BiH Talenti u Evropi

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Kemo
Kontakt:

Re: BiH Talenti u Evropi

Post Postao/la Kemo » 18 mar 2010, 15:11

Jackie_Chan je napisao/la:Ja ne znam ni šta je to, i nemojte pričati gluposti i na taj me način ponižavati.
Znaci ne znas ni sta je to ali te ipak ponizava kad neko "to" spominje. Pa od kud znas da to nije nesto pozitivno?!

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 18 mar 2010, 15:12

Jackie_Chan je napisao/la:Ja ne znam ni šta je to, i nemojte pričati gluposti i na taj me način ponižavati.
Ma nisam rekao nista za tebe ;) A football manager je igrica koja ima najbolju i najvecu bazu igraca na svijetu,posto vec trazis igrace posluzi se i tim malo 8-)
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

Jackie_Chan
Kontakt:

Post Postao/la Jackie_Chan » 18 mar 2010, 15:13

Kemo je napisao/la:
Znaci ne znas ni sta je to ali te ipak ponizava kad neko "to" spominje. Pa od kud znas da to nije nesto pozitivno?!
Pa govori da je Football manager, baza igrača, gdje se lako mogu pronaći svi ovi fudbaleri koje sam ja napisao. Znači, želi reći da sam ja na taj način došao do tih imena, što nije tačno.

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 18 mar 2010, 15:46

Jackie_Chan je napisao/la:
Kemo je napisao/la:
Pa govori da je Football manager, baza igrača, gdje se lako mogu pronaći svi ovi fudbaleri koje sam ja napisao. Znači, želi reći da sam ja na taj način došao do tih imena, što nije tačno.
Gledaj sto je copy paste ovo Football manager :mrgreen: :mrgreen: :lol:
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 18 mar 2010, 16:10

Jackie_Chan je napisao/la::| :?:
Ma salim se ja malo ;) :mrgreen:

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 18 mar 2010, 16:17

Pusti kraju momak.Ti si svoje odradio.
I Bubalo i Tulic i Stojnic imaju sada imena koje nisu ni znali ili nisu htjeli da znaju.
Naravno oni su talenti i niko ne garantuje da ce postati svi igracine ali nek ih 15% uspije od spiska i zaigra za BIH dobro je.Ovdje se pozitivno razmisljanje i bilo kakav pozitivan rad podsmjeva i stavlja na stub izrugavanja.
Zato ne beri brigu @Jackie.Crno na bijelo je pa bilo to u i SAN-u.Uostalom pisanjem onog Sinana o Mudonji i Begovicu pospjesili su da ovi kobajagi zaigraju za BIH.
Samo ti svoj posao,rezultati ce doci.A onda kad budu zaigrali par igraca sa tvog spiska koji pola za njih nisu znali.
Znat ce onaj ko cjeni taj rad.Po meni je to odlicno,bez obzira na tvoje godine.Kad bolje razmisljas od starih prdara na klupama BIH repki ili ostalih koji se sprdaju na tvoj dobar rad.
Zadnja izmjena: harishp, dana/u 18 mar 2010, 17:10, ukupno mijenjano 1 put.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 18 mar 2010, 17:01

Jackie_Chan radi dobar posao sto jest jest. Pronalazi igrace, intervjuise ih itd. S obzirom koliko mu je godina, onda je on mozda i najveci talenat od svih ovih pomenutih ;) Svaka cast

Jackie_Chan
Kontakt:

Post Postao/la Jackie_Chan » 18 mar 2010, 18:25

Hvala puno :mrgreen:

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 18 mar 2010, 18:59

calcio je napisao/la:Jackie_Chan radi dobar posao sto jest jest. Pronalazi igrace, intervjuise ih itd. S obzirom koliko mu je godina, onda je on mozda i najveci talenat od svih ovih pomenutih ;) Svaka cast
Ma OK je on. Jet Li bi ga razbio.

