Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

FaraonTM
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la FaraonTM » 06 nov 2014, 19:26

Alipasino je napisao/la:Odvratnijeg tima i igraca na jednom mjestu ce se tesko nac.Nasrija je sevap namarat.
Nasri meni ne bi u Stupčanice igrao.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 06 nov 2014, 19:31

Kao sto je neko napisao, okosnicu tima i dalje cine oni koji su dovedeni prije 2 do 3 godine: Hart - Kompany - Toure - Silva - Aguero. Doista losa transfer politika u zadnje rijeme, iako mislim da je vise do koncepcije igre, nego do igraca samih. Da igraju direktnije i brze, sigurno bi imali vise uspjeha nego sto ovako bespotrebno peglaju loptu. Mozda ovo prolazi u Engleskoj, ali u Europi sigurno ne. Nemoguce je da ovako internacionalno iskusni i renomirani igraci u Ligi Prvaka ne mogu parirati ekipama ravnim njima, a da ne pricam o kiksevima protiv manjih klubova od njih.

Sto se tice Dzeke, on je nekoliko mjeseci nosioc igre, ali njemu ne lezi City i tacka. Uhvati nekoliko puta u toku sezone svoj poznati ritam, zabija kao na traci, i onda par mjeseci dotakne dno. Tako mu se moze i opisati citava karijera u Cityu, nit smrdi, nit mirise. Ali fakt je, on je medju glavnim ''Krivcima'' sto je City osvojio 2x EPL.

Sto se tice price Dzeko i City, on je propustio da postane bolji igrac nego sto je u Wolfsburgu. Napredovao je on i sve to, ali on se nije razvio u igraca kakvog je trebao, a to je da bude medju 10 najboljih centrafora u Europi, ako ne i medju najboljih 5, toliki je potencijal imao. Ali nazalost, u Cityu niti je imao trenera za to, niti okruzenje za razvoj. Da je izabrao Bayern, Juventus ili neke druge prije odlaska u City, ili da je nakon ove sezone otisao u Dortmund, Atletico, ili jos neke druge Europske klubove, mogao je jos mozda bljesnuti jos koji put. Ovako, ostace iznadprosjecan napadac u Europi.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 06 nov 2014, 19:36

Goalgetter je napisao/la:Kao sto je neko napisao, okosnicu tima i dalje cine oni koji su dovedeni prije 2 do 3 godine: Hart - Kompany - Toure - Silva - Aguero. Doista losa transfer politika u zadnje rijeme, iako mislim da je vise do koncepcije igre, nego do igraca samih. Da igraju direktnije i brze, sigurno bi imali vise uspjeha nego sto ovako bespotrebno peglaju loptu. Mozda ovo prolazi u Engleskoj, ali u Europi sigurno ne. Nemoguce je da ovako internacionalno iskusni i renomirani igraci u Ligi Prvaka ne mogu parirati ekipama ravnim njima, a da ne pricam o kiksevima protiv manjih klubova od njih.

Sto se tice Dzeke, on je nekoliko mjeseci nosioc igre, ali njemu ne lezi City i tacka. Uhvati nekoliko puta u toku sezone svoj poznati ritam, zabija kao na traci, i onda par mjeseci dotakne dno. Tako mu se moze i opisati citava karijera u Cityu, nit smrdi, nit mirise. Ali fakt je, on je medju glavnim ''Krivcima'' sto je City osvojio 2x EPL.

Sto se tice price Dzeko i City, on je propustio da postane bolji igrac nego sto je u Wolfsburgu. Napredovao je on i sve to, ali on se nije razvio u igraca kakvog je trebao, a to je da bude medju 10 najboljih centrafora u Europi, ako ne i medju najboljih 5, toliki je potencijal imao. Ali nazalost, u Cityu niti je imao trenera za to, niti okruzenje za razvoj. Da je izabrao Bayern, Juventus ili neke druge prije odlaska u City, ili da je nakon ove sezone otisao u Dortmund, Atletico, ili jos neke druge Europske klubove, mogao je jos mozda bljesnuti jos koji put. Ovako, ostace iznadprosjecan napadac u Europi.
+1 ( bas sve ti je tacno od nabrojanih klubova do saigraca i stila igre )

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 06 nov 2014, 23:06

volio bih znati koliki bi bio njegov domet da je izabrao neki drugi put,City je ugušio njegov potencijal

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 07 nov 2014, 17:23

Čudan je naš čovjek. Čovjek postane svjetski poznat, njegove dresove nosaju u africi, aziji, americi....ova zemlja se poznaje po ratu i po Edinu Džeki.....i opet nam nije dovoljno, nego se vodi rasprava o neiskorištenom potencijalu....

