Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88

Trasimaco
Kontakt:

Re: FC Manchester United

Post Postao/la Trasimaco » 19 mar 2010, 14:45

Sir Alex relishes Euro tie

Sir Alex Ferguson feels United have a "good chance" of progressing in the Champions League after drawing Bayern Munich in the quarter-finals. But the United boss knows from experience that the Reds cannot underestimate the German side.

Bayern were the opponents for Sir Alex's finest hour as United manager, of course, when United won 2-1 in dramatic fashion in the Nou Camp to cap 1999's extraordinary Treble triumph.

But in seven meetings with the Germans, that remains United's only triumph. Four of those matches have ended in draws, while twice United have lost, Bayern gaining revenge of sorts by knocking United out at the quarter-final stage in 2001.

"The history of playing Bayern in past European ties tells you it’s going to be a very difficult tie for us," said Sir Alex on Friday. "It’ll be a fantastic atmosphere in both games. They have a great stadium and a good pitch and we’re up against a good, experienced team."

Sir Alex just hopes he can have a full strength side to take on Louis van Gaal's men. "Hopefully we’ll have everyone we need for the game and, if we do, then we have got a good chance."

Reds chief executive David Gill is pleased with how the route to the final in Madrid in May has panned out. “We’re playing well and Sir Alex and the players know what to do in the latter stages of this competition," he said. "We’ve got to be confident we can progress. The Bayern tie is very difficult but if we negotiate that successfully we’ve got a French team in the semis. So it’s looking good.

“Without doubt [it looks like a good route to the final]. But this is the best competition in club football so there should be eight great teams in the quarter-finals. We can’t get carried away. One of Sir Alex’s strengths is not to do that. We’ve got to concentrate on that first game, get them back to Old Trafford with an away goal, and hopefully we'll progress."

And a tie against such a mighty European opponent will only focus the minds for the season run-in. "This is what we want at the end of a season, " Gill added. "We’ve got Liverpool this weekend, Bolton away next Saturday, then Bayern away, Chelsea at home and Bayern at home, so it’s a fantastic fixture list.

"The very fact we’re at the latter stages of two great competitions and we’ve got every chance of doing very well is what the club is about and what the players and manager are about."
Diplomatski, ali ipak samouvjereno. 8-)
How the Mancs spawn every CL (group or knockout) draw every year is beyond me.

With all the luck the Mancs get, some say Ferguson must have sold his soul to the devil, I say no! He is the fucking Devil!
Sigurno cete pogoditi cije su ovo reakcije. :lol:
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 19 mar 2010, 16:35

Kao i većina jako sam zadovoljan ždrijebom, otvoren nam je put do trećeg finala Lige prvaka zaredom. U nedjelju Liverpool ali ima do toga još. Ako budemo pravi pobjeda ne bi trebala doći u pitanje
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 19 mar 2010, 16:39

Evo fantastican post sa redcafea:

So we bought ourselves the easiest draw...

... but Bayern are going to destroy us

We're a one-man team...

... but Rooney is overrated

Fergie is a vastly overrated drunk Scot...

... but when he retires we're fucked

We were a one-man team...

... but Ronaldo was also overrated

The only reason we're ahead of them is because we spend so much money...

... but we spend it only on average players

Ako citate komentare i na ovoj temi drugih clanova, ovo vam je u biti to sto govore. :lol:
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 19 mar 2010, 16:54

RAWK je zakon. Mislim da nema sitea/foruma koji se vise ismijava. :lol: Naravno, najvise na RedCafe, ali i ostali forumi drugih klubova ih imaju na ziceru uvijek. Kod Scousera je sve zavjera i svi ih mrze zbog toga sto su najbolji. U stvarnosti su samo predmet ismijavanja, i oni zapravo svakog mrze, United posebno. Mogucih 19-4 je za njih smak svijeta. Paranoja! :mrgreen: Pazi ovaj post.
I think Arsenal v United is the tie we need, knocking one of them out and hoping Barcelona do the rest.

Wouldnt want that. Arsenal would get mutilated, again. you dont seem to understand

Im allergic to Man Utd. I actually come out in a fucking rash when I hear or see anything to do with them. I hate them so much and and the thoughts I have about them and their fucking odious pig ignorant thick smug wanker ugly fat middle aged glory supporting whore c*nt fans are so out of sync with my character Ive thought about walking away from the game. But I cant

The last two decades have been like waterdrip treatment by and large. its fucking unbearable whats happened and its getting worse now when I thought it just couldnt because all our records are in mortal danger. We need to rise again soon
:lol: :lol: :lol:

Legendarni rushyman. :mrgreen:

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 19 mar 2010, 16:57

...the thoughts I have about them and their fucking odious pig ignorant thick smug wanker ugly fat middle aged glory supporting whore c*nt fans....

Hahaha kako me nasmija. Svaka cast na postu i tebi trasimaco, i ovoj legendi.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 19 mar 2010, 17:14

MU je imo dosta srece sa zrijebom. Barcu i Inter je izbjego do finala, a dobio je nikad gori Bajern. Nije da je Bajern bez sansi, ali im ja ne bih dao vise od 10% sanse za prolaz., sto svakako navodi na oprez... Svi znamo kakav je njemacki mentalitet i da su najopasniji onda kad su otpisani. Meni se ispunila zelja sa ovim zrijebom. Ruke se pozlatile liku koji je izvuko loptice. Bajern je u dosadasnjem dijelu sezone nije igro protiv ekstra jakog protivnika, i sada je doslo vrijeme da vide na kakvom si nivou. Jako je dobro sto se izbjegla Barsa, jer sam ranije govorio da bi MU u dva meca sa njima imo minimalne sanse. Sada oni idu na Inter koji bi ih mogo ugrozit napadackom igrom, jer svakako imaju veci napadacki potencijal od MU. Odbrana Barse nije navikla na konstantne napade i pritisak protivnika, sto se pokazalo u prvi deset minuta u mecu sa Stutgartom. Iako je Stutgart nastrado, ono je taktika koju treba prijenit protiv Barse. Druga je stvar sto je Stutgart 10 puta losija ekipa i sto na KN ne bi dali gol da mec traje pet sati. Inter bi mogo ako budu igrali pametno. Ja u startu otpisa Arsenal, iako bi i oni mogli napravit nesto... Njihov problem je kao i kod MU, nedostatak vise kvalitetni napadaca. Bez obzira na sve Barsa je veliki favorit za titulu i bice veliko iznenadjenje ako ih neko ugrozi. Ali, nista nije nemoguce...

Za tekmu sa Bajernom bi malo problem mogo biti desni bok. Mislim da je Nevil spor za Riberija, dok je Rafael neiskusan. Bilo bi odlicno kada bi tu mogli uskocit Osea ili Hergrejvs, ali samo ako bi prije te tekme odigrali jos makar jednu i tako osjetili teren.. Mislim da bi se trebalo igrat sa isturenim Runijem i Berbatovim i tako stvorit pritisak na izuzetno los i klimav stoperski par Bajern.

Ja mislim da ih je strah :mrgreen: .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 19 mar 2010, 17:43

Valencia je napisao/la:Ja mislim da ih je strah :mrgreen: .
Smijes se uz zivot kladiti da je to istina. :mrgreen:

Sto se tice tog desnog beka... Ima i dobra strana odsustva Ronalda. :mrgreen: Valencia se stalno vraca i on ce tu mnogo da pomaze, a za Fletcha da ne pricam. Tu poziciju ce da stiti sigurno tri igraca. Neville je sad igrao protiv Ronaldinha, koji je trenutno bolji od Riberya uzevsi u obzir formu. Tako da ni njega ne smijes podcjeniti. Sto se tice druge strane, tamo je Robben koji je u ovom trenutku najbolji igrac Bayerna. Ali protiv sebe ima najboljeg lijevog beka na svijetu. :twisted: Evra isto tako nece biti sam. Vec vidim Parka kao lijevo krilo kako se stalno vraca i udvaja Robbena skupa s Evrom. A znas da taj ima tri plucna krila. To su im dva najopasnija igraca, i mislim da ce se njima posvetiti najvise paznje. Ako odbrana bude zdrava, to ce biti kao da se zalijecu u zid. Inace ima nesto sto sam primjetio kod Robbena. Uvijek ulazi unutra kad krene s boka. Znaci namjesta se na sut. Fiorentina bi naprimjer sad bila protivnik Uniteda da su ga usmjerili vani, umjesto da ga puste unutra. Gotovo svaki put se namjesta na lijevu nogu. Mislim da ce ga Evra zatvoriti bez puno problema.

P.S. Hargreaves nije registrovan za LP.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 19 mar 2010, 17:47

Uh sto vas dere optimizam! :D :D :D :D
Samo se vi dobro pripremite za Bavarsku masinu. ;)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 19 mar 2010, 19:35

Ako United dođe do finala i tamo se sretne s Barcom, igrace na domacem terenu. :lol:

bayern4ever
Kontakt:

Post Postao/la bayern4ever » 19 mar 2010, 19:38

Trasimaco je napisao/la:Ako United dođe do finala i tamo se sretne s Barcom, igrace na domacem terenu. :lol:
Zapamti ovaj post necete stici ni do polufinala!! ;)
OoOo can tell me nothing now , baby I know how to fly OoOo can nothing hold me down I'm gonna touch the sky!

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 19 mar 2010, 20:04

Giggs, Evans i Rafael su spremni za utakmicu s Liverpoolom. Nije da imaju neke velike sanse da pocnu, ali lijepo je vidjeti da se kompletan tim konacno okuplja i to u kljucnom dijelu sezone. Mozda Giggs uđe u drugom poluvremenu zavisno od rezultata. Liverpool je dobio zadnja tri meca i trebalo bi da tome dođe kraj. United dobro igra i jos je mec na OT, a forma Liverpoola van Anfielda je uzasna. Ne vidim zasto ovo ne bi bila nova 3 boda.

