Safet Sušić - Pape

Ajax
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Ajax » 03 nov 2014, 00:12

Juventinisimo je napisao/la: 3 ) ... Koliko je imao uspjeha...koliko god vama to odgovara,ovu su cinjenice koje sam postao.. :kafa:
Toliko je imao uspjeha u Trabzonu da su ga ljudi preklinjali da ih opet trenira ne pitajuci za eurice. To sto je Galatasaray bio super jak 2005 a prije par godina nije nista ne znaci. Jednog su trenera nogirali a drugog je isti klub pozvao nazad uz veliki finansijski bonus. Ako ti tu ne vidis razliku to je onda tvoj problem.
Juventinisimo je napisao/la: 5) Medjutim,vec sam postao...imao je i Vaha podbacaja(sa Alzirom)..vi to ne zelite prihvatiti..do vas je..
Kakav bolan neuspjeh sa Alzirom jesi li ti normalan ?? Pa covjek je skoro izbacio Njemacku iz SP i igrao produzetke. Imali su par sansi pred golom i moglo se je svakako zavrsiti. Primio je pohvale od cijelog svijeta da je Alzir najprijatnije iznenadzenje na SP. Izbacio je jednu Rusiju iz grupe. Pa skoro niko nije igrao tako ravnopravno na SP protiv Njemacke kao bas oni. Pa ljudi su pregazili jedan Brazil. :facepalm:
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 03 nov 2014, 00:18, ukupno mijenjano 1 put.

Rusilac
Kontakt:

Post Postao/la Rusilac » 03 nov 2014, 00:15

rishaaa je napisao/la:Uskoro u prodaji knjiga :

Jadi mladog Juventinisima :urnebes:
Prvo pjesma pa onda knjiga.
Ima da bude hit :cool:

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 03 nov 2014, 00:19

Ja stvarno ne razumijem kako ti ne dosadi, shvati da, šta god ti ovdje napisao, koliko god tačnih podataka iznio vezano za Vahu, koliko god ga upoređivao sa Papetom, poteze koje je Pape povukao u našoj reprezentaciji jednostavno ne možeš promijeniti. Niti ćeš one dobre više uljepšati, niti ćeš one loše imalo ublažiti.

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 03 nov 2014, 00:22

U slucaju Tankovic kriv je i Susic i Tankovic.

Susic je mogao dosta vise da se potrudi i nagovori momka da igra za nas. Ali svi znamo da njemu "recruiting" nije bas naj jaca strana. Ceka predugo da igraci koji su vec dokazani sami pocnu da ganjaju papire....

A i Tankovic je imao vecu zelju da igra za Svedsku nego za nas. Da li je to zato sto se vise osjeca kao Svedanin ili sto ga je njihov selektor obilazio jos dok je bio u Fulhamu samo on zna.
Juventinisimo je napisao/la: @Ajax
1) To je tacno,Pape jeste zavrsio sa otkazima,cak kad je imao(u dva velikana spora) 100% pobjede...zasto?? Ne znam..valjda im nije bilo dovoljno... :?
dalje od ovog nisam ni citao zato sto ovo nije tacno. Pape nije nigdje imao 100% pobjede. Ako ces pisati o statistici pronadi tacne podatke. Wikepidija nemoze :rol: :rol:

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 03 nov 2014, 00:38

Jos jednom,Tankovicu da se igra za Bosnu,prihvatio bi to kad je bio na picu sa svjetski poznatim napadacem i idolom nacije i dijamantom BiH.Nema tu Susic,savez.. Igra ti se za Bosnu,more medija pise o tebi u Bosni,na picu si sa najvecom zvijezdom u Bosni,ti samo pitas sta ja ono trebam uradit da pokrenem proceduru.A ako ti se ne igra onda prihvatis poziv druge reprezentacije.Nije susic nista kriv.Manite vise price Tankovic..
Ne znate sta cete vise pa Susic kriv jer je zima.Ni ja ga ne gotivim al de odvadite malo.
Zadnja izmjena: pinoglavi, dana/u 03 nov 2014, 00:44, ukupno mijenjano 1 put.
Nad tobom sunce najljepše sja

