Safet Sušić - Pape

harixs
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la harixs » 07 nov 2014, 17:10

voltron30 je napisao/la:
harixs je napisao/la:
Neutral je napisao/la:Belgija i najgora bila je bolja od Velsa. Otkad je to Vels postao velesila, :facepalm: :facepalm: :facepalm:
Od tada kada je i Costa Rica postala velesila, tako je i Wels poceo napredovat. Inace vecina njihovih reprezentativaca igra po Poljskoj i Slovackoj ligi. ;)
Zašto ne pišeš Poland umjesto Poljska i Slovakia umjesto Slovačka? Inače vidim mnogi pišu Wales, yebo vas Wales, ne znate maternji jezik, a pametujete nešto!
Woltron mojne se sikirat, ispravit cemo sledeci put. :thumbup:

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 07 nov 2014, 17:11

Gdje je to Francuska bila velesila 2010-2011te? Po sudijama mozda da, ali nakon onog debakla na SP-u, krahom Francuske reprezentacije, i neigranjem hrpu reprezentativaca (Nasri, Ribery, Evra...). U tim kvalifikacijama nas je kostalo nas je dosta puta neiskustvo i tvrdoglavost Safeta. Upravo i na Kosevu im je prilozio jednu od najvecih taktickih genijalnosti ikada.

Schwarz
Kontakt:

Post Postao/la Schwarz » 07 nov 2014, 17:13

@plavipatriota Najjaci je odgovor NIJE TACNO, na pitanje kako imamo vise golmana nego napadaca?

Da vam je Pape babo ne bi ga ovoliko branili
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 07 nov 2014, 17:13

Rusilac je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:Nazalost sam za ovo do sada imao pravo. Dobro bi bilo da se pokaze da nemam za ovo ubuduce.
Takodje.I takodje na zalost.
Sve ovo sto se sad desava ja sam upozoravao jos ljetos.Sve na sta bih ja upozoravao stvarno bi se desavalo par mjeseci kasnije.
Ne hvalim se i ne mislim da sam neki vidovnjak ali jednostavno ko prati i ko misli svojom glavom moze dosta precizno predvidjeti sta ce se desiti,ne mislim da je to ista posebno i nisam jedini,bilo je jos dosta forumasa koji su znali i pisali,medju kojima i ti moj druze dubrovacki ;)
Nazalost, smo u pravu i vrijeme to pokaziva. Nazalost, volio bi da smo bili u krivu. I da smo ispali budale ali da igramo dobro. Da nam selektor preko medija ne dere po igracima. Sramota do cega je ovaj lik dove ove momke na koje BIH moze biti ponosna.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 07 nov 2014, 17:14

harixs je napisao/la: Tadasnja Belgija je bila raspad sistema, a Hazard i vecina tih bili djeca.
Koji su bili djeca hajde mi nabroj?

Hazard je imao isto koliko i Pjanic, a 2009 je odigrao 9 utakmica za Belgiju...

sarajlija
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija » 07 nov 2014, 17:14

Ma ja ne razumijem ovdje neke ljude koji ga brane ?, lik jednostavno nije za trenera fubaler jeste bio dobar, ali ko selektora ga ja prvi ne gotivim i pokazace vrijeme sad sta ce pape uradit sa ovom ekipom i da li cemo mi vidjeti na kraju eura.
04.10.2009 !!

bvb
Kontakt:

Post Postao/la bvb » 07 nov 2014, 17:14

Schwarz je napisao/la:@plavipatriota Najjaci je odgovor NIJE TACNO, na pitanje kako imamo vise golmana nego napadaca?
:lol:

valjda je frajer mislio na prvih jedanaest :)

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 07 nov 2014, 17:16

tuzlak1987 je napisao/la:
:facepalm:

Slovacka je tu utakmicu imala par prilika da nas dovrsi, a golovi su splet sretnih okolnosti i individualnog kvaliteta..

Ali vidim da si i to uspio pripisati Safetu kao ordenje..
Mi u te dvije utakmice nismo zasluzili niti 1 bod.

