZ ili Manijaci, da djeca osjete fudbalski ambijent). Eh sad, mnogi ce reci nemamo novac, kvalitet uslove i sl. Ali sanjati nije zabranjeno...
Nadam se pobjedi protiv GOSK-a, i dobrom rezultatu u Jablanici (sto je i nerijesen rezultat svakako) a onda, ko zna. Ja SANJAM PLANSMAN RADNICKOG U PREMIER LIGU, pa makar tamo bili i samo jednu sezonu (zelio bih svoje sinove odvesti na Josik, pa da gledamo duel Radnickog i Zeljeznicara,Sarajeva ili Veleza, da vidimo navijacke spektakle SIOUX-a kad su na druoj strani HZ ili Manijaci, da djeca osjete fudbalski ambijent). Eh sad, mnogi ce reci nemamo novac, kvalitet uslove i sl. Ali sanjati nije zabranjeno...
Rekorde skidate 

Emilio99 je napisao/la:Evo prodje i 13-o kolo a nasa bajka i dalje traje. Zalosno je sto u Lukavcu gradu vlada nezdrava atmosfera glede Radnickog i sto grad nije prepoznao situaciju. Pa ljudi moji, nasa ekipa je neporazena u 13 uzastopnih utakmica, nalazi se na PRVOM mjestu prvoligaske tablice, a na Josik dodje jedva 100 gledalaca (u ovih 100 ne ubrajam SIOUX-e jer oni nisu gledaoci).Prije par dana sam razgovarao sa Sefom Irfanom Dzindom, i on je onako zalosno rekao: "zalosno je sto u Lukavcu nema vise Lukavcana da prate Radnicki a jos je zalosnije sto vecu podrsku nekih novih Lukavcana imaju Poljice ili Prokosovici". Jel' moguce da u Lukavcu, ljudi nemogu ili nece da prepoznaju-priznaju uspjeh?Zasto je to tako, vjerovatno bi bila potrebna siroka psiholosko-socioloska analiza za valjan odgovor. Jeli moguce da ni rezultati vise ne dovode publiku na stadion? Pred svako kolo, bezbroj je dusebriznika koji jedva cekaju kiks Radnickog pa da krenu sa pljuvanjem i pricama kako je ova ekipa Radnickog limitirana, kako ne posjeduje kvalitet, kako uprava i trener nisu dovoljno dobri...

-
- Kontakt:
Objasnio, svako slovo na mjestu, svaka čast.Emilio99 je napisao/la:Evo prodje i 13-o kolo a nasa bajka i dalje traje. Zalosno je sto u Lukavcu gradu vlada nezdrava atmosfera glede Radnickog i sto grad nije prepoznao situaciju. Pa ljudi moji, nasa ekipa je neporazena u 13 uzastopnih utakmica, nalazi se na PRVOM mjestu prvoligaske tablice, a na Josik dodje jedva 100 gledalaca (u ovih 100 ne ubrajam SIOUX-e jer oni nisu gledaoci).Prije par dana sam razgovarao sa Sefom Irfanom Dzindom, i on je onako zalosno rekao: "zalosno je sto u Lukavcu nema vise Lukavcana da prate Radnicki a jos je zalosnije sto vecu podrsku nekih novih Lukavcana imaju Poljice ili Prokosovici". Jel' moguce da u Lukavcu, ljudi nemogu ili nece da prepoznaju-priznaju uspjeh?Zasto je to tako, vjerovatno bi bila potrebna siroka psiholosko-socioloska analiza za valjan odgovor. Jeli moguce da ni rezultati vise ne dovode publiku na stadion? Pred svako kolo, bezbroj je dusebriznika koji jedva cekaju kiks Radnickog pa da krenu sa pljuvanjem i pricama kako je ova ekipa Radnickog limitirana, kako ne posjeduje kvalitet, kako uprava i trener nisu dovoljno dobri...

Imamo rezultate al na strani, kući je živa patnja i nikog ne pobjedimo i to je razlog slabe posjete. Ima Lukavac navijače ali trenutno atmosfera, loša igra na Jošiku utječe na posjetu. Vjeruj da su ambicije kluba ulazak da bi stadion bio dosta puniji ali svi znaju da je situacija takva da bez obzira što smo prvi opet smo daleko od PL.
