FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

SiouxLukavac
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la SiouxLukavac » 10 nov 2014, 13:19

amypitar je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:Tomic sigurno nije igrac za klupe. Masina za ovu ligu, protiv nas je sam drzao njihov vezni red.

Zavisi kako kome.
Možda za Slobodu jeste,za nas sigurno nije. :damn:Pored ove trojke (Cimirot,Radovac,Kovacević) teško. :urnebes:
Iskreno, ja bi volio Tomića vidjet u bordo dresu. Momak bi gotovo pa sigurno igrao u prvih 11 jer je klasa za PL. Po meni bolji je od Radovca (trenutno), ne osporavam kvalitet istog čak što više mišljenja sam da za 2-3 godine Radovac može igrati neku od liga petice. Naravno, Cimirot pa i Stojčev bi dobili konkurenciju i onda bi vezni red bio strašan za okvire naše lige.

Mislim da bi pun pogodak bio dovođenje Tomića pa i Crnova iz Zrinjskog. Time dobijaš dva kvalitetna igrača plus slabije konkuretne za vrh, baš nešto kao što radi Bajern tako treba i Sarajevo.

Benko
Kontakt:

Post Postao/la Benko » 10 nov 2014, 13:20

Prvo, nasa klupska kasa je puna, cak ima i višak u njoj jer su neočekivano stigle pare od Evrope gdje se nije ocekivala onolika zarada. Budžet imamo i za ovu i za iduću godinu, tako da sto se tice te fraze "trebaju nam pare", ne trebaju.
Drugo, Cimirot se neće prodavati. Oovo je činjenica. Da se htio prodavati otisao bii odmah poslije Play Offa. Uz to, postao je reprezentativac, i jako nam je potreban iduce ljeto u LP ili LE. @amy, dosta više nude.
Treće, naši igraci vrijede koliko mi tražimo a ne koliko vrijede ostali igraci iz drugih klubova. Vrijede Cimirot i Radovac a pogotovo Duljevic mnogo vise od tih "milion KM", to znaju i menadžeri drugih klubova. Uz to, nasi igraci imaju sve uredno plaćeno tako da ne mogu raskidati ugovor, ici preko arbitraže i slične stvari.
Radovac ima ugovor do 10. mmjeseca iduce godine, i koliko ja znam, produzit će ugovor. O ciframa ne bih, bilo je tu lijepih ponuda ali nasi jednostavno hoce da zadrze najjace igrace i dodaju im nekek kvalitetne te 2016. godine pokusaju uci u grupnu fazu Evropskog takmicenja.
PS Duljevic nema ponudu iz Njemačke nikakvu niti ga je neko kontaktirao. Druga liga i druga zemlja je u pitanju.

sarajlija
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija » 10 nov 2014, 13:24

Ne treba mi nikakav tomic pustite suplju pricu ljudi bezveze dizete tenzije ovdje, cuj bolji od radovca :crazy:

Imamo dobru ekipu nekim igracima treba dati ispisnicu sad na pauzi, golmana po meni naci i ostalo ostavit i borit se za titulu.

pametnom dosta. ;)
04.10.2009 !!

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 10 nov 2014, 13:24

amypitar je napisao/la:
hilmo je napisao/la:Citajuci ovo sto kazu iz ove njemacke agencije moze se zakljuciti da su Duljevic i Cimirot najblizi odlasku, i Radovac naravno.

Ja bi volio kada bi nekog prodali za malo masniju cifru sad u januaru da podebljamo klupsku kasu. A to bi odmah drugim igracima bio podstrek da rade bolje i da napreduju.
Ne treba se sad nesto zatezati oko cifri, objektivno igraci iz nase lige ne vrijede puno vise od milion KM.

Navodno Cimi ima jako dobru ponudu,iz Njemacke Herte i Paderborna.
Cisto sumnjam da ce ga amidza,pustiti ispod 1,5 milion km,ali vidjecemo. :thumbup: Jos je A reprezentivac,i to mu dize cijenu,prilikom prodaje. :clap:Za ovu lovu mozemo kupiti Tomica, i jos im koju ugraditi prskalicu na Grbavici. :urnebes:
Odlazak Cimirota u neko od ova dva kluba bio bio odlican, mislim da bi se bez problema mogao nametnuti veoma brzo, a onda i napredovati jos vise. Prednost je sto je reprezentativac, kada bi dobijao vise prilike sigurno bi mu i cijena porasla.
Pa neka cijena od 1.4 ili 1.5 miliona KM za njega bi bila super.

sarajlija
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija » 10 nov 2014, 13:27

E vidis to nisam znao za cimija moze naravno ko sto kaze hilmo izmedju ove dvije cijene i naravno ide u jednu od najacih liga petice :salut:

ljudi imali sta za radovca da li ce produzivat ugovor ili i on misli da ide negdje imali kakva konkretna ponuda? :)
04.10.2009 !!

