Cleveland Cavaliers
- Donnie Darko
- Kontakt:
Re: Cleveland Cavaliers
3 utakmice 
Halo ba nije problem ako ga ne ide, da pokusava, da se bori vec lik izgleda nezainteresovano, u odbrani ga boli ona stvar. O tome ja pricam, a ne o necem drugom. Njegova bezvoljnost je veoma vidljiva nakon 3 utakmice, da nakon 3 utakmice, ekipi mu ne ide dobro i on treba povuc kao jedan od lidera i najboljih na Svijetu, dobro ne ide ga pa de makar pokusaj malo energije u odbrani pokazat ili da ti je stalo. Jok to. Sad nastavite laprdat.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM
FK DELFIN NEUM
koliko je ono vama zabio
a ja vi igrate slabu odbranu pa je mogao :thumbup:covjek daje papcima sansu da se pokazu,da ne kukaju poslije kao Chris Bosh 
-
Evil Genius II
iako pricamo o najboljem kosarkasu danasnjice ne pricamo o robotu. lebron je samo covjek, ne bas toliko mentalno jak koliko jordan i kobe te kao takav sigurno osjeca odredjenu dozu pritiska zbog povratka u cleveland koji je napustio 'nako kako je napustio i zbog cinjenice da su mu sastavili contendersku ekipu od koje cijeli svijet ocekuje titulu sa najvecim dijelom tereta upravo na njegovim ledjima. novi saigraci su tu, novi trener je tu, hype, nove akcije, uigravanja, novorodjena kcerkica je tu, privatni zivot se okrece za 180 stepeni, neprospavane noci, brige i sta sve ne . . . hiljadu je misli u njegovoj glavi i trebace mu vremena da to sve razbistri i fokusira se samo na kosarku jer trenutno djeluje poprilicno odsutno. jednom kad to uspije ponovo ce biti nezaustavljiv, a ostatak ekipe ce ga slijediti. mislim, pricamo o lebronu jamesu - nije covjek preko noci zaboravio igrati kosarku.
- Kobe Bryant
- Kontakt:
+1Evil Genius II je napisao/la:iako pricamo o najboljem kosarkasu danasnjice ne pricamo o robotu. lebron je samo covjek, ne bas toliko mentalno jak koliko jordan i kobe te kao takav sigurno osjeca odredjenu dozu pritiska zbog povratka u cleveland koji je napustio 'nako kako je napustio i zbog cinjenice da su mu sastavili contendersku ekipu od koje cijeli svijet ocekuje titulu sa najvecim dijelom tereta upravo na njegovim ledjima. novi saigraci su tu, novi trener je tu, hype, nove akcije, uigravanja, novorodjena kcerkica je tu, privatni zivot se okrece za 180 stepeni, neprospavane noci, brige i sta sve ne . . . hiljadu je misli u njegovoj glavi i trebace mu vremena da to sve razbistri i fokusira se samo na kosarku jer trenutno djeluje poprilicno odsutno. jednom kad to uspije ponovo ce biti nezaustavljiv, a ostatak ekipe ce ga slijediti. mislim, pricamo o lebronu jamesu - nije covjek preko noci zaboravio igrati kosarku.
Zadnja izmjena: Kobe Bryant, dana/u 05 nov 2014, 15:10, ukupno mijenjano 1 put.
lumani je napisao/la:koliko je ono vama zabioa ja vi igrate slabu odbranu pa je mogao :thumbup:covjek daje papcima sansu da se pokazu,da ne kukaju poslije kao Chris Bosh
Odlicno je odigrao 30 suteva na 35 poena i to preko hebenog Dunleavy-a. Nema ovdje su neki poceli ko Pape u stilu nije lose nerjeseno jos je 18 bodova u igri = jos je 79 utakmica u igri.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM
FK DELFIN NEUM
- Fk_zeljo_1921
- Kontakt:
Mislim da je zabrana HGH-a ozbiljno utjecala na tijelo Lebrona, zato je onako i smrsao. Mora se priviknuti na nesto drugaciji stil igranja, nece biti vise tako ubitacan slasher kao prije..