Mada, i ja se potajno nadam da možemo na kraju završiti prvi mada ne vjerujem ekipi. Izgurat ovo do kraja kako treba sa 6 bodova i krenuti jako na proljeće uz par pojačanja i ganjat to prvo mjesto.
Imamo rezultate al na strani, kući je živa patnja i nikog ne pobjedimo i to je razlog slabe posjete. Ima Lukavac navijače ali trenutno atmosfera, loša igra na Jošiku utječe na posjetu. Vjeruj da su ambicije kluba ulazak da bi stadion bio dosta puniji ali svi znaju da je situacija takva da bez obzira što smo prvi opet smo daleko od PL.
Mada, i ja se potajno nadam da možemo na kraju završiti prvi mada ne vjerujem ekipi. Izgurat ovo do kraja kako treba sa 6 bodova i krenuti jako na proljeće uz par pojačanja i ganjat to prvo mjesto.[/quote]
Sto se tice rezultata kuci i na strani,mislim da je glavni razlog profil igraca koje imamo. Jednostavno, imamo ekipu koja se odlicno brani i zna da odigrat' kontru,i zato je lakse bodove uzet na strani, gdje domacini pokusavaju napadat, a kad dodju ekipe koje igraju zatvorenije na Josiku, strasno se mucimo, jer nemamo igraca koji ce podvalit kvalitetan zavrsni pas kroz bunker (nekadasnja 10-ka,kao sto je Miske bio u reprezentaciji) ili imat par poteza koji cine razliku. Isto tako, cinjenica je da imamo poprilicno kratku klupu, ali ipak odlicno guramao kroz prvenstvo i nadam se da mozemo uzeti barem 4 boda iz naredna dva kola, s' tim da GOSK-a jednostavno MORAMO dobit' u Lukavcu, kako bi ih na neki nacin otpisali iz utrke. A Premier Liga ne dolazi sa necijom ambicijom, nego ponekad i pukom srecom (slucaj Gradine pretprosle godine), dakle, ako se sad ukazuje sansa, zasto je ne iskoristiti
.
Mada, i ja se potajno nadam da možemo na kraju završiti prvi mada ne vjerujem ekipi. Izgurat ovo do kraja kako treba sa 6 bodova i krenuti jako na proljeće uz par pojačanja i ganjat to prvo mjesto.[/quote]
Sto se tice rezultata kuci i na strani,mislim da je glavni razlog profil igraca koje imamo. Jednostavno, imamo ekipu koja se odlicno brani i zna da odigrat' kontru,i zato je lakse bodove uzet na strani, gdje domacini pokusavaju napadat, a kad dodju ekipe koje igraju zatvorenije na Josiku, strasno se mucimo, jer nemamo igraca koji ce podvalit kvalitetan zavrsni pas kroz bunker (nekadasnja 10-ka,kao sto je Miske bio u reprezentaciji) ili imat par poteza koji cine razliku. Isto tako, cinjenica je da imamo poprilicno kratku klupu, ali ipak odlicno guramao kroz prvenstvo i nadam se da mozemo uzeti barem 4 boda iz naredna dva kola, s' tim da GOSK-a jednostavno MORAMO dobit' u Lukavcu, kako bi ih na neki nacin otpisali iz utrke. A Premier Liga ne dolazi sa necijom ambicijom, nego ponekad i pukom srecom (slucaj Gradine pretprosle godine), dakle, ako se sad ukazuje sansa, zasto je ne iskoristiti

" onclick="window.open(this.href);return false;

- Suljo20002
- Kontakt:
Veliki poz iz Tuzle
Vidim dobra atmosfera vlada u Lukavcu , vi imate isti problem kao i mi. Nemamo pravu 10-ku koja zna da podvali loptu jer od kako je Portugalac doso imamo na 2 gostovanja 1 remi (Drina) i poraz u BL ( Relativno bolja igra nasih igraca) Dok kod kuce su se i Zvjezda i Velez branili a mi napadali i onda 2 boda kod kuce. Sad idemo u VO bez Omica i Mehidica i bod bi bio ko kuca
Kako bi samo lijepo bilo da Radnicki uđe u PL i da imamo jos 1 derbi Stadioni bi bili dupke puni
. U svakom slucaju sretno u nastavku sezone.