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 03 nov 2014, 00:44

pinoglavi je napisao/la:Jos jednom,Tankovicu da se igra za Bosnu,prihvatio bi to kad je bio na picu sa svjetski poznatim napadacem i idolom nacije i dijamantom BiH.Nema tu Susic,savez.. Igra ti se za Bosnu,more medija pise o tebi u Bosni,na picu si sa najvecom zvijezdom u Bosni,ti samo pitas sta ja ono trebam uradit da pokrenem proceduru.A ako ti se ne igra onda prihvatis poziv druge reprezentacije.Nije susic nista kriv.
Prihvatio bi da nije uskocio njegov idol i najbolji napadac svijeta tada Ibrahimovic. To je bio vjerovatno jedini nacin da ga nagovore. Mada sada su ga malo izigrali a i momak je u intervjuu na direktno pitanje dali ce da igra za Bosnu ili Svedsku nije htio da odgovori konkretno. Mada nazalost on jeste solidan potencijal samo Seferovic je bio duplo veci ali u ovoj trenutnoj situaciji i Tankovic je premija.

I nije istina da je selektor bas nebitan. Selektor je najbitniji jer sve vise ce igraci koji nisu sigurni za koga ce igrati traziti garancije u kojoj mjeri se na njega racuna. A to moze dati samo selektor. Naprimjer Seferovic je odma za Svicu odigrao protiv Grcke i sljedecu kvalifikacijsku protiv Kipra kao starter. Isto onaj momak iz Liechtensteina je bio starter odma sljedecu protiv Rusije za seniore. Znaci i to moze da odluci nazalost.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 03 nov 2014, 00:49, ukupno mijenjano 1 put.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 03 nov 2014, 00:47

Slazem se sve,opet ako ga ponovo molimo,ispade da smo tolko jadni a on novi Ronaldo.Pokusali smo,odbio nas,****.Da bi bilo dobro pokusat ga privolit,bi.Al to je vec druga tema.Uglavnom nije susic ni sekunde kriv.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 03 nov 2014, 00:52

pinoglavi je napisao/la:Slazem se sve,opet ako ga ponovo molimo,ispade da smo tolko jadni a on novi Ronaldo.Pokusali smo,odbio nas,****.Da bi bilo dobro pokusat ga privolit,bi.Al to je vec druga tema.Uglavnom nije susic ni sekunde kriv.
Ovdje je vjerovatno najmanje kriv od svih potencijalnih igraca. Ja mu daleko najvise zamjerim Seferovica kod kojega je postojao realan interes da zaigra a koji nam je vec sada neophodan. Kao i ove igrace tipa Halilovic i jos neke. Sto se tice Tankovica on mora da se izvine bez toga ga nebi ni ja zvao. Ako moze Hajrovic moze vala i on zaigrati. Samo prvo neka se izvini Dzeki i naciji i prizna pogresku.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 03 nov 2014, 00:55

Juventinisimo je napisao/la:
@Mirza...ti uporan i uporan sa time...daj nesto demantuj...ovako se vrtis na istom mjestu...ali eto..ja sam bolestan... :crazy:
Te informacije svako moze naci...ali necete...ne odgovaraju vam...kako ste nasli Papetove sporove...tome se nasladjujete..imali ste Slovacku,pa se nasladjivali...imali ste Nigeriju,pa se nasladjivali...evo,imate i Kipra,pa se nasladjujete...prikocite malo.. :stop:
S
Da demantujem da je Safet bolji trener od Vahida? Da demantujem tvoj post koji si pisao sat vremena? To je kao da demantujem da je trava crvena.
Evo ti novi materijal za kilometarski post, nista si dok ne uzmes citavu stranicu svojim postom :rol:

vjerovatno najbolja utakmica Dinama u evropi u zadnjih 10-ak godina

[youtube][/youtube]

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 03 nov 2014, 00:57

Vaha je 2006 sa Trabzonom osvojio 52 boda...2004 Trabzon imao 72 a 2005 76 bodova...pa i nije neka razlika...20+- bodova... :hmmmmm:

Alzir:

U grupama sa Mali,Benin,Rvanda(za SP)...U trecoj fazi je igrao 3:3 protiv Burkine i prosao na SP na away goal... :kafa:
U medjuvremenu je 2013 u kupu Africkih nacija eliminisan u grupi od Obala,Togo,Tunis(smatrali ih za favoritom za osvajanje AKN)...zavrsio kao zadnji sa 1 bodom i to protiv Obale,odigravsi 2:2,jos je mogao i pobijediti...do 70 minute je vodio 2:0...medjutim,dostojanstveno se osvetio za otkaz dobiven u Obali...

Evo Ajax,da vidis ono sto ne zelis vidjeti... :mrgreen:

Odgovori su vam odlicni... :urnebes: :rol: na mjestu... :zviz: ..hajmo malo o Papetovoj inteligenciji.... :facepalm:

Dobro...wiki ne valja..valja li ovo??

Vaha:

Trabzonspor 2005 (Oct 7, 2005) 2005 (May 30, 2006) Manager 12 1,08(ovo zadnje su poeni u prosjeku)
Ivory Coast 2007 (May 13, 2008) 2009 (Feb 27, 2010) Manager 20 1,90
Algeria 2010 (Jun 22, 2011) 2014 (Jul 7, 2014) Manager 30 1,97
Trabzonspor 2014 (Jul 15, 2014) Manager 11 1,36

Pape:

Torku Konyaspor 2004 (Jul 1, 2004) 2004 (Jun 30, 2005) Manager 2 1,50
MKE Ankaragücü 2005 (Oct 1, 2005) 2005 (Feb 6, 2006) Manager 8 1,50
Caykur Rizespor 2007 (Sep 1, 2007) 2007 (Jan 31, 2008) Manager 13 1,31
Osmanlispor FK 2007 (Mar 3, 2008) 2007 (May 20, 2008) Manager 10 1,70
Bosnia-Herzegovina 2009 (Dec 29, 2009) Manager 47 1,60

Ako ne valja,dajte sta bolje... :kafa:bojim se da ne zavrsimo na istom... ;)...nije mi Pape ni bio toliko los sa tim sporovima...koliko vi zelite prikazati..
Nema ljutnje,postajte da se fino vidi,ne mogu ni ja sve sam...ja postam sto nadjem,ako ima boljih statistika,bujrum....samo cinjenice ne pobijajte... :nene:
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

2025 godina najvecih luzera

6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 03 nov 2014, 00:59

mirzatele je napisao/la:
Juventinisimo je napisao/la:
@Mirza...ti uporan i uporan sa time...daj nesto demantuj...ovako se vrtis na istom mjestu...ali eto..ja sam bolestan... :crazy:
Te informacije svako moze naci...ali necete...ne odgovaraju vam...kako ste nasli Papetove sporove...tome se nasladjujete..imali ste Slovacku,pa se nasladjivali...imali ste Nigeriju,pa se nasladjivali...evo,imate i Kipra,pa se nasladjujete...prikocite malo.. :stop:
S
Da demantujem da je Safet bolji trener od Vahida? Da demantujem tvoj post koji si pisao sat vremena? To je kao da demantujem da je trava crvena.
Evo ti novi materijal za kilometarski post, nista si dok ne uzmes citavu stranicu svojim postom :rol:

vjerovatno najbolja utakmica Dinama u evropi u zadnjih 10-ak godina

[youtube][/youtube]
Koliko puta treba napisati,ponoviti jednu te istu stvar..tebi ocigledno milion puta...mada sumnjam da ce biti dovoljno...ti znas svoje i toga se drzis...samo naprijed... :thumbup:

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

Rusilac
Kontakt:

Post Postao/la Rusilac » 03 nov 2014, 01:01

Tankovic se javno nudio Bosni i Hercegovini,ne spinujte.
Kad nije bilo nikakvog interesa i kad je selektor govorio,zara da ja idem nekom balavcu na noge,Erik Hamren je otisao u Englesku,razgovarao sa Tankovicem i obecao mu poziv.
Svako bi izabrao konkretan poziv umjesto magle i muda pod bubrege.
A reci da Tankovic ne voli BiH i da ne zeli igrati za nju nakon sto se javno nudio sam,moze samo neko ko je neobavijesten ili ko je zlonamjerni spiner.