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan
BIHfan je napisao/la:lumani je napisao/la:koliko je ono vama zabioa ja vi igrate slabu odbranu pa je mogao :thumbup:covjek daje papcima sansu da se pokazu,da ne kukaju poslije kao Chris Bosh
Odlicno je odigrao 30 suteva na 35 poena i to preko hebenog Dunleavy-a. Nema ovdje su neki poceli ko Pape u stilu nije lose nerjeseno jos je 18 bodova u igri = jos je 79 utakmica u igri.
30 suteva i pogodio koliko 7,8
- adriano_leite
- Kontakt:
@amerosm, ja sam slicnog misljenja kao i ti. Danas sam napisao odgovor @L-Trainu, ali odlucio sam ipak da ne postam. Ono sto ja vidim u predsezoni i prve tri utakmice je to da se vratio u Cavse kako bi bio jedini igrac takvog kvaliteta koji je napustio ekipu i vratio se u istu, da bi joj donio prsten, a sto je najgore, ljudi nasjedaju na to. Od prvog dana sam bio protiv njegovog dolaska i zaista mi je krivo sto smo ga doveli. Jedno je kada stane sut, ali onakva odbrana jednostavno njemu nije karakteristicna. Nema u njemu vise zara, izgleda bespomocno, izgleda nezainteresovano, izgleda kao neki igrac koji je jedva u rotaciji. Nikada nije bio vodjen napadom, to je Waiters, James je grizao u odbrani, bez obzira na napadacki ucinak. Ono sto ja vidim u ove tri utakmice regularne sezone, te predsezonskim utakmicama, njemu se vise ne igra ozbiljna kosarka. Vise puta je isticao kako nije nikada u karijeri imao max ugovor, pa eto, poklopile mu se neke stvari, dobio max, svojim imenom je privolio Lovea, Matrixa, Millera i Jonesa, da dodju u Cavse, tako da ce na kraju moci reci da je dao sve od sebe, doveo superstara, te dokazane veterane, a uzimace pare za revijalnu kosarku. Ovo je mozda malo vjerovatno, ali sudeci po prikazanom (iako je malen uzorak), dalo bi se itekako raspravljati o njegovim motivima i posvecenosti kosarci. Moguce je da je rovit, moguce je da je malo dezorijentisan novom ekipom i prinovom u porodici, pa mu treba malo vremena, ali vrijeme ce pokazati. Preko noci ne moze toliko oslabiti, ali toliko postati nezainteresovan, eh to je van svake pameti i to jos uvijek ne razumijem.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
Mes Que Un Club!
Ili je možda shvatio da se mora više štediti za PO jer će tamo biti likova koji to nisu nikad igrali?
A.F.C. Bournemouth!
- adriano_leite
- Kontakt:
Shvatio u predsezoni? Ma daj covjece sta ti je? Prvi dio sezone treba da bude za uigravanje, kako bi se stvorila hemija u ekipi, a tek nakon All-Stara bi moglo to piti vode. Ipak je rijec o pocetku sezone, tako da nema sanse da se vec sada cuva za playoff...rambo16 je napisao/la:Ili je možda shvatio da se mora više štediti za PO jer će tamo biti likova koji to nisu nikad igrali?
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
Pa sigurno je bolji zaključak od tog tvog da on "nema motiva".
I ti si to zaključio nakon par utakmica pa sam zato i napisao to "da se čuva".
I ti si to zaključio nakon par utakmica pa sam zato i napisao to "da se čuva".
A.F.C. Bournemouth!
