Safet Sušić - Pape

emir79
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la emir79 » 07 nov 2014, 18:01

Consigliere je napisao/la:
emir79 je napisao/la:Pape nije popusio obadvije od Portugala kao Ciro ;)
6-2 se zahvali Lulicu, a to je isto i Dzeko rekao, ah ja mi smo velesila, pa se mozemo sa 10 nositi sa 11 Portugalaca.
2:6 bolje od 0:2 uz 3 precke... Papetovačka logika! :tokralju: :tokralju: :tokralju:
Ne , ipak mislim da je tvoja logika bolja, bolje 2 poraza od poraza i jednog remija :roll:
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 07 nov 2014, 18:01

Gledajte nase postave protiv Spanije:

Supic-Jahic-Nadarevic-Spahic-Salihovic-Rahimic-Muratovic-Misimovic-Pjanic-Ibisevic-Dzeko-
Izmjene: Hrgovic, Vladavic, Bajramovic

I oni to porede sa Portugalom koji je dosta slabiji od Spanije bio i protiv kojeg smo imali Begovica, Papca, Medunjanina, Lulica kao nove igrace.
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 07 nov 2014, 18:03, ukupno mijenjano 1 put.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 07 nov 2014, 18:03

Sabinho je napisao/la:
Neutral je napisao/la:Da, 5:2 protiv nevjerovatne Španije za koju je te večeri briljirao Iker, ;)

Ćiro je mnogo bolji trener od polovnjaka Sušića, Baka je također mnogo bolji trener, to što je Ćiro kao osoba "hinjo" je u ovom slučaju nebitno.
Ne tvrdim da nije prijatelju. Hocu reci da je jadno optuzivati Safeta za 6 golova, pogledajmo svi zajedno utakmicu jos jednom pa da popricamo. Prva dva gola koja su odlucila doslovno sve smo primili iz slobodnjaka i dalekometnog suta. Slazes li se da smo nakon crvenog kartona bili prisiljeni otvoriti se da probamo nesto napraviti a uzimajuci u obzir da je Portugal i kad imamo 11 igraca jaci od nas? Je li Safet trebao uvesti jos stopera i probati ne primiti jos vise golova ili je trebao uraditi ono sto je uradio, otvoriti se i da nesto pokusamo napraviti? Ne mozemo porediti kikseve protiv Kipra i Nigerije(?) sa tim.
Ne optužujem Safeta za tu utakmicu sekunde, nisam ni upratio ko ga je optužio za to. Te noći sam tugovao do kasno, moguće da nisam ni spavao, tako me pogađaju utakmice reprezentacije i uprava zato me i pogađa sve vezano za ovog čovjeka koji je trebao reći zbogom nakon Brazila, jednostavno je morao.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 07 nov 2014, 18:06

Mozda je i morao ali eto nije. Je li to razlog da mu sad ovi prisiju poraz od Portugala? Nije. :stop: Svi smo propatili jbg, svi osjecamo ovu reprezentaciju i disemo za nju. Evo selektor je pred najvecim izazovom pred kojim je ikad bio kako je tu, tri boda u Haifi su nam potrebna! Veliki problemi sa igrackim kadrom, atmosfera itd. Ako polozi ovaj ispit neka ostane selektor, ako ne :salut:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 07 nov 2014, 18:09

Evo ja trenutno zamisljam kako Pape s nasom reprezentacijom u 1/4 finalu Eura 2016 izbacuje Francusku,.

:tokralju:
15.10 - 15.06 ...

kanak
Kontakt:

Post Postao/la kanak » 07 nov 2014, 18:13

skyisthelimit je napisao/la:Evo ja trenutno zamisljam kako Pape s nasom reprezentacijom u 1/4 finalu Eura 2016 izbacuje Francusku,.

