Da , osim Olimpic - Zrinjski u nedelju u pola 2Ljiljani87 je napisao/la:Ovo kolo sve utakmice sutra u pola 2 ? il je greška na ss.ba?
Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,Monolog
Re: Premijer liga BiH - općenito
- Ljiljani87
- Kontakt:
Aha, baš sam i zbog te utakmice pitao jer da se sutra igra , ne bi me cudilo da opet ultrase vrate ...aS_Roma je napisao/la:Da , osim Olimpic - Zrinjski u nedelju u pola 2Ljiljani87 je napisao/la:Ovo kolo sve utakmice sutra u pola 2 ? il je greška na ss.ba?
1921 !
05.06.1998
05.06.1998
Zelji pocinje sto posto, s obzitom da Pirota nema reflektora, a moguce je da i ostaleLjiljani87 je napisao/la:Ovo kolo sve utakmice sutra u pola 2 ? il je greška na ss.ba?
Pupi04 je napisao/la:Svi su klubovi kao za smanjenje pa zasto se ne oglase i zatraze promjene, ovo je pravo vrijeme pa nek se provede medijska kampanja u kojoj predstavnici klubova traze bolje sutra za domaci fudbal, jel tesko namontirat klip u kojem 16 predstavnika premijerligasa izgovara npr. smanjimo ligu za kvalitetniji fudbal(lupam), pa navijaci sa par parola, pa ce se ovim guzonjama u savezu zadrmat kavez da nesto promjene a ne ovako svi sutimo njih zaboli i onda opet na ljeto par clanaka kako su se desile ove katastrofe nasim klubovima, svi kao iznenadjeni.
Skraćenje lige je jedini pravac koji može dići BH fudbal na viši nivo! Idealna bi bila liga deset jer realno, i to je previše za državu kao što je BiH, sve preko toga bi bilo "izmišljanje tople vode". Vidim neki govore da treba prvo smanjiti na dvanaest pa kasnije na deset. Nema od toga ništa! Ako je odmah ne smanje na deset, znajući našu politiku, kasnije je neće smanjiti sigurno. Prema tome, idealno bi bilo igrati ligu deset, četvorokružno (36. kola), sa tim da dvije ekipe ispadaju, jedna direktno a jedna u baraž (isto kao 1. HNL).
Neki pominju kako bi se selektiranje ekipa (koje će činiti tu ligu) trebalo vršiti po sistemu, dva naša, tri vaša i slično, ili da bi se trebali birati klubovi koji će igrati u toj ligi. Sve su to nemoguće, neizvodive i nepoštene varijante koje se ne smiju desiti. Najpoštenije i najlakše bi bilo osnovati novu ligu (lupam, "Super liga") u koju bi se plasiralo deset prvoplasiranih iz PL BiH, pa ko želi da igra u toj ligi neka uloži pare tj. pojača ekipu i neka izbori plasman, sve bi bilo do klubova i niko nebi imao razlog da se ljuti! Premijer liga bi ostala kao zajedničko takmičenje iz kojeg bi prvoplasirani išao direktno a drugoplasirani i trećeplasirani bi igrali baraž za "Super ligu" (jedan protiv drugog, pa ko pobjedi igra sa onim iz "Super lige". Pošteno da poštenije ne može!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Još nešto interesantno što bi moglo dodatno zakomplikovati borbu za sami vrh ...
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.
http://sportsport.ba/bh_fudbal/fk-saraj ... ige/144850" onclick="window.open(this.href);return false;Pupi04 je napisao/la:Svi su klubovi kao za smanjenje pa zasto se ne oglase i zatraze promjene, ovo je pravo vrijeme pa nek se provede medijska kampanja u kojoj predstavnici klubova traze bolje sutra za domaci fudbal, jel tesko namontirat klip u kojem 16 predstavnika premijerligasa izgovara npr. smanjimo ligu za kvalitetniji fudbal(lupam), pa navijaci sa par parola, pa ce se ovim guzonjama u savezu zadrmat kavez da nesto promjene a ne ovako svi sutimo njih zaboli i onda opet na ljeto par clanaka kako su se desile ove katastrofe nasim klubovima, svi kao iznenadjeni.
Cak i prijedloge slali
Utakmica Olimpic-Zrinjski se igra u nedjelju a ne u nedelju, u 1 sat a ne u pola 2.
Zadnja izmjena: Mancini, dana/u 08 nov 2014, 03:25, ukupno mijenjano 1 put.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.