Jackie_Chan
Kontakt:

Post Postao/la Jackie_Chan » 18 mar 2010, 19:06

soko je napisao/la:
calcio je napisao/la:Jackie_Chan radi dobar posao sto jest jest. Pronalazi igrace, intervjuise ih itd. S obzirom koliko mu je godina, onda je on mozda i najveci talenat od svih ovih pomenutih ;) Svaka cast
Ma OK je on. Jet Li bi ga razbio.
Moje drugo ime je Bruce Lee, sumnjam da bi mi taj drugi Lee išta mogao :mrgreen:

seha
Kontakt:

Post Postao/la seha » 18 mar 2010, 21:58

Jackie svaka cast ;)
Golovi BH reprezentativaca 10-11 http://www.youtube.com/user/seha2703
BH navijacke pjesme http://www.sendspace.com/folder/u83awh.html

BlueSharks
Kontakt:

Post Postao/la BlueSharks » 18 mar 2010, 23:50

@Jackie_Chan
Svaka čast brate, to se zove ljubav prema domovini. Eh kad bi nas bilo više takvih ko ti... :|

EDIT
Imal taj članak iz SAN-a na netu :roll:
Strauss Junior

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 19 mar 2010, 00:11

BlueSharks je napisao/la:@Jackie_Chan
Svaka čast brate, to se zove ljubav prema domovini. Eh kad bi nas bilo više takvih ko ti... :|

EDIT
Imal taj članak iz SAN-a na netu :roll:
Ima dragi @sharky pici samo na San.ba i imas ga na sportu ;)
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 19 mar 2010, 11:01

BlueSharks je napisao/la: Imal taj članak iz SAN-a na netu :roll:
Trinaestogodišnjak iz Bihaća otkrio pedeset bh. talenata

Po­čet­kom crnih de­ve­de­se­tih go­di­na u «ex» Ju­go­sla­vi­ji, ve­li­ki broj sta­no­vniš­tva Bo­sne i Her­ce­go­vi­ne je na­pus­ti­lo ze­mlju i kre­nu­la u spo­koj­ni­je kra­je­ve Evro­pe. Uzro­ko­va­no ti­me, da­nas mo­že­te pro­na­ći na sto­ti­ne ta­len­to­va­nih bh. fu­dba­le­ra ko­ji svo­je umi­je­će po­ka­za­ju na tra­vna­tim te­re­ni­ma ši­rom Svi­je­ta.

Tri­na­es­to­go­diš­njak us­pje­šni­ji od ska­uta Sa­ve­za

Da na­ša ze­mlja ne ra­spo­la­že sa­mo no­go­me­tnim ta­len­ti­ma, ne­go i oni­ma u dru­gim sfe­ra­ma ži­vo­ta, po­ka­zu­je upra­vo autor ovog član­ka, ko­ji vje­ro­va­li ili ne ima sve­ga 13 go­di­na.

Nje­go­vo ime je Su­an De­mi­ro­vić, dje­čak ko­ji još uvi­jek po­ha­đa osno­vnu ško­lu u Bi­ha­ću. Tre­nu­tno je vje­ro­va­tno naj­mla­đi no­vi­nar u Bo­sni i Her­ce­go­vi­ni. Su­an je da­ni­ma tra­gao za bh. ta­len­ti­ma i pred­sta­vio ih ja­vnos­ti. Vje­ru­je­mo da će ovo lju­di u NS BiH pro­či­ta­ti i da će De­mi­ro­vi­ća na­gra­di­ti ula­zni­com za ne­ku uta­kmi­cu drža­vne re­pre­zen­ta­ci­je, jer je Su­an ovo ura­dio iz lju­ba­vi, sa že­ljom da ne­ko od spo­me­nu­tih da­nas ili su­tra zai­gra­ju za BiH, a ni­ka­ko za Šved­sku, Švi­car­sku, Nje­ma­čku...

Po­čet će­mo od Nje­ma­čke, gdje se na­la­zi naj­ve­ći broj na­ših fu­dba­le­ra.

