Safet Sušić - Pape

tuzlak1987
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la tuzlak1987 » 07 nov 2014, 16:36

Kaunas je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Ko je stvorio? On stvorio?

Dzeko je procvjetao za vrijeme Muzurovica i Cire, Miske, Vedo naravno i prije Susica, Pjanic za vrijeme Cire, Begovic za vrijeme Cire. Spahic, Mujdza, Salihovic..Sve glavni igraci su nam bili i prije Safeta. Dobio je na ruke najjacu ekipu BIH ikada..

I sad ja vas pitam koga je on to stvorio? I sta on ima pravo unistiti?
jedino su Bešić, Seo, Izet, Toni i Asmir počeli dominaciju u njegovom mandatu, ali opet to ne znači da ih je on stvorio...
Besica nije zvao citave kvalifikacije, momak je sam svoje zasluzio igrama ali da je bio normalan selektor davno bi on i prije svjetskog pokazao sta zna.

Izeta baca u drugi plan zadnju godinu dana zbog svojih ambicija da igraju neki drugi.

Begovic je golman kojeg je Ciro ukljucio u reprezentaciju, a jedno vrijeme je Safet izbacio Begovica iz reprezentacije i upao u svadju sa njim. Malo je falilo da ga izgubimo zbog toga..

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 07 nov 2014, 16:37

Predpostavljam da ce se u slucaju pobjede nad Izraelom to prepisati djelimicno igracima a vise ce se reci da smo imali srece.

A za poraz se zna krivac.

:kafa:

P.S. Mi ako ovu izgubimo, tek smo onda ce biti problem obezbjedit baraz, ko god nas vodio tada.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 07 nov 2014, 16:38

DzemoVoliMarmeladu je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Dzeko je procvjetao za vrijeme Muzurovica i Cire, Miske, Vedo naravno i prije Susica, Pjanic za vrijeme Cire, Begovic za vrijeme Cire. Spahic, Mujdza, Salihovic..Sve glavni igraci su nam bili i prije Safeta. Dobio je na ruke najjacu ekipu BIH ikada..
Prethodnici ih stvorili, jasno, ali ne odosmo mi nigdje sa tim prethodnicima :wave:

Ovo se zove autogol.
Ako nisi svjestan da nije isto kvalificirat se preko Spanije kad je bila naj jaca repka na svjetu i preko Grcke, i ne nema smisla u ozbilje diskuzije sa tobom ulaziti. A i sam si govorio da je Ciro napravio temelj ove repke. Sa Susicem smo otisli na SP zato sto smo izvukli relativno lahku grupu. Pitaj se da je Ciro imao ovakvu grupu 2008 a Pape Spaniju, Belgiju i Tursku, gdje bi onda bili sa Papetom
Jedini renomirani protivnik u to vrijeme je bila Spanija. Beligija je bila u rangu Welsa a Turska Slovacke.
Vrati se malo na utakmice protiv Turske u Istambulu i na Bilinom, kakve su nas samo vile tu nosale...

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 07 nov 2014, 16:39

harixs je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
harixs je napisao/la:Menadzeri po Hotelima, treninzi po parkovima, igranje protiv nekih Rijeka, prostacko ponasanje pred kamerama, pozivanje Jakirevica, Kerkeza i drugih antitalenata svaku drugu utakmicu, dopustanje svakom kvazi novinaru da se setaju po treninzima i hotelima je to sto nedostaje Papetu.
Pape preuzmi ove vrline od Sliskovica i Blazevica i postat ces :kralj:
I onu najvažniju, vodi neki klub i reprezentaciju u isto vrijeme, a pri tome reci Boli da se Balja ne zajebaje :rol:
I da ne zaboravim da je nas Princ po prvi put zaigrao zajedno sa Shahom Misketom i to pod Papetovom palicom. ;)
Miralem Pjanic je pozvan od strane Cire jos sa 18 godina dok je igrao u Metzu.

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 07 nov 2014, 16:41

Turska u rangu Slovacke realno i mogu ti dati. Ali Belgija u rangu Velsa je smjesno covjece :urnebes: , a da nepricamo da je tadasnja Spanija mozda i najbolja Repka svih vremena, i neporedljiva sa Grckom.

kokakolas
Kontakt:

Post Postao/la kokakolas » 07 nov 2014, 16:41

Hahahaha :facepalm:

Pap(k)oljupci... Poglavica plemena sigurno ponekad poželi da ga prestanete braniti, jer mu očito nanosite više štete nego koristi :D
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."

Don't raise your voice, improve your argument.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 07 nov 2014, 16:43

Ima li vas koji prizeljkujete poraz iz sljedece utakmice samo da Pape ode ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 07 nov 2014, 16:44

tuzlak1987 je napisao/la:
harixs je napisao/la:
harixs je napisao/la:Menadzeri po Hotelima, treninzi po parkovima, igranje protiv nekih Rijeka, prostacko ponasanje pred kamerama, pozivanje Jakirevica, Kerkeza i drugih antitalenata svaku drugu utakmicu, dopustanje svakom kvazi novinaru da se setaju po treninzima i hotelima je to sto nedostaje Papetu.
Pape preuzmi ove vrline od Sliskovica i Blazevica i postat ces :kralj:

I da ne zaboravim da je nas Princ po prvi put zaigrao zajedno sa Shahom Misketom i to pod Papetovom palicom. ;)
Miralem Pjanic je pozvan od strane Cire jos sa 18 godina dok je igrao u Metzu.
Halo 87 godiste ti izgleda prespavo Cirine kvalifikacije!?
E jest bilo tesko pozvat tad jednog od najvecih talenata Evrope za kojeg se i Bayern otimao. Jedini od ovih novajlija koji nije klakulisao sa papirima i koji se vucao po autobuskim stanicama sa mladom rep. dok ga nisu pozvali u a selekciju.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 nov 2014, 16:45

DzemoVoliMarmeladu je napisao/la:Ako nisi svjestan da nije isto kvalificirat se preko Spanije kad je bila naj jaca repka na svjetu i preko Grcke, i ne nema smisla u ozbilje diskuzije sa tobom ulaziti. A i sam si govorio da je Ciro napravio temelj ove repke. Sa Susicem smo otisli na SP zato sto smo izvukli relativno lahku grupu. Pitaj se da je Ciro imao ovakvu grupu 2008 a Pape Spaniju, Belgiju i Tursku, gdje bi onda bili sa Papetom
Osvijesti me Džemo, molim te. Grupe su takve kakve jesu, nekad malo teže, nekad malo lakše, na to ne možemo uticati. Protiv Ćire nemam apsolutno ništa (podržavao sam ga isto kao Papeta), kao ni protiv jednog selektora, osim Sliškovića u čijem se mandatu radio najveći javašluk i koji je plesao kako su Munib i kompanija svirali, sve zarad svog ličnog interesa i zarade, dokazano. Tvoji raniji komentari o Rahimiću dokazuju da tada baš i nisi pratio reprezentaciju, pa te neću uzeti za ozbiljno.

Šta bi bilo kad bi bilo, isto tako nije tema današnje emisije. Ispadali smo mi iz svih kombinacija i nakon par kola, nije nam se jednom desilo, pa smo preživjeli.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Burundi
Kontakt:

Post Postao/la Burundi » 07 nov 2014, 16:46

Burundi je napisao/la:
plavipatriota je napisao/la:Prvi koji mi objasni:
-kojom logikom su Tino i Hadžić pozvani na SP,
-koji mi objasni kojom logikom Štilić ne može biti ni u 21 (samo kod papeta ovaj broj) pozvanih igrača, a troši pozive na igrače iz naše lige na koje frajer realno ne računa ( haj da zove normalan broj igrača, al zove malo, i medju njih malo zove par njih koje ne bi ubacio nikad),
-prvi koji mi objasni kojom logikom je krenuo protiv nigerije u utakmicu (ljudi napadali na našu lijevu stranu cijelu utakmicu, a mi lijevog beka nismo imali),
-prvi koji mi objasni sve ove njegove nebulozne izjave da lulić može držati cijelu lijevu stranu, da je tino zadnji vezni, da je gledao anela hadzica, nije mu se svidio, al da su mu rekli za njega, da su hajrović, ibričić i višća NAPADAČI, da ne želi da brine šta ako se džeko povrijedi,
-prvi koji mi objasni kojom logikom imaju veze klipovi njegovi iz osamdesetih iz igračkih dana sa današnjicom, jer da se time vodimo, maradona i pele bi bili najbolji treneri, a murinjo qrac od ovce,
- prvi koji mi objasni kojom logikom nije vodio ni kondicionog trenera ni psihologa na svjetsko prvenstvo,
- prvi koji mi objasni kojom logikom su ga nigerijci iznenadili brzinom i okretnošću, a radi se o crncima,
-koji mi objasni kako se smjelo krenuti na kipar sa konstatacijom "ne interesuju nas oni, nismo ih ni pogledali",
- koji mi objasni logiku izjave: ma tino je dobar igrač, al ja sam malo subjektivan što se tiče njega",
-prvi koji mi objasni kojom logikom se priča da je češka loša liga, te da se zato ne zove mahmutović, a zove se vranješ iz iste lige, a slabijeg kluba GDJE NE IGRA,
- kad mi objasni kojom logikom jedna ozbiljna ekipa može u svojoj prvoj postavi imati dva igrača iz hajduka,
- prvi koji mi objasni logiku izjava poslije meča da nema koga ubaciti, a on sklapa SKRAĆENI spisak,
- koji mi objasni kako je normalno da u kvalifikacionoj utakmici ostanemo bez stopera, pa nam stopera mora igrati igrač koji je centralni vezni, te nas to hvala bogu ne kosta previse,
-prvi koji mi objasni kako je hasagic mogao braniti ispred begovica protiv francuske, a frajer je povrijedjen dosao, pa smo izgubili izmjenu bezveze,
-prvi koji mi objasni kako se to nigdje osim kod nas nije zadržao, ma ni približno,
- onaj koji mi objasni kako nam to ne treba treći napadač,
- kako to da imamo više pozvanih golmana nego napadača,
-kako na pitanje zasto kolasinac nije igrao, za odbrambenog igrača može izjaviti: nije igrač od golova i asistencija..
-prvi koji mi objasni kako bod u izraelu može biti dobar, ako uzmemo u obzir da onda poslije nemamo više pravo na kiks nikakav, već sve moramo dobiti
-prvi koji mi objasni kako može kao selektor reprezentacije da ne prati naše igrače, već kaže da je neka utakmica bila bolja pa je on gledao tu
-prvi koji mi objasni kako može sebi dozvoljavati prepucavanja po medijima (spahic, dzeko, zukanovic, lulic, prcic, misimovic)
PRVI KOJI MI OVO SVE OBJASNI, PRUŽAM MU RUKU I ZAKLINJEM SE BEZREZERVNOJ PODRŠCI TELETU NA KLUPI!
do tad mu sve jbm!

O advokati svi Safetovi, ujedinite se.
Pobijte ove teze.
Calcio, virtual, emir79, harishp, henderson, juventisimo, harisxyz, fkv2563, maxus_baksuz, ibrahim, storm_raider, adriano_leite, sabinho, elegant...

Advokati, moze li odgovor? :hmmmmm:
Gdje je zapelo?
DD

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 07 nov 2014, 16:47

DzemoVoliMarmeladu je napisao/la:Turska u rangu Slovacke realno i mogu ti dati. Ali Belgija u rangu Velsa je smjesno covjece :urnebes: , a da nepricamo da je tadasnja Spanija mozda i najbolja Repka svih vremena, i neporedljiva sa Grckom.
Tadasnja Belgija je bila u rangu danasnjeg Welsa ako ne i slabija, raspad sistema. Spanija je bila u rangu danasnje Belgije.
Zadnja izmjena: harixs, dana/u 07 nov 2014, 16:47, ukupno mijenjano 1 put.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 07 nov 2014, 16:47

Elegant je napisao/la:Ima li vas koji prizeljkujete poraz iz sljedece utakmice samo da Pape ode ?
Ja prizeljkujem pobjedu, nisam bolesnik. Ali dugorocno je bolje da nas vodi neko drugi...

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 07 nov 2014, 16:47

Belgija i najgora bila je bolja od Velsa. Otkad je to Vels postao velesila, :facepalm: :facepalm: :facepalm:

plavipatriota
Kontakt:

Post Postao/la plavipatriota » 07 nov 2014, 16:48

harixs je napisao/la:
DzemoVoliMarmeladu je napisao/la:Turska u rangu Slovacke realno i mogu ti dati. Ali Belgija u rangu Velsa je smjesno covjece :urnebes: , a da nepricamo da je tadasnja Spanija mozda i najbolja Repka svih vremena, i neporedljiva sa Grckom.
Tadasnja Belgija je bila u rangu danasnjeg Welsa ako ne i slabija, raspad sistema. Spanija je bila u rangu danasnje Belgije.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
i hajde nek opet neko živce troši i počne da odgovara na njegove postove

p.s. nigdje odgovore ne vidim, nestalo argumenata za velikog vođu????

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 07 nov 2014, 16:50

harixs je napisao/la:Jedini renomirani protivnik u to vrijeme je bila Spanija. Beligija je bila u rangu Welsa a Turska Slovacke.
Vrati se malo na utakmice protiv Turske u Istambulu i na Bilinom, kakve su nas samo vile tu nosale...
Turska je igrala polufinale Europskog prvenstva par mjeseci prije nego su se sastali sa nama.

Da, u rangu Slovačke :facepalm:

Ta Turska je bila dosta jača od one Grčke sa kojom smo igrali u prošlim kvalifikacijama.
Zadnja izmjena: Donnie Darko, dana/u 07 nov 2014, 16:51, ukupno mijenjano 1 put.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 07 nov 2014, 16:50

Postoji nesto sto se zove postavka na terenu sto se razdvaja od individualnog kvaliteta.

Nasa postavka protiv Slovacke u dvije utakmice je bila takva da nismo trebali uzeti niti 1 bod, ali je individualni kvalitet presudio kada je trebalo.

Ali kada uz losu postavku kao protiv Kipra, ubacis neke svoje igrace kao Susic, Vrsajevic koji protiv Slovacke u gostima nisu igrali vec su igrali najbojih 11 onda dobijes poraz naravno jer tada nemas ni individualnog kvaliteta vec samo 2 odrona koja ce ti igrati kako bi se prodali i pokupile pare.
Zanimljivo, a ko je pravio te iste postavke cijelih proslih kvalifikacija?

Postavka je znaci samo kad izgubimo, po tvojoj prici, a kad dobijemo, proradio individualni kvalitet? :mrgreen:
Zadnja izmjena: emir79, dana/u 07 nov 2014, 16:53, ukupno mijenjano 1 put.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 07 nov 2014, 16:51

harixs je napisao/la:
Kompany, Felaini, Witsel, Hazard, Vertongen, Lombarets, Dembele, Vermalen, Van Buyten, Mpenza, Defour, Mirallas. To je tebi u rangu Velsa?

Koje ste vi neznalice, nevjerovatno

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 07 nov 2014, 16:51

Ovdje su postovi dostigli neku novu dimenziju. :zzz:

Rusilac
Kontakt:

Post Postao/la Rusilac » 07 nov 2014, 16:52

Elegant je napisao/la:Ima li vas koji prizeljkujete poraz iz sljedece utakmice samo da Pape ode ?
Imam ja,poraz ili nerijeseno,skoro je isto.
Nema nam hajra dok se ne rijesimo Podravke i citave bande oko njega,u slucaju da ostane ovo sto imamo sad je mila majka,potpuno ce nam unistit reprezentaciju i necemo se oporaviti zadugo.Steta koju je do sada napravio vec je ogromna.
Ako i pobijedimo u Izraelu mi sa Podravkom ne mozemo na EP,samo ce nam biti teze kasnije kad spoznamo surovu istinu.
Jos bolje bi bilo da smo izgubili sve utakmice i da sad nemamo ni boda,sa novim selektorom,igracima koji zasluzuju igrati i dobrom atmosferom opet bi bez problema dohvatili Euro,Izrael bi sad pregazili ko plitak potok i imali opet vise bodova nego sto imamo sad.

Dakle,zelimo li na Euro,Podravka mora ici odmah a ako nema drugog nacina da ode osim poraza ili nerijesenog u Izraelu,neka bude tako.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 07 nov 2014, 16:53

emir79 je napisao/la:
Postoji nesto sto se zove postavka na terenu sto se razdvaja od individualnog kvaliteta.

Nasa postavka protiv Slovacke u dvije utakmice je bila takva da nismo trebali uzeti niti 1 bod, ali je individualni kvalitet presudio kada je trebalo.

Ali kada uz losu postavku kao protiv Kipra, ubacis neke svoje igrace kao Susic, Vrsajevic koji protiv Slovacke u gostima nisu igrali vec su igrali najbojih 11 onda dobijes poraz naravno jer tada nemas ni individualnog kvaliteta vec samo 2 odrona koja ce ti igrati kako bi se prodali i pokupile pare.
Zanimljivo, a ko je pravio te iste postavke cijelih proslih kvalifikacija?

Postavka je znaci samo kad izgubimo, po tvojoj prici, a kad dobijemo, proradio individualni kvalitet?
U obje utakmice katastrofalna postavka protiv Slovacke, katastrofalna postavka i protiv Kipra naravno..

Ali kada uz katastrofalnu postavku stavis i igrace koji ne zasluzuju prvih 11 dobijes i poraz. Citaj Avdija, Tino..oba nisu igrala protiv Slovacke. A sreca uvijek nece biti saveznik Safeta..

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.