Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 04 nov 2014, 08:40

skyisthelimit je napisao/la:Jos jedna losa vijest. :thumbdown:
Menadzer mu izjavio da nece igrati na Eurobasketu zbog obaveza prema klubu i yebenoj ljetnoj ligi.Pismeno se obavezao.
Ako sam išta sto posto siguran to je da mu je menadžer jedna velika šupčina. NIko od nas niakd neće saznati šta je ustvari istina u svoj ovoj trakavici između NUrkića i saveza, ali ova moja prva rečenica je sto posto sigurna. NUrkiću, koji ovaj forum vjerovatno čita kao i većina sportista, bi poručio da igra za državu BiH a ne za Haruna, DInu ili bilo koga drugoga. NIkad do sada nismo imali veću šansu nego na ovom Eurobasketu i stvarno mi je van pameti da jedna takva glupost bude prepreka tome. Inače svi sportisti trebaju znati da igraju za državu, za narod, za ove bolesnike koji tog istog Juku gledaju do ranih jutarnjih sati i raduju se svakom košu, skoku i asistenciji. Nažalost po stoti put se pokazalo da su najveći dušmani svemu prije svega ovi Bošnjački i menadžeri i igrači i radinci i sl. Jednostavno taj mentalitet nije dorasatao tome da bude u službi države ili bilo čega, za više interese. Samo sam ja sebi najbitniji i ja sam glavni. Nemoj slučajno da je MIrza veća zvijezda od mene (ovo sam onako napisao a ne što mislim da Juka tako misli da se odmah razumijemo).

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 04 nov 2014, 08:54

Menadzer mu izjavio da nece igrati na Eurobasketu zbog obaveza prema klubu i yebenoj ljetnoj ligi.Pismeno se obavezao.
Znaš kako nas je @majstor učio, treba priložiti sliku koja to dokazuje. :mrgreen:

Ne, ozbiljno, gdje je ovo izjavio? Ne mogu da nađem.
Hvala. :)

Nadam se da ovo nije tačno, Juka nam treba!
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 04 nov 2014, 09:02

Samo se bezveze palite na price rekla - kazala uzivajte u igrama Teleta i Juke i idemo da ih gledamo na Eurobasketu
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 04 nov 2014, 09:08

Juka placa Menadzera a ne ovaj njega ;) kada cujem iz njegovih usta,povjerovati cu.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 04 nov 2014, 09:08

BaDa12 je napisao/la:
Znaš kako nas je @majstor učio, treba priložiti sliku koja to dokazuje. :mrgreen:

Ne, ozbiljno, gdje je ovo izjavio? Ne mogu da nađem.
Hvala. :)

Nadam se da ovo nije tačno, Juka nam treba!
U Avazu jutrosnjem izaslo..

Ako fakat ne bude igrao, kao sto neko rece-za mene ce biti jos samo jedan NBA igrac...ne zanima me ni najmanje ko je kriv...
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 04 nov 2014, 09:35

lumani je napisao/la:Juka placa Menadzera a ne ovaj njega ;) kada cujem iz njegovih usta,povjerovati cu.

Lumani sve si rekao ovime i ko zeli da skonta skontace... :clap:
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

Celikovac
Kontakt:

Post Postao/la Celikovac » 04 nov 2014, 10:12

Kad god se desila neka kontroverza vezana za reprezentaciju i odbijanje drzavnog dresa, u pozadini je bio ovaj lik Enes Trnovcevic. Prvo Rizvic, pa Hajric, pa Preldzic i na kraju najvrijedniji Nurkic. Znaci mijenjali su se selektori, celnici saveza, sve zivo, medjutim igraci Enesa Trnovcevica i dalje imaju problem s nosenjem drzavnog dresa. Pa j.ebem ti sto majki...
Luciano Moggi: "E l'Inter non vinceva perché erano pippe e incapaci. Mica li ho comprati io Vampeta, Taribo West e Hakan Sukur".

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 04 nov 2014, 10:41

jel Nedović bio ruki prošle sezone i jel trebao igrati SP da se nije na pripremama reprezentacije povrijedio?

šuplja od strane menađera
nema potpisa

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 04 nov 2014, 11:09

Pišam mu menadžera, a on umislio da je zvijezda, nosom para oblake. Ako fakat ne bude igrao, kao sto neko rece-za mene ce biti jos samo jedan NBA igrac :!:
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 04 nov 2014, 11:14

ja cu sacekati ljeto da vidim hoce li igrat ili nece. idu mi na neku stvar ova prepucavanja preko medija. pogotovo od saveza sam razocaran, jer se ponasaju kao djeca. jusuf da nije patriota, nebi nikad igrao b-diviziju. ima sigurno i njegove krivice tu, ali sam siguran da se to moglo rijesiti ljudski u cetiri oka, a ovi brze bolje poletili da pisu jos jedno fb-pismo.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 04 nov 2014, 11:18

Menadžer mučki provokator, gad jedan, kako ga nije stid.