I u ovom slucaju skoro iskljucivi krivac je Papke.
Zadnja izmjena: Rusilac, dana/u 03 nov 2014, 01:03, ukupno mijenjano 1 put.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 03 nov 2014, 01:03

hajde, dao sam ti zadacu, fino sad naci utakmicu dinamo- villareal i svaku gresku igraca, minutu i sekundu napisati onda naci Papetovu utakmicu u gdlsdkaSPORU i izvuci dobre poteze igrace sa sve minutama i sekundama, odo sad spavati ako ujutro ne bude bar pola stranice razocaraces me.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 03 nov 2014, 01:09

Juventusovac da skratimo ovdje ti ne pomazu ni pisma ni stripovi. Vaha NIKAD nebi igrao bez klasicnih krilnih igraca posebno ne sa ovakvim igracima i nebi gubili protiv Kipra i slicnih ekipa. Papetova promjena u taktici je najvjerovatnije greska. Neki igraci koje on forsira kao startere nemaju individualni kvalitet da se nametnu jednom Kipru i to dovoljno govori samo po sebi. Pored toga jos neki moraju da igraju neprirodne pozicije. Koliko ga god ti licno poznavao i mozda nije los kao covjek to ne mijenja cinjenicu da je imao lose trenerske procjene ako ne i katastrofalne protiv Kipra. I da ne pokazuje neke naznake da ce to promjeniti. I tu Vahin los start sa klubom nema nikakve veze. Protiv Kipra mu nisi igrali najbolji igraci. Neki su bili na klupi od njih. Nazalost greska u procjeni. Motivi njegovi zato me ne zanimaju samo kao sto ti volis da kazes rezultat.

Rusilac
Kontakt:

Post Postao/la Rusilac » 03 nov 2014, 01:10

Ajax je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la:Slazem se sve,opet ako ga ponovo molimo,ispade da smo tolko jadni a on novi Ronaldo.Pokusali smo,odbio nas,****.Da bi bilo dobro pokusat ga privolit,bi.Al to je vec druga tema.Uglavnom nije susic ni sekunde kriv.
Ovdje je vjerovatno najmanje kriv od svih potencijalnih igraca. Ja mu daleko najvise zamjerim Seferovica kod kojega je postojao realan interes da zaigra a koji nam je vec sada neophodan. Kao i ove igrace tipa Halilovic i jos neke. Sto se tice Tankovica on mora da se izvine bez toga ga nebi ni ja zvao. Ako moze Hajrovic moze vala i on zaigrati. Samo prvo neka se izvini Dzeki i naciji i prizna pogresku.
Kome i za sta da se izvine?
Sto vas je Papke zarazio izvinjenjima.Tankovic nista lose i ruzno nije ni rekao ni uradio,samo je prihvatio konkretan poziv umjesto magle.A sto se tice izjava,pa to su kurtoazne stvari,stvar pristojnosti.Nece valjda reci,nije mi drago sto sam dobio poziv da igram za Svedsku jer sam zelio igrati za BiH.

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 03 nov 2014, 01:14

@Mirza,vec sam ti odgovorio...Dinamo nisam nikada poredio sa sporovima...sta ti nije jasno???
De ti pogledaj Papetovu utakmicu u Francuskoj,na bilinom protiv Grka,protiv Argentine...o cemu ti??
To niti jedna Papetova utakmica ne valja a Vahine sve genijalne?? :crazy:

Vaha je uvijek bio smeker i uvijek dobro izvagao kada i gdje treba preuzeti klub/repku...nikada nije isao grlom u jagode...sto nije preuzeo Bosnu,a toliko ga hvalite..nego je kulturno odbio,kao i uvijek prije... :thumbdown: a mogli smo EP uzeti... :kafa:

Opet da ti ponovim,ocigledno da moram u svakom postu...PAPE NIJE BOLJI STRUCNJAK OD VAHE...a ti hajde opet po svom... :facepalm:

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 03 nov 2014, 01:25

@Ajax...poenta je u ovome..Vahi trenutno ne ide dobro sa Trabzonom(sto je normalno u fudbalu) ali vi ne date rijec reci na Vahu...dok su pojedinci pljuvali Susica,cim je dosao na klupu repke,poslije Rumunije,poslije Portugala,poslije Slovacke,prije SPa,itd..da ne nabrajam...njegov plasman na SP je od prvog dana podcjenjivan...iz kojeg razloga??
Isto bi ovako bilo i da imamo tri pobjede iz prve tri utakmice...

Opet da ponovim tvrdoglavcima...Vaha je bolji strucnjak od Papeta,treba da preuzme repku ali NECE ON... :kafa:

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 03 nov 2014, 03:56

Juventinisimo je napisao/la:Evo da probam odgovoriti...da vas iznenadim koliko sam suprotan vama.. ;)

@Ajax
1) To je tacno,Pape jeste zavrsio sa otkazima,cak kad je imao(u dva velikana spora) 100% pobjede...zasto?? Ne znam..valjda im nije bilo dovoljno... :?
2) Ako malo bolje pogledas,vidjeces da su mnogi usporedjivali Vahu i Papeta,puno prije mene...najvise se smijali sporovima,danas ja malo uporedjujem te sporove,Papetove sa polovnim igracima i danasnjeg Vahinog spora,za kojeg morate priznati da ima puno bolje igrace..
Dok ste se smijali Papetovim sporovima,sve je bilo u dure,danas vam krivo.. :hmmmmm:
3) Vaha je bio uspjesan prvi puta u Trabzonu...ok ako ti tako kazes...samo da to malo nadopunim..

2005/06 je Vaha trenirao taj spor
1 Galatasaray A.Ş. (C) 34 26 5 3 82 34 +48 83
2 Fenerbahçe A.Ş. 34 25 6 3 90 34 +56 81
3 Beşiktaş A.Ş. 34 15 9 10 52 39 +13 54
4 Trabzonspor 34 15 7 12 51 42 +9 52
Dvije godine prije toga:
2003/04
1 Fenerbahçe A.Ş. (C) 34 23 7 4 82 41 +41 76
2 Trabzonspor 34 22 6 6 60 38 +22 72
2004/05
1 Fenerbahçe A.Ş. (C) 34 26 2 6 77 24 +53 80
2 Trabzonspor 34 24 5 5 73 29 +44 77
Koliko je imao uspjeha...koliko god vama to odgovara,ovu su cinjenice koje sam postao.. :kafa:

4) O uspjesima u Francuskoj ne mogu porediti,niti sam pokusao to porediti...tamo je Pape trenirao malo vremena,Vaha je imao dobrih uspjeha...ja ne lazem,pokusavam biti objektivan..od mene ne ocekujte nista drugo.. :nene:
Repka se vec moze...Nije bas ni Vahid imao toliko teske timove u kvalifikacijama,to dobro znate...Za Papeta kazete da je imao najlaksu ikada... :hmmmmm: Sreca,individuala,non-stop pokusavate umanjiti njegov uspjeh...o tom uspijehu je i Virtual pricao,o efikasnosti,napadackom fudbalu...isto tako ga kritikovao,ali o tome ne date nista reci,non-stop jedno te isto drobite...
Poredite Evropu i Afriku... :hmmmmm:

5) U to i ja vjerujem,Vaha je puno bolji strateg od Papeta..jesam li to ikada negirao?? Nisam.
Medjutim,vec sam postao...imao je i Vaha podbacaja(sa Alzirom)..vi to ne zelite prihvatiti..do vas je..

Za kraj...ja mislim da si ti vise opterecen sa mnom,nego ja sa Papetom...znas to i sam.. :wave:

@bvb
Nisam uzeo drugog trenera...uzeo sam Vahu,jer znam sta ste sve pisali o tom genijalcu...i uzeo sam spor,jer ste se tome najvise smijali..
Trabzon je najbolji i najveci spor od svih...pa Vahi,trenutno i ne ide dobro..Genclerbirligi nije bio u prici,i nisam vidovit da nesto tvrdim u buducnosti,kao sto vi pokusavate..
Tvrdili ste da ce Vaha razvaliti sa repkom...evo ja uporedio spor...pa i ne dominira bas najbolje..kako znate da ce sa repkom razvaljivati??