Prvi gol je sreca, igrac se nasao na pravom mjestu. Nikakva ugirana akcija niti nesto slicno, drugi gol isto nikakva uigrana akcija ili sansa vec pokusaj suta sa vece udaljenosti.
Nisi ti momcino utakmicu ni pogledao, cuj drugi gol nije akcija :crazy:

Visca preko lijeve strane pokrece akciju, dodaje do Hajrovica koji se nalazio na sredini terena i vodio lopru prema golu, napravio dupli pas sa Vedadom i onda matirao sutem Muhu, tebi nije akcija? :mrgreen:

Bozeeee

Sta bi sa Weissom koji nam je u Zenici u prvom poluvremenu probleme pravio, sto ga trener izmjeni?
Kako to da su igraci koje je Safet ubacio , odigraju odlicno akciju i donesu pobjedu?

Sreca? Ahaaaaa :roll:
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Rusilac
Kontakt:

Post Postao/la Rusilac » 07 nov 2014, 17:18

Goalgetter je napisao/la:Gdje je to Francuska bila velesila 2010-2011te? Po sudijama mozda da, ali nakon onog debakla na SP-u, krahom Francuske reprezentacije, i neigranjem hrpu reprezentativaca (Nasri, Ribery, Evra...). U tim kvalifikacijama nas je kostalo nas je dosta puta neiskustvo Safeta.
Pusti,Francuska nam dosla u raspadnutom stanju poslije katastrofalnog starta i poraza od Bjelorusije na svom terenu,a prije toga debakla na svjetskom prvenstvu u Juznoj Africi,sa raspadnutom atmosferom i nikakvom igrom.
Dosli su skoro spasavati kvalifikacije,slicno sad ovome sto mi idemo u Izrael,i Podravka ih svojim taktickim bravurama vratio u zivot,da smo im tada uzeli samo bod gurnuli bi ih u baraz a ko zna,mozda ni u baraz.

Ali kao da vrijedi objasnjavati spinerima.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 07 nov 2014, 17:18

emir79 je napisao/la:
:facepalm:

Slovacka je tu utakmicu imala par prilika da nas dovrsi, a golovi su splet sretnih okolnosti i individualnog kvaliteta..

Ali vidim da si i to uspio pripisati Safetu kao ordenje..
Mi u te dvije utakmice nismo zasluzili niti 1 bod.

Prvi gol je sreca, igrac se nasao na pravom mjestu. Nikakva ugirana akcija niti nesto slicno, drugi gol isto nikakva uigrana akcija ili sansa vec pokusaj suta sa vece udaljenosti.
Nisi ti momcino utakmicu ni pogledao, cuj drugi gol nije akcija :crazy:

Visca preko lijeve strane pokrece akciju, dodaje do Hajrovica koji se nalazio na sredini terena i vodio lopru prema golu, napravio dupli pas sa Vedadom i onda matirao sutem Muhu, tebi nije akcija? :mrgreen:

Bozeeee

Sta bi sa Weissom koji nam je u Zenici u prvom poluvremenu probleme pravio, sto ga trener izmjeni?
Kako to da su igraci koje je Safet ubacio , odigraju odlicno akciju i donesu pobjedu?

Sreca? Ahaaaaa :roll:
Najbolja stvar u svemu ovome mi je sto ti je Hajrovic zlatna izmjena protiv Slovacke i zasluga Susica, a sada kada sjedi svaku utakmicu na klupi opet opravdavas Susica kako bi mogli igrati Tino i slicni, dok nam se na desnom krilu muci Pjanic koji je centralni vezni u Romi gdje igra odlicno..

Stavljanje igraca kojeg vise ne poziva na bek je isto njegova zasluga, da je bila neka jaca reprezentacija ta bi njegova genijalna takticka zamisao prosla kao i protiv Portugala. Pogledaj koga je tada stavio na beka..

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 07 nov 2014, 17:19

harixs je napisao/la: Tadasnja Belgija je bila raspad sistema, a Hazard i vecina tih bili djeca.

Daj ba Tuzlak hoces reci da su Hazard, Kompany, Felaini, Vertogen i Mairales bili na istom nivou kakvom su danas? Tada je njihova reprezentacija bila u zacetku i redovno su ih busile sve ove manje rep.
Zadnja izmjena: harixs, dana/u 07 nov 2014, 17:20, ukupno mijenjano 1 put.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 07 nov 2014, 17:19

Rusilac je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:Gdje je to Francuska bila velesila 2010-2011te? Po sudijama mozda da, ali nakon onog debakla na SP-u, krahom Francuske reprezentacije, i neigranjem hrpu reprezentativaca (Nasri, Ribery, Evra...). U tim kvalifikacijama nas je kostalo nas je dosta puta neiskustvo Safeta.
Pusti,Francuska nam dosla u raspadnutom stanju poslije katastrofalnog starta i poraza od Bjelorusije na svom terenu,a prije toga debakla na svjetskom prvenstvu u Juznoj Africi,sa raspadnutom atmosferom i nikakvom igrom.
Dosli su skoro spasavati kvalifikacije,slicno sad ovome sto mi idemo u Izrael,i Podravka ih svojim taktickim bravurama vratio u zivot,da smo im tada uzeli samo bod gurnuli bi ih u baraz a ko zna,mozda ni u baraz.