Dra­gu­lji iz Bun­de­sli­ge

Ma­rio Vran­čić, igrač Ma­in­za na po­su­dbi u RW Ahle­nu, je­dan je od onih fu­dba­le­ra ko­ji bi tre­bao za­vri­je­di­ti paž­nju na­ših se­le­kto­ra. Ma­rio je član mla­de re­pre­zen­ta­ci­je Nje­ma­čke, izra­zio je že­lju da je­dnog da­na zai­gra za vo­lje­nu do­mo­vi­nu.

Tu je i Da­mir Ćo­rić iz Her­the. Ovaj ta­len­to­va­ni fu­dba­ler ina­če igra na po­zi­ci­ji za­dnjeg ve­znog, iako mo­že po­slu­ži­ti i kao sto­per. Ćo­rić je pro­šao je sve omla­din­ske se­le­kci­je Nje­ma­čke, a u sva­koj od njih je bio i ka­pi­ten.

Kad smo već kod de­fan­zi­ve, tu pos­to­ji mno­go na­ših od­bram­be­nih igra­ča, kao što su Admir Ter­zić (Bo­rus­sia D), Da­mir Kur­to­vić (RW Ahlen), Al­din Klja­jić (SG Wat­ten­sche­id), Adis Ba­bić (Du­si­burg), Mu­ha­med Be­šić (HSV)...

La­nac ta­len­to­va­nih fu­dba­le­ra nas­tav­lja­ju Pe­tar Sli­ško­vić (Ma­inz) i Aj­din Me­hi­no­vić (Koln), ko­ji po sta­tis­ti­ka­ma spa­da­ju me­đu naj­bo­lje igra­če ta­moš­nje ju­ni­or­ske, odno­sno ka­det­ske li­ge.

Na­ra­vno, pos­to­ji još mno­go mo­ma­ka ko­ji još ni­su do­bi­li pri­li­ku u bh. re­pre­zen­ta­ci­ji. Er­man Mu­ra­ta­gić (Ein­trac­ht Fran­kfurt), Na­zif Tu­lu­mo­vić (RW Es­sen), Ni­ko­la Be­slac (Ko­blenz), Mo­ris Fi­kić (Han­sa Ros­tock), De­nis Mrka­lje­vić (Uni­on Ber­lin), Se­ad Ko­la­ši­nac (Hof­fen­he­im), Ale­ksan­dar Mas­ti­lo­vić (Dar­mstadt), Mar­cel An­dri­ja­nić (St. Pa­uli), Da­ni­el Dži­gur­ski (Ein­trac­ht Fran­kfurt), sa­mo su ne­ki od njih, a ko­ji bi mo­gli bi­ti no­vi ha­sa­gi­ći, mi­si­mo­vi­ći, dže­ke...

Su­dić, Ha­džić, Mus­ta­fić...

Ipak, na ne­ke je i obra­će­na paž­nja, ta­ko su ne­ko­li­ko pu­ta dres na­ših omla­din­skih se­le­kci­ja obla­či­li Di­no Fa­zlić (Wer­der), Dže­nan Du­rak (Fre­iburg), Ar­min Bje­lak (St. Pa­uli), Mar­cel Av­dić (Kar­lsru­her).... Fa­zlić je na­da Ver­de­ra, sin Hu­sni­je, ne­kad vrsnog no­go­me­ta­ša i tre­ne­ra ba­nja­lu­čkog Bor­ca, ko­ji je da­nas tre­ner i ska­ut od po­se­bnog po­vje­re­nja u Ve­de­ru.

