Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

R32
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la R32 » 03 nov 2014, 18:19

Zna li neko kako idu mape za ovih navigacija. Ima mi Garminova navigacija međutim neki su nesto dirali i izgleda sve obrisali.
Mia San Mia

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la JoseMourinho » 03 nov 2014, 19:38

Papastathopoulos je napisao/la:
JoseMourinho je napisao/la:
Papastathopoulos je napisao/la:momciluci, treba mi pomoc oko antivirusa...ima li neko neki AV da je iole dobar (da ne trosi puno resursa kao avast da mi ne uspori laptop), a da ima neku dobru licencu recimo na godinu dana da podijeli sa mnom ? meni je najdrazi NOD32, al jbg, s njim su veliki belaji sto se tice licenci :hmmmmm:
Microsoft security Essentials, ako imaš win8 imaš ga u sklopu windows defendera, ako neki drugi sistem skini, djabe je, ne osjetis ga a dobar ;)
E hvala ti, nekad davno sam i ja to ovdje procitao da je taj dobar...a XP mi je, nije 8...a de mi jos samo reci u vezi licenci za taj AV-ima li neka "duza", da ne moram svako mjesec dana traziti vazece licence itd ? :)
Trajna je licenca jer ko ono orginal ti je XP pa i njega dobijes djabe i sam se updateuje i sl., nema pegle oko keyeva ;)

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 03 nov 2014, 19:52

JoseMourinho je napisao/la:Trajna je licenca jer ko ono orginal ti je XP pa i njega dobijes djabe i sam se updateuje i sl., nema pegle oko keyeva ;)
hvala care puno ;)
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 04 nov 2014, 00:30

"Microsoft Security Essentials vise nije dostupan za sustav Windows XP"

velikim slovima me ovo doceka kad sam krenuo da skinem ovaj AV :roll:

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la JoseMourinho » 04 nov 2014, 00:33

E jbg instaliraj sedmicu ili osmicu :D

Neznam bgm prije sam koristio nod32 pa presi na ovaj, a avast sa djabe licencom si probo..

Možda onaj avg al neznam sa keyevima kako funkcionise ;)

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 04 nov 2014, 00:43

bila je sedmica na njemu kad sam ga uzeo, al' ja stavio XP, nema boljeg sistema, navik'o jbg :D

hajd' probacu AVG pa da vidim kako fercera ;)

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 04 nov 2014, 09:29

Sta fali avastu? Mislim da je najjaca besplatna zastita. Ne zauzima mnogo resursa, pogotovo se ne primjeti kod dual core i jacih procesora. Samo se registrujes i svake godine obnovis licencu..
- Ed Woodward for Prime Minister !

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 04 nov 2014, 10:37

Ma ne fali nista, ali imao sam avast i prije (doduse na poprilicno slabijem racunaru), pa bi mi komp prodisao kad bi ga izbrisao, mescini drazi su mi bili virusi od njega...

al ev instalirao sam sinoc AVG, nasao na google nekakvu licencu do 2018 godine :mrgreen: pa da vidimo kako on funkcionise :thumbup:

Celtic
Kontakt:

Post Postao/la Celtic » 04 nov 2014, 10:52

Pratio sam sta pisete i evo ja sam izbrisao sa laptopa Avast,i instalirao ovaj Microsoft security Essentials i mogu reci da sam zadovoljan....

OnlyUnited
Kontakt:

Re:

Post Postao/la OnlyUnited » 04 nov 2014, 11:01

Papastathopoulos je napisao/la:Ma ne fali nista, ali imao sam avast i prije (doduse na poprilicno slabijem racunaru), pa bi mi komp prodisao kad bi ga izbrisao, mescini drazi su mi bili virusi od njega...

al ev instalirao sam sinoc AVG, nasao na google nekakvu licencu do 2018 godine :mrgreen: pa da vidimo kako on funkcionise :thumbup:
Neprimjetan je cak i na single 2.8, samo ak je pravilno izbalansiran sistem. Ev ti kratak opis:
Avast has impressive memory usage and during scans it flushes every 10 seconds which keeps its usage at a low-level. Avast has low system requirements and does not slow down your system. This allows your computer to continue running at full speed so that you never even notice it is quietly keeping your computer safe from any potential intrusion activities while you surf the Internet, watch videos, prepare presentations, analyze vast amounts of data, read emails and more. All of these activities take up a great deal of memory on your hard drive so it is important to have a protection system that works hard without you even noticing what it takes to keep you safe.
AVG nije los, ali naprosto nivo zastite avasta je veci.
- Ed Woodward for Prime Minister !

Illmatic09
Kontakt:

Post Postao/la Illmatic09 » 04 nov 2014, 11:42

Ja sam koristio avast i strasno mi je usporio komp. Imam 1 gb rama, procesor je amd 2,21 ghz. Gasio se jedno 5 min. a bez sve normala, koristio sam i par ostali AV ali nisu mi bili dobri, tako da ne koristim ni jedan AV.
Imam 2 programa za skeniranje i par dodataka adblock i WOT i DoNotTrackMe. I pored toga na ovoj stranici https://www.virustotal.com/ skeniram stranice koje posjecujem za koliku toliku sigurnost. Stranica je odlicna, mnogi je koriste i sto je najbitnije sigurna je. Opet glavna stvar je da se ne klika svasta po netu.