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
@adriano Ne treba prejudicirati bilo sta,jer se ipak radi o najboljem igracu danasnjice koji se u svakom momentu moze pretvoriti u 'cudoviste',ali sam i sam primjetio neke stvari kod njega jos prosle sezone.Nije to toliko ni ta nezainteresovanost u odbrani,jer tu tek treba pohvatati rotacije,koliko mi je on ofanzivno drugaciji igrac.Radio je dosta na sutu i tu je sada neuporedivo bolji i sigurniji nego ranije.Medjutim,pocela je da mu 'pati' igra 1 na 1 licem prema kosu.Kod ulazaka protiv iole ozbiljnijih cuvara redovno mu radi off ruka kojom ih sklanja(sto mu se tolerise),te je sve manje direktnih napada na obruc,pa je i razvio onaj dvokorak na stranu poslije kojeg sutira neku vrstu floatera/fadeaway-a kad ulazi s desne na lijevu stranu napada.Iskreno, ne sjecam kad je uspio probiti protivnika i zavrsiti na obrucu kad je odbrana bila postavljena i to bi me ,da sam fan ekipe u kojoj on igra,brinulo.Naravno,jos uvijek se sve to maskira njegovom fantasticnom realizacijom u tranziciji.Dodao je neke post up poteze,ali je jako nekonstantan i vidi se da se tu ne osjeca najugodnije.Po mojoj nekoj skromnoj procjeni,ako se ovo ubrzo ne promjeni i ne pokaze da moze probijati kao i ranije,protivnici ce se prilagoditi i imace manje prostora za pronalazenje igraca i situacijama kad su svi fokusirani na njega,jer ce prestati biti.Pistepeno naravno.Nece se to desiti preko noci.
- adriano_leite
- Kontakt:
Slazem se sa vecinom napisanog, a i ja sam bas pisao o tom njegovom driblingu. Jednostavno vise ne moze nikoga predriblati i ako si citao onaj moj post, naveo sam jos prosle sezone da je to radio, tj. da nije mogao predriblati nikoga. Ono sto mene brine, pored toga, takodjer je i njegova nemogucnost da se digne iznad obruca. Jednostavno mi izgleda traljavo i neeksplozivno. Tu i tamo zakuca, ali obicna polaganja covjek fula. Koliko toliko ofanzivu moze zakrpiti Irvingom i Loveom, ali odbrana i nezalaganje (nista protiv tvog nickaNEZALAGANJE je napisao/la:@adriano Ne treba prejudicirati bilo sta,jer se ipak radi o najboljem igracu danasnjice koji se u svakom momentu moze pretvoriti u 'cudoviste',ali sam i sam primjetio neke stvari kod njega jos prosle sezone.Nije to toliko ni ta nezainteresovanost u odbrani,jer tu tek treba pohvatati rotacije,koliko mi je on ofanzivno drugaciji igrac.Radio je dosta na sutu i tu je sada neuporedivo bolji i sigurniji nego ranije.Medjutim,pocela je da mu 'pati' igra 1 na 1 licem prema kosu.Kod ulazaka protiv iole ozbiljnijih cuvara redovno mu radi off ruka kojom ih sklanja(sto mu se tolerise),te je sve manje direktnih napada na obruc,pa je i razvio onaj dvokorak na stranu poslije kojeg sutira neku vrstu floatera/fadeaway-a kad ulazi s desne na lijevu stranu napada.Iskreno, ne sjecam kad je uspio probiti protivnika i zavrsiti na obrucu kad je odbrana bila postavljena i to bi me ,da sam fan ekipe u kojoj on igra,brinulo.Naravno,jos uvijek se sve to maskira njegovom fantasticnom realizacijom u tranziciji.Dodao je neke post up poteze,ali je jako nekonstantan i vidi se da se tu ne osjeca najugodnije.Po mojoj nekoj skromnoj procjeni,ako se ovo ubrzo ne promjeni i ne pokaze da moze probijati kao i ranije,protivnici ce se prilagoditi i imace manje prostora za pronalazenje igraca i situacijama kad su svi fokusirani na njega,jer ce prestati biti.Pistepeno naravno.Nece se to desiti preko noci.