Vidim dobra atmosfera vlada u Lukavcu , vi imate isti problem kao i mi. Nemamo pravu 10-ku koja zna da podvali loptu jer od kako je Portugalac doso imamo na 2 gostovanja 1 remi (Drina) i poraz u BL ( Relativno bolja igra nasih igraca) Dok kod kuce su se i Zvjezda i Velez branili a mi napadali i onda 2 boda kod kuce. Sad idemo u VO bez Omica i Mehidica i bod bi bio ko kuca

-
- Kontakt:
Zanima me kako vam se čine Sućeska (igračina je teška, samo su ga povrede ****) i Bolt Jaganjac? Iz moje su generacije i ovaj prvi je bio ubjedljivo najjaci igrac vjerujte. Samo i meni, kao i citavoj mojoj generaciji i generacijama prije nas kad smo sve osvajali sto se osvojiti moze i zabijali po 5 golova zelji, sarajvu i zrinji (sa i zr su bili dostojni protivnici, strumfovi nikad i nisu znali igrat
) je*bavalo je sto se treniralo na šljaci gdje su koljena i zglobovi sami iskakali pa smo ostali gdje jesmo, samo mešanović, bekić, jaganjac kad je otisao za vojvodinu, mrkva hofenhajm su uspjeli nesto, ostalo sve po pivama i gudri udara
.. **** ga zivimo u zemlji punoj talenata a ne moze se maknuti jer smo svi gov*na i sve nas treba iskorijeniti.

Sućeska se pokazao kao isplativa investicija. Polivalentan igrač, sad u Čapljini je igrao u odbrani i odlično odradio svoj dio posla.
Jaganjac je tu već drugu sezonu i standardan je u prvoj postavi. Ima oscilacija u igri, ali generalno je dobar.
Jaganjac je tu već drugu sezonu i standardan je u prvoj postavi. Ima oscilacija u igri, ali generalno je dobar.
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar
Svaka cast vasoj ekipi na dosadasnjoj igri i bice zaista zalosno kada pocnete da prodajete utakmice. Mozda vec protiv Goska da se to dogodi.
Ovaj komentar a izvor je sportsport.ba najbolje oslikava trenutne ambicije kluba iz Lukavca.Svaka cast armiji navijaca koju imate ali goruci problem BIH fudbala je novac
Teško je govoriti o Premijer ligi. Mi na terenu, kao i čelnici kluba radimo naš posao na najbolji mogući način. Međutim, postavlja se pitanje da li je to dovoljno za Premijer ligu. Mislim da je loptica prebačena na gradske vlasti, na privrednike iz Lukavca koji novcima mogu pomoći klub. Rezultat imamo, igrački smo tu, blizu Premijer lige, no s proračunom od 150.000 do 200.000 o elitnom rangu ne možemo razmišljati. Siguran sam da naši vjerni navijači žele svoje ljubimce gledati u Premijer ligi, da građani Lukavca žele ugostiti Sarajevo, Željezničar, Velež, Zrinjski. No, isto tako sam svjestan da bez proračuna od 800.000 KM se ne može ulaziti u priču o Premijer ligi."
Ovaj komentar a izvor je sportsport.ba najbolje oslikava trenutne ambicije kluba iz Lukavca.Svaka cast armiji navijaca koju imate ali goruci problem BIH fudbala je novac
Teško je govoriti o Premijer ligi. Mi na terenu, kao i čelnici kluba radimo naš posao na najbolji mogući način. Međutim, postavlja se pitanje da li je to dovoljno za Premijer ligu. Mislim da je loptica prebačena na gradske vlasti, na privrednike iz Lukavca koji novcima mogu pomoći klub. Rezultat imamo, igrački smo tu, blizu Premijer lige, no s proračunom od 150.000 do 200.000 o elitnom rangu ne možemo razmišljati. Siguran sam da naši vjerni navijači žele svoje ljubimce gledati u Premijer ligi, da građani Lukavca žele ugostiti Sarajevo, Željezničar, Velež, Zrinjski. No, isto tako sam svjestan da bez proračuna od 800.000 KM se ne može ulaziti u priču o Premijer ligi."
