Tino-Sven Sušić
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Tino-Sven Sušić
@bhsport
Druže, svaka čast za ovaj post, al' što se bezveze mučiš? Ovo je trebalo sjesti i odvojiti dobar dio privatnog vremena, kako bi napisao ovako detaljnu analizu. Kome? Mi svi koji volimo reprezentaciju ovo znamo. Ne isplati se toliki trud zbog tri, četiri trola koji iz raznoraznih razloga truju temu reprezentacije i brane postupke jednog morona, kojem je IQ ravan broju kopački koje je nosio u igračkoj karijeri.
Druže, svaka čast za ovaj post, al' što se bezveze mučiš? Ovo je trebalo sjesti i odvojiti dobar dio privatnog vremena, kako bi napisao ovako detaljnu analizu. Kome? Mi svi koji volimo reprezentaciju ovo znamo. Ne isplati se toliki trud zbog tri, četiri trola koji iz raznoraznih razloga truju temu reprezentacije i brane postupke jednog morona, kojem je IQ ravan broju kopački koje je nosio u igračkoj karijeri.
- Consigliere
- Kontakt:
@bhsport...
Sumirao si sve sto se desavalo sto se terena, igraca i taktike tice. Jos dodas tome izjave, javne nastupe, glupe i cudne kriterije... i dobijes cjelokupnu sliku o svemu sto se desava u nasoj repki i zasto smo tu gdje jesmo.

Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Znas sta prijatelju, sve si u pravu, potrosio sam nekih pola sata, ali eto. Na forumu ima kvalitetnih ljudi, ali nas ova prepucavanja habaju da napravimo normalnu diskusiju.voltron30 je napisao/la:@bhsport
Uglavnom pokusao sam voditi normalnu diskusiju bez uvreda i prepucavanja i da vratimo malo raspravu na veci nivo.
Helem, ako sam uspio super, mozda nije trebalo na Svenovoj temi ali eto, tu se zakuhalo.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Pisas po safetovim poltronima.bhsport je napisao/la:Odgovorit cu ti ja, pa da zavrsim diskusiju sa svim ovim.Juventinisimo je napisao/la:1) Kako si zadovoljan igrama Lulica u repki,na KRILU?
2) Koja su to bolja rjesenja za TSS?Prcic je dokazao da trenutno nije.Pricam o formaciji 4-4-2 dijamant.Da se razumijemo,u ovoj formaciji mi NEMAMO krila.Tino i Medo NISU krila.Njihov povremeni odlazak na stranu(po potrebi) nije igranje krila.
3) Koliko igraca si do sada nabrojao da treba da budu u tih 23? Ja nisam to pratio ali sam siguran da ih ima vise od 30.
4) Kada su van stroja Kolasinac,Salihovic,ko po tebi treba da igra beka i zasto?
5) Zbog cega mislis da treba promjeniti formaciju 4-4-2 dijamant u 4-2-3-1 sa igracima kojim trenutno raspolazemo i zasto?
Od tebe trazim da procitas dobro pitanja,razmislis,odgovoris i NE UZIMAS IZ KONTEKSTA.
Kada si mene vidio da branim Papetove rezultate u sporovima?? NIKADA.Tebi nije do argumenata ni do razgovora ni razmjene ili mozda promjene misljenja. Tebi je smo do odbrane neke pozicije, svog misljenja na svaki moguci nacin.
Kao sto vi branite lose Vahine trenutne rezultate,u puno boljem sporu od svih Papetovih.
Kada si me vidio da negiram argumente? NIKADA
Zbog cega meni nije do razgovora? Pa ja nikoga ne ignorisem,procitam,odgovorim,ako imam potrebu,ne kontam na sta mislis?? Kod mene niko na ovome forumu nije na ignore/block list,to kod mene ne postoji.
Misljenje sam promjenio i promjenim ga uvijek shodno situaciji,promjeniti misljenje nije nista lose.Znas i sam da sam branio Papeta,poslije Nigerije ga tjerao,poslije Kipra jos vise.
On nije otisao,ja sam vidio pomak u nasoj igri,protiv Velsa,a pogotovo je dobro izgledalo protiv Belgije.
I sigurno da mu dajem vecu podrsku nego sto sam poslije Kipra,meni je to logicno.
Repki UVIJEK dajem podrsku,ko god bio trener.Papetu halalim i Nigeriju i Kipar ako se plasira na EP.
Meni je zao sto ja ne mislim kao vecina...fali nam pola igraca,koji su do prije 2-3 mjeseca bili standardni u timu...i ja mislim da nam treba vise vremena da se uigramo...mozda pogresno misljenje,ali ja tako mislim..
Svjestan sam nasih realnih dometa,znaci realno ih i procjenjujem,pa ko smo to mi?? Neka velesila u fudbalu?
Prvo uvod koji se tice i tacke broj 2, Sven je pozvan u repku kao defanzivni vezni, jer kao tada smo bili u deficitu sa tim kadrom iako smo u pricuvi imali Besica kojeg selektor ignorise i Zahirovica zbog kojeg je Miske zijanio obraz u Bohumu iz najbolje namjere.
Sven kao takav nikad nije bio u planu kao lijevi vezni u formaciji dijamant. Mi smo u to vrijeme imali Lulica i Viscu po lijevoj strani, tako da nam takav profil tu nije trebao.
Safet je vecinu svog mandata igrao sa 2 defanzivna vezna uz Zahu je tu bio Medunjanin i to je odlicno funkcionisalo, jer je Medo tu djelovao kao kreativac a Zaha kao razbijac koji je malo kada zakazao u repki, ali nedostatak znanja ga je kostao da je sada tu gdje jeste, vrlo limitiran igrac ali za repku beskompromisan i za mene licno korisniji od Hadzica. Tako da taj spin koji prodajes oko Svena i formacije dijamanta nece proci. Sven je pozvan kao defanzivac i na toj ulogi je otisao na svjetsko, a pokazao se 'polivalentan' jer mu je amidja selektor.
Tako je i Ibricic bio polivalentan kod Cire, od veze, krila, beka, spica sve da se proda, a licno za Svena je Ronaldo.
Sto se Lulica tice i pitanja broj 1. Lulic je imao brilijantnih nastupa u repki, srusio Rumune na Bilinom, u Parizu fenomenalan, asistencija protiv Argentine zatim u Grckoj dobra partija. Lulic je u repki zrtva taktike, cesto ostavljen sam na strani bez kvalitetne ispomoci. U situacijama kada je imao Kolasinca nazad, Lulic je bio dobar prema naprijed. Ponavljam Salihovic nije bek i strana Sejad - Seno nije dobro rjesenje.
Senad je univerzalac, brzaner, ali nije kapacitet Salihamidzica da moze drzati sam cijelu stranu.
Konkretan odgovor je u zavisnosti od uloge na terenu Lulic je pruzao dobre partije. Kada to nije slucaj imao je losih izdanja.
Pitanje broj 3.
23 igraca je nesto sto je varijabilno i ta 23 igraca treba da budu uvijek u najboljoj formi. Kazem treba da budu i logicno je da budu. Kod naseg selektora je obratno. On sam kaze da se kod njega tesko ulazi a jos teze izlazi, dokaz za to je Vranjes, covjek koji se ne sjeca kada je odigrao takmicarsku tekmu, Cimirot koji je u ogromnom padu forme kao i Zakaric te golman Dujkovic poznatiji kao bokser iz Lukavice od cijeg se poziva jezim.
Bolje zvati Ostrakovica kada vec ne zeli zvati Sehica i Burica. Stilic ima mjesta u tih 23 po trenutnoj formi, kao i Djuric jer nemamo spica koji igra u kontinuitetu, tu je i Mahmutovic i bez obzira na sve suludo je imati 11 veznjaka a 1 spica, ma sta ko o tome mislio.
Ovdje sam naveo primjer Custovica koji je u zivotnoj formi u poznim godinama dobio poziv, usao 15 minuta i srusio Turke da bi nakon toga grohnuo i nigdje ga nije bilo, ali u datom momentu je posluzio.
Izjave tipa nije posteno su primitivne, plitke, glupe. Covjek ne vodi racuna o buducnosti i sam je sebe doveo u situaciju da mu presudnu tekmu za EP igra 11 igraca bez klupe na kojoj sjedi neko ko moze promijeniti ritam.
Broj 4.)
Lijevi bek je bila rak rana ove repke do dolaska Kolasinca. Culi smo da je Safet sam izjavio da smo mi od Kolasinca napravili nezamjenivog igraca a to je cinjenica. Ako je u Salkeu nezamjenjiv pored Fuchsa, skolovanog beka, kod nas je nedodirljiv. Mi osim Kolasinca u kadru nemamo drugog lijevog beka koji je skolovan. Sve su to radili priuceni dundjeri na toj poziciji poput Salihovica, Lulica i Zukanovica.
U trenutnoj opciji kada nema Kolasinca, jedini koliko toliko ispravan izbor je Zukanovic. Ali njega selektor ne cijeni kao igraca ni kao covjeka. U sustini radi se o slijedecem. Da bi se oslobodilo mjesto za Svena, Lulic je povucen na beka a Kolasinac na klupu i samim tim idu te izjave. Izuzetno glup potez.
Da je bilo pameti, trazio bi se skolovan bek jos prije godinu dana. Tu je zvao Kvesica koji je produkt nasih omladinskih selekcija i to je logican slijed dogadaja da nam mlade selekcije prave igraca za seniore ali Kvesa je sklon povredama, nije uigran na vrijeme i opet smo osudjeni na Lulica. Leovca koji igra u dobroj formi, nije ni kontaktirao niti mu pada na pamet. Trebao je provjeriti Letica i onog malog Hajradinovica (on je u Zelji trebao biti zamjena za Kvesu, ali je otisao drugim putem).
Safet se sam doveo u situaciju da tu imamo samo Lulica za kojeg opet trebamo se moliti Bogu da bude zdrav jer tu onda nema alternative.
5.) 4-2-3-1 je po spisku i profilima igraca koje Safet gomila nasa najjaca formacija. Zasto?
Zato sto imamo 11 veznih 1 spica, broj defanzivnih igraca se ne mijenja.
U ovoj formaciji cak i sa zdravim Vedadom, imamo klupu koja moze promijeniti ritam, formaciju, imamo plan B.
Po Safetovom stilu igre, on preferira da nas tim ima posjed u svojim nogama i to ce i u Izraelu imati bogatstvo na terenu jer trojka Besic - Medo - Pjanic igra standardno sa izuzetkom Mumeta, i u dobroj formi, mada je i Mume odlican u prilagodbi na engleski fudbal. Tu ce Safet moci da ostvari svoju zamisao. U slucaju povrede ili neceg drugog imamo i rjesenja na klupi a to su Hadzic kao alternativa Besicu, Sven kao zamjena za Medu i Prcic koji moze mijenjati i Medu i Pjanica.
Vratit cu se kratko na Sanjina koji je prekrizen nakon Cipra a kojem vecina Safinih bojovnika spocitava kako je bio los. U toj tekmi je losa bila i postavka i cijela ekipa od Begovica do Dzeke. Sanjin je bio u sredini sto se tice igraca, a bio je konkretno bolji od Svena pa i Pjanica u toj tekmi. Decko je dobio sansu u uzasnoj tekmi za nas i prekrizen je od strane vas, a protiv Egipta kada su i Sven i Hadzic djelovali poput zalutalih momaka, nije se pricalo tako i davala im se i sansa za SP i u drugim tekmama.
Prcicev ucinak u seniorima treba ocjenjivati nakon 7,8 tekmi koliko su dobili Sven i Hadzic, a prema ucinku u dosadasnjim mladim repkama ne treba ni pricati. Dok su drugi igrali za Belgiju i Austriju Prcaga je ginuo za nasu svetinju i predlazem Sabinhu da pogleda gol protiv Spanije, zatim par golova u Sošou prošle godine.
Njega @sabinho nije kupio Renes sto je lijep, vec sto zna igrati i sto je neko prepoznao potencijal.
Dalje u ovoj formaciji imamo Mujdzu i Lulica kao bekove (govorim o trenutnom spisku) i alternative u vidu Vranjesa za lijevog i desnog beka, a krila bi trebala biti Visca lijevo i Izet desno.
Sa tim dobijamo cvrstinu po stranama i u sredini, te brzu transformaciju iz odbrane u napad sa mogucnoscu da igramo kontre gdje Dzeko uvijek moze zagraditi i primiti loptu te distribuirati na krilo.
Zamjene za navedene igrace su Zakaric i Vrsajevic koji se mora drzati krila a ne defanzive, tu je pogibeljan za nas, sto je dokazao u 90% tekmi koje je igrao.
Helem, uplelo se dosta stvari, malo je vremena, a puno problema.
Ne smijem ni zamisliti sta bi bilo da se povrijede Dzeko i Lulic, to su dva nasa kljucna igraca za Izrael. A Safet ako bude imao pameti postavit ce 4-2-3-1 jer imamo fine sanse na planu A, i dio plana B (nema zamjene za Dzeku).
Dijamant 4-4-2 gdje bi spica igrali Izet ili Visca je samoubistvo sa trenutnim rosterom.
Plan B je Zakaric u toj varijanti.
Tino bi trebao biti djoker sa klupe u navedenom slucaju.
Druze niko nije rekao da je Radovac trebao dobiti poziv za SP. Lijepo sam napisao da sam tada jedan od rijetkih bio za to da TSS bude taj 22,23 igrac za SP. A za Radovca sam poceo govoriti prije par dana da mislim da bi on u buducnosti trebao biti taj 22,23 igrac. Cim prije to bolje godine ne bi trebale biti problem ako imas kvalitet. Kao naprimjer Pjanic, Haliliovic. Pape je za Halilovica izjavljivao prije godinu dana da momak nece jos dugo zaigrat za seniore jer ima tek 17 godina, a momak prije par mjeseci bio starter u kvalifikacijskoj za HR. Poziv Radovcu ce samo jos ubrzati njegov igracki razvojmirzatele je napisao/la:Samo polako sa Radovcem,ok talenat je ali kakav poziv za SP momku je tad bilo 17 godina. Samo redom