U Šved­skoj, gla­vnu ri­ječ vo­di Ja­smin Su­dić. Stan­dar­dni član mla­de šved­ske re­pre­zen­ta­ci­je, ko­ji re­do­vi­to igra za Malmö, već go­di­na­ma se na­da po­zi­vu iz BiH. Na­vi­ja­či ovog klu­ba na sva­koj uta­kmi­ci skan­di­ra­ju Ja­smi­no­vo ime. Dru­gi naj­mla­đi igrač u his­to­ri­ji, ko­ji je po­tpi­sao pro­fe­si­onal­ni ugo­vor sa Göte­bor­gom, je Mu­ha­med Diz­dar, član ka­det­ske re­pre­zen­ta­ci­je Šved­ske. Svi­je­tla je bu­du­ćnost i pred Sma­ilom Su­lje­vi­ćem, mla­dom igra­ču ko­ji je sa sa­mo 15 go­di­na de­bi­ti­rao za Dal­kurd, ta­moš­njeg tre­će­li­ga­ša. U za­dnje vri­je­me spo­mi­njan je i Emir Ku­jo­vić, na­pa­dač Hal­mstad­sa, ko­ji je u ja­nu­ar­skom pri­je­la­znom ro­ku bio na me­ti Wol­fsbur­ga i La­zia. Ta­ko­đer, ne tre­ba za­bo­ra­vi­ti ni Mir­zu Se­li­mo­vi­ća (Lan­dskro­na Bo­Is), kao ni dvo­jac iz Atvi­da­ber­gsa, Ri­ki­ja Ca­ki­ća i Ar­mi­na Tan­ko­vi­ća.

Su­sje­dna ze­mlja, Dan­ska, ta­ko­đer je pre­plav­lje­na na­šim igra­či­ma. Da­rio Du­mić (Bron­dby) je ju­ni­or­ski re­pre­zen­ta­ti­vac Dan­ske, dok Sa­nel Ka­pi­džić, član Aar­hu­sa, nas­tu­pa za mla­du re­pre­zen­ta­ci­ju ove ze­mlje. Ni­had Isla­mo­vić (Hor­sens), Ive­din Sa­raj­čić (Mid­tjylland), Azer Bu­su­la­džić (Vej­le Bol­dklub), El­dar Grba (Sven­dborg) su tek na­do­la­ze­će na­de, svi u do­bi do 19 go­di­na, dok su ne­što sta­ri­ji sa­mo Ke­nan Haj­da­re­vić (Fre­de­ri­cia) i Ke­nan Ju­go (Nor­dsja­el­land).

Re­ne Bor­ko­vić (Zu­rich) i Izet Haj­ro­vić (Gras­shop­pers), omla­din­ski su re­pre­zen­ta­tiv­ci Švi­car­ske.

Bor­ko­vić je gol­man Zu­ric­ha i ju­ni­or­ske re­pre­zen­ta­ci­je Švi­car­ske. Već du­že vri­je­me bra­ni za ovu se­le­kci­ju ko­ja os­tva­ru­je za­pa­že­ne re­zul­ta­te, a bra­nio je i za ka­de­te Švi­car­ske, gdje se pro­sla­vio za­biv­ši po­go­dak u za­dnjim mi­nu­ta­ma su­sre­ta pro­tiv Hrvat­ske i izba­civ­ši ih sa Evrop­skog prven­stva. Oče­ku­je po­ziv se­le­kto­ra mla­de re­pre­zen­ta­ci­je BiH Bra­ni­mi­ra Tu­li­ća.

Fu­ad Mus­ta­fić (17), član Zu­ric­ha, je po­ten­ci­jal­ni ka­det­ski re­pre­zen­ta­ti­vac ove ze­mlje, dok su Emir Imši­ro­vić (Gras­shop­pers), te Mi­lan Đa­jić i Ne­dim Ša­ći­ro­vić (Lu­zern) čla­no­vi na­ših se­le­kci­ja.

Igrač ko­ji je odbio igra­ti za Švi­car­car­sku, ali i Li­hten­štajn je Aj­din Per­viz, član Va­du­za. U Švi­car­skoj se ra­đa no­va zvi­jez­da. Ime mu je Na­il Mu­škić, ko­ji je na je­dnoj uta­kmi­ci pos­ti­gao de­set go­lo­va, a pro­te­kli je vi­kend pos­ti­gao gol sko­ro sa cen­tra. Igra špi­ca i če­ka po­ziv iz NSBiH. Ima sa­mo se­da­mna­est go­di­na. Vri­je­me će po­ka­za­ti ho­će li mu se os­tva­ri­ti že­lja da pos­ta­ne no­vi Dže­ko.

