Real Madrid CF (oficijelna tema)

Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,Donnie Darko

Jeste li zadovoljni igrom i rezultatima Reala pod palicom Zidanea?

1. Jesam
103
42%
2. Igrom jesam, rezultatima nisam
13
5%
3. Igrom nisam, rezultatima jesam
74
30%
4. Nisam
56
23%

Ukupno glasova: 246

madridist
Kontakt:

Re: Real Madrid C.F.

Post Postao/la madridist » 09 nov 2014, 22:41

geoxx je napisao/la:
madridist je napisao/la: yebem te skolo i nauko
i onda su odjednom svi poceli igrati na priblizno istom nivou :facepalm:
Fino si to objasnio ali ipak ostajem pri svom misljenju.
Butraguenova generacija iz 80-tih je vjerovatno najaca.
Nisam imao namjeru nista objasnjavati prijatelju,postujem tvoje misljene ali se ne slazem,generacija koja je klubu donijela 5 lp ne moze biti nadmasena do generacije koja ce to uraditi 6 puta.
Ne mogu zamisliti da ce se nekad u buducnosti rekordi Usain Bolta gledati kroz prizmu toga da mu je konkurencija bila slaba.Isto tako sumnjam da se cijela Europa odjednom fudbalski uzdigla nakon Madridove pete titule i da su onda odjednom protivnici postali konkurentni...
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

Hendo
Kontakt:

Post Postao/la Hendo » 09 nov 2014, 23:56

Monolog, je li se moze tipkati o najboljoj ekipi svih vremena bez Liverpula 80-tih? Mislim, ono jedibi trener sa 3 titule LP sa jedbim klubom ( Carlo ga je dostigao po broju trofeja ali ne sa istim kluvom ) i recumo Allen Kenedy jedini igrac sa 3 titule LP? Misljenja sam da ce ga Alonso stici. A mozda vu tipkate o najboljim ekipama od 2006-te pa na ovamo.
Kocka je bačena

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 10 nov 2014, 00:01

A možda ovo nije tema za to.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 10 nov 2014, 00:05

Fali ti par slova na tastaturi.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

xaves
Kontakt:

Post Postao/la xaves » 10 nov 2014, 00:14

Najjaci su engleski navijaci kad kao pokusavaju dokazat' nesto, ali u svakom slucaju efikasnost i ljepota koju je Pepova Barca imala jos dugo nece biti vidjenja, ali ponavljam, Real ce uci u neku konkurenciju kad potope najveceg rivala, a sanse za to su nepostojece

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 10 nov 2014, 00:20

Mi smo natrpali najvećeg rivala u polufinalu LP proše sezone.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Policeman
Kontakt:

Post Postao/la Policeman » 10 nov 2014, 01:11

Mozambik je napisao/la:Ovrebo vam je legenda kluba, u rangu Krojfa :mrgreen:
a vama Cüneyt Çakır

slika
"I am who I am:confident, arrogant, dominant and honest"
Sir Alex Ferguson:“Once the player thinks he's bigger than the manager, he has to go.”
We are Manchester United:Hated, adored, never ignored.
MrUnited,OfficialAgent.

normalaba
Kontakt:

Post Postao/la normalaba » 10 nov 2014, 09:16

Policeman je napisao/la:
Mozambik je napisao/la:Ovrebo vam je legenda kluba, u rangu Krojfa :mrgreen:
a vama Cüneyt Çakır

slika
Howard Webb mi nasao pricat o sudijskim odlukama.

A. C. A. B
Titula Narodne rep. BiH (1): 1946
Titula Jugoslavije (1): 1971/1972
Titula BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013
Kup BiH (5): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 10 nov 2014, 09:51

Hendo je napisao/la:Monolog, je li se moze tipkati o najboljoj ekipi svih vremena bez Liverpula 80-tih? Mislim, ono jedibi trener sa 3 titule LP sa jedbim klubom ( Carlo ga je dostigao po broju trofeja ali ne sa istim kluvom ) i recumo Allen Kenedy jedini igrac sa 3 titule LP? Misljenja sam da ce ga Alonso stici. A mozda vu tipkate o najboljim ekipama od 2006-te pa na ovamo.
Koliko samo dezinformacija u postu od tri-četiri rečenice. Nevjerovatno. :clap:

Znače li ti šta imena Beckenbauera, Gerda Mullera? Kad već govoriš o igračima sa tri titule? Eh, znači li ti šta Seedorf (Ajax, Real Madrid, Milan x2)? Dakle, ako ćeš pisati - piši kako jeste. Ovo sam onako iz glave, gdje je da uletim i vidim postave Reala kada su osvojili pet uzastopnih trofeja. Sigurno da je Di Stefano tu bio, za Puškaša i ostale ne bih smio staviti ruku u vatru. Dakle, nemojmo pisati neistine.