Ja to baš nikako ne mogu shvatiti, ali eto.....valjda ljudska priroda

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 07 nov 2014, 20:05

nisam dugo pisao ni ovdje na temi ni na podforumu, ali se moram malo dotaknuti ove teme,

svima je drago i svi smo zadovoljni činjenicom da je edin postao ovo što jeste i da predstavlja ovu zemlju na najbolji način.. međutim, uvijek želimo da on postane što bolji igrač, te kada se napravi neki objektivan pregled sredine u koju je došao i kako je igrao ove 3 sezone da se zaključiti tačno ovo što je @goalgetter napisao.
jednostavno nije mi drago vidjeti da edin zabija nekih 4-5 kola zaredom i onda totalno nestane sa čitavog plana i ne postigne gol dva mjeseca. nažalost otkada je došao u city takvi 'sušni' periodi mu se dogode makar jednom, nekada i dvaput u sezoni. to nije samo proizvod loše forme, već ekipe i sredine u kojoj njegova ekipa nema tačno definisanu igru, te se nerijetko oslanjaju na neke bljeskove aguera, tourea, silve, nasrija i sličnih igrača. nekada im se i potrefi dobar dan, pa čak izgledaju vrlo dobro i uigrano na terenu, ali njihova nemoć se najviše primjeti protiv fenjeraša lige koji parkiraju autobus pred njih. to znaju biti neke od najdosadnijih utakmica koje sam ikada gledao. o ekipama protiv kojih igraju u ligi prvaka koje su igrački ravnopravne njima se ne treba govoriti, city tu nema šta tražiti jer city se apsolutno raspada u takvim utakmicama upravo jer su ekipa koja nema tačno određenu igru u napadu, vrlo lako gube loptu pod pritiskom a u odbrani su poprilična taraba.

Micron
Kontakt:

Post Postao/la Micron » 07 nov 2014, 20:22

gost je napisao/la:Čudan je naš čovjek. Čovjek postane svjetski poznat, njegove dresove nosaju u africi, aziji, americi....ova zemlja se poznaje po ratu i po Edinu Džeki.....i opet nam nije dovoljno, nego se vodi rasprava o neiskorištenom potencijalu....

pa forum je tu da se podjeli misljenje s drugima, i mnogi misle da edin nije iskoristio svoj potencijal kao sto i mnogi drugi reprezentativci nisu (medo, vedo), ali opt ako cemo gledat s druge strane edin je igrac koji je najvise svog potencijala iskoristio, sto je stvorilo njegovo ime u svijetu....mada opt mislim da je bio neki drugi tim umjesto citya npr utd arsenal msm da bi sad bio u top 3 napadaca na svijetu i bio jos veci :D

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 07 nov 2014, 20:29

gost je napisao/la:Čudan je naš čovjek. Čovjek postane svjetski poznat, njegove dresove nosaju u africi, aziji, americi....ova zemlja se poznaje po ratu i po Edinu Džeki.....i opet nam nije dovoljno, nego se vodi rasprava o neiskorištenom potencijalu....

Istina je da je mogao postati još bolji igrač nego što je danas.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 07 nov 2014, 20:42

A meni su najgori ovi kvazifilozofi koji pisu recenice "nas narod ovakav ili onakav". Cinjenica je da se kod nas ne trpi kritika. Nema pozitivne kritike.

Niko ne spori da je Dzeko svjetski poznati igrac, ali samo jedan u nizu slicnih. A mogao je mnogo vise i mnogo bolje. Cinjenica da nikad nije ponovio 20 golova u ligi jeste to. Doduse i nije imao utakmica za tih 20 golova, ali to je onda poenta svega ovoga. Mada naravno nikad nije kasno.
Celik!3,2,2.