Tek su mu 18 godina, neka ga za mladu repku, kad napravi bilo kakav transfer i ako bude standardan u klubu, a ne sumnjam u njega, imat ce poziv, nema potrebe da se zuri, stvara pritisak. Recimo sada je puno vise potrebniji Duljevic, nego Cimirot, Zakaric. Ali posto nas selektor uvijek kasni pola godine do godinu mozemo ocekivati ako ostane selektor da dobije poziv za duel protiv Velsa, na proljeceAjax je napisao/la:Druze niko nije rekao da je Radovac trebao dobiti poziv za SP. Lijepo sam napisao da sam tada jedan od rijetkih bio za to da TSS bude taj 22,23 igrac za SP. A za Radovca sam poceo govoriti prije par dana da mislim da bi on u buducnosti trebao biti taj 22,23 igrac. Cim prije to bolje godine ne bi trebale biti problem ako imas kvalitet. Kao naprimjer Pjanic, Haliliovic. Pape je za Halilovica izjavljivao prije godinu dana da momak nece jos dugo zaigrat za seniore jer ima tek 17 godina, a momak prije par mjeseci bio starter u kvalifikacijskoj za HR. Poziv Radovcu ce samo jos ubrzati njegov igracki razvojmirzatele je napisao/la:Samo polako sa Radovcem,ok talenat je ali kakav poziv za SP momku je tad bilo 17 godina. Samo redomCimirotu svaka cast samo po meni je Radovac bolji.