@velez_mostar
Ne zelis da procitas ali postavljas pitanja... :hmmmmm: Nema problema,na sve cu odgovoriti.. ;)

1)Ja mislim da je dovoljno inteligentan...nije kao forumasi...forumasi sjede za kompom i omalozavaju svakoga ko ne misli kao oni,sabotiraju teme,znaju sve,vide buducnost,svakome se smiju,svakoga vrijedjaju...jeli to taj nivo IQ sto treba covjek da ima?? Ako je to to...onda nije..
2)Ne radi se o nepotizmu...tu rijec ste dodali,da bi bilo jos kreativniji..sto vise,to bolje... :kafa:
3)Naravno da nisam zadovoljan startom...ko kaze da je dobar?? Pape to nije nikada rekao,to ste mu vi natovarili na vrat,kao i mnoge druge stvari..to vi znate i sami.. ;)
Pape govori da imamo sanse i nakon poraza od Kipra...zar nemamo?? Dolazi nama i Vels i Izrael..oni sto misle da treba da dominiramo,okacite to macku o rep..oni sto misle da smo nosioci grupe i to okacite macku o rep...te nosioce grupe nam je Pape i donio... ;) to i nije realna situacija...nasa realnost je izmedju 20-30 mjesta...sve iznad odlicno,sve ispod lose...
4)Ne ocjenjujem ih dobro,ja sam prvi kritikovao,slao Papeta na hladjenje nakon Nigerije..o novinarima necu ni pocinjati..Pape nije bojkotovao novinare nego igraci...sada ih Pape bojkotuje,sa razlogom..nakon Brazila,sve im je dozvoljeno(u vezi novinara)...i Papetu i igracima...
Sto se tice skautiranja,taktike,analiziranja...Pape radi ne tako dobar posao..Dozvoli da objasnim...
Kad god smo skautirali(ne kazem da ne treba),analizirali(ne kazem da ne treba)...tada smo se prilagodjavali protivniku...redovno zijanili...sada imamo svoju igru,napadacku,posjed lopte...ne cekamo 5-10 minuta da iznenadimo protivnika..ne branimo se cijelu utakmicu..igramo kao tim..
Danas nam treba uigranost(koju vi ne zelite da prepoznate ili ne mozete)...nekoliko puta sam napisao da smo izgubili alfu i omegu tima,Misketa..Spahica,koji je bio bedem odbrane...falilo nam dosta igraca...samo to ne zelite da prihvatite...ne zelite prihvatiti da nama treba vrijeme da se uigramo...SVI ste vidjeli,da to ide na bolje..i Vels i Belgija...ali ne...tesko je priznati..mi treba da dominiramo...pa ko smo to mi???? Kakva smo mi sila???
Pjanic je extra klasa...samo i njemu treba vremena da igra ono sto nije prije u repki..on treba tek da postale nas lider,da kreira igru...njegova pozicija uopste nije bitna...ko kaze da mora igrati 10ku??? Nije poenta u tome,nego u organizaciji napada...sve bi to trebalo s vremenom da legne na svoje...vi ako mislite da to ide tek tako...u zabludi ste...ko god da je dosao imao bi iste probleme..

Svi vi znate,koliko smo puta trazili selektora i koliko puta nas je Vaha ljubazno odbio,kako ima ugovor,kako je zauzet,kako ima druge planove i naravno izvlacenje na nacionalizam...Ciro je nacionalnu repku rijesio na najbolji moguci nacin... ;) Niko mu nista nije srao,a Vahid se boji necega...ko ovdje ne vidi nesto,nikada i nece.. :kafa:

Mislite li da Pape dobije otkaz,u isto vrijeme i Vaha,da bi Vaha dosao?? Ako to mislite,u zabludi ste... ;)
Sto nije dosao i uzeo repku,sada nismo u 3-4 sesiru,nego prvom...sta mu vise treba??? Znam ja sta mu treba.. ;)

Odgovori ja svima...nista preskocio nisam,nista iz konteksta uzeo nisam... ;)
Mislio sam te iskaishati kroz post, ali nema potrebe..izgleda da si neki fini momak koji samo ne poznaje stvari, po nacinu na koji pises vidi se da si mlad, i neiskusan...tacnije zelen, i nisi kompetentan.