Ovo je čista izmišljotina i laž da ne može zbog nekih obaveza igrati, ovo je zbog loših odnosa sa savezom.

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 04 nov 2014, 11:26

Ljudi, smanjite doživljaj sa pljuvanjem, daleko je EP. Sve su ovo priče rekla-kazala i povrijeđenih sujeta. Kakva ljetna liga kakvi bakrači, ovdje je u pitanju samo sukob Nurkića i Saveza.
Nažalost, ni jedna strana ne želi da popusti, a ubijeđen sam da se sve može riješiti jednim normalnim, ljudskim razgovorom.
Ipak ostaje nada da će se do EP glave ohladiti, a najmanje što je sada potrebno je talasanje cijele situacije preko medija.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 04 nov 2014, 11:33

Opet priča da nece igrat :rol:
Avaz objavio :rol:

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 04 nov 2014, 11:35

Cuj kofol sada price o nekoj Ljetnoj igri a Juka je prije odlazka u USA sam izgovorio da je jedan od njegovih preduvjeta pred potpis za Denver to da mu klub nece praviti problema kad su u pitanju reprezentativna takmicenja.
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 04 nov 2014, 11:39

Savez radi da ugodi igračima, a ne da ih udaljava od reprezentacije. Samo kod nas imaš probleme na relaciji igrača i saveza, dok je u većini drugih reprezentacija problem jedino na relaciji igrača i trenera (i to je veoma rijetko).

Očekujem opet javno saopćenje saveza gdje se pljuje po Jusufu kao da je ratni zločinac, profesionalnost na nivou.

Jusuf Nurkić, kapiten U20 selekcije BiH, sa kojom je izborio ulazak u A Diviziju na nedavno održanom EP u Sarajevu kao najvažniji igrač i neko ko je svojom borbenošću i košarkaškim kvalitetom oduševio sve navijače naše reprezentacije kao i trenere, ujedno je dobio poziv i za A Košarkašku Reprezentaciju BiH.

Priključivši se pripremama A selekcije koja će 13. 08. 2014. godine krenuti u još jednu borbu za odlazak na Evropsko Prvenstvo, Jusuf Nurkić je od Selektora Duška Ivanovića nakon prijateljske utakmice sa Švedskom u Zenici 27.07.2014. zatražio slobodno dan više u odnosu na ostale igrače kako bi završio privatne obaveze i obaveze prema svom novom klubu Denver Nagetsima.

Iako Košarkaška Reprezentacija BiH ima vrhunski tim doktora sa dugogodišnjim iskustvom u sportskim povredama, radi zdravlja našeg najperspektivnijeg igrača i njegovog samopouzdanja u narednim kvalifikacionim utakmicama, Selektor Duško Ivanović mu je dozvolio odlazak.

Nakon što je istekao rok za povratak na pripreme košarkaške reprezentacije, Jusuf Nurkić je na apsolutno iznenađenje stručnog štaba, medicinskog tima reprezentacije BiH i svih uposlenika KS BiH, obavijestio Kancelariju KS BiH da se neće vratiti u trening kamp jer njegova koljena nisu dobro i mora se liječiti.

Nakon tog obavještenja, mladi igrač Jusuf Nurkić nikome nije želio odgovoriti na brojne pozive koje smo mu uputili iz KS BiH, a njegove izjave smo mogli pratiti isključivo kroz određene medije, što smatramo neozbiljnim pristupom jednog A reprezentativca, NBA igrača, a pogotovo Kapitena jedne od selekcija BiH.

Neodgovorno napuštanje Košarkaške Reprezentacije BiH od strane Jusufa Nurkića pred najvažnije kvalifikacione utakmice naše državne selekcije u ovoj godini i u kojoj osim što se borimo za deveti nastup na Evropskim Prvenstvima, direktno zavisi i finansijski opstanak svih košarkaških selekcija BiH smatramo teškim prekršajem discipline i odnosa prema državnom grbu.

Pogotovo ako se uzme u obzir da Jusuf Nurkić nijedan zdravstveni nalaz nije dostavio našem medicinskom timu. Na našu žalost, FIBA sankcije po ovom pitanju ne tretiraju NBA igrače. U suprotnom, ponašanje Jusufa Nurkića bi od strane KS BiH već bilo drastično sankcionisano. KS BiH će u svakom slučaju razmotriti i u narednom periodu donijeti odluku o sankcijama za narušavanje discipline i ugrožavanja rezultata Košarkaške Reprezentacije BiH.

Jesu li donijeli tu odluku? Ne nisu, bitno je da su ga popljuvali, na što je reagirao Jusuf:

“Poštovani košarkaši i prijatelji košarke,

razočaran sam što su čelni ljudi KS BiH izabrali ovakav način rješavanja problema i time narušili ugled Saveza i svih onih koji žive za košarku i od košarke.