Mancini je napisao/la:Utakmica Olimpic-Zrinjski se igra u nedjelju a ne u nedelju u 1 sat a ne u pola 2.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
@Sabinho valjda si shvatio na koju sam grešku aludirao.Nešto slićno kao što na ovom portalu stoji,nedelja i ponedeljak a bh portal je u pitanju.A sada treba kazniti one rukovodioce iz Slavije zato što su širili laži putem medija.Posebno njihovog predsjednika papka.
Zadnja izmjena: Mancini, dana/u 08 nov 2014, 03:25, ukupno mijenjano 1 put.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.
Evo jednog zanimljivog podatka o posjetama na stadionima nase ligee!
Nadam se da svi mogu vidjeti sliku,zbog greske je nisam mogao drukcije objaviti nego ovako.
https://www.facebook.com/nkvitezi/photo ... =1&theater
Nadam se da svi mogu vidjeti sliku,zbog greske je nisam mogao drukcije objaviti nego ovako.
https://www.facebook.com/nkvitezi/photo ... =1&theater
TH 1950
Ja te volim,ja te volim Hajduceee.....
Ja te volim,ja te volim Hajduceee.....
Ma shvatio sam ali ko jos to gleda jbg. Kako su utvrdili, tako trebaju i sankcionisati. Odigrajte nulu sa ZrinjevcimaMancini je napisao/la:@Sabinho valjda si shvatio na koju sam grešku aludirao.Nešto slićno kao što na ovom portalu stoji,nedelja i ponedeljak a bh portal je u pitanju.A sada treba kazniti one rukovodioce iz Slavije zato što su širili laži putem medije.Posebno njihovog predsjednika papka.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
Ako je sad ne smanje nikad nece...
"Ako rješavanju te problematike pristupimo na pravi način mogli bismo donijeti mnogo dobroga bh. fudbalu. Po meni je najbolje da se ide na postepeno smanjenje broja klubova i da sportski rezultati imaju presudan faktor. Govorim to u svoje ime, a sigurno će i Izvršni odbor Fudbalskog saveza Republike Srpske zauzeti stav po tom pitanju ukoliko dođe do otvaranja te priče."
Ovo me posebno ohrabruje.
EDIT.
sportsport.ba je jedini mediji kojem je u interesu napredak naseg nogometa, nadam se da cemo ovih dana dobiti izjave i misljenja celnika i ostalih premijerligasa o ovom pitanju.
"Ako rješavanju te problematike pristupimo na pravi način mogli bismo donijeti mnogo dobroga bh. fudbalu. Po meni je najbolje da se ide na postepeno smanjenje broja klubova i da sportski rezultati imaju presudan faktor. Govorim to u svoje ime, a sigurno će i Izvršni odbor Fudbalskog saveza Republike Srpske zauzeti stav po tom pitanju ukoliko dođe do otvaranja te priče."
Ovo me posebno ohrabruje.
EDIT.
sportsport.ba je jedini mediji kojem je u interesu napredak naseg nogometa, nadam se da cemo ovih dana dobiti izjave i misljenja celnika i ostalih premijerligasa o ovom pitanju.
- badblueboylivno
- Kontakt:
Vrijeme je da Premijer ligu zamijenimo nečim što će iz temelja biti rebrendirano i postavljeno na zdrave osnoveBenko je napisao/la:http://sportsport.ba/bh_fudbal/fk-saraj ... ige/144850" onclick="window.open(this.href);return false;Pupi04 je napisao/la:Svi su klubovi kao za smanjenje pa zasto se ne oglase i zatraze promjene, ovo je pravo vrijeme pa nek se provede medijska kampanja u kojoj predstavnici klubova traze bolje sutra za domaci fudbal, jel tesko namontirat klip u kojem 16 predstavnika premijerligasa izgovara npr. smanjimo ligu za kvalitetniji fudbal(lupam), pa navijaci sa par parola, pa ce se ovim guzonjama u savezu zadrmat kavez da nesto promjene a ne ovako svi sutimo njih zaboli i onda opet na ljeto par clanaka kako su se desile ove katastrofe nasim klubovima, svi kao iznenadjeni.
Cak i prijedloge slali
Bra'o, Dino, bra'o.
Krajnje je vrijeme za promjene.
Hayley <3
Bravo za ss.ba
Krenulo se i evo imamo prve reakcije, moglo bi nesto konacno da se desi.
Ako treba nek i pristanu da ovi iz RS imaju u prvoj smanjenoj sezoni 3 kluba fiksno, bolje i to nego da ostane stanje kakvo jeste, kako god sami ce klubovi otpadat jer nece moci se guzovace ostajat u ligi.
U Sarajevu su svjesni da ovaj njihov projekat ima smisla ako dodje do poboljsanja lige, sad i ostali klubovi nek krenu sa inicijativama i eto nam Premijer lige u punom svom nazivu
Krenulo se i evo imamo prve reakcije, moglo bi nesto konacno da se desi.