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
nece njemu niko doprijeti do mozga ako on sam to ne ucini,ovo je prva sezona u kojoj LeBron ne uspijeva da svoje suigrace cini boljim,cak sta vise bojim se da ih i sputava,dobro neko je gore napisao da je mali uzorak samo tri odgirane utakmice ali LeBron nikada nije ovako izgledao u tri utakmice zaredom od kako je postao superstar,na stranu onih 36 ponea protiv Chicaga ali ni to nije bilo to.Vidim dosta se pise i o njegovom motivu,jednostavno odbijam da povjerujem da sa nepunih 30 godina ti nedostaje motiva,a iza sebe imas za njegove standarda "samo" 2 titule i 3 izgubljena finala.Citam izjavu poslije meca i nigdje ne spominje svoju igru,dosao si tu da pomognes ovim mladim momcima,da budes mentor a ne stojis ispred ekipe,kada ovako igras i gubis ti si prvi krivac,pa onda svi ostali.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
James ce biti ok, 3 tekme haloo
CLE ce biti jako dobar, dok se hemija izgradi, i medju hemijom ne mislim samo da su jarani, nego sve, tacno ce znati gdje se ko nalazi i sta kome pase, i protok lopte.
Ovo ce dugo izgledati nazor, ISO's, forsiranja, TO's, odbradbeno pogubljeni, gubit ce tekme, timove ce im se vracati sa -15 /20 razlike i uzimati prednost. Sve je to proces, Rocketsi bi prosle godine izgubili u Utah, mozda Philly, i Miami sinoc, ruku dajem.
CLE ce biti jako dobar, dok se hemija izgradi, i medju hemijom ne mislim samo da su jarani, nego sve, tacno ce znati gdje se ko nalazi i sta kome pase, i protok lopte.
Ovo ce dugo izgledati nazor, ISO's, forsiranja, TO's, odbradbeno pogubljeni, gubit ce tekme, timove ce im se vracati sa -15 /20 razlike i uzimati prednost. Sve je to proces, Rocketsi bi prosle godine izgubili u Utah, mozda Philly, i Miami sinoc, ruku dajem.
LeBron se treba prilagoditi na igranje trojke.U Heatu je zadnje 2 godine bio fulltime četvorka i u napadu i u odbrani.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Ne stoji ti ta tvrdnja.Prvo u napadu je igrao u sistemu koji je Spoelstra nazivao 'positionless offense',a posebno se ne moze nazvati klasicnim PFom kad je bio vise na perimetru ,nego bilo gdje drugo,dok je u odbrani u 95% situacija Battier cuvao protivnickog PFa.Kawhi je napisao/la:LeBron se treba prilagoditi na igranje trojke.U Heatu je zadnje 2 godine bio fulltime četvorka i u napadu i u odbrani.
- adriano_leite
- Kontakt:
Stalno izjavljuje kako je tu da pomogne, kako je to proces, kako svi trebaju shvatiti i nauciti najbolje pozicije saigraca i da trebaju dodavati loptu sto vise itd. Jako to lijepo zvuci kad on prica, ali na terenu je sasvim suprotno. Na terenu je ubjedljivo najgori igrac u dresu Cavsa, na obje strane parketa. Jednostavno manjak zara je nesto sto se nije desavalo kod njega. Ne znam koji je razlog, hemija sigurno nije, jer nije do hemije da li ces u odbrani samo da pasivno stojis i malo trckaras. Nije propustio priliku reci kako dosta igraca Cavsa nije igralo "bitne utakmice", direktno seruci po Waitersu, Tristanu, Irvingu, te Loveu, a zapravo je on taj koji se ponasa kao da nije odigrao bitnu utakmicu u karijeri. Blatt takodjer sinoc poslije utakmice sere kada kaze da igraci trebaju olaksati posao Jamesu, vjerovatno ga jos uvijek ne smije direktno prozvati i reci da igra kao obicna picka, ali nadam se da ce i to doci na red, ako James nastavi da pruza ovako indolentne i sramotne partije. Ove tri utakmice su sramotne i za igraca slabijeg kalibra nego sto je James. Da je kojim slucajem