adriano_leite je napisao/la:Iverson nije bio bolji defanzivac, bas kao sto ti kazes, kockao se i zbog toga je imao veliki broj ukradenih.
iverson je za irvinga bruce bowen licno, mada ponavljam, to nije tesko kad je irving jedan od najslabijih PG u defanzivnom smislu trenutno u ligi...
Ray Allen nije bio bolji defanzivac, to bi bio period kada je bio u Bucksima, cini mi se prve dvije sezone i nisu ni otisli u playoff.
ray allen je od prvog dana kada je krocio na parket bio odlican defanzivac, mnogi njega smatraju samo trojkasem, a ustvari je on vise doprinosio ekipi svojom defanzivom (to se posebno odnosi na boston)
Centri su druga prica i po defaultu su bili bolji defanzivci od nizih igraca.
nista ne postoji "po defaultu", pa tako ne stoji ni ta konstatacija... nacu ti odmah na prvu 10 centara koje su rupetine da vecin nema...
Sto se tice Wilkinsa, igrao je odbranu kada mu se igralo, a da je bio neki strasan defanzivac, nije.
ocito nisi nikada pogledao nijednu njegovu utakmicu... onda mozemo konstatovati i da lebron nije neki defanzivac?
Kobe je takodjer igrao odbranu kada mu se igralo.
kobe je citavu karijeru igrao odbranu, igra je i sada lujacki u 36. godini iako oko sebe ima grupu panjeva..
To je isto radio i Irving
znaci tvrdis da irving igra odbranu kao kobe, ali samo kada on to hoce? ma daj...
ali je bitno posrati Irvinga u svakoj prilici.
ne, bitno je velicati momka kao da je mjesavin dennisa johnsona defanzivno, te iversona i nasha ofanzivno... nadji mi gdje sam se ja posrao po irvingovoj ofanzivnoj igri ikada?
Ponavljam, Irving nije lockdown defender, niti sam to rekao, ali da ga se pljuje za odbranu vise nego je potrebno, pljuje.
ne pljuje se njegova odbrana nego samo ljudi reaguju na tvoje gledanje kroz ruzicaste naocare i hvaljenje irvinga na sva usta, cak i u segmentima gdje je on, objektivno, tanak...
uostalom, uz branjenje irvinga si htio i popljuvati rajona da nema sut sa poludistance, pa ti IlCapitano postavi sliku da nisi bas u pravu...
Sto se tice asistencija, protiv Jazza nije imao niti jednu, ne iz razloga sto nikom nije dao loptu, nego je par puta na polaganju Love fulio, igraci su takodjer bili blokirani, takodjer je bilo 40 slobodnih bacanja itd. itd. itd.
vidis li bolan sta pises? opravdavas 0 (nula!) asistencija na bilo koji nacin... eto, nije sad da nema saigrace kojima moze dodati loptu (ako si ga zato branio sto ima samo 5,6 (koliko vec) asistencija kroz karijeru)... jedan rondo ima 5 puta slabije igrace pa mu se ovo - ne da ne moze desiti - vec covjek daje po desetak asista...
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"