Ako treba nek i pristanu da ovi iz RS imaju u prvoj smanjenoj sezoni 3 kluba fiksno, bolje i to nego da ostane stanje kakvo jeste, kako god sami ce klubovi otpadat jer nece moci se guzovace ostajat u ligi.
U Sarajevu su svjesni da ovaj njihov projekat ima smisla ako dodje do poboljsanja lige, sad i ostali klubovi nek krenu sa inicijativama i eto nam Premijer lige u punom svom nazivu
...Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato...
Tuzla ne zaboravlja, Tuzla pamti, podsjeća i opominje !
Tuzla ne zaboravlja, Tuzla pamti, podsjeća i opominje !
Samo je pitanje od koje ce se ovo sezone desiti kako to kod nas biva vjerovatno od 2018/2019. Kako god odmah se mora ici na ligu od 12 timova, ako krene sa 14, pa zar par godina 12 nista od toga.
Za nadati se da ova prica o "fiksnim" timovima ne pokvari stvari, a ne bi me cudilo da jos zatraze da njihovi klubovi ne mogu ispasti.
Za nadati se da ova prica o "fiksnim" timovima ne pokvari stvari, a ne bi me cudilo da jos zatraze da njihovi klubovi ne mogu ispasti.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
prvo nije legalno da ne uđe ni jedan tim iz PRVE lige u PL
dakle mora ispasti 6 klubava ako hoces ligu 12
sto nije realno!
kako ce to izzvesti, nemam pojma
dakle mora ispasti 6 klubava ako hoces ligu 12
sto nije realno!
kako ce to izzvesti, nemam pojma
- Evolution87
- Kontakt:
Najbolje bi bilo da liga ima 12 klubova gdje ce se igrati play off za prvaka i razigravanje za opstanak.
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
Bit ce previše ako 6 odjednom ispadne,treba se bar na dvije godine podijelit.I po meni je jako vazna stvar da bude samo jedna prva liga.Ako rs savez bas hoce da ima garanciju da udje jedan iz rsa nek stave jednu ligu i nek udje najbolji tim iz federacije i najbolji iz rsa(makar on bio peti na tabeli)
Edit,skonto sam da ne moze ovo jer bi bilo prodaje utakmica,cuvanja igraca i sl.,al moraju nesto uradit.Mada opet svake godine nema puno klubova ambiciju za ulazak u PL,pogotovo ako bude jaca,vise bi se borili za opstanak,gdje bi ispadali oni najgori bez obzira na entitet.
Edit,skonto sam da ne moze ovo jer bi bilo prodaje utakmica,cuvanja igraca i sl.,al moraju nesto uradit.Mada opet svake godine nema puno klubova ambiciju za ulazak u PL,pogotovo ako bude jaca,vise bi se borili za opstanak,gdje bi ispadali oni najgori bez obzira na entitet.
Nad tobom sunce najljepše sja
Očito se se puštaju probni baloni za skraćenje lige. Pisao sam još prije godinu ili dvije, da će kad tad doći do skraćenja i to prirodnom selekcijom pod pritiskom UEFA-e. Skontali su i ovi u Savezu da neće vječno moći navlačiti licence klubovima koji ih ne ispunjavaju. Između kazne od UEFA i skraćenja lige, logikom i finansijskim interesom su odabrali ovo drugo.
Play off i razigravanje se igra ukoliko je liga velika, bar tad ima više smisla nego kad ima 10-ak klubova.Evolution87 je napisao/la:Najbolje bi bilo da liga ima 12 klubova gdje ce se igrati play off za prvaka i razigravanje za opstanak.
Poljska i Belgija su lige u kojima se igra tako i to su velike lige, nama uzor trebaju biti Hrvatska, Švicarska i Austrija.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
- samo_lijevo
- Kontakt:
Zbog finansija nije moguce da bude jedna prva liga.Dvije grupe su dovoljne ili da ostane kao i do sada uz smanjenje broja klubova.Sto se tice drugih liga issto tako teba ostaviti 4 gupe,ali opet uz smanjenje na 8 klubova.Pojedine kantonalne lige treba ujediniti,recimo SA i BPK.pinoglavi je napisao/la:Bit ce previše ako 6 odjednom ispadne,treba se bar na dvije godine podijelit.I po meni je jako vazna stvar da bude samo jedna prva liga.Ako rs savez bas hoce da ima garanciju da udje jedan iz rsa nek stave jednu ligu i nek udje najbolji tim iz federacije i najbolji iz rsa(makar on bio peti na tabeli)
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.