ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

Virtu4l
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la Virtu4l » 08 nov 2014, 10:30

Nešto više od 24 sata je ostalo do početka World Tour Finals u Londonu. Sutra na programu imamo dva meča singlova,

slika

Ovako na prvu poprilično jasna situacija, Murray protiv Nishikorija ima 3-0, a japanac u tim mečevima nije uzeo niti set, ali posljednji put su igrali početkom prošle godine, tako da će biti zanimljivo gledati kako će se škot nositi sa Nishikorijem vol.2. Oba igrača dolaze u veoma dobroj formi, a obojica su svoj zadnji poraz doživjeli upravo od Novaka Đokovića, u Parizu. Murray je propustio prošlogodišnji turnir zbog operacije, a Nishikori je debitant na ovom turniru.

Biće ovo veoma interesantan meč iz mnogo razloga. Nishikori nema šta da izgubi, može ući svim snagama u ovaj meč, jer iza sebe ima odličnu sezonu, najbolju u karijeri i ovdje ulazi potpuno rasterećen. Ne leže mu igrači koji se dobro brane, protiv kojih uvijek moraš odigrati potez više, a Murray je jedan od najboljih u tom segmentu igre. Međutim Murray ima svoje demone sa kojima se mora izboriti, prije svih publika, koja bi možda mogla reagovati malo oštrije prema njemu zbog posljednjih političkih dešavanja u zemlji i njegovih izjava. Pred toga, Andy se još uvijek traži, imao je poprilično dobar finiš sezone, ali njegova igra još uvijek nije na željenom nivou i već dugo vremena traži pobjedu protiv 'pravog' igrača a da se on ne zove David Ferrer.

Dobar meč je zagarantovan, duge razmjene udaraca, mnogo spektakularnih poena/poteza. Poraženi iz ovog meča se mora vaditi protiv Federera, a to će biti veoma teško, tako da obojica znaju da je pobjeda u ovom meču izuzetno bitna, pa možda i ključna u borbi za plasman dalje.

Prognoza: Murray u tri seta

slika

Drugi meč je također interesantan, možda ne spektakularan, ali moglo bi biti vatre. Crnogorac sa kanadskim pasošem je upravo preko Federera izborio svoje učešće na ovom turniru, i to iz sedmog pokušaja je uspio pobijediti velikog Rogera. Raonićeva priča je poprilično slična onoj Nishikorijevoj, ima odličnu sezonu iza sebe, debitant je na ovom turniru i maksimalno opušteno može ući u sve mečeve, a kao takav je izuzetno opasan. Mada nam je u Parizu pokazao da zna biti odličan i kad je pod imperativom pobjede, a to je dokazao pobjedama nad Federerom i Berdychom. Federer je ove sezone bio najkonstantniji igrač na touru, ponovo nakon što su ga svi otpisali. Ostao je bez GS titule, ali još jedna WTF titula bi bila sjajna kompenzacija za velikog švajcarca.

Jasno je da će tok meča zavisiti od Raonićevog servisa, jer u polju nema baš mnogo šanse protiv Federera, koji će taktiku bazirati na bekendu protivnika i samo je pitanje ko će duže izdržati, a svaki poklon može mnogo da košta.

Prognoza: Federer u dva seta
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 08 nov 2014, 21:14

Sjetio se i @Virtu4lni da nešto napiše. :clap: :thumbup:
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 nov 2014, 13:51

[youtube][/youtube]

Britney Spears u ulozi Andyjeve djevojke Kim Sears :rol:
Voli te tvoje Sarajevo.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 09 nov 2014, 15:17

formance je napisao/la:Sjetio se i @Virtu4lni da nešto napiše. :clap: :thumbup:
priznaj ovo si mu ti napisao :-D
ili edin(pozdrav za edina, vrijednog radnika i studenta)
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 nov 2014, 15:37

Kako ga Andy prepade na trećoj brejk lopti, kao Bata Živojinović nijemce u šumi. Dupla od straha.

EDIT: Idi bolan čuvaj ovce po škotskim livadama, ostavi više taj reket.
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 nov 2014, 16:52

Što si dolazio ako ti se ne igra, ovakav Nishikori te pomete...
Voli te tvoje Sarajevo.

johnnyyK
Kontakt:

Post Postao/la johnnyyK » 09 nov 2014, 19:19

Kakav volej Dodiga :tokralju:

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 09 nov 2014, 19:21

Virtu4l je napisao/la:Što si dolazio ako ti se ne igra, ovakav Nishikori te pomete...
ološ jedan, opet me roknu na kladionici
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 nov 2014, 20:09

DANTES je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Što si dolazio ako ti se ne igra, ovakav Nishikori te pomete...
ološ jedan, opet me roknu na kladionici
Ma žalosno, pobijedi ga japanac bez servisa, k'o na treningu.
Voli te tvoje Sarajevo.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 09 nov 2014, 20:19

@Dantes

Ma imamo ti ja i @Virtu4l reciprocitet, ja njemu analize, on meni đevojke. :tralala:

Gledao sam samo prvi set i to ne čitav. Loš meč i ne tako dobra Keiova igra. Možda se kasnije popravio, ali dotad je prilično griješio, pogotovo u nekim laganim situacijama kada treba poen dovršiti laganim volejom ili smashom.
Ipak, osjeti se ta razlika sa osnovne linije. Kei se gotovo podjednako dobro i napada i brani. Na stranu oscilacije kojih mora biti. Dok Andyev ofanzivni segment zaostaje za onim defanzivnim.

