Formula 1 - ARHIVA POSTOVA
Moderator/ica: rio_Ferdy88
- RK Gradacac
- Kontakt:
Re: Formula 1
F1: Ferari se prvi otkriva
Ekipa Ferarija prva će javnosti predstaviti svoj bolid za novu sezonu.
Italijanski mediji su preneli da bi tim iz Maranela prezentaciju mogao da obavi 15. januara, u Fjoranu, istog dana kada će i Tojota objaviti fotografije svog novog bolida TF109.
Japanski tim je odlučio da smanji troškove uoči nove sezone, pa će umesto klasične promocije novog bolida pustiti slike TF109 na internet.
Dan kasnije Meklaren će pokazati svoje "oružje" za 2009. u svom sedištu u Vokingu, a 19. januara Reno i Vilijams obaviće prve probne testove u Portugalu.
Ekipa BMW Zauber će 20. januara testirati svoj bolid, ali i pistu Rikardo Tormo u Valensiji. Red Bul je saopštio da svoj automobil RB5 neće prikazati javnosti pre februara, dok će Fors Indija izaći na stazu tek pred početak sezone.
(MONDO)
Ekipa Ferarija prva će javnosti predstaviti svoj bolid za novu sezonu.
Italijanski mediji su preneli da bi tim iz Maranela prezentaciju mogao da obavi 15. januara, u Fjoranu, istog dana kada će i Tojota objaviti fotografije svog novog bolida TF109.
Japanski tim je odlučio da smanji troškove uoči nove sezone, pa će umesto klasične promocije novog bolida pustiti slike TF109 na internet.
Dan kasnije Meklaren će pokazati svoje "oružje" za 2009. u svom sedištu u Vokingu, a 19. januara Reno i Vilijams obaviće prve probne testove u Portugalu.
Ekipa BMW Zauber će 20. januara testirati svoj bolid, ali i pistu Rikardo Tormo u Valensiji. Red Bul je saopštio da svoj automobil RB5 neće prikazati javnosti pre februara, dok će Fors Indija izaći na stazu tek pred početak sezone.
(MONDO)
- " $...
poslije Shumahera definitivno moj vozac boj 1 je S.Vettel.......uskoro ce biti jedan od najboljih ako ne i najbolji....cak je Shumi rekao
da ga ovaj malisa moze nadmasiti......
da ga ovaj malisa moze nadmasiti......
Editovao, razlog je nebitan.
Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 19 avg 2013, 03:36, ukupno mijenjano 1 put.
Jebote..."celikovac"
...nema u koji se sport ti ne razumijes.
Samo bi meni vise pristajalo da "odkad znam za sebe" ne navijas ili navijo i ovdje za nekog "Svabu"...sta je sa Schumija ili Vettela...ah ja...srebrna strijela je deutsch...

Samo bi meni vise pristajalo da "odkad znam za sebe" ne navijas ili navijo i ovdje za nekog "Svabu"...sta je sa Schumija ili Vettela...ah ja...srebrna strijela je deutsch...

Vom Jäger zum Gejagten
Ja mislim da je moja zgrada jedna od rijetkih u kojoj 90% 'stanovnistva' navija za McLaren. Velika vecina drugara koji nisu iz moje zgrade navija za Ferrari
. Kada su borbu vodili Hakkinen i onaj SMRAD (ni ime mu ne volim izgovorit), bilo je mnogo mnogo zanimljivije, ali i sada ponekad bude zanimljivo pred zgradom kada utrka zavrsi...
Najbolja atmosfera je vladala kada se Coulthard zabio u SMRADA i tako donjeo Hakkinenu titulu. Bio je pravi urnebes. Dva moja velika druga i dan danas psuju kada vide Coultharda (ne mozete zamislit kakve mu kletve i psovke upucuju)
. Sada sam zadnju trku gled'o sa drugom koji je veliki navijac Ferraria i momak je jedno 10 minuta bio klinicki mrtav, a i meni je malo falilo da umrem od srece
. Sve u svemu, nije zanimljivo kao nekad, ali je opet lijepo vidjet McLaren kako slavi, a Ferrari tuguje
.
Da samo hoce otjerat onog mrtvaca Kovalainena
. Jedva cekam da pocne nova sezona!!

Da samo hoce otjerat onog mrtvaca Kovalainena

Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 19 avg 2013, 03:45, ukupno mijenjano 1 put.
Ja navijam za Alonsa. Zasto? Nemam pojma. Mogu vam samo jos reci da ce Reno i BMW,ove sezone biti u samom vrhu. Jedino te dvije ekipe su usavrsile onaj KERS sistem i on ce im puno biti od pomoci. Mogu dobiti i do 20 KS kad ukljuce taj sustav. A reno za razliku od svih drugi ekipa moze raditi na motoru dok su ove pripreme i oni ce mnogo toga moci izmjeniti. Alonso ce biti jedan od glavnih konkurenata za naslov.
Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 19 avg 2013, 03:43, ukupno mijenjano 1 put.
BMW je to bio usavrsio i prije kraja ove sezone samo sto nisu to smijeli koristiti.Rz88 je napisao/la:cuo sam ja da je bmw prvi rijesio to, ali takodjer da ron dennis nije vise sef u mclarenu ali to ne mora nista da znaci, nadam se da ce nobert haug naci nekoga drugoga za kolegu, ionako se jos nadam da ce u dtm mercedes vratiti u vrh , renault mora jednostavno biti jak ove god radi alonsa, ali takodjer mclaren da odbrane titulu, ferrari je napravio dosta promjena prije svega u svojoj momcadi izmjenioje dosta ljudi
Evo novi bolid mercedesa,na ovoj slici izgleda ok.

Al pogledajte iz ovog ugla (ovakvi ce biti svi bolidi)

Evo i Ferrarija

Ovdje ih mozete najbolje vidjeti kakvi su (ruzni)

Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 19 avg 2013, 11:48, ukupno mijenjano 1 put.
Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 19 avg 2013, 11:48, ukupno mijenjano 1 put.
Evo i novi Reno,neznam jel mu najbolji motor,al ima najbolji izgled.

Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 19 avg 2013, 11:56, ukupno mijenjano 1 put.
Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 19 avg 2013, 11:54, ukupno mijenjano 1 put.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.