Treba biti realan i reci da u ovom trenutku neka formacija sa krilima nije nuzno i najbolji izbor,Hajrovic nije starter u raspalom Werderu a Visca govori sam za sebe,vjeciti talenat koji je zaglavio u prosjecnoj ekipi koja kvalitetom nije nista bolja od raspalog Hajduka..
Zakarica nisam skoro nikad gledao pa nebi da pricam napamet. Rekli su mi ljudi koji su ga gledali da je tu negdje sa Duljevicem samo da je Duljevic kao malo bolji. Duljevic bi bio mozda koristan za zadnjih 30 minuta a kasnije mozda i kao starter samo mu fali jos puno toga. Nadam se da ce ga Kodro izbrusiti. Trenutno po meni nebi puno igrao. Radovac je nesto drugo on je kao Pjanic i Halilovic cisti talenat on moze vec sada igrati skoro protiv svih fali mu samo iskustvo igranja na najvecem nivou. I da je na sirem spisku i nastupi protiv napimjer Liechtensteina prijateljsku ili Andore zadnjih 20-tak minuta to bi ubrzalo jos njegov igracki razvoj i prije bi reprezentacija imala koristi od njega. Vec sa 19,20 godina umjeto naprimjer 22,23 godine. Samo Pape ne gleda tako na te stvari. Njemu je igrac od 18 godina mlada ma kako god dobar bio. Tako je i pricao za Halilovica da on jos godinama nece igrati za seniorske reprezentacije. Pa vidis da momak igra za HR. Jos godina, dvije i igrati ce za Barcelonu prvi tim. Hvale ga Messi, Suarez a Pepetu nije mogao upasti kao 22, 23 igrac.mirzatele je napisao/la: Tek su mu 18 godina, neka ga za mladu repku, kad napravi bilo kakav transfer i ako bude standardan u klubu, a ne sumnjam u njega, imat ce poziv, nema potrebe da se zuri, stvara pritisak. Recimo sada je puno vise potrebniji Duljevic, nego Cimirot, Zakaric. Ali posto nas selektor uvijek kasni pola godine do godinu mozemo ocekivati ako ostane selektor da dobije poziv za duel protiv Velsa, na proljece
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 05 nov 2014, 16:55, ukupno mijenjano 1 put.
nije sve bas tako jednostavno, kao na igrici, stavi mladog da igra rastu mu skills i bice paklen. Momak ima 18 godina i pitanje je kako bi na njega uticao toliki pritisak i igranje u reprezentaciji, a nema razloga da se zuri, upravo zbog godina. Ako treba birati izmedju postave sa 10 centralnih veznih, bez krila i postave sa krilima, gdje svako zna sta igra, biram ovo drugo. Nama je tu na klupi Visca, Duljevic nista slabiji nije, a strasan je potencijal, ima dribling, brzinu ostalo se nadogradjuje, i sto bi reko Malovcic tek mu je 20 godina 