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 07 nov 2014, 20:43

Ma Dzeko je ODLICAN...veliki Bosanski poznavaoci fudbala su mu predvidjali da trese sljive....
Sve je sam uradio....NAJVECI SIN BOSNE... :bih: Takvog sina,velikana,idola,covjeka,necemo imati ni za 100 godina... :bih: :bih: :bih:
To sto oni u Citiju ne znaju iskoristiti Dzeku na najbolji moguci nacin...nije do Dzeke... :kafa:

Izraelu zabija dva komada u jednom poluvremenu... ;)
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

2025 godina najvecih luzera

6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 07 nov 2014, 21:11

AllGunsBlazing je napisao/la:A meni su najgori ovi kvazifilozofi koji pisu recenice "nas narod ovakav ili onakav". Cinjenica je da se kod nas ne trpi kritika. Nema pozitivne kritike.

Niko ne spori da je Dzeko svjetski poznati igrac, ali samo jedan u nizu slicnih. A mogao je mnogo vise i mnogo bolje. Cinjenica da nikad nije ponovio 20 golova u ligi jeste to. Doduse i nije imao utakmica za tih 20 golova, ali to je onda poenta svega ovoga. Mada naravno nikad nije kasno.
A šta je ovdje tačno kritika ? Mogao je biti bolji, pa svatko je mogao biti bolji, vid Mesija nije osvojio svjetsko, naravno da je mogao biti bolji.

I pazi ovo, Džeko je svjetski poznat igrač ali samo jedan u nizu.......hebem li ga, ali ne razumijem....u čijem nizu, nizu naših svjetski poznatih igrača :mrgreen: . Pa naravno da ima još poznatih svjetskih igrača.....znači, kritika je u tome što nije Mesi (pod uslovom da je osvojio svjetsko :mrgreen: )...

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 07 nov 2014, 21:15

Jedan u nizu igraca u svijetu. Zar neko spori da je on nas najbolji igrac(doduse sad je drugi najbolji)? A zar uopste neko prica o nama? Pricamo o Dzeki i njegovoj karijeri u okviru svjetskog fudbala gdje nije ostvario ono zasto je imao potencijal.

Messi je ostvario svoj potencijal, postao je igracina. Dzeko nije. I niko ne govori da je Dzeko mogao biti kao Messi, ali je mogao biti sigurno 30% bolji igrac nego sto je sad. Imao je sve uslove za to.

Samo vidis, neko ce porediti Dzeku sa Mahmutovicem i reci, pa vidis Dzeko je odlican igrac. A neko ce ga porediti sa Ibrahimovicem i reci, pa vidis i Dzeko je mogao to biti. Tom prvom su dovoljna i 2 boda iz tri utakmice, ovom drugom nisu, jer zna da mozemo i moramo bolje. Tako i ja znam da je Dzeko morao bolje, nazalost nije.
Celik!3,2,2.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 07 nov 2014, 21:36

Objasnio kao i @Goalgetter. Mada nikad nije kasno za promjenit klub.

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 07 nov 2014, 22:05

AllGunsBlazing je napisao/la:Jedan u nizu igraca u svijetu. Zar neko spori da je on nas najbolji igrac(doduse sad je drugi najbolji)? A zar uopste neko prica o nama? Pricamo o Dzeki i njegovoj karijeri u okviru svjetskog fudbala gdje nije ostvario ono zasto je imao potencijal.

Messi je ostvario svoj potencijal, postao je igracina. Dzeko nije. I niko ne govori da je Dzeko mogao biti kao Messi, ali je mogao biti sigurno 30% bolji igrac nego sto je sad. Imao je sve uslove za to.

Samo vidis, neko ce porediti Dzeku sa Mahmutovicem i reci, pa vidis Dzeko je odlican igrac. A neko ce ga porediti sa Ibrahimovicem i reci, pa vidis i Dzeko je mogao to biti. Tom prvom su dovoljna i 2 boda iz tri utakmice, ovom drugom nisu, jer zna da mozemo i moramo bolje. Tako i ja znam da je Dzeko morao bolje, nazalost nije.
whatever, kao što stara narodna kaže, u svom selu pijetao ne kukuriče......Edin će se početi cijeniti ovdje tek nakon što okači kopačke o klin...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 nov 2014, 22:38

gost je napisao/la:Edin će se početi cijeniti ovdje tek nakon što okači kopačke o klin...
Ako će ga ovakvi kao ovaj gore početi cijeniti, bolje da ga ne cijene.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 07 nov 2014, 23:21

gost je napisao/la: whatever, kao što stara narodna kaže, u svom selu pijetao ne kukuriče......Edin će se početi cijeniti ovdje tek nakon što okači kopačke o klin...
Njegovo ime ce u BiH historiji biti zauvijek ispisano zlatnim slovima, i biti ce upamcen kao jedan od najboljih igraca BiH svih vremena, a prije svega kao vrhunski ambasador ove drzave. On je izuzetno cijenjen od sviju u ovoj drzavi, jedino od neke manjine nije koju sad ovdje ne bi spominjao, ali takvih je uvijek.