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 10 nov 2014, 13:59

Sabinho je napisao/la:Tomic sigurno nije igrac za klupe. Masina za ovu ligu, protiv nas je sam drzao njihov vezni red.
tomic je odlican igrac jedan od rijetki u ovoj ligi koji bi bio pojacanje za nasu ekipu

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 10 nov 2014, 14:28

SiouxLukavac je napisao/la: Mislim da bi pun pogodak bio dovođenje Tomića pa i Crnova iz Zrinjskog. Time dobijaš dva kvalitetna igrača plus slabije konkuretne za vrh, baš nešto kao što radi Bajern tako treba i Sarajevo.
Tako je.

Buba00
Kontakt:

Post Postao/la Buba00 » 10 nov 2014, 14:36

Iako kao navijac Zelje nadam se da nece preci kod vas . Treba biti realan da je trenutno najbolji vezni igrac lige i sam je drzao Zelju u igri na derbiju uz Antolovica... I sad da ne bude kakav on radovac i cimirot , oni jesu talenti i mladji su bice mozda bolji igraci al trenutna forma i sve su na strani Tomica.. Ma da uvijek neke price koliko je istine u tome..

simon
Kontakt:

Post Postao/la simon » 10 nov 2014, 15:10

Tomic nije pojacanje za nas slozili se vi ili ne, mi na toj poziciji imamo odlicne igrace i ako ce se dovoditi igrac on treba da bude kalibra Mate Jajala.

U nasoj ligi igraci koji bi za nas bili pojacanja su: Hebibovic (Velez), Simeunovic (Zrinjski) i Zakaric (S.B) .
Ti si opet šampion !

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 10 nov 2014, 15:12

Druze a ne smatras Tomica, Crnova, Pandzu, Wagnera ili Stevu Nikolica?
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

simon
Kontakt:

Post Postao/la simon » 10 nov 2014, 15:19

Sabinho je napisao/la:Druze a ne smatras Tomica, Crnova, Pandzu, Wagnera ili Stevu Nikolica?
Igraci koji su odlicni za nasu ligu a mi igrace tog kalibra imamo u svom igrackom kadru, naveo sam igrace koji bi za nas bili pojacanja jer u nasoj ligi boljeg desnog beka od Hebibovica nema a nama treba igrac na toj poziciji, Simeunovic odlican igrac u veznom redu meni licno bolji i od Crnova i Tomica, a u ofanzivi imamo strasne igrace koji su bolji i od Nikolica i Wagnera.

Za Pandzu se slazem takodzer jedan od igraca koji bi bio pojacanje za nas.
Ti si opet šampion !

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 10 nov 2014, 15:40

Pa ne bi od gurbeta uzeo igraca taman da moramo igrati sa 10 igraca, a pogotovo ne tomica.
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 10 nov 2014, 16:15

Evolution87 je napisao/la:Pa ne bi od gurbeta uzeo igraca taman da moramo igrati sa 10 igraca, a pogotovo ne tomica.
Gledaj malo siru sliku, uzimanje Tomica bi realno bio strasan udarac za njih, kao i recimo uzimanje Crnova iz Zrinjskog ili kad bi moglo Zakarica iz Sirokog, tako se pokazuje moc kao sto to Bayern radi u Njemackoj i ja nisam protiv toga jer osim sto pokazujes moc, ti ojacavas svoj tim a istovremeno konkurente oslabljujes, to je najbolja politika...
Pyro is not a crime !

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 10 nov 2014, 16:56

Daj ljudi popustite Tomića više. :stop:
Jest da covjek ima zelju da razguli od anamo onih.Jest da bi imao zelju da promjeni boju dresa,ali od njegovog dolaska ljudi nema nista.To samo samo njegove zelja,i ništa više.