Isnar
Kontakt:

Post Postao/la Isnar » 19 mar 2010, 20:07

Trasimaco je napisao/la:Giggs, Evans i Rafael su spremni za utakmicu s Liverpoolom. Nije da imaju neke velike sanse da pocnu, ali lijepo je vidjeti da se kompletan tim konacno okuplja i to u kljucnom dijelu sezone. Mozda Giggs uđe u drugom poluvremenu zavisno od rezultata. Liverpool je dobio zadnja tri meca i trebalo bi da tome dođe kraj. United dobro igra i jos je mec na OT, a forma Liverpoola van Anfielda je uzasna. Ne vidim zasto ovo ne bi bila nova 3 boda.
Mislim da je optimizam sasvim opravdan, jedino sto ima Liverpool kao adut je ta serija od tri pobjede, a ostace i bez nje u nedjelju. Giggs je poznat po tome da je uvijek sa posebnim nadahnucem igrao protiv Liverpoola, tako da se nadam da ce odigrati makar jedno poluvrijeme, te da cemo imati priliku uzivati u njegovim genijalnim potezima i proigravanjima. Imamo sve preduslove da dobijemo, i ja sam ubijedjen da cemo do pobjede i doci...
FK Željezničar/Manchester United/KK Bosna/Boston Celtics/RK Bosna/VK Mladost/Pittsburgh Penguins/NY Jets/Fernando Alonso/Rafael Nadal/Hamza Alić/LoLo Jones/Jeremy Wariner/Kenenisa Bekele/Rebbeca Soni/Stephanie Rice/Michael Phelps/Eamon Sullivan/C. Stoner

maroonboy
Kontakt:

Post Postao/la maroonboy » 19 mar 2010, 20:15

bayern4ever je napisao/la:
Trasimaco je napisao/la:Ako United dođe do finala i tamo se sretne s Barcom, igrace na domacem terenu. :lol:
Zapamti ovaj post necete stici ni do polufinala!! ;)

drago mi je da se necemo susresti sa barcom. ocekujem da ce i oni doci do finaa, i reprizu proslogodisnjeg finala samo obrnute uloge na slavljenickom podiju
TM: jesu li horde gdje su nekad bile? HZ: gdje god da smo, uvjek smo korak ispred vas

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 19 mar 2010, 20:25

bajern nece u 2 utakmice gola dat..mozete me citirat nakon revansa... 8-)
UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987

Isnar
Kontakt:

Post Postao/la Isnar » 19 mar 2010, 20:28

slani grad je napisao/la:bajern nece u 2 utakmice gola dat..mozete me citirat nakon revansa... 8-)
Citiracu te i to sa zadovoljstvom... a vec sam poceo skupljati bezrazlozno optimisticne izjave Bayernovaca, tako da ce sprdanje da potraje danima... :mrgreen:
FK Željezničar/Manchester United/KK Bosna/Boston Celtics/RK Bosna/VK Mladost/Pittsburgh Penguins/NY Jets/Fernando Alonso/Rafael Nadal/Hamza Alić/LoLo Jones/Jeremy Wariner/Kenenisa Bekele/Rebbeca Soni/Stephanie Rice/Michael Phelps/Eamon Sullivan/C. Stoner

bayern4ever
Kontakt:

Post Postao/la bayern4ever » 19 mar 2010, 20:32

Citirat cu te ali samo zbog gluposti koje si izjavio bas kao i mnoge prepotentne navijace manua :o ..
OoOo can tell me nothing now , baby I know how to fly OoOo can nothing hold me down I'm gonna touch the sky!

Isnar
Kontakt:

Post Postao/la Isnar » 19 mar 2010, 20:33

bayern4ever je napisao/la:Citirat cu te ali samo zbog gluposti koje si izjavio bas kao i mnoge prepotentne navijace manua :o ..
Ajde ba vise idi zaprdjuj na svojoj temi, ko te sta pita...

bayern4ever
Kontakt:

Post Postao/la bayern4ever » 19 mar 2010, 20:34

Isnar je napisao/la:
bayern4ever je napisao/la:Citirat cu te ali samo zbog gluposti koje si izjavio bas kao i mnoge prepotentne navijace manua :o ..
eto vidis koje si ti dijete no comment .

Isnar
Kontakt:

Post Postao/la Isnar » 19 mar 2010, 20:35

bayern4ever je napisao/la:
Isnar je napisao/la:
eto vidis koje si ti dijete no comment .
Vjeruj da se tako i osjecam, pogotov kad mi to ti kazes... :mrgreen:

bayern4ever
Kontakt:

Post Postao/la bayern4ever » 19 mar 2010, 20:41

Hehe vidjet cemo da li ces biti tako veseo kada budete ispali..

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.