Studiranje

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

tigar77

Re: Studiranje

Post Postao/la tigar77 » 18 okt 2014, 21:38

Stvarno sam u životu čuo i pročitao razne sulude tvrdnje, ali ova da travnički instant fakultet spada u top 10 evropskih privatnih fakulteta, je jedna od najjačih, taj isti ne spada ni među 100 najboljih regionalnih, a konkurenciju mu čine slavni Megatrend u Beogradu, gdje doktorsku disertaciju pisanu na ćirilici brane pred profesorom iz Južne Koreje, te još niz sličnih ustanova, a u evropskim okvirima je vjerovatno ispod ranga i Fakulteta crne magije i čarobnjaštva, koji uistinu postoji negdje u Rusiji.

Ali jedno pitanje me stvarno kopka i bio bih veoma zahvalan da mi neko ponudi adekvatan odgovor, radi se o još jednom travničkom gigantu koji se zove, ni manje, ni više, Edukacijski fakultet, možda ja griješim, ali sama riječ edukacija u prevodu sa latinskog znači obrazovanje,školovanje zavisno od konteksta u kojem se koristi, a fakultet kao takav je sam po sebi obrazovna ustanova i stvarno ne uviđam smislenost tog naziva.
Lično smatram da je sam naziv istog odraz nepismenosti onih koji su ga osnovali, a mislim da je alfa i omega onaj Selimović ili kako se već preziva, što je preuzeo i fudbalski klub Travnik.
Oni koji nikada ne mijenjaju mišljenje, vole sebe više nego istinu.

marcelo12
Kontakt:

Post Postao/la marcelo12 » 30 okt 2014, 21:48

" onclick="window.open(this.href);return false; Bujrum :D

JamesJoyce
Kontakt:

Post Postao/la JamesJoyce » 30 okt 2014, 22:16

Kome treba seminarskih iz svih drustveno-humanistickih oblasti, neka se javi, mozemo se dogovorit. :kafa:
https://www.youtube.com/watch?v=_UYC80umW6c

undefined007
Kontakt:

Post Postao/la undefined007 » 30 okt 2014, 22:38

Ima li ko ovdje sa PPF-a Sarajevo? :lol: :mrgreen:
For this reason, I AM LEGEND, predestined for greatness, built for the final hour.

http://www.youtube.com/watch?v=frhgT5CMpjo&hd=1 ;)

SS.23

FK SARAJEVO !
HZ 1987

Goodison
Kontakt:

Post Postao/la Goodison » 06 nov 2014, 23:46

Šta je ovo, prošli upisi i socijalni rok pa zamrla tema ? :D

Nego ljudi, zanima me kako se kreću cijene semestara na Pravnom fakultetu u Sarajevu za redovne i vanredne studente ? Ako ima neko da odgovori.

Hvala. :)
1922 & 1878

'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''
Ex- Liverpool player Graeme Souness.

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

uschtipak
Kontakt:

Post Postao/la uschtipak » 07 nov 2014, 02:01

Ima l' ko da je diplomir'o, magistrir'o, doktorir'o? :D
LANET OLSUN!

Ja volim, volim, volim samo tebe, i samo tebi, tebi dajem sve, sa Istoka ces cuti nasu pjesmu, Sarajevo volim te!

LFC_YNWA
Kontakt:

Re: Odg: Studiranje

Post Postao/la LFC_YNWA » 07 nov 2014, 02:02

Goodison je napisao/la:Šta je ovo, prošli upisi i socijalni rok pa zamrla tema ? :D

Nego ljudi, zanima me kako se kreću cijene semestara na Pravnom fakultetu u Sarajevu za redovne i vanredne studente ? Ako ima neko da odgovori.

Za redovne studente godina je 100 KM,samofinansirajuce 1000 KM,a za vanredne 800 KM. Pola od tog ti je semestar :D

Sent from my GT-S7560 using Tapatalk
Na lijevoj ruci traka suvereno leži,desnom nogom projektile on lansira ka mreži

caseres
Kontakt:

Post Postao/la caseres » 07 nov 2014, 02:20

Ekonomski fakultet u Sarajevu. Sistematski i administrativno vrh obrazovanja na drzavnim fakultetima u BiH. Diploma priznata, a sto je najbitnije osposobe te znanjem u razlicitim oblastima ekonomije, a ima ih brate mnogo..nije sve mrtva ekonomija brojke fazoni, nego i mix-up sa IT-om, jezicima, menadzmentom i jako kvalitetan school intership kao obaveza studenata na trecoj godini.

Mani se Travnika, ja sam odatle pobjegao ovdje ako hoces da uspijes kako treba. U redu srednja skola, u rangu su sa drugim u drzavi, ali Kiseljak/Travnik..koji ba fakulteti i fazoni :D Jos ces platiti 3-4 hiljade, ovdje u SA budes redovan i dzeparac fazoni, tu negdje ces potrositi..a iskusniji ces biti 7 puta vise nego da si ostao u SBK.
★ 38 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
Najljepsa drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

Goodison
Kontakt:

Post Postao/la Goodison » 07 nov 2014, 09:25

LFC_YNWA je napisao/la:
Goodison je napisao/la:Šta je ovo, prošli upisi i socijalni rok pa zamrla tema ? :D

Za redovne studente godina je 100 KM,samofinansirajuce 1000 KM,a za vanredne 800 KM. Pola od tog ti je semestar :D

Sent from my GT-S7560 using Tapatalk
Zahvaljujem.
1922 & 1878

'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''
Ex- Liverpool player Graeme Souness.

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

MrWhite
Kontakt:

Post Postao/la MrWhite » 07 nov 2014, 20:46

Ako ima neko kakvu knjigu ili skriptu iz hidromasina neka stavi link za download, pogotovo ovi iz tuzle ili zenice sa masinstva...... :bih:
Sreca pa je Ojler mlad umro...

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 07 nov 2014, 20:58

Ako nekom treba Marićeva "Fizika" za mašinstvo neka se javi... 75% popust. :D

MrWhite
Kontakt:

Post Postao/la MrWhite » 07 nov 2014, 21:07

hilmo je napisao/la:Ako nekom treba Marićeva "Fizika" za mašinstvo neka se javi... 75% popust. :D
moSa Rajfa..... :D

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 07 nov 2014, 21:09

Predaje li Marić još uvijek na mašinstvu, ja kad sam "imao malo izleta na fakultet" bio je i dekan koliko se sjećam?

A Rajfi je malo pet tabli da sastaviš :D

MrWhite
Kontakt:

Post Postao/la MrWhite » 07 nov 2014, 21:15

hilmo je napisao/la:Predaje li Marić još uvijek na mašinstvu, ja kad sam "imao malo izleta na fakultet" bio je i dekan koliko se sjećam?

A Rajfi je malo pet tabli da sastaviš :D
Davno je Rajfa preuzela fiziku, izdala i knjigu tj prepisala.

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 07 nov 2014, 21:18

Samo Avdo Voloder. Najveći gigant, znalac i veliki gospodin među profesorima. Da je više profesora na ovom univerzitetu kao on. Istina, dobrih profesora ima na mašinstvu stvarno. Završih prije 2 godine, ali ne vjerujem da se nešto pretjerano mijenjalo.

Nostalgija me uhvati za faxom. :oops: :mrgreen:

Pribilježavam temu da pratim vaše "muke". :mrgreen:
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

MrWhite
Kontakt:

Post Postao/la MrWhite » 07 nov 2014, 21:24

Pogba je napisao/la:Samo Avdo Voloder. Najveći gigant, znalac i veliki gospodin među profesorima. Da je više profesora na ovom univerzitetu kao on. Istina, dobrih profesora ima na mašinstvu stvarno. Završih prije 2 godine, ali ne vjerujem da se nešto mijenjalo.

Avdo je nazalost imao mozdani udar, i trenutno je na fizikalnim, Marin i Kljuno preuzeli Kinematiku i Vibracije, nema veceg covjeka od njega, kad sam cuo ovo za njega isto kao da mi je covjek neki rod pa mi ga toliko zao bilo....

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 07 nov 2014, 21:26

Neko mi je spomenuo, tuga jbg. :(

Kljuno, znam da je zeznut' bio, po pričama starijih generacija.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 07 nov 2014, 21:29

MrWhite je napisao/la:
Pogba je napisao/la:Samo Avdo Voloder. Najveći gigant, znalac i veliki gospodin među profesorima. Da je više profesora na ovom univerzitetu kao on. Istina, dobrih profesora ima na mašinstvu stvarno. Završih prije 2 godine, ali ne vjerujem da se nešto mijenjalo.

Avdo je nazalost imao mozdani udar, i trenutno je na fizikalnim, Marin i Kljuno preuzeli Kinematiku i Vibracije, nema veceg covjeka od njega, kad sam cuo ovo za njega isto kao da mi je covjek neki rod pa mi ga toliko zao bilo....
Šteta za Avdu, baš je ljudina i ako me je nekoliko puta istjerao sa predavanja :oops: :oops:

Sa Kljunom (meni bio asistent) sam imao dosta korektan odnos.

MrWhite
Kontakt:

Post Postao/la MrWhite » 07 nov 2014, 21:48

Pogba je napisao/la:Neko mi je spomenuo, tuga jbg. :(

Kljuno, znam da je zeznut' bio, po pričama starijih generacija.
Prosle godine bio profesor na Elastostatici oko 20% bila prolaznost, sad je meni na regulaciji i nije los, nema ponovaca...
hilmo: stvarno je Avdo dobar covjek i steta to sto mu se desilo dok mi npr Repcica nije zao.....

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 07 nov 2014, 22:44

BurningLegion je napisao/la:Bitno je da se on zavrsi, odnosno da imas nekakav papir. U BiH naci posao neces ni tako ni tako bez da nemas neka poznanstva i sto vec, pricam o ''kvalitetnijim'' poslovima, a ako netko misli da drzavni fakulteti vani imaju nekakav faktor ili status, dolazeci iz BiH, you're gonna have a VERY bad time.
Ispada bolje upisati privatni fakultet, nego bacati novac na drzavni, gdje je jedino mjesto na svijetu gdje sustav ide protiv studenta, a Bologna ni B od iste.
upravo tako. I ja sam na drzavnom, ali pusti ih neka misle da je UNSA krema EU univerziteta
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: BaiMai, Slobodanpad1945 i 9 gostiju.