U glavnom bice transfera na Kosevu.Kako odlazaka,isto tako bice i dolazaka.Ima ce Ibrakovic ove zime puno ruke posla.Sigurno je da ce na ovoj temi biti živo pravo, sve do pocetka prvenstva. :clap:

Nydalen
Kontakt:

Post Postao/la Nydalen » 10 nov 2014, 16:58

amypitar je napisao/la:Daj ljudi popustite Tomića više. :stop:
Jest da covjek ima zelju da razguli od anamo onih.Jest da bi imao zelju da promjeni boju dresa,ali od njegovog dolaska ljudi nema nista.To samo samo njegove zelja,i ništa više.

U glavnom bice transfera na Kosevu.Kako odlazaka,isto tako bice i dolazaka.Ima ce Ibrakovic ove zime puno ruke posla.Sigurno je da ce na ovoj temi biti živo pravo, sve do pocetka prvenstva. :clap:
Nakon ovakvih postova, definitivno treba promjenit antibot pitanje.

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 10 nov 2014, 17:23

amypitar je napisao/la:Daj ljudi popustite Tomića više. :stop:

Nevjerovatno koliko mislite da ste upuceni u desavanja u zelji i slijepo u to vjerujete :crazy: :crazy: :crazy:

djeco! 90% onoga sto se prica u zeljinom taboru o fks nije istina,isto tako 90% onoga sto se prica kod vas o zelji,takodjer nije istina i to vam je to...shvatite to vec jednom.
a isto tako sto nasi pricaju nama i sto vasi pricaju vama ima dobar procenat neistine u svemu
pozz

YNWA
Kontakt:

Post Postao/la YNWA » 10 nov 2014, 17:27

Tomic je klasa za ovu ligu, ali za lovu koja bi se dala njemu da pređe u Sarajevo se moze dovesti daleko bolji igrac, jer on sigurno nece iz Zeljeznicara preci u Sarajevo za lovu koju bi mu mogao dati Siroki, Zrinjski, ili neki klub iz Hrvatske, tako da, dzaba se o njemu pise...

Cimirot i Radovac su igraci koji nece jos dugo ostati u Sarajevu, samo je pitanje vremena kada ce oni otici, jer njih niko ne moze zadrzati ovdje kada dođe ponuda nekog daleko bogatijeg kluba iz Evrope, niti ih treba pod svaku cijenu zadrzati, to su igraci koji mogu napraviti nesto vise u karijeri, i na Sarajevu je samo da uzme dobru lovu, i da se nađu zamjene, i to je ono sto Sarajevo treba raditi, dovoditi igrace mlade, talentovane igrace iz Leotara, Zvijezde, Travnika i sl klubova, i za nekoliko godina te igrace dobro prodati vani, a talenata ima...
I koliko bi znacilo za klub da se proda neki igrac u njemacku ligu ;)

Igrace kao sto su Stojcev, Puzigaca, Bilbija i sl sto duze zadrzati, jer su oni klasa za ovu ligu, a nisu igraci na kojima bi se mogla zaraditi lova...
Zadnja izmjena: YNWA, dana/u 10 nov 2014, 17:28, ukupno mijenjano 1 put.
Sarajevo i Liverpool
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96

Dzanelemi
Kontakt:

Post Postao/la Dzanelemi » 10 nov 2014, 17:28

Ma Kakav Tomic, pravo glupa prica. Njemu i onako istice ugovor na ljeto tako da sve i kad bi htjeli da ga uzmemo, Osim ne bi dao ili bi stavio preveliku otkupnu klauzulu, a za mene je Tomic prosjecan igrac ove lige i mislim da nema mjesta ni u ovom Sarajevu a kamo li nekom buducem boljem Sarajevu.

Prvo treba ispostovati Slobodu pa tek onda o desavanjima na pauzi.

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 10 nov 2014, 17:29

Tomicu bi prelazak na Kosevo itekako bio napredak u karijeri, neuporedivo bolji uslovi, neuporedivo veca i redovnija plata, mogucnost igranja jakih Evropskih utakmica, sansa da pronadje dobar inostrani klub, najbolja sansa da uleti u reprezentaciju... :kafa: ima tu jos milon razloga ZA, nemojte da vas iznenade vijesti narednih dana :opaopa:

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 10 nov 2014, 17:42

cimirot je odlican igrac to bez sumnje,ali cuj dize mu cijenu to sto je pozvan za reprezentaciju a nije nijednom ni na zaigravanje izaso
daj ba odvadite malo,vi tacno nekad znate nevjerovatne gluposti valjat,licno mislim da je nemoguce uzet za njega milion i po,bi bilo dobro i veliki podstrek za sve ostale igrace ali cisto sumnjam u to
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], johntravolta123 i 40 gostiju.