Ti pojednostavljujes stvari ljepse ti nisam mogao objasniti. Radi se o istom tipu igraca kao sto su Pjanic, Halilovic. Znaci skoro ista konstitucija, godine kada su debitovali, pozicija, stil igre. Po meni ( po tebi mozda nije ) on jeste najveci kapitalac i trebao bi biti taj 23 igrac da se ubrza njegov igracki razvoj. Samo da je on u kampu i trenira za Dzekom, Pjanicem i ostalima njemu ce koristiti. Koliko zavisi od igraca do igraca. Nema to nikakve veze sa igricama i simulacijama. Kada imas mega talenta tada ti on igra pa makar imao 18 godina. Tako je bilo uvijek i u Yugi i kad je Pape igrao za Yugu. Jedini je "problem" sto se je tada neko sa 18 godina skoro nemoguce probio do seniorske reprezentacije zbog ogromne kolicine talenta gdje su mnogi odlicni igraci ispadali. Pa je zato mozda Papetu to ostalo kao mlad je on igrac. Mlada je Halilovic jos igrac rano je o njemu govoriti. Samo u danasnje vrijeme vrhunske reprezentacije i klubovi ne misle tako.
Duljevic ima sve i bice paklen igrac samo morao bi biti malo smireniji u samoj zavrsnici.
Duljevic ima sve i bice paklen igrac samo morao bi biti malo smireniji u samoj zavrsnici.
Dobro, ono, nemamo isto misljenje i kraj, suludo je nastavljati. O Halilovicu cemo pricati kad uspije, ako uspije, ali je i na njega ostavio traga onaj period: hoce li igrati za nas il za Hrvatsku, pa onda ne treba ili treba dobiti poziv, Mamic ga gura ili ne gura, zvizduci, tesko je sve to za momka od 18 godina. Ponavljam ti jos jednom (mada ti vjerovatno ne mogu promijeniti misljenje i to je ok) ako je neko talenat, prodat ce se, sa 18 ili 21, ali ako podje krivim putem i previse umisli moze lako propasti, milion je takvih primjera
@bhsport
Slazem se sa svim osim to oko kljucnih igraca. Misilim da je to Mujdza. Ali prije svega tog je postava, znaci Avdija ne smije igrati. Tino isto tako. Sredina Visca-Besic-Pjanic-Medo-Hajrovic.
Slazem se sa svim osim to oko kljucnih igraca. Misilim da je to Mujdza. Ali prije svega tog je postava, znaci Avdija ne smije igrati. Tino isto tako. Sredina Visca-Besic-Pjanic-Medo-Hajrovic.
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Samo se kod nas gleda na taj neki pritisak. On ce sa 18 pokazati da li vrijedi i moze li se racunati na njeg. Ne mora biti najbolji, ali ces vidjeti na terenu da on vrijedi, da on moze i hoce. Mada sad naravno reci da je Radovac toliki talenat ipak ne bih smio. Medjutim igraci poput Pjanica i Kolasinca nemaju sta raditi u mladim reprezentacijama. Mlada reprezentacija ne nosi nikakav uspjeh, tu je samo za razvoj igraca i nista vise.
Sto nas dovede na temu da Tino vise i nije toliko mlad. On bi vec iza sebe morao imati 4 sezone dobrog fudbala. Nazalost, nema ni jednu. A za tri mjeseca puni 23 godine.
Sto nas dovede na temu da Tino vise i nije toliko mlad. On bi vec iza sebe morao imati 4 sezone dobrog fudbala. Nazalost, nema ni jednu. A za tri mjeseca puni 23 godine.
Celik!3,2,2.
Igrac pasEva i golEva kako bi rekao prosjecan sljedbenik Papketa.bhsport je napisao/la:Ofanzivi, polivalentni, sto narod kaze igrac od pasova i golovaPrincipatus je napisao/la:On je krilni DM.
DRUG NEBI TI PUNCA
Čitam neki dan Misketov intervju gdje hvali Pjanica,za Hareta kaže da je strašan veznjak, Bešiću predviđa veliku budućnost a nigdje ne spomenu Tinceka
Kako je mogao napraviti takav propust da ne pohvali toliki potencijal i kvalitet.
ah Misketa

