Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: _dreamer_,insider,Monolog,ribery
Re: Premijer liga BiH - općenito
Moja neka zelja zbog kvalitete i uslova za igru ovako nekako:
Sarajevo, Zeljo, Olimpic, Slavija, Celik, Velez, Zrinjski, Siroki, Sloboda, Borac, Zvijezda i dvanaesti tim nemam pojma. Naravno tabela treba da odlucuje ili u krajnjem slucaju licenciranje.
Sarajevo, Zeljo, Olimpic, Slavija, Celik, Velez, Zrinjski, Siroki, Sloboda, Borac, Zvijezda i dvanaesti tim nemam pojma. Naravno tabela treba da odlucuje ili u krajnjem slucaju licenciranje.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
Svakako da i ja podrzavam skracivanje lige,ali se ipak nebi igrao imenima klubova koji ce nastupati u njoj.
Sigurno je da niko fiksno nece postati clan ove lige i da ce oni koji na kraju sezone budu najbolje plasirani imati priliku da nastave dalje.Podrzavam ideju da ispadaju 4 kluba,ali volio bi da tu bude i starih velikana BH fudbala od pocetka u toj ligi,ali ce se svakako morati dobro oznojiti svi velikani da bi opstali u ligi.Celik je u velikoj dubiozi i iskreno se nadam da ce uspjeti da prebrode sve ovo sto im se desava jer u suprotnom moze se desiti da se recimo ne nadju u toj ligi iako imaju najbolju infrastrukturu u drzavi.
Prednost krace lige je sto bi se fakticki svi mogli boriti i za prvaka ali je jako tanka nit i od mjesta za opstanak,pa nema previse prostora za tavorenje nekih klubova u sredini tabele.Isto tako onaj ko proda dvije tekme u sezoni bez problema moze doci u sitvaciju da padne u donji dio tabele a taj je pritisak veci i dosta zajebanije igrati
Sve u svemu super bi bilo kad bi vec od naredne sezone poceli sa ovom inicijativom i da vec od naredne sezone pocnu sa ispadanjem oni koji su trenutno najslabija karika.
Sigurno je da niko fiksno nece postati clan ove lige i da ce oni koji na kraju sezone budu najbolje plasirani imati priliku da nastave dalje.Podrzavam ideju da ispadaju 4 kluba,ali volio bi da tu bude i starih velikana BH fudbala od pocetka u toj ligi,ali ce se svakako morati dobro oznojiti svi velikani da bi opstali u ligi.Celik je u velikoj dubiozi i iskreno se nadam da ce uspjeti da prebrode sve ovo sto im se desava jer u suprotnom moze se desiti da se recimo ne nadju u toj ligi iako imaju najbolju infrastrukturu u drzavi.
Prednost krace lige je sto bi se fakticki svi mogli boriti i za prvaka ali je jako tanka nit i od mjesta za opstanak,pa nema previse prostora za tavorenje nekih klubova u sredini tabele.Isto tako onaj ko proda dvije tekme u sezoni bez problema moze doci u sitvaciju da padne u donji dio tabele a taj je pritisak veci i dosta zajebanije igrati
Sve u svemu super bi bilo kad bi vec od naredne sezone poceli sa ovom inicijativom i da vec od naredne sezone pocnu sa ispadanjem oni koji su trenutno najslabija karika.
Edin Dzeko..Amel Tuka..Mirza Teletovic..Asmir Begovic..Vedad Ibisevic..Emir Spahic..Muhamed Besic..Sabahudin Delalić..
-
SiouxLukavac
- Kontakt:
Bez Slavije, 10 ekipa i 70% jača liga.Sabinho je napisao/la:Moja neka zelja zbog kvalitete i uslova za igru ovako nekako:
A da ostanu dvije entitetske lige!?Kuća se gradi od temelja a ne od krova.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.
SiouxLukavac je napisao/la:Bez Slavije, 10 ekipa i 70% jača liga.Sabinho je napisao/la: Sarajevo, Zeljo, Olimpic, Slavija, Celik, Velez, Zrinjski, Siroki, Sloboda, Borac, Zvijezda
Slavija > Čelik&Sloboda&Zvijezda
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!
shzna je napisao/la:SiouxLukavac je napisao/la:Bez Slavije, 10 ekipa i 70% jača liga.Sabinho je napisao/la: Sarajevo, Zeljo, Olimpic, Slavija, Celik, Velez, Zrinjski, Siroki, Sloboda, Borac, Zvijezda
Slavija > Čelik&Sloboda&Zvijezda
SAMO ČELIK !
I meni je smiješno kad vidim da je Slavija bolja od Čelika čiji su navijači prošle godine imali i šampionske ambicije ili npr. od prenapuhane Slobode koju su mnogi stavljali ispred Želje ove sezone itd.