Kobe (ista stvar i za Duranta i bilo koga drugog superstara) odigrao ovakve tri utakmice, bile bi salve osporavanja na njegov racun, naravno mislim na forumase, ali posto je u pitanju James, onda su takve tri utakmice moguce, jer to je James...L-Train je napisao/la:nece njemu niko doprijeti do mozga ako on sam to ne ucini,ovo je prva sezona u kojoj LeBron ne uspijeva da svoje suigrace cini boljim,cak sta vise bojim se da ih i sputava,dobro neko je gore napisao da je mali uzorak samo tri odgirane utakmice ali LeBron nikada nije ovako izgledao u tri utakmice zaredom od kako je postao superstar,na stranu onih 36 ponea protiv Chicaga ali ni to nije bilo to.Vidim dosta se pise i o njegovom motivu,jednostavno odbijam da povjerujem da sa nepunih 30 godina ti nedostaje motiva,a iza sebe imas za njegove standarda "samo" 2 titule i 3 izgubljena finala.Citam izjavu poslije meca i nigdje ne spominje svoju igru,dosao si tu da pomognes ovim mladim momcima,da budes mentor a ne stojis ispred ekipe,kada ovako igras i gubis ti si prvi krivac,pa onda svi ostali.
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
adriano_leite je napisao/la:Stalno izjavljuje kako je tu da pomogne, kako je to proces, kako svi trebaju shvatiti i nauciti najbolje pozicije saigraca i da trebaju dodavati loptu sto vise itd. Jako to lijepo zvuci kad on prica, ali na terenu je sasvim suprotno. Na terenu je ubjedljivo najgori igrac u dresu Cavsa, na obje strane parketa. Jednostavno manjak zara je nesto sto se nije desavalo kod njega. Ne znam koji je razlog, hemija sigurno nije, jer nije do hemije da li ces u odbrani samo da pasivno stojis i malo trckaras. Nije propustio priliku reci kako dosta igraca Cavsa nije igralo "bitne utakmice", direktno seruci po Waitersu, Tristanu, Irvingu, te Loveu, a zapravo je on taj koji se ponasa kao da nije odigrao bitnu utakmicu u karijeri. Blatt takodjer sinoc poslije utakmice sere kada kaze da igraci trebaju olaksati posao Jamesu, vjerovatno ga jos uvijek ne smije direktno prozvati i reci da igra kao obicna picka, ali nadam se da ce i to doci na red, ako James nastavi da pruza ovako indolentne i sramotne partije. Ove tri utakmice su sramotne i za igraca slabijeg kalibra nego sto je James. Da je kojim slucajem Kobe (ista stvar i za Duranta i bilo koga drugog superstara) odigrao ovakve tri utakmice, bile bi salve osporavanja na njegov racun, naravno mislim na forumase, ali posto je u pitanju James, onda su takve tri utakmice moguce, jer to je James...L-Train je napisao/la:nece njemu niko doprijeti do mozga ako on sam to ne ucini,ovo je prva sezona u kojoj LeBron ne uspijeva da svoje suigrace cini boljim,cak sta vise bojim se da ih i sputava,dobro neko je gore napisao da je mali uzorak samo tri odgirane utakmice ali LeBron nikada nije ovako izgledao u tri utakmice zaredom od kako je postao superstar,na stranu onih 36 ponea protiv Chicaga ali ni to nije bilo to.Vidim dosta se pise i o njegovom motivu,jednostavno odbijam da povjerujem da sa nepunih 30 godina ti nedostaje motiva,a iza sebe imas za njegove standarda "samo" 2 titule i 3 izgubljena finala.Citam izjavu poslije meca i nigdje ne spominje svoju igru,dosao si tu da pomognes ovim mladim momcima,da budes mentor a ne stojis ispred ekipe,kada ovako igras i gubis ti si prvi krivac,pa onda svi ostali.
vecu glupost od tebe nisam odavno procitao
U narednih 10 dana ce James da natrpa 2,3 ekipe jedva cekam na komentare od istih
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.