Aus­tri­ja, mjes­to gdje su naj­po­zna­tji na­ši igra­či, Anel Ha­džić (Ri­ed) i Ha­ris Bu­kva (Sturm), čla­no­vi su mla­de aus­trij­ske re­pre­zen­ta­ci­je.

U fu­dbal­skoj aka­de­mi­ji LASK-a, na­la­zi se po­ten­ci­jal­ni ka­det­ski bh. re­pre­zen­ta­ti­vac Hi­da­jet Han­kić, kao i stan­dar­dni na­pa­dač Enes Ša­bić. U Sal­zbur­gu se na­la­zi Alen Ga­gić, mo­mak ko­ji je ne­da­vno pro­šao pro­bu u Hof­fen­he­imu. Ne tre­ba za­pos­ta­vi­ti ni ne­ke mom­ke kao što su De­niz Mu­jić (Dor­nbirn), Emir Di­la­ver (Aus­tria Beč), Er­vin Be­vab (Lus­te­nau)... Na­ra­vno, u Aus­tri­ji se na­la­ze i dva na­ša mla­da re­pre­zen­ta­tiv­ca, Ne­de­ljko Ma­lić (Mat­ter­sburg) i Da­mir Hu­sić (Kap­fen­berg).

Če­ška za Bo­san­ce fu­dbal­ska Me­ka

Če­ška, ze­mlja ko­ja je po­mo­gla Edi­nu Dže­ki da se afir­mi­še i otvo­ri se­bi put ka zvi­jez­da­ma i da­nas je naj­po­go­dni­je tlo za afir­ma­ci­ju ta­le­na­ta.

Upra­vo ov­dje se na­la­zi ve­li­ki broj na­ših re­pre­zen­ta­ti­va­ca. Anes Ha­ur­dić (Ja­blo­nec) i Jo­sip Ćo­rić (Slo­van Li­be­rec), je­dne su od gla­vnih ka­ri­ka na­še mla­de re­pre­zen­ta­ci­je.

Ma­hir Ka­rić (Slo­van Li­be­rec), te Mu­amer Ga­gu­la (Te­pli­ce) su stan­dar­dni čla­no­vi ju­ni­or­ske bh. se­le­kci­je, dok je Mu­amer Av­dić (Vi­kto­ria Plzen) ka­det­ski re­pre­zen­ta­ti­vac na­še ze­mlje. Ta­ko­đer, tu se na­la­ze po­ten­ci­jal­ni re­pre­zen­ta­tiv­ci, kao što su Enis Sa­di­ko­vić i Al­din Čajić (Spar­ta P), Mu­ris Me­ša­no­vić, igrač Ja­blo­ne­ca na po­su­dbi u Ji­hla­vi, ili Ma­hir Ha­dži­re­šić, član Mla­de Bo­le­slav. U za­dnje vri­je­me na se­be su skre­nu­li paž­nju i Ja­smin Šćuk (Mla­da Bo­le­slav), te član Ze­ni­ta iz Ča­sla­va, Adnan Dža­fić.

Na­ših ima i u Fran­cus­koj, ali i u ze­mlja­ma Be­ne­luxa. Omar Ba­ljić i Di­no Ju­šić, či­ne na­pa­da­čki tan­dem fran­cus­kog Gre­no­bla. Ba­ljić je sin pro­slav­lje­nog Že­lji­nog be­ka Mir­sa­da i ne­ka­da sjaj­ni li­je­vi bek ju­go­slo­ven­ske re­pre­zen­ta­ci­je.

Na­pa­da­ča ima­mo i u Lyonu, a nje­go­vo ime je Adnan Trno­vac. Sa­njin Prcić (Soc­haux) je na svu sre­ću član je­dne od na­ših se­le­kci­ja (U17), dok Er­mi­na Be­ši­ća iz fran­cus­kog Beauva­isa vre­ba fran­cus­ka se­le­kci­ja. Ipak, Er­min, ko­ji se na­la­zi na me­ti ve­li­kih evrop­skih klu­bo­va, je ne­da­vno izja­vio, ka­ko ga za­ni­ma sa­mo igra­nje za re­pre­zen­ta­ci­ju vo­lje­ne ze­mlje.

U Ru­mu­ni­ji, na­ša dva pred­sta­vni­ka su čla­no­vi Ote­lu­la, Enes Si­po­vić i Emir Ho­džur­da, dok u Škot­skoj svo­je no­go­me­tno zna­nje is­ka­zu­je Ba­hru­din Ata­jić, član Cel­ti­ca i ka­det­ske bh. re­pre­zen­ta­ci­je. U ja­čim evrop­skim li­ga­ma, bh. fu­dba­le­ra je ne­što ma­nje, ali ih ipak ima.

Haj­ro­vić u Ar­se­na­lu, Ša­rić u Li­ver­pu­lu

U En­gles­koj se na­la­ze ve­li­ke na­de na­šeg fu­dba­la i svu tro­ji­cu vre­ba­ju dru­ge se­le­kci­je. Se­ad Haj­ro­vić, član je Ar­se­na­la i ka­det­ske re­pre­zen­ta­ci­je Švi­car­ske, sa ko­jom je ne­da­vno osvo­jio Svjet­sko prven­stvo. Ha­ris Vu­čkić (Newcas­tle) je član ju­ni­or­ske se­le­kci­je Slo­ve­ni­je, te još dvo­ji oko to­ga či­ji će dres u bu­du­ćnos­ti no­si­ti.

Ni­ko­la Ša­rić, član Li­ver­po­ola, je fu­dba­ler ko­jeg Dan­ci sma­tra­ju svo­jim ve­li­kim dra­gu­ljom. Ni­ko­la je izja­vio da mu i ne bi sme­ta­lo igra­nje za BiH, sa­mo da ni­je sta­nje u bh. fu­dba­lu ona­kvo ka­kvo jes­te. Ša­rić je sa­ra­jev­sko di­je­te, či­ji je po­ro­di­ca sa Ma­ri­jin dvo­ra.

Ha­ris Se­fe­ro­vić, odne­da­vno je član Fi­oren­ti­ne i ka­det­ske se­le­kci­je Švi­car­ske. Ha­ris je mo­žda i naj­za­slu­žni­ji što je Švi­car­ska osvo­ji­la na­slov Svjet­skog prva­ka, a u ne­ko­li­ko je na­vra­ta izja­vio da bi vo­lio obu­ći dres sa drža­vnim grbom BiH. Dru­gi naš fu­dba­ler u Ita­li­ji, ta­ko­đer švi­car­ski re­pre­zen­ta­ti­vac, je Dra­gan Mi­haj­lo­vić, član Par­me.

Ko­dro u dre­su «fu­ri­je»

U Špa­ni­ji, mo­gu se na­ći dva na­ša fu­dba­le­ra. Je­dan od njih je Ke­nan Ko­dro, ka­det­ski re­pre­zen­ta­ti­vac Špa­ni­je i gol­ge­ter Re­al So­ci­eda­da. Pri­li­kom je­dnog in­ter­vjua je izja­vio, da bi u slu­ča­ju po­zi­va, pris­tao igra­ti za Bo­snu i Her­ce­go­vi­nu. Ke­nan je sin biv­šeg se­le­kto­ra bh re­pre­zen­ta­ci­je Me­he Ko­dre. A, pri­je dvi­je go­di­ne po­zvan je u kamp je­dnog sla­vnog en­gles­kog pre­mi­jer­li­ga­ša.

Dru­gi je El­din Ha­džić, ta­ko­đer na­pa­dač, špan­skog dru­go­li­ga­ša Her­cu­le­sa. Ove se­zo­ne je pos­ti­gao 17 po­go­da­ka za mla­di tim, a pri­je ne­ko­li­ko da­na za­ni­ma­nje za nje­ga je is­ka­zao i sla­vni Re­al Ma­drid.