[youtube][/youtube]

Sah mat.

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 07 nov 2014, 17:20

emir79 je napisao/la:
DzemoVoliMarmeladu je napisao/la:
Kako tako kad god udes u neku konkretnu diskuziju, cim nemas odgovora na postavljeni argument mjenjas temu. Evo da ti ponovim...Ti si @Tuzlaku odgovorio da sa proslim selektorima nigdje ne odosmo, nego bas sa Susicem. Na tu tvoju, sam ti pokusao objasnit kako smo imali jako tezu grupu sa Cirom nego ovu sa Susicem. I to je jedini razlog zasto se Susic usreci i ode u Brazil.

Eh sad, ti na to moje odgovaras o Rahimicu i Sliskovicu. Jesam li uspio osvijestit te?
Koja je razlika izmedju Cirine grupe i Safetove grupa sa Francuzima? Imali smo velesilu u grupi pa smo do 70 i neke minute vec bili na EP u nasoj poslijednjoj utakmici u grupi, a ne kao sa Cirom gdje se 5 utakmica prije znalo da nemamo sanse za prvo mjesto.
Da ne govorim kako nas je sudija u toj utakmici oderao, ali posteno.
Lom noge Mujdzi nije kaznjen ni zutom kartom, penal nam cist nije dosudjen, jedan penal izmisljen. Sve je sudija uradio da mi ne odemo direkt, odnosno oduzeo Safetu kao treneru direktan plasman.

Znate vi to sve samo se ono malo pravite ;)

Jak ti izgovor.
Pod prvo, Pape se nije u toj grupi kvalificirao! Drugo, velika je razlika. Spanija je tad bila najbolja ekipa na svjetu a Francuska u to vrijeme iako je velesila u Fudbalu nije bas nesto, to im je cak bilo nakon najvece blamaze i katastrofe na SP 2010, kad su si izblamirali pravo. Trece, U Cirinoj grupi je jos bila Belgija, i Turska, koje su obadvije jace od Ruminije i Bjelorusije iz Papetove grupe. cetvrto, sa Cirom smo protiv portugala u barazu mogli i proci, sa malo sportske srece i one stative ibricica i Muslimovca, sa susicem smo poderani 6-2. Peto, Susic je imao dosta zreliju i jacu ekipu jer Pjanic je usao u ozbilje fudbalske godine, za Cirino vrijeme je jos bio djete.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 07 nov 2014, 17:21

Goalgetter je napisao/la:Gdje je to Francuska bila velesila 2010-2011te? Po sudijama mozda da, ali nakon onog debakla na SP-u, krahom Francuske reprezentacije, i neigranjem hrpu reprezentativaca (Nasri, Ribery, Evra...). U tim kvalifikacijama nas je kostalo nas je dosta puta neiskustvo i tvrdoglavost Safeta. Upravo i na Kosevu im je prilozio jednu od najvecih taktickih genijalnosti ikada.
Gdje je Belgija bila ? Gdje je Turska bila pod Cirom?

Uzimas kao argument utakmice Safetu na startu mandata, sto ne spomenes onu iz Pariza junacino.
Sto ne spomenes one sa Bjelorusijom, za koju ste tvrdili da ce nas rasuti nakon svojih odlicnih igara protiv Francuza, pa vam je na kraju maca popapala jezik po obicaju.

Gdje ste sad , kad ste rekli da ce nas Belgija razbucati?

Poredite Belgiju kad je bila losa, sa danasnjom koja je 4 sila na svijetu. Jao vam argumenata i strucnosti.

Francuska je uvijek velesila!