ComeOn
Kontakt:

Post Postao/la ComeOn » 04 nov 2014, 12:24

Norton je sasvim zadovoljavajuci AV i ne usporava komp. Radi tiho a ima svu mogucu zastitu. Pricam naravno o Norton Security. Imao sam priliku da vidim da mu svabe vjeruju u jednoj velikoj firmi, plus na par drugih mjesta u Njemackoj opet isto zateknem sta drugo nego Norton Security, onda uzmem i probam. Prezadovoljan sam...

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 04 nov 2014, 13:27

OnlyUnited je napisao/la:
Papastathopoulos je napisao/la:Ma ne fali nista, ali imao sam avast i prije (doduse na poprilicno slabijem racunaru), pa bi mi komp prodisao kad bi ga izbrisao, mescini drazi su mi bili virusi od njega...

Neprimjetan je cak i na single 2.8, samo ak je pravilno izbalansiran sistem. Ev ti kratak opis:
Avast has impressive memory usage and during scans it flushes every 10 seconds which keeps its usage at a low-level. Avast has low system requirements and does not slow down your system. This allows your computer to continue running at full speed so that you never even notice it is quietly keeping your computer safe from any potential intrusion activities while you surf the Internet, watch videos, prepare presentations, analyze vast amounts of data, read emails and more. All of these activities take up a great deal of memory on your hard drive so it is important to have a protection system that works hard without you even noticing what it takes to keep you safe.
AVG nije los, ali naprosto nivo zastite avasta je veci.
Ma znam care, i mogu ga oni opisivati kako hoce, ali ja znam da je meni na single 2.8 i 1.25 gb rama dobro usporavao komp, i prije sam imao zivaca se bakcati sa nod32 s kojim sam bio zadovoljan i njegovim licencama, al mrsko mi vise..mozda mi sada na ovom laptopu avast ne bi pravio probleme uopste, ali neka za pocetak ovog AVG..

Mada sam ja iskreno najrahatniji bez ikakvog AV, tako vec radim dugo vremena...i kad osjetim da mi se nakon poprilicno dugo vremena poceo usporavati komp radi virusa i svega ostalog, lagano oborim i dignem sistem, i tako stalno...

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 04 nov 2014, 14:42

meni avast na single 2.2 ne usporava komp :?
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 04 nov 2014, 16:49

na smeću od računara će vam skoro svaki antivirus usporavati računar. pogotovo ako ne vodite dovoljno računa o tome koliko resursa trošite i programa držite upaljeno istovremeno.

ako imate relativno dobar računar ne treba vas brinuti hoće li vam neki antivirus 'usporavati' rad računara.

guillermo
Kontakt:

Post Postao/la guillermo » 04 nov 2014, 17:27

Imam problem sa netom.Vec duze vrijeme mi net steka i cesto se gubi veza pogotovo poslje ponoci i pise
"Windows can't communicate with the device or **** (Primary DNS Server).".Nema sta nisam pokuso da napravim ali opet isto svaki put.

Frankie
Kontakt:

Post Postao/la Frankie » 04 nov 2014, 18:41

guillermo je napisao/la:Imam problem sa netom.Vec duze vrijeme mi net steka i cesto se gubi veza pogotovo poslje ponoci i pise
"Windows can't communicate with the device or **** (Primary DNS Server).".Nema sta nisam pokuso da napravim ali opet isto svaki put.
I meni se gubi posljednjih dana , radi normalno minutu dvije i onda se izgubi na 20-ak sekundi pa opet tako.

Illmatic09
Kontakt:

Post Postao/la Illmatic09 » 04 nov 2014, 19:20

viKK je napisao/la:na smeću od računara će vam skoro svaki antivirus usporavati računar. pogotovo ako ne vodite dovoljno računa o tome koliko resursa trošite i programa držite upaljeno istovremeno.

ako imate relativno dobar računar ne treba vas brinuti hoće li vam neki antivirus 'usporavati' rad računara.
Ja sam imao prije 1 god. bas kantu 512 gb rama procesor pentium 3, 900 ghz, pa mi nije toliko stopalo sa avastom kao na amd 2,21 ghz i 1 gb rama :? Preko 5 min. mu treba da se ugasi :crazy:

Trebao bi dodati jos 1 gb rama, mozda bude bolje.

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 04 nov 2014, 20:31

viKK je napisao/la:na smeću od računara će vam skoro svaki antivirus usporavati računar. pogotovo ako ne vodite dovoljno računa o tome koliko resursa trošite i programa držite upaljeno istovremeno.

Dosla mi Avira kad sam uzeo racunar, prijatelj mi rekao da instaliram nod 32 i dao mi stranice za licencu 2.5 godine koristio nikakvih problema nisam imao. Onda imao nekih problema ( na kraju bilo da je modem nesto stekao, zapeljtao se sta vec ) i na savjet onlyunited instaliram onda avast. Nikakvih problema i dalje nemam. Dok na racunaru koji je fakat smece to je strahota koliko usporava. Dok ovako ako odrzavas racunar stvarno ne osjetis rad AV.
Mia San Mia

belson
Kontakt:

Post Postao/la belson » 05 nov 2014, 12:51

Imam problem sa wifi kojeg sam nedavno uzeo i montirao u kucu.. Kada upalim wifi na mobitelu sve normalno radi ali ako ga ostavim jedno 10tak minuta upaljenog bez da ista radim na mobu onda mi wifi uopste ne radi, kao da i nije konektovan.. pa onda moram ponovo da ga gasim i upalim na mobu.. Znal neko u cemu je problem?? Do moba nije 100% jer npr u kaficu ili bilo gdje drugo nemam s tim problema, samo kuci..

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []