Znaci ne znas ni sta je to ali te ipak ponizava kad neko "to" spominje. Pa od kud znas da to nije nesto pozitivno?!Jackie_Chan je napisao/la:Ja ne znam ni šta je to, i nemojte pričati gluposti i na taj me način ponižavati.
BiH Talenti u Evropi
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: BiH Talenti u Evropi
- Ponos Torina
- Kontakt:
Ma nisam rekao nista za tebeJackie_Chan je napisao/la:Ja ne znam ni šta je to, i nemojte pričati gluposti i na taj me način ponižavati.
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi
-
Jackie_Chan
- Kontakt:
Pa govori da je Football manager, baza igrača, gdje se lako mogu pronaći svi ovi fudbaleri koje sam ja napisao. Znači, želi reći da sam ja na taj način došao do tih imena, što nije tačno.Kemo je napisao/la:Znaci ne znas ni sta je to ali te ipak ponizava kad neko "to" spominje. Pa od kud znas da to nije nesto pozitivno?!Jackie_Chan je napisao/la:Ja ne znam ni šta je to, i nemojte pričati gluposti i na taj me način ponižavati.
- Ponos Torina
- Kontakt:
Gledaj sto je copy paste ovo Football managerJackie_Chan je napisao/la:Pa govori da je Football manager, baza igrača, gdje se lako mogu pronaći svi ovi fudbaleri koje sam ja napisao. Znači, želi reći da sam ja na taj način došao do tih imena, što nije tačno.Kemo je napisao/la:Znaci ne znas ni sta je to ali te ipak ponizava kad neko "to" spominje. Pa od kud znas da to nije nesto pozitivno?!Jackie_Chan je napisao/la:Ja ne znam ni šta je to, i nemojte pričati gluposti i na taj me način ponižavati.
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi
-
Jackie_Chan
- Kontakt:
- Ponos Torina
- Kontakt:
Ma salim se ja maloJackie_Chan je napisao/la:![]()
Pusti kraju momak.Ti si svoje odradio.
I Bubalo i Tulic i Stojnic imaju sada imena koje nisu ni znali ili nisu htjeli da znaju.
Naravno oni su talenti i niko ne garantuje da ce postati svi igracine ali nek ih 15% uspije od spiska i zaigra za BIH dobro je.Ovdje se pozitivno razmisljanje i bilo kakav pozitivan rad podsmjeva i stavlja na stub izrugavanja.
Zato ne beri brigu @Jackie.Crno na bijelo je pa bilo to u i SAN-u.Uostalom pisanjem onog Sinana o Mudonji i Begovicu pospjesili su da ovi kobajagi zaigraju za BIH.
Samo ti svoj posao,rezultati ce doci.A onda kad budu zaigrali par igraca sa tvog spiska koji pola za njih nisu znali.
Znat ce onaj ko cjeni taj rad.Po meni je to odlicno,bez obzira na tvoje godine.Kad bolje razmisljas od starih prdara na klupama BIH repki ili ostalih koji se sprdaju na tvoj dobar rad.
I Bubalo i Tulic i Stojnic imaju sada imena koje nisu ni znali ili nisu htjeli da znaju.
Naravno oni su talenti i niko ne garantuje da ce postati svi igracine ali nek ih 15% uspije od spiska i zaigra za BIH dobro je.Ovdje se pozitivno razmisljanje i bilo kakav pozitivan rad podsmjeva i stavlja na stub izrugavanja.
Zato ne beri brigu @Jackie.Crno na bijelo je pa bilo to u i SAN-u.Uostalom pisanjem onog Sinana o Mudonji i Begovicu pospjesili su da ovi kobajagi zaigraju za BIH.
Samo ti svoj posao,rezultati ce doci.A onda kad budu zaigrali par igraca sa tvog spiska koji pola za njih nisu znali.
Znat ce onaj ko cjeni taj rad.Po meni je to odlicno,bez obzira na tvoje godine.Kad bolje razmisljas od starih prdara na klupama BIH repki ili ostalih koji se sprdaju na tvoj dobar rad.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 18 mar 2010, 17:10, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Jackie_Chan radi dobar posao sto jest jest. Pronalazi igrace, intervjuise ih itd. S obzirom koliko mu je godina, onda je on mozda i najveci talenat od svih ovih pomenutih
Svaka cast
-
Jackie_Chan
- Kontakt:
Hvala puno 
Ma OK je on. Jet Li bi ga razbio.calcio je napisao/la:Jackie_Chan radi dobar posao sto jest jest. Pronalazi igrace, intervjuise ih itd. S obzirom koliko mu je godina, onda je on mozda i najveci talenat od svih ovih pomenutihSvaka cast
-
Jackie_Chan
- Kontakt:
Moje drugo ime je Bruce Lee, sumnjam da bi mi taj drugi Lee išta mogaosoko je napisao/la:Ma OK je on. Jet Li bi ga razbio.calcio je napisao/la:Jackie_Chan radi dobar posao sto jest jest. Pronalazi igrace, intervjuise ih itd. S obzirom koliko mu je godina, onda je on mozda i najveci talenat od svih ovih pomenutihSvaka cast
Jackie svaka cast 
Golovi BH reprezentativaca 10-11 http://www.youtube.com/user/seha2703
BH navijacke pjesme http://www.sendspace.com/folder/u83awh.html
BH navijacke pjesme http://www.sendspace.com/folder/u83awh.html
- BlueSharks
- Kontakt:
@Jackie_Chan
Svaka čast brate, to se zove ljubav prema domovini. Eh kad bi nas bilo više takvih ko ti...
EDIT
Imal taj članak iz SAN-a na netu
Svaka čast brate, to se zove ljubav prema domovini. Eh kad bi nas bilo više takvih ko ti...
EDIT
Strauss Junior
Ima dragi @sharky pici samo na San.ba i imas ga na sportuBlueSharks je napisao/la:@Jackie_Chan
Svaka čast brate, to se zove ljubav prema domovini. Eh kad bi nas bilo više takvih ko ti...![]()
EDIT
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu
BlueSharks je napisao/la: Imal taj članak iz SAN-a na netu
BtwTrinaestogodišnjak iz Bihaća otkrio pedeset bh. talenata
Početkom crnih devedesetih godina u «ex» Jugoslaviji, veliki broj stanovništva Bosne i Hercegovine je napustilo zemlju i krenula u spokojnije krajeve Evrope. Uzrokovano time, danas možete pronaći na stotine talentovanih bh. fudbalera koji svoje umijeće pokazaju na travnatim terenima širom Svijeta.
Trinaestogodišnjak uspješniji od skauta Saveza
Da naša zemlja ne raspolaže samo nogometnim talentima, nego i onima u drugim sferama života, pokazuje upravo autor ovog članka, koji vjerovali ili ne ima svega 13 godina.
Njegovo ime je Suan Demirović, dječak koji još uvijek pohađa osnovnu školu u Bihaću. Trenutno je vjerovatno najmlađi novinar u Bosni i Hercegovini. Suan je danima tragao za bh. talentima i predstavio ih javnosti. Vjerujemo da će ovo ljudi u NS BiH pročitati i da će Demirovića nagraditi ulaznicom za neku utakmicu državne reprezentacije, jer je Suan ovo uradio iz ljubavi, sa željom da neko od spomenutih danas ili sutra zaigraju za BiH, a nikako za Švedsku, Švicarsku, Njemačku...
Počet ćemo od Njemačke, gdje se nalazi najveći broj naših fudbalera.
Dragulji iz Bundeslige
Mario Vrančić, igrač Mainza na posudbi u RW Ahlenu, jedan je od onih fudbalera koji bi trebao zavrijediti pažnju naših selektora. Mario je član mlade reprezentacije Njemačke, izrazio je želju da jednog dana zaigra za voljenu domovinu.
Tu je i Damir Ćorić iz Herthe. Ovaj talentovani fudbaler inače igra na poziciji zadnjeg veznog, iako može poslužiti i kao stoper. Ćorić je prošao je sve omladinske selekcije Njemačke, a u svakoj od njih je bio i kapiten.
Kad smo već kod defanzive, tu postoji mnogo naših odbrambenih igrača, kao što su Admir Terzić (Borussia D), Damir Kurtović (RW Ahlen), Aldin Kljajić (SG Wattenscheid), Adis Babić (Dusiburg), Muhamed Bešić (HSV)...
Lanac talentovanih fudbalera nastavljaju Petar Slišković (Mainz) i Ajdin Mehinović (Koln), koji po statistikama spadaju među najbolje igrače tamošnje juniorske, odnosno kadetske lige.
Naravno, postoji još mnogo momaka koji još nisu dobili priliku u bh. reprezentaciji. Erman Muratagić (Eintracht Frankfurt), Nazif Tulumović (RW Essen), Nikola Beslac (Koblenz), Moris Fikić (Hansa Rostock), Denis Mrkaljević (Union Berlin), Sead Kolašinac (Hoffenheim), Aleksandar Mastilović (Darmstadt), Marcel Andrijanić (St. Pauli), Daniel Džigurski (Eintracht Frankfurt), samo su neki od njih, a koji bi mogli biti novi hasagići, misimovići, džeke...
Sudić, Hadžić, Mustafić...
Ipak, na neke je i obraćena pažnja, tako su nekoliko puta dres naših omladinskih selekcija oblačili Dino Fazlić (Werder), Dženan Durak (Freiburg), Armin Bjelak (St. Pauli), Marcel Avdić (Karlsruher).... Fazlić je nada Verdera, sin Husnije, nekad vrsnog nogometaša i trenera banjalučkog Borca, koji je danas trener i skaut od posebnog povjerenja u Vederu.
U Švedskoj, glavnu riječ vodi Jasmin Sudić. Standardni član mlade švedske reprezentacije, koji redovito igra za Malmö, već godinama se nada pozivu iz BiH. Navijači ovog kluba na svakoj utakmici skandiraju Jasminovo ime. Drugi najmlađi igrač u historiji, koji je potpisao profesionalni ugovor sa Göteborgom, je Muhamed Dizdar, član kadetske reprezentacije Švedske. Svijetla je budućnost i pred Smailom Suljevićem, mladom igraču koji je sa samo 15 godina debitirao za Dalkurd, tamošnjeg trećeligaša. U zadnje vrijeme spominjan je i Emir Kujović, napadač Halmstadsa, koji je u januarskom prijelaznom roku bio na meti Wolfsburga i Lazia. Također, ne treba zaboraviti ni Mirzu Selimovića (Landskrona BoIs), kao ni dvojac iz Atvidabergsa, Rikija Cakića i Armina Tankovića.
Susjedna zemlja, Danska, također je preplavljena našim igračima. Dario Dumić (Brondby) je juniorski reprezentativac Danske, dok Sanel Kapidžić, član Aarhusa, nastupa za mladu reprezentaciju ove zemlje. Nihad Islamović (Horsens), Ivedin Sarajčić (Midtjylland), Azer Busuladžić (Vejle Boldklub), Eldar Grba (Svendborg) su tek nadolazeće nade, svi u dobi do 19 godina, dok su nešto stariji samo Kenan Hajdarević (Fredericia) i Kenan Jugo (Nordsjaelland).
Rene Borković (Zurich) i Izet Hajrović (Grasshoppers), omladinski su reprezentativci Švicarske.
Borković je golman Zuricha i juniorske reprezentacije Švicarske. Već duže vrijeme brani za ovu selekciju koja ostvaruje zapažene rezultate, a branio je i za kadete Švicarske, gdje se proslavio zabivši pogodak u zadnjim minutama susreta protiv Hrvatske i izbacivši ih sa Evropskog prvenstva. Očekuje poziv selektora mlade reprezentacije BiH Branimira Tulića.
Fuad Mustafić (17), član Zuricha, je potencijalni kadetski reprezentativac ove zemlje, dok su Emir Imširović (Grasshoppers), te Milan Đajić i Nedim Šaćirović (Luzern) članovi naših selekcija.
Igrač koji je odbio igrati za Švicarcarsku, ali i Lihtenštajn je Ajdin Perviz, član Vaduza. U Švicarskoj se rađa nova zvijezda. Ime mu je Nail Muškić, koji je na jednoj utakmici postigao deset golova, a protekli je vikend postigao gol skoro sa centra. Igra špica i čeka poziv iz NSBiH. Ima samo sedamnaest godina. Vrijeme će pokazati hoće li mu se ostvariti želja da postane novi Džeko.
Austrija, mjesto gdje su najpoznatji naši igrači, Anel Hadžić (Ried) i Haris Bukva (Sturm), članovi su mlade austrijske reprezentacije.
U fudbalskoj akademiji LASK-a, nalazi se potencijalni kadetski bh. reprezentativac Hidajet Hankić, kao i standardni napadač Enes Šabić. U Salzburgu se nalazi Alen Gagić, momak koji je nedavno prošao probu u Hoffenheimu. Ne treba zapostaviti ni neke momke kao što su Deniz Mujić (Dornbirn), Emir Dilaver (Austria Beč), Ervin Bevab (Lustenau)... Naravno, u Austriji se nalaze i dva naša mlada reprezentativca, Nedeljko Malić (Mattersburg) i Damir Husić (Kapfenberg).
Češka za Bosance fudbalska Meka
Češka, zemlja koja je pomogla Edinu Džeki da se afirmiše i otvori sebi put ka zvijezdama i danas je najpogodnije tlo za afirmaciju talenata.
Upravo ovdje se nalazi veliki broj naših reprezentativaca. Anes Haurdić (Jablonec) i Josip Ćorić (Slovan Liberec), jedne su od glavnih karika naše mlade reprezentacije.
Mahir Karić (Slovan Liberec), te Muamer Gagula (Teplice) su standardni članovi juniorske bh. selekcije, dok je Muamer Avdić (Viktoria Plzen) kadetski reprezentativac naše zemlje. Također, tu se nalaze potencijalni reprezentativci, kao što su Enis Sadiković i Aldin Čajić (Sparta P), Muris Mešanović, igrač Jabloneca na posudbi u Jihlavi, ili Mahir Hadžirešić, član Mlade Boleslav. U zadnje vrijeme na sebe su skrenuli pažnju i Jasmin Šćuk (Mlada Boleslav), te član Zenita iz Časlava, Adnan Džafić.
Naših ima i u Francuskoj, ali i u zemljama Beneluxa. Omar Baljić i Dino Jušić, čine napadački tandem francuskog Grenobla. Baljić je sin proslavljenog Željinog beka Mirsada i nekada sjajni lijevi bek jugoslovenske reprezentacije.
Napadača imamo i u Lyonu, a njegovo ime je Adnan Trnovac. Sanjin Prcić (Sochaux) je na svu sreću član jedne od naših selekcija (U17), dok Ermina Bešića iz francuskog Beauvaisa vreba francuska selekcija. Ipak, Ermin, koji se nalazi na meti velikih evropskih klubova, je nedavno izjavio, kako ga zanima samo igranje za reprezentaciju voljene zemlje.
U Rumuniji, naša dva predstavnika su članovi Otelula, Enes Sipović i Emir Hodžurda, dok u Škotskoj svoje nogometno znanje iskazuje Bahrudin Atajić, član Celtica i kadetske bh. reprezentacije. U jačim evropskim ligama, bh. fudbalera je nešto manje, ali ih ipak ima.
Hajrović u Arsenalu, Šarić u Liverpulu
U Engleskoj se nalaze velike nade našeg fudbala i svu trojicu vrebaju druge selekcije. Sead Hajrović, član je Arsenala i kadetske reprezentacije Švicarske, sa kojom je nedavno osvojio Svjetsko prvenstvo. Haris Vučkić (Newcastle) je član juniorske selekcije Slovenije, te još dvoji oko toga čiji će dres u budućnosti nositi.
Nikola Šarić, član Liverpoola, je fudbaler kojeg Danci smatraju svojim velikim draguljom. Nikola je izjavio da mu i ne bi smetalo igranje za BiH, samo da nije stanje u bh. fudbalu onakvo kakvo jeste. Šarić je sarajevsko dijete, čiji je porodica sa Marijin dvora.
Haris Seferović, odnedavno je član Fiorentine i kadetske selekcije Švicarske. Haris je možda i najzaslužniji što je Švicarska osvojila naslov Svjetskog prvaka, a u nekoliko je navrata izjavio da bi volio obući dres sa državnim grbom BiH. Drugi naš fudbaler u Italiji, također švicarski reprezentativac, je Dragan Mihajlović, član Parme.
Kodro u dresu «furije»
U Španiji, mogu se naći dva naša fudbalera. Jedan od njih je Kenan Kodro, kadetski reprezentativac Španije i golgeter Real Sociedada. Prilikom jednog intervjua je izjavio, da bi u slučaju poziva, pristao igrati za Bosnu i Hercegovinu. Kenan je sin bivšeg selektora bh reprezentacije Mehe Kodre. A, prije dvije godine pozvan je u kamp jednog slavnog engleskog premijerligaša.
Drugi je Eldin Hadžić, također napadač, španskog drugoligaša Herculesa. Ove sezone je postigao 17 pogodaka za mladi tim, a prije nekoliko dana zanimanje za njega je iskazao i slavni Real Madrid.
Kao dokaz da naših nema samo u Evropi, već i na drugim kontinentima, pokazuje primjer Perice Maroševića, člana Dallasa i mlade reprezentacije SAD-a. Također, omladinski reprezentativci SAD-a su Tarik Salkičić i Edvin Ibrahimović, a u kadetskoj reprezentaciji Australije svoj doprinos daje Damir Lokvančić.
Naravno, ne treba zaboraviti ni talentovane igrače iz BiH koji igraju u zemljama regiona, pa ćemo spomenuti Nemanju Bilbiju, koji je ove zime iz Borca, u kojem je pružao sjajne partije, pojačao redove novosadske Vojvodine. Kao posuđen igrač Crvene Zvezde, u Napretku iz Kruševca igra također bivši član banjalučkog Borca, Ognjen Vranješ.
Krpić, Šovšić...
U Hrvatskoj imamo Sulejmana Krpića koji igra za filijalu Dinama, ekipu Lokomotive, baš kao i Dalibor Pandža koji je prošlog ljeta iz Sarajeva došao u Maksimir. U juniorima Dinama imamo golmana Kristijana Jajala, te veznjaka Zdenka Bilaća.
Senijad Ibričić svoju afirmaciju stekao je u ekipi Zagreba, a tradiciju talentovanih Bosanaca u Kranjčevićevoj očigledno nastavljaju Dino Bevab, Damir Šovšić i Anid Travančić. Šovšić se već afirmisao i potvrdio. Iako je prošao mlađe selekcije BiH, on se odlučio da u budućnosti igra samo za «vatrene». Šteta. Najviše zbog njega, jer će u Hrvatskoj imati epizodnu ulogu. Barem je takva praksa proteklih godina.
Bh. talenata po evropskim zemljama ima još mnogo ali jedan članak je premalo kako bismo ih predstavili sve. Ovo je naravno samo prvi dio jer ćemo vam uskoro predstaviti i talentovane igrače koji svoj put ka slavi krče kroz bosansko-hercegovačko blato.
Ovaj tekst napravljen je sa željom da čelnicima NS BiH, raznim skautima i selektorima mladih reprezentacija otvorimo oči. BiH se ni slučajno ne smije odreći svojih dijamanata koji blještavo sjaje po cijeloj Evropi i sanjaju trenutak kada će obući dres svoje reprezentacije, jedne i jedine Bosne i Hercegovine.
Tino Sušićev rođak
Dino Arslanagić (Lille), igra za kadetsku selekcije Belgije, kao i Tino Sušić, član belgijskog Standarda. Tino je sin Seje Sušića, nekad sjajnog napadača beogradske Zvezde i nekoliko belgijskih klubova. Sadašnji selektor BiH Safet Sušić Tinin je amidža, za kojeg kažu da je jedan od najtalentovanijih u Belgiji. Kad smo već kod Belgije, treba spomenuti i Senada Karahmeta, člana Mechelena i juniorskog reprezentativca BiH. Marko Maletić, velika nada bh. fudbala član je holandskog Utrechta, dok Adnan Bajić nastupa za Spartu iz Rotterdama. Svakako treba spomenuti i Adnana Šećerovića, člana prvog tima Rode.
Omerović nada Galatasaraja
Dino Omerović rođen je 9. septembra 1993. godine u Turskoj. Visok je 1.83 kg, težak 68 kilograma. Trenutno igra za selekciju U -17 . Već osam godina trenira u Galatasaraju i prošao je kroz sve selekcije ovog slavnog turskog kluba. Dino je suptilni ljevak, asli pretan u igri desnom nogom. Najviše igra po lijevoj strani kao ofanzivni bek i krilo. Po potrebi ga treneri koriste u veznom redu.
Dino je sin Fahrudina, proslavljenog golmana Slobode, Partizana i nekoliko turskih klubova, te jugoslovenski i bh. reprezentativac.
- Dino posjeduje dobre fizičke predispozicije, ima dobru fudbalsku inteligenciju, sjajan pregled igre, dobar šut i centaršut. Treba da radi na duel igri, igri glavom i razvijanju snage - analizira sa stručne strane otac Fahro nogometni potencijal svog sina Dine.
Sretan rodjendan Jackie_Chan (Anlayan, Suan)
100% sportski i krajnje opušten potpis
-
Jackie_Chan
- Kontakt:
Zahvaljujem 
- Ponos Torina
- Kontakt:
Jackie sretan tebi rodzendan da budes ziv i zdrav prije svega 
-
bavarian_bk
- Kontakt:
Suane sretan rođendan ,sve najbolje u zivotu 
- Mirza_Hordas
- Kontakt:
sretan rođendan, sve najbolje 
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.
"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.
"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"
- NoName
- Kontakt:
Sretan rodjendan.
Po deseti put kažem da je ovom momku(?) (jesil pošo drkat
) mjesto u timu sa sportsport.ba jer je to jedini pravi i iskreni sportski portal u BiH. Ali eto, na ovom našem portalu ne bi sluha, čak štaviše popio je dosta banana i bi šta bi.
Po deseti put kažem da je ovom momku(?) (jesil pošo drkat
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.