Neka tabela bude jedino mjerilo.
Neka tabela bude jedino mjerilo.
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!
I vi vjerujete Begiću &co?
Od ovoga nema ništa, jer će se na kraju pitati politika, koja je u sve pore života umiješala svoje ogavne prste, pustite šuplje. Ovo je samo skretanje s pravih problema u savezu.
Od ovoga nema ništa, jer će se na kraju pitati politika, koja je u sve pore života umiješala svoje ogavne prste, pustite šuplje. Ovo je samo skretanje s pravih problema u savezu.
shzna je napisao/la:Slavija > Čelik&Sloboda&Zvijezda
Ako ćeš da tabela bude mjerilo onda Slavija 16 < ČeSloZv 33 bodashzna je napisao/la:Neka tabela bude jedino mjerilo.
Svakako da tabela treba biti mjerilo, i bez ikakvih drugih uticaja, zasluga, boje kože .. itd.
Mislim da bi se ovaj projekat mogao aktualizirati tek poslije EP 2016.
Ovdje ima i do klubova. Neka osnuju udruzenje premijerligasa, a ni to se nisu mogli dogovoriti. Mora se od necega krenuti, nadajmo se da je ovo pocetak.AlemC85 je napisao/la:I vi vjerujete Begiću &co?![]()
DRUG NEBI TI PUNCA
Po kvalitetu, reuzultatima i infrastrukturi, među tih 10-12 ekipa su samo Željo, Sarajevo, Zrinjski, Čelik, Široki, Velež i Borac sigurni. Eventualno Olimpik i Slavija.
Sloboda je dojučerašnji drugoligaš, svaka čast njima i njihovoj tradiciji, ali zadnjih godina nisu ništa bolji od Zvijezde.
Mada bih volio da budu tu, nema sumnje, kao što bih volio da bude nešto od ovog svega, ali..
Sloboda je dojučerašnji drugoligaš, svaka čast njima i njihovoj tradiciji, ali zadnjih godina nisu ništa bolji od Zvijezde.
Mada bih volio da budu tu, nema sumnje, kao što bih volio da bude nešto od ovog svega, ali..
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
-
wienultras
- Kontakt:
palis se koda si navijac realaMancini je napisao/la:Onog bečkog dijasporca bode u oči pored ostalih i Olimpic.Nego bečlija vidi da ti nije u oko šta upalo.
zeleni teren ce biti mjerilo za skracivanje lige,i ja licno nesumnjam da ce olimpic izboriti nastup u istoj...nisi razumio sustinu,i zasto sam tako napisao,uostalom i nemoras,kada si tako arogantan,
ti i takvi klubovi,nezeleci da uvrijedim ni navijace ni sam klub olimpic,na pomen slobode,trebate ustati,i stajati u stavu mirno..
pl,druga liga,prvi ili zadnji...to je sloboda..
i da budes liga peta ti si nama centar svijeta FUKARE 87
Takav treba navijac i da bude.
Objasni nam sto nebi bilo realno da Olimpic igra u smanjenoj ligi.
S E M P E R - V I R I D I S
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
Kud nije otišao u Australiju a ne u Austriju da bude što dalje od BiH.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
-
wienultras
- Kontakt:
jeste vi meni smjesni...Mokroguz je napisao/la:Takav treba navijac i da bude.![]()
gdje sam ja reko da olimpic netreba da igra....
uopste nije to bilo u pitanju,ali hajde,svatite kako hocete
i da budes liga peta ti si nama centar svijeta FUKARE 87
Pa vaš haver @pabizo se redovno javljao iz Australije i davao ogromnu podršku gospodinu Graciću, na čistoj ekavici.Mancini je napisao/la:Kud nije otišao u Australiju a ne u Austriju da bude što dalje od BiH.
shzna je napisao/la: I meni je smiješno kad vidim da je Slavija bolja od Čelika čiji su navijači prošle godine imali i šampionske ambicije ili npr. od prenapuhane Slobode koju su mnogi stavljali ispred Želje ove sezone itd.
Neka tabela bude jedino mjerilo.![]()

Bio u Australiji a sada je kako kaže u BiH ali ne znam kakve veze ima ekavica sa ovom temom?
Pa zato te i pitam da objasniswienultras je napisao/la:jeste vi meni smjesni...Mokroguz je napisao/la:Takav treba navijac i da bude.![]()
Objasni nam sto nebi bilo realno da Olimpic igra u smanjenoj ligi.![]()
gdje sam ja reko da olimpic netreba da igra....
uopste nije to bilo u pitanju,ali hajde,svatite kako hocete
Ne kontam kako nebi bilo realno da Olimpic bude u ligi 10-12.
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
2-249
💮🍀💮🍀💮🍀💮
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.