Meni je samo ''krivo'' da sebi nije izgradio vece ime u Europi, i igrao vecu ulogu u Europskom nogometu. Stvarno je Edin imao strasan potencijal, k :silent: ao sto sam i neki dan rekao da bude mozda cak i medju TOP5 spiceva na svijetu, obecavao je jako puno, a samo je djelimicno ispunio taj potencijal sto je imao. Odlazak u City, i igranje pod Mancinijem ga je unazadilo. Poboljsao se on kao igrac, i bolji je nego onaj 24-godisnjak iz Wolfsburga, ali svi se slazemo da to jednostavno nije to, kao sto smo ocekivali.

Sad, 28 mu je godina, produzio je ugovor sa Cityem, i moguce da jos poslije toga zaigra jos jednom u Bundesligi. Svoje najbolje godine sada ce upravo da dozivi, od 28 do 30, a on ce ih provesti u Cityu. Vidjecemo na sta ce izaci.
Zadnja izmjena: Goalgetter, dana/u 07 nov 2014, 23:23, ukupno mijenjano 2 puta.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 07 nov 2014, 23:22

Virtu4l je napisao/la:
gost je napisao/la:Edin će se početi cijeniti ovdje tek nakon što okači kopačke o klin...
Ako će ga ovakvi kao ovaj gore početi cijeniti, bolje da ga ne cijene.
Ne vidim sta je netacno rekao @allguns ili prije @goalgetter majstore ili si mislio mozda na mene. Jedno je objektivan post a drugo je bjezanje od realnosti. Ako momak kaze da je Dzeko jedan od 20 najboljih napadaca a mogao je biti jedan od 5-10 ne vidim da to znaci da ga ne cijeni. Daleko od toga. Bar ti bi trebao znati puno bolje od toga.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 07 nov 2014, 23:26

@Goalgetter nema mu potrebe objasnjavati vidis da covjek gleda nenormalno laicki na stvari. Cuj ne cijeni ga neko a niko ruznu rijec nije rekao o Dzeki :facepalm: Cuj ne cijenis igraca ako kazes nesto sto ionako nas 90% ovdje zna da u Cityu nije i najvjerovatnije nece dostici svoj igracki maksimum. Iz razloga koje si ti perfektno pojednostavljeno objasnio vec na prosloj stranici samo dzaba.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 07 nov 2014, 23:32

Ajax je napisao/la:@Goalgetter nema mu potrebe objasnjavati vidis da covjek gleda nenormalno laicki na stvari. Cuj ne cijeni ga neko a niko ruznu rijec nije rekao o Dzeki :facepalm: Cuj ne cijenis igraca ako kazes nesto sto ionako nas 90% ovdje zna da u Cityu nije i najvjerovatnije nece dostici svoj igracki maksimum. Iz razloga koje si ti perfektno pojednostavljeno objasnio samo dzaba.
Mozda i ne misli na nas ciljano, nego opcenito na ove sto ga pljuju, ali i ako misli na konkretno ovo moje, onda samo mogu reci da treba razlikovati izmedju kritike i pljuvanja, i kao sto si rekao, to sto nije dostigao maksimum.

Cijenimo, itekako naseg dijamanta, Jer Đeko je bolji od Ronalda. :cool:

Titulu najveceg sina Bosanskog mu ne mogu dodijeliti, to je ipak Seo. :salut:

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 07 nov 2014, 23:32

Mislim da za sutra nema dileme hoce li poceti utakmicu. Nakon ove bruke protiv CSKA Pelegriniu gori pod nogama i vec se lagano spominje njegov odlazak sa Etihada. Sutra u najjacem sastavu, bez kalkulacija.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 11 gostiju.