Da napomenem da je ista stvar i sa Gorazdem. Grad u kojem privreda cvijeta ali kakve koristi sport ima od toga. Bogate se privatnici a drustveni zivot se svodi na pidzamu i posao.
Gradske vlasti u Gorazdu su odbili vec zavrsenu fuziju sa Olimpicom gdje je silni Gracic nudio ogroman novac za ovaj projekat. Nekom nije odgovaralo , dosao je Senad Islam vlasnik Senigor.d.o.o uzeo funkciju predsjednika i od tada Gorazde finansijski dobro stoji gdje igraci imaju isplacene place i premije. Medjutim i kada je Gorazde u pitanju ni Senigor.d.o.o mu ne moze pomoci da udje u Premijer ligu ukoliko to cilj grada ne bude. Gradske vlasti kako opstinske i kantonalne vec od prije su dali jasnu sliku njihove zelje da se u Gorazdu afirmise sport.
Nazalost slicna stvar je i sa vama gdje ce na ustrb nasih navijanja, placenih karata i slicno pojednci izvlaciti finansijsku dobit kroz te ali i prodate utakmice. Kao sto sam u jednom od postova naveo moj favorit za ulazak je Bratstvo, Gosk ili Buducnost ali koliko cujem ni Banovicani nemaju ambicije sto je i realno buduci da su do pred sami pocetak sezone tek znali da ce ostati u ligi.
Gradske vlasti u Gorazdu su odbili vec zavrsenu fuziju sa Olimpicom gdje je silni Gracic nudio ogroman novac za ovaj projekat. Nekom nije odgovaralo , dosao je Senad Islam vlasnik Senigor.d.o.o uzeo funkciju predsjednika i od tada Gorazde finansijski dobro stoji gdje igraci imaju isplacene place i premije. Medjutim i kada je Gorazde u pitanju ni Senigor.d.o.o mu ne moze pomoci da udje u Premijer ligu ukoliko to cilj grada ne bude. Gradske vlasti kako opstinske i kantonalne vec od prije su dali jasnu sliku njihove zelje da se u Gorazdu afirmise sport.
Nazalost slicna stvar je i sa vama gdje ce na ustrb nasih navijanja, placenih karata i slicno pojednci izvlaciti finansijsku dobit kroz te ali i prodate utakmice. Kao sto sam u jednom od postova naveo moj favorit za ulazak je Bratstvo, Gosk ili Buducnost ali koliko cujem ni Banovicani nemaju ambicije sto je i realno buduci da su do pred sami pocetak sezone tek znali da ce ostati u ligi.
Uzmi druže u obzir i to ko je dao ovu izjavu. Trebali su pitati nekoga iz Uprave o ambicijama. Siguran sam da recimo Adis Lović, Keno ili bilo ko drugi ovakvo nešto nikada ne bi izjavio.
Istina je da Radnički iz Budžeta na godišnjem nivou dobije 140.000 KM i to je nešto što nijedan klub u ovom rangu takmičenja nema kada su izdvajanja iz općinske kase u pitanju.
Isto tako, istina je da Fabrika cementa i Fabrika sode, kao industrijski jake kompanije daju određenu sumu, da je privatni sektor zakazao (čast pojedincima, prije svega Loviću, Džambiću, Omiću, Pekariću) i da za nešto više treba puno novca.
Što se prodaje utakmica tiče, da se na prodaju GOŠK-u išlo, onda se ne bi čuvali standardni prvotimci koji nisu išli ili nisu igrali u zadnjoj utakmici u Čapljini, nego bi se baš tu čistili kartoni
.
Lično mislim da će Radnički u subotu prekinuti taj post kad su pobjede na domaćem terenu u pitanju.
Istina je da Radnički iz Budžeta na godišnjem nivou dobije 140.000 KM i to je nešto što nijedan klub u ovom rangu takmičenja nema kada su izdvajanja iz općinske kase u pitanju.
Isto tako, istina je da Fabrika cementa i Fabrika sode, kao industrijski jake kompanije daju određenu sumu, da je privatni sektor zakazao (čast pojedincima, prije svega Loviću, Džambiću, Omiću, Pekariću) i da za nešto više treba puno novca.
Što se prodaje utakmica tiče, da se na prodaju GOŠK-u išlo, onda se ne bi čuvali standardni prvotimci koji nisu išli ili nisu igrali u zadnjoj utakmici u Čapljini, nego bi se baš tu čistili kartoni

Lično mislim da će Radnički u subotu prekinuti taj post kad su pobjede na domaćem terenu u pitanju.
Nisi upucen dobro ,,,mi samo mozemo prodavati gostujuce utakmicegorazdak je napisao/la:Svaka cast vasoj ekipi na dosadasnjoj igri i bice zaista zalosno kada pocnete da prodajete utakmice. Mozda vec protiv Goska da se to dogodi.

sodaacm je napisao/la:Nisi upucen dobro ,,,mi samo mozemo prodavati gostujuce utakmicegorazdak je napisao/la:Svaka cast vasoj ekipi na dosadasnjoj igri i bice zaista zalosno kada pocnete da prodajete utakmice. Mozda vec protiv Goska da se to dogodi.
Teško je govoriti o Premijer ligi. Mi na terenu, kao i čelnici kluba radimo naš posao na najbolji mogući način. Međutim, postavlja se pitanje da li je to dovoljno za Premijer ligu. Mislim da je loptica prebačena na gradske vlasti, na privrednike iz Lukavca koji novcima mogu pomoći klub. Rezultat imamo, igrački smo tu, blizu Premijer lige, no s proračunom od 150.000 do 200.000 o elitnom rangu ne možemo razmišljati. Siguran sam da naši vjerni navijači žele svoje ljubimce gledati u Premijer ligi, da građani Lukavca žele ugostiti Sarajevo, Željezničar, Velež, Zrinjski. No, isto tako sam svjestan da bez proračuna od 800.000 KM se ne može ulaziti u priču o Premijer ligi."a gostujemo (na proljece)svim ekipama koji pretenduju ka PL ,znaci od subote nista sto se tice prodaje sto ne mora da znaci da nam Gosk nece zagorcati zivot ne bi bili prvi nego peti koji bi to ucinili ove polu-sezone, nego vi u Gorazdu skupite sta para do naseg gostovanja vama ako zelite 3 boda

U svojim postovima pokusavam da budem objektivan bez obzira da li se radilo o FK Gorazde ili bilo kojoj drugoj ekipi.
Realno mislim da ste vi svjesni da ste igracki proslu sezonu bili mnogo mnogo jaci ali da pored Slobode niko nije mogao uci u premijer ligu cak ni tadasnje silno Jedinstvo koje zbog proslogodisnje sezone ispasta ovu sezonu.
LIcno mi je zao Sile nebeske kao i vasih navijaca ali nakon sto je Azmir uzeo Slobodu jednostavno Sloboda je morala da se vrati u veci rang.
Tu ste izgubili i vi ali i ponajvise Jedinstvo. Pred pocetak ove sezone vas cilj je bila sredina tabele ali premasili ste svoj domet i odigrali fantasticno cijelu polusezonu. Skidam kapu, i cestitam , zaista fantasticne partije pruzate. To je jos jedan od dokaza da je kolektiv taj koji treba biti primaran sto vasi igraci i dokazuju na terenu.
Kao sto mozemo i primjetiti nakon loseg starta i Bratstva i Goska (koji od pocetka pretendiraju na prvu poziciju) vidimo da se oni polako prikljucuju vrhu tabele tako da Bratstvo zaostaje svega 4 boda dok Gosk zaostaje 6 bodova.
Ostale ekipe prije svega Mladost ne shvatam ozbiljno posto oni uopce ne zele veci rang niti im je to cilj bar kada je u pitanju ova sezona.