ah Misketa

#Miske institucijo!!!!!
Zemljo tisućljetna na vjernost ti se kunem.
od mora do Save
od Drine do Une.
Zemljo tisućljetna na vjernost ti se kunem.
od mora do Save
od Drine do Une.
- Juventinisimo
- Kontakt:
Polako,prikocite sa tim pljuskama...
Moja pitanja su bila jasna i glasna.Zbog cega ste odgovarali sa nekim teorijama,mogucnostima,kombinacijama koje se TRENUTNO ne mogu izvesti?? Ili necim sto je bilo prije i nema veze sa sadasnjosti?
O cemu vi ljudi pricate??
Pominjete neke Argentine,Obale,Meksiko,Egipat???????????????? Kakve to ima veze sa mojim direktnim pitanjima??? Kakve to ima veze sa trenutnom situacijom??
Vama je najveci problem Tino i svi odgovori se baziraju na Tini,sve i jedan.Poslije njega Avdija i Hadzic..
Koja god kombinacija je u pitanju,ona mora da ide bez Tine,Avdije i Hadzica.
Tino je doveden kao zadnji vezni?? I to je to?? Ko je to od vas znao da ce Besic onako odigrati SP??
Tino moze dobro da odigra sve pozicije u sredini osim krila.Nikada nije ni igrao krilo.Prvi cu se javiti i kritikovati Papeta ako u 4-2-3-1 na krilo stavi Tina a Lulic bude na klupi...
Ko bi trebao igrati LM u dijamantu?? Lulic?? Pa ko ce igrati beka??? KOLASINCA TRENUTNO NEMA...Znaci,samo dovedi bilo koga i postavi na beka,samo da Tino ne igra..ali ne i iskusnijeg Lulica...
Isto tako za Hadzica i Avdiju....cijela vasa prica se zasniva na tome...
Kako Pape pravi mjesta za Tina?? Protiv Argentine na klupi,citava famozna trojka na klupi...Protiv Nigerije,Kolasinac nije igrao ali nije ni famozna trojka.Tino je zamijenio Medunjanina u 64 minuti.Protiv Irana su igrala sve trojica,i vidi cuda,mi pobijedili..
Mada to nema veze sa mojim pitanjima,ali vi uporno pronalazite nesto,da bi samarali...
Niste ni svjesni da idete glavom kroz zid...
Egipat...pa ko je igrao dobro protiv Egipta??
Salihovic je bio spreman??Vi znate bolje od selektora i strucnog staba,ko je koliko spreman da igra?Nije Pape jedini u strucnom stabu,ima i drugih ljudi...pricaju oni tamo o igracima,sastavu,formi,taktici..
Zukanovica NEMA i on nece uskoro zaigrati u repki,pomirite se sa time...Pape nikakve veze nema sa njegovom vizom,i ne moze Zukanovic raditi ono sto je radio.Naravno da je prekrizen dok je Papeta tu,mene bi iznenadilo da ga ikada pozove,taman da je Zuka najbolji stoper svijeta.
Kolasinac je nezamjenjiv,odakle on na klupi?? Kako je to Lulic povucen na beka a Kolasinac na klupu?? Kada se to desilo?? Nigeriju sam vec pomenuo,TINO NIJE IGRAO od pocekta...Ne razumijem,sta zelis reci??
Jedan od vas bubne to,ostalim se svidja i krene lavina necega...
Znaci...Leovac(ON izbacio Dinamo??),Kvesic,Letic,Hajradinovic,Djuric,Zec,Stilic(OK,slazem se za njega),Vrancic(sigurno DA,cim papire sredi),Mahmutovic,Cimirot,Zakaric,Radovac...Ima li jos koji?? Popunite tih 23..
Prcic...on nije prekrizen,zbog cega bi bio?? On je mlad igrac,dobar igrac i sigurno nasa buducnost,samo je zelen.Zbog cega se Prcic ne moze ocjenjivati nakon dvije utakmice a mogli su Tino i Hadzic????? Dupli arsini..
Vi ste Prcica trazili u tim,LIGU PETICE nabijali svaki dan...isto radite za Djurica..
Od njegovih golova u Francuskoj repka nema nista,isto kao od golova Lulica u Laziu..
Vranjes je alternativa za LB i RB?? Pa Vranjesa pljujete na svakom koraku a sada vam odgovara kao alternativa,samo iz razloga da bi mene samarali???
Visca i Izet bi trebali igrati krila?? Zakaric i Vrsajevic njihove alternative???
Znaci sada,Visca i Vrsajevic su dobri,inace su klocevi...
Kazes da za Lulica nema alternative,dok ovamo tu alternativu vidis u Vranjesu...
Moja pitanja su bila za TRENUTNO STANJE...I ti bhsport kazes da su bekovi Mujdza i Lulic,pa kazes da Lulic treba krilo...pa sta treba trenutno da igra???
Opet se moram vratiti na Zukanovica...da mi objasnite,sta je on trebao igrati?? LB ili CD...jedni kazu umjesto Hadzica na CD,drugi kazu umjesto Lulica na LB...Odlucite se,ne moze Zuka igrati obadvije pozicije.
Zbog cega Pape ne zove vise igraca i nema prosiren izbor?? Treba da ima,ali to ce stvoriti sapunicu i probleme u repki...mi nismo normalna repka,kod nas svako zna najbolje,dok ne izadje na teren...
Na ovo cu vam ja odgovoriti..
Zbog toga sto nasi igraci NISU PROFESIONALCI i ne postuju selektora.
Da objasnim..
Ako imamo 30at+ igraca za pozive u 23,cim neko otpadne,onda ce nam se desavati Pandza,Zukanovic,itd.Narusavanje atmosfere u repki.Taj primjer ste imali prije SPa,kada su se oglasili Zukanovic i Pandza.Ne moze 30 igraca dobivati pozive za svaku utakmicu...
Prije neki dan se oglasi Zukanovic opet...pominjuci Germaniju..
Sutra ce doci Djuric,pominjace nacionalizam,pa ce neki igrac odigrati mjesec dana u formi i popljuvati Papeta ako ga ostavi na klupu...pa onaj sto standardno igra,bude u losoj formi,i ostane na klupi ili bez poziva,popljuvace ga i on..i sve ce to biti popraceno novinarima...To ako se desi=KATASTROFA za repku...
Imate svjezi primjer Zeca..on se nasao da pljuje trenera Rijeke...
Trenera koji odlicno vodi Rijeku,Zec tek dosao i on bi da komanduje tamo...
Primjera ima koliko hoces,i zbog toga Pape drzi tih standardnih 22-23 igraca i ne ubacuje nista novo.
Koga god da izbaci bice na naslovnoj sapunice,koga god da dovede bice na naslovnoj sapunice...
Vas najnoviji biser iz repertoara je Salihovic...covjek povrijedjen a Pape ga istjerao...

Ovo vam nisu dovoljni argumenti??? Ako nisu,kakve hocete??
Sada da predjemo na nesto drugo...od ovih sto su trebali igrati(vidim da je i Kolasinac bio tu
),bhsportovo zapazanje je popraceno vise nego odlicno od forumasa...cak me isamarao
Ko je od igraca,sto su trebali igrati u takmicarskoj formi??
Protiv Kipra:Salihovic NIJE,Mujdza NIJE,Hajrovic NIJE.
Protiv Velsa i Belgije:Salihovic NIJE(povrijedjen) Hajrovic NIJE,Mujdza JESTE i IGRAO JE...
Jedan Edin Dzeko,svjetska klasa ima problema kada nije u takmicarskoj formi...haloooooo
@Ajax ti si odgovorio kako treba na pitanje 1...ostalo te nista ne kontam..niti ima veze sa mojim pitanjima..moja pitanja su za trenutno stanje...znaci EP kvalifikacije...Salihovic je bolji od Tinkija,ali GA TRENUTNO NEMA...
Postavite vi meni pet pitanja...necu okolisati,uzimati ono sto mi odgovara,nego cu direktno odgovoriti i objasniti ako ima potrebe...
Od vas trazim da mi odgovorite direktno na direktna pitanja..izvolite,odgovorite,ako imate potrebu objasnite...NE MOZE SA KOLASINCEM,SALIHOVICEM,SALIHAMIDZICEM,HALILOVICEM,ZUKANOVICEM....