:tokralju:
To je i sve na cemu ce ostati sa njim kao selektoru. Misao. Pogotovo to da cemo u Francusku uopste.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 07 nov 2014, 18:15

Ma, u to vrijeme jos je Safet bio koliko-toliko normalan a u ekipi su nam igrali najbolji igraci... Tek kad je pocelo slabljenje ekipe da se u nju ubaci kontigent iz Germanije, tek se tada vidjelo o kakvoj se ljudskoj i trenerskoj prevari radi. :stop:
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 07 nov 2014, 18:28

Neki pocnu normalno diskutovati, pa vide da su se presli i pocne prica o Grmaniji. Eto uhvatili ste Papeta, pere nas preko Germanije... :roll:

Larive
Kontakt:

Post Postao/la Larive » 07 nov 2014, 18:30

Safete ostani. Cuj Stilic, Cocalic :lol: karinasi obojica. Naci cu vam klip gdje Husejinovic baca Cocalica na usta 8-) :lol:

Djuric napadac a nije dao gol ne sjeca se ni on sam.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 07 nov 2014, 18:30

Pa recimo da nije Germanija ili nepotizam, ali opet se ne mozete izvaditi jer uvijek ce biti pitanje sta rade 2 igraca treceplasirane ekipe HNL u reprezentaciji BIH?
Hajduk je ekipa koja je daleko iza Dinama i Rijeke, mi iz Rijeke trebamo imati reprezentativca, a na iz raspalog Hajduka..

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 07 nov 2014, 18:31

Neutral je napisao/la:Da, 5:2 protiv nevjerovatne Španije za koju je te večeri briljirao Iker, ;)

Ćiro je mnogo bolji trener od polovnjaka Sušića, Baka je također mnogo bolji trener, to što je Ćiro kao osoba "hinjo" je u ovom slučaju nebitno.
haj to za Ciru i nekako, trece mjesto na svjetskom, ali haj nam objasni kako si ti zakljucio da je Baka bolji trener od Papeta???

MoR
Kontakt:

Post Postao/la MoR » 07 nov 2014, 18:33

harixs je napisao/la:

haj to za Ciru i nekako, trece mjesto na svjetskom, ali haj nam objasni kako si ti zakljucio da je Baka bolji trener od Papeta???
Ja mislim, jednostavno, tj. vodeći se ovom logikom:

na osnovu svega viđenog do sada, može li iko biti gori od Papeta?

Mislim da je ovo dosta jednostavno pitanje, nad kojim se svi mi moramo dobro zamisliti. Da li je moderni fudbal zabilježio goreg selektora od Safeta Sušića? Samo argumentovano i potkrijepljeno činjenicama, moliću lijepo.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 07 nov 2014, 18:34

Larive je napisao/la:Safete ostani. Cuj Stilic, Cocalic :lol: karinasi obojica. Naci cu vam klip gdje Husejinovic baca Cocalica na usta 8-) :lol:

Djuric napadac a nije dao gol ne sjeca se ni on sam.
To ne mora nista da znaci. Naci cu ja tebi klip gdje Vladavic baca Paula Fereiru na usta pa je nakon toga zavrsio na Malti. Sto se tice Cocalica, ja se kladim da ga niko od novinara ni forumasa nije pogledao vise od jednog puta kako igra u Izraelu. Stilic nam jeste potreban medjutim ne kao igrac za prvih 11, nama nedostaje kvalitetno krilo koje kontinnuirano igra u svom timu. Pojedini mediji se stihijski sluze nekim igracima, evo primjeri su Djuric i Cocalic. Djuric igra u Seriji A to je cinjenica medjutim moze li neko postaviti podatak kad je posljednji put zatresao protivnicku mrezu?

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 07 nov 2014, 18:37

Kad je posljednji put Visca zatresao mrezu sa pozicije spica?
Celik!3,2,2.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 07 nov 2014, 18:38

AllGunsBlazing je napisao/la:Kad je posljednji put Visca zatresao mrezu sa pozicije spica?
Nije nikad nit' ga selektor i trener u klubu koriste na poziciji klasicnog napadaca. Na papiru je i Hadzic veznjak pa je morao igrati stopera u nedostatku kvalitetnih rjesenja. Zasto ne napises odgovor na pitanje postavljeno za Djurica?