Kao do­kaz da na­ših ne­ma sa­mo u Evro­pi, već i na dru­gim kon­ti­nen­ti­ma, po­ka­zu­je pri­mjer Pe­ri­ce Ma­ro­še­vi­ća, čla­na Dal­la­sa i mla­de re­pre­zen­ta­ci­je SAD-a. Ta­ko­đer, omla­din­ski re­pre­zen­ta­tiv­ci SAD-a su Ta­rik Sal­ki­čić i Edvin Ibra­hi­mo­vić, a u ka­det­skoj re­pre­zen­ta­ci­ji Aus­tra­li­je svoj do­pri­nos da­je Da­mir Lo­kvan­čić.

Na­ra­vno, ne tre­ba za­bo­ra­vi­ti ni ta­len­to­va­ne igra­če iz BiH ko­ji igra­ju u ze­mlja­ma re­gi­ona, pa će­mo spo­me­nu­ti Ne­ma­nju Bil­bi­ju, ko­ji je ove zi­me iz Bor­ca, u ko­jem je pru­žao sjaj­ne par­ti­je, po­ja­čao re­do­ve no­vo­sad­ske Voj­vo­di­ne. Kao po­su­đen igrač Crve­ne Zvez­de, u Na­pret­ku iz Kru­šev­ca igra ta­ko­đer biv­ši član ba­nja­lu­čkog Bor­ca, Ognjen Vra­nješ.

Krpić, Šov­šić...

U Hrvat­skoj ima­mo Su­lej­ma­na Krpi­ća ko­ji igra za fi­li­ja­lu Di­na­ma, eki­pu Lo­ko­mo­ti­ve, baš kao i Da­li­bor Pan­dža ko­ji je pro­šlog lje­ta iz Sa­ra­je­va do­šao u Ma­ksi­mir. U ju­ni­ori­ma Di­na­ma ima­mo gol­ma­na Kris­ti­ja­na Ja­ja­la, te ve­znja­ka Zden­ka Bi­la­ća.

Se­ni­jad Ibri­čić svo­ju afir­ma­ci­ju ste­kao je u eki­pi Za­gre­ba, a tra­di­ci­ju ta­len­to­va­nih Bo­sa­na­ca u Kranj­če­vi­će­voj oči­gle­dno nas­tav­lja­ju Di­no Be­vab, Da­mir Šov­šić i Anid Tra­van­čić. Šov­šić se već afir­mi­sao i pot­vrdio. Iako je pro­šao mla­đe se­le­kci­je BiH, on se odlu­čio da u bu­du­ćnos­ti igra sa­mo za «va­tre­ne». Šte­ta. Naj­vi­še zbog nje­ga, jer će u Hrvat­skoj ima­ti epi­zo­dnu ulo­gu. Ba­rem je ta­kva pra­ksa pro­te­klih go­di­na.

Bh. ta­le­na­ta po evrop­skim ze­mlja­ma ima još mno­go ali je­dan čla­nak je pre­ma­lo ka­ko bi­smo ih pred­sta­vi­li sve. Ovo je na­ra­vno sa­mo prvi dio jer će­mo vam us­ko­ro pred­sta­vi­ti i ta­len­to­va­ne igra­če ko­ji svoj put ka sla­vi krče kroz bo­san­sko-her­ce­go­va­čko bla­to.

Ovaj tek­st na­prav­ljen je sa že­ljom da čel­ni­ci­ma NS BiH, ra­znim ska­uti­ma i se­le­kto­ri­ma mla­dih re­pre­zen­ta­ci­ja otvo­ri­mo oči. BiH se ni slu­čaj­no ne smi­je odre­ći svo­jih di­ja­ma­na­ta ko­ji blje­šta­vo sja­je po ci­je­loj Evro­pi i sa­nja­ju tre­nu­tak ka­da će obu­ći dres svo­je re­pre­zen­ta­ci­je, je­dne i je­di­ne Bo­sne i Her­ce­go­vi­ne.