Mislim, da je jedna od njihovih obaveza i rješavanje problema u skladu sa svojim aktima i pravilima, a ne spuštanje na nivo komuniciranja preko štampe.

Nije istina, da nije postojala komunikacija između mene i ljudi iz saveza. Bili su obaviješteni, da je nalaz magnetske rezonance loš, a par sati prije njihove objave, bili su obaviješteni i da je gotov cijeli nalaz.

Ne ulazim u raspravu o kvalitetu liječničke službe KS BiH, ali iskoristio sam pravo, koje je garantovano svakom čovjeku, tj. slobodan izbor liječnika. Iz liječničkih nalaza jasno se može zaključiti, da mi je treniranje i igranje utakmica strogo zabranjeno.

Postoji i nalaz magnetne rezonance, koji dokazuje ozbiljnost povrede i koji sam na eventualni zahtjev zahtjev spreman poslati liječničkoj službi KS BiH, ili liječnicima po njihovom izboru.

Iznenađuje me i žestina napada, koja je u puno ozbiljnijim slučajeva izostala.

S poštovanjem Jusuf Nurkić”.

Savez bi trebao raditi svoj posao, a ne prosipati višak testosterona po našim igračima. Izgovor da je on mlad ovdje ne pije vode, on je naša budućnost, a saveza će biti i poslije ovih ljudi, kao da su oni jedini sposobni ljudi u BiH. Jedno je pohvaliti ponekad ljude za njihov rad, no jesu li oni izabrali da tu rade?

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 04 nov 2014, 12:11

nadam se da ovo nije istina kao i mnoge stvari koje mediji objave. ako jeste steta sto je neciji ego vazniji od reprezentacije, pri tom mislim na obje strane ali ako jusuf ne bude igrao ja cu kriviti savez jer oni su ti koji su podigli tenzije i napravili frku zauzimajuci previse agresivan stav. i zbog svega na kraju ce opet ispastati reprezentacija i njeni navijaci. koliko god da je harun dobrog napravio ako ovo bude istina i ako juka ne bude igrao za repku mislim da ce ga vecina zapamtiti kao covjeka koji izgubio naseg najveceg talenta, zato sad zapeti i izgladiti odnose kako znaju i umiju...jer je ovaj jukin menađer ocigledno jako tezak za suradnju sa nasim savezom i zato se trebalo od samog pocetka jako pazljivo postupati i ne nasjedati na provokacije. nadam se da su bar naucili lekciju i da se nece upustiti u prepucavanje preko medija nego okrenuti se covjeku koji je bitan u ovoj prici i koji nije izjavio da nece igrati a to je jusuf nurkic a menađer nek prica sta hoce.
You are someone else I am still right here

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 04 nov 2014, 12:33

Ljetna liga traje desetak dana u julu, a Jusuf ce vec od maja biti slobodan. Interes ovog menadzera je samo njegov dzep, da mu se igrac slucajno ne povrijedi, uradice sve, pa i podmetat nove klipove izemdju Jusufa i saveza, samo da Juka ne igra...Ali ovaj ako nije glup i ako je patriota kao sto jeste, odazvace se na pripreme. S tim da bi Dusko i njemu i Mirzi trebao dati dodatnih 10 dana odmora. Dovoljno im je mjesec dana priprema s reprezentacijom. To iz naseg saveza moraju prepoznat a ne provodit nekakavu silu....najboljim se moraju pravit ustupci da bi izvukao maksimum. Od nadrkanog i preumornog igraca nemas fajde....Valjda ovi iz saveza imaju makar zeru mudrosti.

artemis77
Kontakt:

Post Postao/la artemis77 » 04 nov 2014, 12:37

Vidio bih vas nakon 82 utakmice sezone da li bi htjeli igrati ;)
I sigurno bi odbili potpisat ugovor s NBA ekipom, radi jednog prvenstva.
Walk on, with hope in your hearts.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 04 nov 2014, 12:43

Čovjek već ima ugovor ove i sljedeće sezone, te u trećoj postaje team option. Već sada je sigurno zanimljiv igrač nekim ekipama, a siguran sam da će igrati sve bolje kako sezona bude odmicala.

Dirk je odigrao 82 utakmice plus playoff, te je sam plaćao osiguranje samo da igra za svoju zemlju, državu, kako god iako su bili daleko od nekog favorita.

Jusuf je pokazao svoju ljubav prema domovini, tako što je igrao ua U-20, nije do njega, ;)

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 04 nov 2014, 12:46

i što ovaj menadžer sere o nastupu za u20 reprezentaciju, kao rizikovao povrede i slično, pa 80% utakmica na tom prvenstvu je igrao sa 30% snage, siguran sam da bi daleko veće šanse za povrede imao na toj ljetnoj ligi ili samim nba treninzima.
nema potpisa

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.