Nažalost, on ne posjeduje ofanzivni instikt koji bi mu donio mnogo više uspjeha u karijeri. Kada je primoran da napada, previše griješi. Mislim da je to i Lendl uvidio, pa je digao ruke. Mentalne bagove je teže riješiti od fizičkih ili tehničkih. A Andy je sam po sebi oduvijek važio za hajvana. Nek se okrene Warcraftu, u tome je garantovano dobar. Sutra me zanima Wawrinka. Frajer je još na Wimbledonu jasno rekao da mu je Davis cup glavni cilj ove sezone. U prvom dijelu je dokazao ono što je trebao. Osvojio je GS mlatnuvši Đodala, a u MC-u je i Federera natamburao. Prije toga je ubio boga u Ferreru, a potom je i odigrao najbolji Wimbledon u karijeri.

Mislim, štaviše, siguran sam da je WTF turnir na kojem će tražiti što bolji rezultat. Potrebni su mu jaki mečevi da uđe u ritam, budući da se finale DC-a bliži, a lično mislim da je večinu prethodnih turnira tankovao spremajući se za one najbitnije. Očekujem sutra pobjedu nad Berdychom. Generalno, očekujem prolazak u polufinale od njega ovdje.

Marin i Novak ? To gotovo sigurno ide u 3 seta. Marin je fakat bio dobar u Moskvi, osjeti se taj napredak u igri, u mentalnom dijelu pogotovo. Jedino servis zna oscilirati, od vanserijskog do ispodprosječnog. Protiv Novaka će mu trebati i servis i igra nalik onoj sa USO-a. Ali Novak mu ne odgovara, zna kako da ga šeta, koristi sve dimenzije terena, ima dubinu, dobar ritern, servis izuzetno težak za čitanje. Biće zanimljivo, barem bi trebalo biti. Marin mora uči opušten u meč, a to će biti jako teško, budući da igra protiv igrača kome je redovna mušterija (0-10 u međusobnim), te da mu je ovo prvi put da igra na Masters kupu.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 09 nov 2014, 21:41

Laganini prvi set..

BeyKopites
Kontakt:

Post Postao/la BeyKopites » 09 nov 2014, 22:42

6-1 , 7-6 (7-0)
GOAT rutinski :salut:
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 09 nov 2014, 22:43

Drugi set teze, ali odlicno otvaranje toura.

BeyKopites
Kontakt:

Post Postao/la BeyKopites » 10 nov 2014, 16:06

Stan demolira Berdycha :salut:
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-

ppppp
Kontakt:

Post Postao/la ppppp » 10 nov 2014, 20:31

@virt,pozdrav brate i ništa se ne sikiraj,tebra ovo uzima po treći put za redom :bih:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 10 nov 2014, 20:38

Pa gdje si ti majku mu, nema te godinama, a ja u međuvremenu počeo navijati za Novaka :mrgreen:
Voli te tvoje Sarajevo.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 10 nov 2014, 21:02

DANTES je napisao/la:
formance je napisao/la:Sjetio se i @Virtu4lni da nešto napiše. :clap: :thumbup:
priznaj ovo si mu ti napisao :-D
ili edin(pozdrav za edina, vrijednog radnika i studenta)
Pozdrav pasha nas :D

Sta nam je ovo Nole ostario prije Fedexa :mrgreen: :tralala:
ppppp je napisao/la:@virt,pozdrav brate i ništa se ne sikiraj,tebra ovo uzima po treći put za redom :bih:
ooooooooooooo sultan, svi smo se skupili, merhaba :urnebes:

Uzima Fele sa svim pobjedama, Nole ispada sa 2:1 omjerom i tata prvi opet :cool:
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 10 nov 2014, 21:33

Nadao sam se da ga Marin moze uzet pa pomoc Federeru, al nema nista od ovog kloca.
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

Pogba
Kontakt:

ATP Tour

Post Postao/la Pogba » 10 nov 2014, 22:10

Ubio ga Novak rutinski.
57 minuta, najkraci mec u Londonu ikad' cini mi se.
Zadnja izmjena: Pogba, dana/u 10 nov 2014, 22:10, ukupno mijenjano 1 put.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 10 nov 2014, 22:10

Djokovic ekspresno pomeo tzv. one-hit wondera i tako ga prizemljio nakon US Opena...
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.