Što se tiče tog Liverpoola, ne vidim kako na listi može ispred Guardioline Barcelone. Ne mogu ga ni ispred Sacchijevog Milana.

Ja nemam nekog materijala o tom Liverpoolu. Stoga ne mogu govoriti o ljepoti igre, ali poznavajući Engleze - to sigurno nije bilo lijepo. :mrgreen: Eh, Pepova Barcelona se upravo zbog tih faktora smatra za najbolju ekipu (neki će je staviti iza Peleovog Brazila) svih vremena.

To što neko ne voli "ne tako direktnu igru", to je do njega. Neko voli munjevite kontranapade, neko voli posjed, neko voli staroenglesko nabijanje lopte, a neko voli i talijansku defanzivu nakon postignutog gola. Bez obzira na to šta voljeli ili ne, ona Pepova Barcelona je podigla letvicu toliko visoko u (skoro) svim segmentima fudbala, kako po učinkovitosti, tako i po ljepoti igre. Mrtvarenje protivnika sakrivanjem lopte. Braniti se napadima i posjedom. Umjetnost.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 10 nov 2014, 12:51

Moram ovdje iskoristiti tvoj argument "konzistentnost"
prebrzo je to procitano i razbijeno da bi moglo biti tako kako ga ti nazivas,na kraju vidimo kako je tikitaka Vol.2 prošla ljetos,znaci budimo iskreni do kraja i nemojmo gurati pod tepih da tikataka ne bi vidjela ni jedno finale lp da ne bi sudijske pomoci,to je istina isto kao sto je istina da su u finalu rasuli Uniteda.
Sa konstatacijom da Madrid još ima prostora za napredak se slazem.
Don Alfredo Di Stefano

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 10 nov 2014, 13:46

Tika-taka je osvojila osim svega na klupskom nivou i Euro 2008, SP 2010 i opet Euro 2012. Ovo sto Barcelona igra zadnje 2 godine nije ta omražena taktika nit je ičija do zore gorila :kafa:

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 10 nov 2014, 13:59

Rajaz je napisao/la:Tika-taka je osvojila osim svega na klupskom nivou i Euro 2008, SP 2010 i opet Euro 2012. Ovo sto Barcelona igra zadnje 2 godine nije ta omražena taktika nit je ičija do zore gorila :kafa:
:rol:
Odakle naziv tika-taka?

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 10 nov 2014, 14:14

@Madridism,

Evolucija, prijatelju. Ne možeš očekivati da ekipa igra deset godina jednakim intenzitetom. To je nerealno. Pogledaj samo kakve ekipe sada najbolje prolaze. Kakav fudbal se igra. Barcelona to ne radi tako, priznat ćeš. Niti će raditi. Možda ukoliko odluče promijeniti filozofiju igre i odlučiti se za neke druge stvari. No, obojica znamo da od te ljubavi nema ništa.

Ti meni zamjeriš što ja Zidanea ne smatram za top 3 igrača svih vremena, priznaj? :mrgreen: I što ga ne stavljam rame uz rame sa najboljim zbog te (ne)konzistentnosti. Jbg, postoje oni kojima je najbolji, njih ni ne pokušavam uvjeriti. Zna @Portillo u čemu je caka i sam se na kraju uvjerio u te stvari. Čak mi je i "pomogao" da dođem do još više informacija kada je Zidaneova nekonzistentnost u pitanju.

Da se vratim na najbolju ekipu. Zašto nije Peleov Brazil nastavio u istom ritmu poslije Pelea? Zašto je pao Sacchijev Milan? Zašto je pala Barcelona? Zašto je (ili da pitam zašto bi, pošto su neki ubijeđeni da ne bi) pao Juppov Bayern? Moraš mijenjati, mijenjati, mijenjati. Prilagođavati se vremenu, uzimati ono najbolje iz modernog (mrzim ovu riječ) fudbala. Eh, sada je najbolje upravo taj visoki presing + ubojiti kontrapadi. Vidiš li to kod Pepove Barcelone? Vidiš li mogućnost da se to ponovi? Priznaj da ne vidiš. Jer kako igrati na kontranapade kada se to kosi sa tvojom prirodom? Ne možeš igrati na kontranapade sa 70% lopte u posjedu. :mrgreen: To rade oni sa 30%. :mrgreen:

Jbg, razumijem da je teško prihvatiti činjenicu da je dobro (najbolje) nešto što ne voliš. Ni ja ne vjerujem ljudima kad hvale brokule. Fuj. :puke:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 10 nov 2014, 14:29

Kawhi je napisao/la:Mi smo natrpali najvećeg rivala u polufinalu LP proše sezone.

:eh: :think: primali ste i vi po cetiri komada ne tako davno i to u dva navrata iste sezone :mrgreen: ,i kuci i u gostima tako da i to u vrijem kada je bayern bio alo slabiji od reala u to vrijem

ne bih da se mjesam ali jupov atomski bayern je prekucao pepovu tiki taku ;)
Zadnja izmjena: PEP, dana/u 10 nov 2014, 14:42, ukupno mijenjano 1 put.
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 10 nov 2014, 14:40

Ajmo nek jos neko dodje sa Milanom iz devedesetih pa da obrnemo igricu.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 10 nov 2014, 15:08

@Monolog, Real Madrid je bio prvak 2003,2007,2008 i 2012
Rajkard je imao zubonju i mesia i zavrsio u pasillo clasicu 2008
pepov tiktak je pao jos 2011 u finalu kupa kralja a dotucen je 2012 u calma clasicu,nema ni govora o petogodisnjem trajanju istog a kamoli o 10 godina.
Da posjedovni fudbal je ocarao mnoge i meni kao ljubitelju fudbala nije promakao ali da je to ono ultimativno u fudbalu do sada u istoriji , budimo ozbiljni,da bi bio ultimativan moras osim beskrajnog dodavanja se znat odbranit od kontre i sam ponekad izvest pokoju,vec sam napisao da smo svi vidjeli kako je prosla tiktakVol.2 ljetos.
Kombinacija tiktaka i Carlovog ili Joseovog Madrida ili Yupova Bayerna bi bila ono najblize idealnom..
Don Alfredo Di Stefano

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 10 nov 2014, 15:22

PEP je napisao/la:
Kawhi je napisao/la:Mi smo natrpali najvećeg rivala u polufinalu LP proše sezone.

:eh: :think: primali ste i vi po cetiri komada ne tako davno i to u dva navrata iste sezone :mrgreen: ,i kuci i u gostima tako da i to u vrijem kada je bayern bio alo slabiji od reala u to vrijem

ne bih da se mjesam ali jupov atomski bayern je prekucao pepovu tiki taku ;)

:facepalm: :facepalm: kad lažeš, onda laži kako treba...jer ovo se vrlo lako pobija ;)

Jupov Bayern nije pobjedio Pepovu Barcu (a i kako ce kad je Pep tada vec odavno odmarao u Njujorku), nije cak ni Titovu Barcu (covjek se lijecio skoro citavu sezonu) - vec Rourinu ;) to je onaj frajer koji lici na hibrid Sušića i Jave iz Marti Misterije

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 10 nov 2014, 15:31

Bayern nije pobjedio onu vrhunsku tiki-taku, Real jeste.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 10 nov 2014, 15:35

Clutch je napisao/la:Bayern nije pobjedio onu vrhunsku tiki-taku, Real jeste.
I corava koka zrno ubode reklo bi se :kafa:

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 10 nov 2014, 15:36

Rajaz je napisao/la:
Clutch je napisao/la:Bayern nije pobjedio onu vrhunsku tiki-taku, Real jeste.
I corava koka zrno ubode reklo bi se :kafa:
corava koka 10 zrnadi u ligi prvaka ubola

Odgovori

Natrag na “Real Madrid CF”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.