Ti­no Su­ši­ćev ro­đak

Di­no Ar­sla­na­gić (Lil­le), igra za ka­det­sku se­le­kci­je Bel­gi­je, kao i Ti­no Su­šić, član bel­gij­skog Stan­dar­da. Ti­no je sin Se­je Su­ši­ća, ne­kad sjaj­nog na­pa­da­ča beo­grad­ske Zvez­de i ne­ko­li­ko bel­gij­skih klu­bo­va. Sa­daš­nji se­le­ktor BiH Sa­fet Su­šić Ti­nin je ami­dža, za ko­jeg ka­žu da je je­dan od naj­ta­len­to­va­ni­jih u Bel­gi­ji. Kad smo već kod Bel­gi­je, tre­ba spo­me­nu­ti i Se­na­da Ka­ra­hme­ta, čla­na Mec­he­le­na i ju­ni­or­skog re­pre­zen­ta­tiv­ca BiH. Mar­ko Ma­le­tić, ve­li­ka na­da bh. fu­dba­la član je ho­lan­dskog Utrec­hta, dok Adnan Ba­jić nas­tu­pa za Spar­tu iz Rot­ter­da­ma. Sva­ka­ko tre­ba spo­me­nu­ti i Adna­na Še­će­ro­vi­ća, čla­na prvog ti­ma Ro­de.

Ome­ro­vić na­da Ga­la­ta­sa­ra­ja

Di­no Ome­ro­vić ro­đen je 9. sep­tem­bra 1993. go­di­ne u Tur­skoj. Vi­sok je 1.83 kg, te­žak 68 ki­lo­gra­ma. Tre­nu­tno igra za se­le­kci­ju U -17 . Već osam go­di­na tre­ni­ra u Ga­la­ta­sa­ra­ju i pro­šao je kroz sve se­le­kci­je ovog sla­vnog tur­skog klu­ba. Di­no je sup­til­ni lje­vak, asli pre­tan u igri de­snom no­gom. Naj­vi­še igra po li­je­voj stra­ni kao ofan­zi­vni bek i kri­lo. Po po­tre­bi ga tre­ne­ri ko­ris­te u ve­znom re­du.

Di­no je sin Fa­hru­di­na, pro­slav­lje­nog gol­ma­na Slo­bo­de, Par­ti­za­na i ne­ko­li­ko tur­skih klu­bo­va, te ju­go­slo­ven­ski i bh. re­pre­zen­ta­ti­vac.

- Di­no po­sje­du­je do­bre fi­zi­čke pre­di­spo­zi­ci­je, ima do­bru fu­dbal­sku in­te­li­gen­ci­ju, sja­jan pre­gled igre, do­bar šut i cen­tar­šut. Tre­ba da ra­di na du­el igri, igri gla­vom i ra­zvi­ja­nju sna­ge - ana­li­zi­ra sa stru­čne stra­ne otac Fa­hro no­go­me­tni po­ten­ci­jal svog si­na Di­ne.
Btw
Sretan rodjendan Jackie_Chan (Anlayan, Suan) :mrgreen:
100% sportski i krajnje opušten potpis

Jackie_Chan
Kontakt:

Post Postao/la Jackie_Chan » 19 mar 2010, 13:41

Zahvaljujem :mrgreen:

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 19 mar 2010, 13:43

Jackie sretan tebi rodzendan da budes ziv i zdrav prije svega ;)

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 19 mar 2010, 19:51

Suane sretan rođendan ,sve najbolje u zivotu :)

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 22 mar 2010, 13:11

sretan rođendan, sve najbolje :D
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.

"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 22 mar 2010, 15:57

Sretan rodjendan.

Po deseti put kažem da je ovom momku(?) (jesil pošo drkat :mrgreen: ) mjesto u timu sa sportsport.ba jer je to jedini pravi i iskreni sportski portal u BiH. Ali eto, na ovom našem portalu ne bi sluha, čak štaviše popio je dosta banana i bi šta bi.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.