Skrati malo postove, i pokusaj srz onoga sto zelis napisati malo bolje upakovati, na taj nacin ces manje demonstirati diletantizam, ali ne bi da ja budem neko ko ce te uciti tim koracima, sam ces shvatiti s vremenom, mada se moze prepoznati potencijal.

Budi pozdravljen care.

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 03 nov 2014, 06:17

Samo vi mene samrajte,kaisajte i sta vam padne na pamet...bi vi da mozete... ;)
Covjeka koji posta argumente,cinjenice,istinu,je NEMOGUCE pobijediti :nene: Mozete samo da trazite BAN i da me istjerate odavde...drugacije,nema teorije...znam ja i Papeta i Vahu i Ciru i Sliskovica... ;)

Ovo moram da podijelim sa vama...odlicno ste opisani... ;)
Zašto na internetu volimo vrijeđati i omalovažavati sve koji ne misle isto?

Očigledno je problem u nedostatku samokontrole, jer dok ste ispred tipkovnice i zaslona, dok u ruci držite svoj omiljeni tablet ili pametni telefon, osjećate se, valjda, "jači od Supermena"...

Ni u ludilu ne mogu zaključiti kako su svi takvi, dapače, vrlo vjerojatno većina nije, ali ipak postoji dovoljan broj onih koji jednostavno obožavaju etiketirati sve koji misle drugačije, a da pritom nisu ponudili niti jedan, jedini argument. Granice? Zaboravite granice, ako su anonimni, onda će vas izvrijeđati tako da vam je neugodno zbog njih, a ne sebe, jer do sada, naslaganim godinama i životnom iskustvu usprkos, niste ni znali da postoji takav arsenal uvreda. Čak ni to što su zna tko su neće ih spriječiti da u napadu samodopadnosti bilo koga proglase "debilom, imbecilom, kretenom, idiotom" i ostalim "ukrasnim epitetima"...

Dovoljno je posjetiti bilo koji forum, prošetati nekom "vrućom temom" i čovjek će zaista ostati fasciniran nepatvorenom mržnjom. Jednostavno, moraš se zapitati, tko si ti ljudi, što je s njima, tko ih je odgojio, kakvih problema imaju u životu i zašto sve koji se usude ponuditi mišljenje drugačije od njihovog bez ikakve zadrške "izudaraju" najprizemnijim mogućim uvredama. Negdje, navodno, postoji čak i zakon koji bi trebao kažnjavati takve, ali kako u ovoj zemlji ionako zakoni postoje samo zato da ih nitko ne poštuje, onda se to primijenilo i na internet, gdje se svi osjećaju dovoljno pametnima, moćnima i velikima da se mogu podcjenjivački odnositi prema "konkurenciji".

Osobno sam, ako mogu privatizirati ovaj tekst na trenutak, prošao podosta toga u životu, nema smisla skrivati se i ne priznati kako sam osobno također, u nekim drugim vremenima, u nekim drugim okolnostima, također imao stanovitih problema sa samokontrolom i znao sam "potegnuti na prvu", ali s vremenom čovjek nauči da je to jednostavno - loše. Stoga me ne zabrinjavaju samodopadni likovi, koji su istrčali iz visokih škola, uvijek su uredni, obrijani, namirisani, obožavaju se razmetati citatima "poznatih i slavnih", za sebe smatraju kako su ekstremno liberalni, otvoreni i tolerantni, ali u isto vrijeme će upotrijebiti poprilično "uličan" rječnik kako bi onome tko ne misli kao oni pokazali "što je i tko je".