Licno bi volio da pobjedite ekipu Goska i da ih na taj nacin otjerate na -9 ali svi iz Goska su svjesni da je utakmica protiv vas za njih jedna od onih kljucnih biti ili ne biti. Vjerujem da bi oni i sa bodom bili zadovoljni jer do kraja je jos dosta utakmica.
Sto se tice Fk Gorazde evo vam neke informacije iz prve ruke pa prosudite sami : Kada je Gorazde uzeo Senad Islam tada je Gorazde igralo u prvoj ligi ali je bilo prikovano za samo dno. Spas je bio nemoguc tako da je ekipa ispala u drugu ligu.
Svi glavni igraci su rastjerani i klub je igrao samo sa jednim igracem koji je "dosao" a to je Sarvan. Ostali su bili igraci iz FK Gorazde koji danas nemaju mjesta u ekipi (uglavnom). Kada su ispali predsjednik Islam im je rekao da ce se naredne sezone vratiti i da ce u roku od dvije sezone jurisati na premijer ligu.
Pred pocetak sezone uprava Gorazda je rekla sljedece tacnije na jednom skupu predsjednik Islam Senad
citiram "Ove sezone je cilj da budete u samom vrhu lige, ukoliko na polusezoni budete u samom vrhu i budemo imali realne sanse za ulazak u premijer ligu jos cemo ojacati klub".
Ostaje otvoreno samo pitanje : Da li ce opcina i kanton podrzati projekat zvani premijer liga. Ukoliko to ne ucine nesto ne vjerujem da ce jedan privatnik izdvojiti ogromnu svotu novca da uvede klub u jedan rang koji mnogo vise kosta od ovog......
Pozz navijacima Radnickog
Realno mislim da ste vi svjesni da ste igracki proslu sezonu bili mnogo mnogo jaci ali da pored Slobode niko nije mogao uci u premijer ligu cak ni tadasnje silno Jedinstvo koje zbog proslogodisnje sezone ispasta ovu sezonu.
LIcno mi je zao Sile nebeske kao i vasih navijaca ali nakon sto je Azmir uzeo Slobodu jednostavno Sloboda je morala da se vrati u veci rang.
Tu ste izgubili i vi ali i ponajvise Jedinstvo. Pred pocetak ove sezone vas cilj je bila sredina tabele ali premasili ste svoj domet i odigrali fantasticno cijelu polusezonu. Skidam kapu, i cestitam , zaista fantasticne partije pruzate. To je jos jedan od dokaza da je kolektiv taj koji treba biti primaran sto vasi igraci i dokazuju na terenu.
Kao sto mozemo i primjetiti nakon loseg starta i Bratstva i Goska (koji od pocetka pretendiraju na prvu poziciju) vidimo da se oni polako prikljucuju vrhu tabele tako da Bratstvo zaostaje svega 4 boda dok Gosk zaostaje 6 bodova.
Ostale ekipe prije svega Mladost ne shvatam ozbiljno posto oni uopce ne zele veci rang niti im je to cilj bar kada je u pitanju ova sezona.
Licno bi volio da pobjedite ekipu Goska i da ih na taj nacin otjerate na -9 ali svi iz Goska su svjesni da je utakmica protiv vas za njih jedna od onih kljucnih biti ili ne biti. Vjerujem da bi oni i sa bodom bili zadovoljni jer do kraja je jos dosta utakmica.
Sto se tice Fk Gorazde evo vam neke informacije iz prve ruke pa prosudite sami : Kada je Gorazde uzeo Senad Islam tada je Gorazde igralo u prvoj ligi ali je bilo prikovano za samo dno. Spas je bio nemoguc tako da je ekipa ispala u drugu ligu.
Svi glavni igraci su rastjerani i klub je igrao samo sa jednim igracem koji je "dosao" a to je Sarvan. Ostali su bili igraci iz FK Gorazde koji danas nemaju mjesta u ekipi (uglavnom). Kada su ispali predsjednik Islam im je rekao da ce se naredne sezone vratiti i da ce u roku od dvije sezone jurisati na premijer ligu.