Moja pitanja su bila jasna i glasna.Zbog cega ste odgovarali sa nekim teorijama,mogucnostima,kombinacijama koje se TRENUTNO ne mogu izvesti?? Ili necim sto je bilo prije i nema veze sa sadasnjosti?
O cemu vi ljudi pricate??
Pominjete neke Argentine,Obale,Meksiko,Egipat???????????????? Kakve to ima veze sa mojim direktnim pitanjima??? Kakve to ima veze sa trenutnom situacijom??
Vama je najveci problem Tino i svi odgovori se baziraju na Tini,sve i jedan.Poslije njega Avdija i Hadzic..
Koja god kombinacija je u pitanju,ona mora da ide bez Tine,Avdije i Hadzica.
Tino je doveden kao zadnji vezni?? I to je to?? Ko je to od vas znao da ce Besic onako odigrati SP??
Tino moze dobro da odigra sve pozicije u sredini osim krila.Nikada nije ni igrao krilo.Prvi cu se javiti i kritikovati Papeta ako u 4-2-3-1 na krilo stavi Tina a Lulic bude na klupi...
Ko bi trebao igrati LM u dijamantu?? Lulic?? Pa ko ce igrati beka??? KOLASINCA TRENUTNO NEMA...Znaci,samo dovedi bilo koga i postavi na beka,samo da Tino ne igra..ali ne i iskusnijeg Lulica...

Kako Pape pravi mjesta za Tina?? Protiv Argentine na klupi,citava famozna trojka na klupi...Protiv Nigerije,Kolasinac nije igrao ali nije ni famozna trojka.Tino je zamijenio Medunjanina u 64 minuti.Protiv Irana su igrala sve trojica,i vidi cuda,mi pobijedili..

Mada to nema veze sa mojim pitanjima,ali vi uporno pronalazite nesto,da bi samarali...

Egipat...pa ko je igrao dobro protiv Egipta??
Salihovic je bio spreman??Vi znate bolje od selektora i strucnog staba,ko je koliko spreman da igra?Nije Pape jedini u strucnom stabu,ima i drugih ljudi...pricaju oni tamo o igracima,sastavu,formi,taktici..

Zukanovica NEMA i on nece uskoro zaigrati u repki,pomirite se sa time...Pape nikakve veze nema sa njegovom vizom,i ne moze Zukanovic raditi ono sto je radio.Naravno da je prekrizen dok je Papeta tu,mene bi iznenadilo da ga ikada pozove,taman da je Zuka najbolji stoper svijeta.
Kolasinac je nezamjenjiv,odakle on na klupi?? Kako je to Lulic povucen na beka a Kolasinac na klupu?? Kada se to desilo?? Nigeriju sam vec pomenuo,TINO NIJE IGRAO od pocekta...Ne razumijem,sta zelis reci??
Jedan od vas bubne to,ostalim se svidja i krene lavina necega...

Znaci...Leovac(ON izbacio Dinamo??),Kvesic,Letic,Hajradinovic,Djuric,Zec,Stilic(OK,slazem se za njega),Vrancic(sigurno DA,cim papire sredi),Mahmutovic,Cimirot,Zakaric,Radovac...Ima li jos koji?? Popunite tih 23..
Prcic...on nije prekrizen,zbog cega bi bio?? On je mlad igrac,dobar igrac i sigurno nasa buducnost,samo je zelen.Zbog cega se Prcic ne moze ocjenjivati nakon dvije utakmice a mogli su Tino i Hadzic????? Dupli arsini..

Vi ste Prcica trazili u tim,LIGU PETICE nabijali svaki dan...isto radite za Djurica..
Od njegovih golova u Francuskoj repka nema nista,isto kao od golova Lulica u Laziu..
Vranjes je alternativa za LB i RB?? Pa Vranjesa pljujete na svakom koraku a sada vam odgovara kao alternativa,samo iz razloga da bi mene samarali???

Visca i Izet bi trebali igrati krila?? Zakaric i Vrsajevic njihove alternative???
Znaci sada,Visca i Vrsajevic su dobri,inace su klocevi...

Kazes da za Lulica nema alternative,dok ovamo tu alternativu vidis u Vranjesu...

Moja pitanja su bila za TRENUTNO STANJE...I ti bhsport kazes da su bekovi Mujdza i Lulic,pa kazes da Lulic treba krilo...pa sta treba trenutno da igra???
Opet se moram vratiti na Zukanovica...da mi objasnite,sta je on trebao igrati?? LB ili CD...jedni kazu umjesto Hadzica na CD,drugi kazu umjesto Lulica na LB...Odlucite se,ne moze Zuka igrati obadvije pozicije.
Zbog cega Pape ne zove vise igraca i nema prosiren izbor?? Treba da ima,ali to ce stvoriti sapunicu i probleme u repki...mi nismo normalna repka,kod nas svako zna najbolje,dok ne izadje na teren...
Na ovo cu vam ja odgovoriti..

