Goalgetter je napisao/la:bvb je napisao/la:Goalgetter je napisao/la:Remi iz ove utakmice je ravan porazu.
Nije ni blizu. Naravno da je pobjeda mnogo bolja, ali razlika izmedju remija i poraza je ogromna.
A gdje nadoknaditi izgubljene bodove protiv Kipra?
Sent from my GT-I9300 via Tapatalk
Pobjede kuci protiv Velsa i Izraela su nadoknada bodova, mozda cak i vise.
Naravno da nije lahko dobiti obe utakmice kuci, posebno ako je Safet na klupi, ali je realna opcija i dosta je lakse nego dobiti Izrael u gostima.
Znam da cu zvucati k'o Safet ali situacija je otprilike ovakva:
Ako uzmemo u obzir sve utakmice (BiH, Izrael, Vels) i domacu utakmicu protiv Kipra, mi bismo s dvije domace pobjede i remijem u Izraelu imali 8 bodova i bolji medjusobni duel protiv obe ekipe.
Izrael i Vels bi bez medjusobnih utakmica imali po 4 boda.
Svaka moguca raspodjela bodova izmedju Velsa i Izraela nam nije losa (meni izgleda vrlo dobra s obzirom na trenutnu situaciju): 6 6; 8 5; 10 4.
Cak i ako jednu dobijemo kuci, a drugu odigramo nerijeseno imali bismo 6 bodova, a moguci scenariji za ostale dvije ekipe su: 7 6; 9 5; 8 6; 11 4; 10 5, sto znaci da i tada ne bi bilo sve izgubljeno.
Realno je ocekivati da nijedna ekipa nece pobijediti Belgiju kuci, dok bi porazi obe ekipe bili super.
Ali cak i kada bi jedna od njih dobila Belgiju kuci, ne bi bilo strasno i to bismo morali "neutralisati" pobjedama u obe domace utakmice protiv Velsa i Izraela.
Jasno je da postoji mnogo scenarija i da u nekim od njih ne bismo imali sve u svojim rukama, ali daleko je od toga da nas remi u Izraelu ostavlja bez realne sanse za plasman.
Po meni, s remijem u Izraelu i normalnim trenerom do kraja kvalifikacija (normalan Safet ili neko drugi) i dalje imamo dobre sanse i kad bih se kladio moj bet bi bio prolaz