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 07 nov 2014, 17:22

Zvjezdan je inace u to vrijeme mogao "ONAKO" u svojim tadasnjim glubovima. Hagi, Kina i ostali slicni izleti.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 07 nov 2014, 17:22

harixs je napisao/la:

Daj ba Tuzlak hoces reci da su Hazard, Kompany, Felaini, Vertogen i Mairales bili na nvou kakvom su danas? Tada je njihova reprezentacija bila u zacetku i redovno su ih busile sve ove manje rep.
Nisu bili na nivou ali su bili perspektivna reprezentacija i reprezentacija koja je bila kvalitetnija od nas, a od danasnjeg Velsa daleko kvalitetnija..Dobro se sjecam raspolozenja prije utakmice i mi smo tada potpuno iznenadili, a bili bi zadovoljni i da smo bod uzeli u gostima jer je Belgija vazila za favorita..

Njihova mana tada je bila sto nisu imali normalnog selektora, a sto se tice igrackog kadra svi ti mladji igraci su bili u polufinalu svjetskog 2007. I svi su oni i sada u ovoj reprezentaciji Belgije koja je top 10 u svijetu.
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 07 nov 2014, 17:24, ukupno mijenjano 2 puta.

brazzo
Kontakt:

Re: $: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la brazzo » 07 nov 2014, 17:23

Ne pisati na ovoj temi, dok ovaj balvan ne ode i dezurni 'peraci' lika i (zlo)djela doticnog se ne smire, je najpametnija odluka kako po mentalno zdravlje tako i za kvalitet foruma.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

Sabinho
Kontakt:

Re: $: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Sabinho » 07 nov 2014, 17:23

brazzo je napisao/la:Ne pisati na ovoj temi, dok ovaj balvan ne ode i dezurni 'peraci' lika i (zlo)djela doticnog se ne smire, je najpametnija odluka kako po mentalno zdravlje tako i za kvalitet foruma.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Tu smo da diskutujemo.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 07 nov 2014, 17:24

Goalgetter je napisao/la:
Rusilac je napisao/la:

Sah mat.
Zvjezdan je inace u to vrijeme mogao "ONAKO" u svojim tadasnjim glubovima. Hagi, Kina i ostali slicni izleti.
Treba da bude sretan sto je tada uopste i dobio priliku da igra.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 07 nov 2014, 17:25

emir79 je napisao/la:
Kako tako kad god udes u neku konkretnu diskuziju, cim nemas odgovora na postavljeni argument mjenjas temu. Evo da ti ponovim...Ti si @Tuzlaku odgovorio da sa proslim selektorima nigdje ne odosmo, nego bas sa Susicem. Na tu tvoju, sam ti pokusao objasnit kako smo imali jako tezu grupu sa Cirom nego ovu sa Susicem. I to je jedini razlog zasto se Susic usreci i ode u Brazil.

Eh sad, ti na to moje odgovaras o Rahimicu i Sliskovicu. Jesam li uspio osvijestit te?
Koja je razlika izmedju Cirine grupe i Safetove grupa sa Francuzima? Imali smo velesilu u grupi pa smo do 70 i neke minute vec bili na EP u nasoj poslijednjoj utakmici u grupi, a ne kao sa Cirom gdje se 5 utakmica prije znalo da nemamo sanse za prvo mjesto.
Da ne govorim kako nas je sudija u toj utakmici oderao, ali posteno.
Lom noge Mujdzi nije kaznjen ni zutom kartom, penal nam cist nije dosudjen, jedan penal izmisljen. Sve je sudija uradio da mi ne odemo direkt, odnosno oduzeo Safetu kao treneru direktan plasman.

Znate vi to sve samo se ono malo pravite ;)

Jak ti izgovor.
Pod prvo, Pape se nije u toj grupi kvalificirao! Drugo, velika je razlika. Spanija je tad bila najbolja ekipa na svjetu a Francuska u to vrijeme iako je velesila u Fudbalu nije bas nesto, to im je cak bilo nakon najvece blamaze i katastrofe na SP 2010, kad su si izblamirali pravo. Trece, U Cirinoj grupi je jos bila Belgija, i Turska, koje su obadvije jace od Ruminije i Bjelorusije iz Papetove grupe. cetvrto, sa Cirom smo protiv portugala u barazu mogli i proci, sa malo sportske srece i one stative ibricica i Muslimovca, sa susicem smo poderani 6-2. Peto, Susic je imao dosta zreliju i jacu ekipu jer Pjanic je usao u ozbilje fudbalske godine, za Cirino vrijeme je jos bio djete.
Pape nije popusio obadvije od Portugala kao Ciro ;)
6-2 se zahvali Lulicu, a to je isto i Dzeko rekao, ah ja mi smo velesila, pa se mozemo sa 10 nositi sa 11 Portugalaca.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.