Pred pocetak sezone uprava Gorazda je rekla sljedece tacnije na jednom skupu predsjednik Islam Senad
citiram "Ove sezone je cilj da budete u samom vrhu lige, ukoliko na polusezoni budete u samom vrhu i budemo imali realne sanse za ulazak u premijer ligu jos cemo ojacati klub".
Ostaje otvoreno samo pitanje : Da li ce opcina i kanton podrzati projekat zvani premijer liga. Ukoliko to ne ucine nesto ne vjerujem da ce jedan privatnik izdvojiti ogromnu svotu novca da uvede klub u jedan rang koji mnogo vise kosta od ovog......
Nemoj ti mene pogresno shvatit , moj prethodni post je saljivog karaktera,,,ali moram demantirati navode mnogih forumasa koji uporno govore kako je radnicki bio bolji prosle sezone,,,To jednostavno ne pije vode,,,,jer vec u pripremnim utakmicama vidjelo se da su trenutni igraci Radnickog mnogo brzi i agilniji nego prosle sezone,,evo navest cu neke primjere kod igraca ....gorazdak je napisao/la:U svojim postovima pokusavam da budem objektivan bez obzira da li se radilo o FK Gorazde ili bilo kojoj drugoj ekipi.
prije svega otisao je Mace a dosao Mujic, iskreno oni ne mogu stati u istu recenicu iako sam ih ja stavio ovde(izvanjavam se),,,mali Jaganjac djeluje mi mnogo bolji ove sezone nego prosle,,,suceska sasvim korektno odigrao veci dio sezone ,, nas najveci gubitak je golman Lugavic (ali ga je zamjena zamjenila vise nego solidno) i Joge sto je otisao ali nije prevelik gubitak,,,nama treba jos 3 igraca prije svega mislim na kreativca(recimo trumic) i bili bi extra ekipa...
Spominjes Gosk i Bratstvo kao glavni za ulazak u PL , i slazem se ali Gosku svi znamo manje vise kakva je ekipa i na sta su sve spremni (cjelokupni klub) i zato se nadam da samo oni ne udju a bratsvo je ekipa koja jos nije dala gol u gostima ( 6 utakmica) i kao takva ne zasluzuje prvo mjesto ...iskreno,,,ali opet je rano jos govoriti o PL,,,vec u februaru ce biti naznaka ko je glavni kandidat za PL a do tada je sve suplja prica,,,
Bratstvo iz budzeta općine Gračnica na godišnjem nivou po raznim osnovam dobija oko 250000 KM,,,,kod vas je to vjerovatno riješeno odlukom o izvršenju budžeta u Gračanici Brko uzima sa raznih stavki a onda rebalansom se to pookriva,,,Zoom088 je napisao/la:Uzmi druže u obzir i to ko je dao ovu izjavu. Trebali su pitati nekoga iz Uprave o ambicijama. Siguran sam da recimo Adis Lović, Keno ili bilo ko drugi ovakvo nešto nikada ne bi izjavio.
Što se prodaje utakmica tiče, da se na prodaju GOŠK-u išlo, onda se ne bi čuvali standardni prvotimci koji nisu išli ili nisu igrali u zadnjoj utakmici u Čapljini, nego bi se baš tu čistili kartoni.
Za FK Radnički u Budžetu postoji posebna stavka jer je Radnički proglašem klubom od posebnog značaja, odnosno općinskog interesa. Tranše se redovno uplaćuju svakog mjeseca.
1. Danas opet bojkot pojedinih igrača
Jučer su im isplaćeni prevoz i premije, do 10. će biti i plata...i opet se bojkotuje?
2. Pregledao sam snimak drugog poluvremena iz Čapljine (prvo nije snimljeno zbog tehničkih problema), fino se vidi kako nakon ulaska (10ak minta prije kraja) Mirza Halilagić trenera "nabija na k....". Nakon što je ušao Halilagić se vukao po terenu, Džindo mu govori "pokreni se malo, tek si ušao" a on njemu uzvrati onako kako sam već napisao. Zanima me da li će konačno Džindo imati mooda da prijavi ovo upravi i da li će uprava stati u zaštitu trenera?