Zbog toga sto nasi igraci NISU PROFESIONALCI i ne postuju selektora.
Da objasnim..
Ako imamo 30at+ igraca za pozive u 23,cim neko otpadne,onda ce nam se desavati Pandza,Zukanovic,itd.Narusavanje atmosfere u repki.Taj primjer ste imali prije SPa,kada su se oglasili Zukanovic i Pandza.Ne moze 30 igraca dobivati pozive za svaku utakmicu...
Prije neki dan se oglasi Zukanovic opet...pominjuci Germaniju..

Sutra ce doci Djuric,pominjace nacionalizam,pa ce neki igrac odigrati mjesec dana u formi i popljuvati Papeta ako ga ostavi na klupu...pa onaj sto standardno igra,bude u losoj formi,i ostane na klupi ili bez poziva,popljuvace ga i on..i sve ce to biti popraceno novinarima...To ako se desi=KATASTROFA za repku...
Imate svjezi primjer Zeca..on se nasao da pljuje trenera Rijeke...

Primjera ima koliko hoces,i zbog toga Pape drzi tih standardnih 22-23 igraca i ne ubacuje nista novo.
Koga god da izbaci bice na naslovnoj sapunice,koga god da dovede bice na naslovnoj sapunice...
Vas najnoviji biser iz repertoara je Salihovic...covjek povrijedjen a Pape ga istjerao...

Ovo vam nisu dovoljni argumenti??? Ako nisu,kakve hocete??
Sada da predjemo na nesto drugo...od ovih sto su trebali igrati(vidim da je i Kolasinac bio tu

Ko je od igraca,sto su trebali igrati u takmicarskoj formi??
Protiv Kipra:Salihovic NIJE,Mujdza NIJE,Hajrovic NIJE.
Protiv Velsa i Belgije:Salihovic NIJE(povrijedjen) Hajrovic NIJE,Mujdza JESTE i IGRAO JE...
Jedan Edin Dzeko,svjetska klasa ima problema kada nije u takmicarskoj formi...haloooooo
@Ajax ti si odgovorio kako treba na pitanje 1...ostalo te nista ne kontam..niti ima veze sa mojim pitanjima..moja pitanja su za trenutno stanje...znaci EP kvalifikacije...Salihovic je bolji od Tinkija,ali GA TRENUTNO NEMA...

Postavite vi meni pet pitanja...necu okolisati,uzimati ono sto mi odgovara,nego cu direktno odgovoriti i objasniti ako ima potrebe...

Od vas trazim da mi odgovorite direktno na direktna pitanja..izvolite,odgovorite,ako imate potrebu objasnite...NE MOZE SA KOLASINCEM,SALIHOVICEM,SALIHAMIDZICEM,HALILOVICEM,ZUKANOVICEM....
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️
2025 godina najvecih luzera
6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️
2025 godina najvecih luzera
6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5
@Juventusovac
Postavio si ciljano iskljuciva pitanja koja tebi odgovaraju. Ko kaze da moramo igrati bas 4-4-2 dijamant. Gdje to pise ?? Eto sad jer u pet godina nije stvorio drugog-treceg napadaca sada ce Pape biti primoran igrati sa jednim napadacem. Ostalo nisam ni citao gledam City, poslje utakmice mozemo da pricamo ostale stvari
Postavio si ciljano iskljuciva pitanja koja tebi odgovaraju. Ko kaze da moramo igrati bas 4-4-2 dijamant. Gdje to pise ?? Eto sad jer u pet godina nije stvorio drugog-treceg napadaca sada ce Pape biti primoran igrati sa jednim napadacem. Ostalo nisam ni citao gledam City, poslje utakmice mozemo da pricamo ostale stvari

Pravi trener bi znao da nam najbolje odgovara da igramo ono kao protiv Obale Slonovace, Meksika i Aregentine.Ajax je napisao/la:@Juventusovac
Napravio je gresku protiv Nigerije i trebao je da nauci od tog. On ocito nije.
Ona formacija nam najbolje odgovara, znaci tih 11 igraca. Dzeko,Pjanic, Hajrovic,Lulic, Medo, Besic, Seo, Spaha, Sunjic, Mujzda. Njihove zamjene Vedo, Prcic, Stilic, def vezni, Visca, desno krilo, Sejo, Zukanovic, Bickacic, desni bek, Fejzic(Sehic). Posto Seo i Sejo imaju povrede trazis zamjenu i ovi ostali mogu biti momci iz nase U21.
Letic, Grahovac, Zolotic, Cimirot, Zakaric, Duljevic. Vranjes je solidan kad ima klub. Avdija, Hadzic i Tino nebi trebali dobijati pozive. Igraci ako nisu igrali za nasu U21 trebaju samo dobijati poziv ako su bolji igraci od ovih iz U21(tipa Vrancic i Martic). Nije fer zvati Hadzica i Tinu kad nisu nista bolji od Stilica, Prcica, Grahovca itd.
- DonCorleone
- Kontakt:
Ja smaranja sa ovim km-postovima, Boze sacuvaj.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 18 gostiju.