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 nov 2014, 18:39

MoR je napisao/la:Ja mislim, jednostavno, tj. vodeći se ovom logikom:

Mislim da je ovo dosta jednostavno pitanje, nad kojim se svi mi moramo dobro zamisliti. Da li je moderni fudbal zabilježio goreg selektora od Safeta Sušića? Samo argumentovano i potkrijepljeno činjenicama, moliću lijepo.
Šta je mjerilo za odnos bolji/gori? Rezultatski su svi prethodni bili gori od njega.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 07 nov 2014, 18:41

Igraci Rijeke za Hrvatsku reprezentaciju dobili 5-6 poziva za naredne dvije utakmice, a standardni igrac Rijeke Kvrzic na pozicijama gdje smo tanki i covjek koji igra standardno Evropa ligu ne moze dobiti poziv kod nas.

Dok dobijaju pozive Tino i Avdija iz Hajduka kojeg Rijeka redovno namlati..

Vrancica niko ne spominje?
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 07 nov 2014, 18:42, ukupno mijenjano 1 put.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 07 nov 2014, 18:41

Sabinho je napisao/la:
AllGunsBlazing je napisao/la:Kad je posljednji put Visca zatresao mrezu sa pozicije spica?
Nije nikad nit' ga selektor i trener u klubu koriste na poziciji klasicnog napadaca. Na papiru je i Hadzic veznjak pa je morao igrati stopera u nedostatku kvalitetnih rjesenja. Zasto ne napises odgovor na pitanje postavljeno za Djurica?
Dakle Visca nije dao nikad gola, a Safet najavljuje da ce u slucaju povrede Dzeke(ne d'o Bog) igrati Visca spica koji nikad nije dao gola sa te pozicije, a nije ni spic. Dakle od dva zla biras ono manje(tj. Djurica koji je spic, ali bez gola).

A ima tu spiceva koji daju golove, samo se eto preskacu jer ne igraju u dovoljno dobrim ligama, dok je recimo Tinkec iz fantasticne lige.
Celik!3,2,2.

MoR
Kontakt:

Post Postao/la MoR » 07 nov 2014, 18:42

Ne upuštaj se u idiotsko spinovanje. Bolje je bilo kakav napadač kao zamjena, kao bilo kakva opcija u slučaju potrebe, nego nikakav napadač. A nijednog napadača, osim Džeke, ovaj poremećni selektor nije pozvao.
Virtu4l je napisao/la:
MoR je napisao/la:Ja mislim, jednostavno, tj. vodeći se ovom logikom:

Šta je mjerilo za odnos bolji/gori? Rezultatski su svi prethodni bili gori od njega.
Rezultatski gledati je dosta relativno, budući da nijedan selektor do sada nije imao tako izgrađenu i jaku ekipu kao Safet Sušić, a povrh svega, nijedan selektor nije imao tako laganu grupu u kojoj bi i Limeni kao selektor ostvario uspjeh. Ustvari, o jačini grupe najbolje govori činjenica da je Safet Sušić, sa svim svojim abnormalnim, gigantskim manama i glupostima, uspio završiti prvi. Trebam li spominjati da je nas u toj grupi jedna supersmiješna Slovačka u dva meča taktički potpuno našamarala.

bvb
Kontakt:

Post Postao/la bvb » 07 nov 2014, 18:42

Kako neko moze reci da ispodprosjecno inteligentna osoba kao sto je Pape, sto je vise nego ocigledno kada se pogledaju njegove izjave, moze biti dobar trener? Ista stvar je sa svakim poslom koji zahtjeva slicne sposobnosti.
To je klasicni PARADOKS i tu bi trebao biti kraj price o Safetovom poslu.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.