3. Vezano za post koji je ranije napisan a u kojem se Džindo kao žalio na lošu posjećenost i podršku Radničkom...
Mislim da i Džindo i svi ostali krivca za takvo nešto trebaju tražiti u sekretaru kluba koji je samovoljno i bez odobrenja Uprave otišao u Sarajevo i prijavio da će Radnički utakmice igrati subotom!
Prethodno su se utakmice igrale nedjeljom upravo zbog posjete, ali i zbog toga što su se znali rezultati većine utakmica odigranih prethodnog dana.
Niželigaške utakmice na području općine Lukavac se igraju uglavnom subotom, osim Prokosovića koji igraju nedjeljom. Nezvanično, Enes Magirus je sekretaru Radničkog rekao da napravi tako da Radnički igra domaće utakmice subotom, za što je sekretar i novčano nagrađen. Ovo je jedan od glavnih razloga zbog kojih je predsjednik Džambić napustio klub!
Kantonalni derbi između Radničkog i Budućnosti pratilo je jedva 300 ljudi, dok je u isto vrijeme igrana utakmica 1. kantonalne lige u Bikodžama (Sloga - Svatovac). Ovdje je bilo više od 600 ljudi na utakmici.
Drugi razlog slabe posjete je i to što svi unaprijed znaju da Radnički na domaćem terenu neće pobijediti. Neka Džindo učini nešto po tom pitanju umjesto što kuka okolo i žali se kako mu se radi o glavi.

2. Pregledao sam snimak drugog poluvremena iz Čapljine (prvo nije snimljeno zbog tehničkih problema), fino se vidi kako nakon ulaska (10ak minta prije kraja) Mirza Halilagić trenera "nabija na k....". Nakon što je ušao Halilagić se vukao po terenu, Džindo mu govori "pokreni se malo, tek si ušao" a on njemu uzvrati onako kako sam već napisao. Zanima me da li će konačno Džindo imati mooda da prijavi ovo upravi i da li će uprava stati u zaštitu trenera?
3. Vezano za post koji je ranije napisan a u kojem se Džindo kao žalio na lošu posjećenost i podršku Radničkom...
Mislim da i Džindo i svi ostali krivca za takvo nešto trebaju tražiti u sekretaru kluba koji je samovoljno i bez odobrenja Uprave otišao u Sarajevo i prijavio da će Radnički utakmice igrati subotom!
Prethodno su se utakmice igrale nedjeljom upravo zbog posjete, ali i zbog toga što su se znali rezultati većine utakmica odigranih prethodnog dana.
Niželigaške utakmice na području općine Lukavac se igraju uglavnom subotom, osim Prokosovića koji igraju nedjeljom. Nezvanično, Enes Magirus je sekretaru Radničkog rekao da napravi tako da Radnički igra domaće utakmice subotom, za što je sekretar i novčano nagrađen. Ovo je jedan od glavnih razloga zbog kojih je predsjednik Džambić napustio klub!
Kantonalni derbi između Radničkog i Budućnosti pratilo je jedva 300 ljudi, dok je u isto vrijeme igrana utakmica 1. kantonalne lige u Bikodžama (Sloga - Svatovac). Ovdje je bilo više od 600 ljudi na utakmici.
Drugi razlog slabe posjete je i to što svi unaprijed znaju da Radnički na domaćem terenu neće pobijediti. Neka Džindo učini nešto po tom pitanju umjesto što kuka okolo i žali se kako mu se radi o glavi.
Sve je to ok sto ti pises ali mislim da nije trenutak za ovakve stvari da se pisu u ovo vrijeme ,,,mogao si se strpiti kraj polu-sezone onda cemo o sranju u i oko kluba,,,sad se trebamo loziti i svrsavati jer nam dolazi trener svih trenera...ali i mi imamo svog sir alexa fergusonaZoom088 je napisao/la:1. Danas opet bojkot pojedinih igračaJučer su im isplaćeni prevoz i premije, do 10. će biti i plata...i opet se bojkotuje?
![]()

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.