Ne, ne zabrinjavaju me zbog sebe, nego zbog njih i onoga što donose, predstavljaju i nude pod plaštom "tolerancije i liberalizma". Siguran sam da stvari koje objavljuju po forumima ili na svojim ušminkanim profilima na nekoj od društvenih mreža nikada, ali baš nikada ne bi licem u lice rekli u javnosti, ali kada si "zaštićen zaslonom", onda je očigledno sve lako i jednostavno. Argumenti u većini slučajeva ne stanuju u toj priči, ako se takvim likovima stav "neprijatelja" nije dopao, neće ponuditi niti jedan, jedini argument kako bi ga uvjerili u suprotno, nego će potegnuti - vrijeđanje. Prokletstvo interneta je donijelo ovi obrazac ponašanja u kojem je dopušteno sve, a omiljena zabava je istresanje vlastitih frustracija kroz salvu uvreda...

Može li se to promijeniti? Čisto sumnjam, što je poprilično žalosno, dapače, mislim da će se stvari samo pogoršati, jer kad iz dana u dan čitaš što se sve objavljuje, nemoguće je nadati se samokontroli i poštovanju svih koji ne misle isto. Paradoksalno je da su danas mogućnosti obrazovanja daleko više nego prije, primjerice, dvadesetak ili tridesetak godina, ali je ono što nazivamo kultura dijaloga na najnižoj mogućoj razini s tendencijom da se spusti još - niže. Je li doista toliki problem pokazati malo poštovanja, pa ako se ne slažeš s nekim ili nečim pokušati to obrazložiti konkretnim činjenicama? Očigledno je, jer da nije, onda se ne bi događalo da se sve svodi samo i isključivo na osobnu diskreditaciju i vrijeđanje.

Tužna je, zapravo, cijela ta priča, jer koliko god moderne tehnologije omogućuju ono što smo nekada mogli samo sanjati, koliko god ljudima omogućuju da budu bliži, da sve bude dostupnije, u isto vrijeme generiraju stravična polja mržnje na kojima je sve teže ostati normalan. Tko odgaja takve likove, što se zapravo danas događa u obrazovnom sustavu i kakve su to moralne vrijednosti usađene u njih ogromna je enigma koju bi morali raspetljati stručnjaci, ako takvih uopće ima. Najlakše je nekoga proglasiti kretenom, za to ti ne treba škola, diploma, politički, društveni ili bilo kakav drugi status, to stvarno može svatko. Za promjenu, ako se i ne slažeš s nečijim mišljenjem, stavom, objavom, bilo bi zgodno probati ga demantirati - argumentima.

Svi vi koji ekspresno brzo potežete za uvredama koje nisu primjerene ni "uličarima svih uličara" (dapače, tamo su nekada kodeksi bili daleko pravedniji) pokušajte razmisliti da svoje uvrede šaljete ljudima koji imaju život, obitelj, probleme, sve ono što imate i vi. I siguran sam, prokleto siguran, da nikada, ni u snu ne biste imali "muda" vrijeđati ih "face to face" onako kako to činite na nepreglednim prostranstvima weba. Pokušajte se upitati zašto? I jeste li zbog toga samo obične mizerije koje se skrivaju iza distance koju spajanju usprkos nudi web? O, da, jeste, samo si to ne možete priznati, kao što si ne možete priznati da nikada, ali baš nikada ne biste radili uživo ono što radite na internetu. Možete li to pokušati promijeniti?
:wave:

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 03 nov 2014, 07:11

Ajax je napisao/la:
Po meni nije kriv ni za Halilovica koji je imo pozive Jagodoca,jedan je od najvećih talenata za svoj uzrast,i on to dobro zna,i nema potrebe da bira reprezentaciju u kojoj ce igrat,jer igrat ce svakako.Tako da je on mogao bez problema birat ko mu je srcu drazi,i izgleda da i jest izabro.Bio.je tema br. 1 par mjeseci i mediji su mu poklanjali i previse paznje.Mislim da je i Mamic svoj dio odradio ovdje.
Za Seferovica nisam upućen pa cu ti vjerovati :D

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.