RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

ANTIFA !
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la ANTIFA ! » 11 nov 2014, 18:27

samo_lijevo je napisao/la:Nije bitno ko je kriv! Ponavljam to drugi put.Nemoj me uvlaciti u price oko gostovanja,to sa ovom kaznom nema veze.Ovdje pricamo o novcu koji je otisao neradnicima u savez umjesto da ide u dzep igracima.
Pa sto onda pises furka omladine ;) ide i igracima ide i savezu od vecine klubova bilo i uvijek ce biti ;)
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

RezervniGolman
Kontakt:

Post Postao/la RezervniGolman » 11 nov 2014, 18:32

Dobro nek se raja zabavlja malo s pirotehnikom. Prvi smo je donijeli iz Splita u BiH i prvi smo je palili. More jedna kazna :thumbup:
KLUB LJUDI ČIJI OBRAZ NE MOŽEŠ KUPITI,ČIJE USPOMENE NE MOŽEŠ IZBRISATI.
LJUDI KOJIMA NE MOŽEŠ LAGATI.
VELEŽ MOSTAR,KLUB RAJE,LJUBAVI,PONOSA I PRKOSA.
KLUB SVIH NAS.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 11 nov 2014, 18:35

ANTIFA ! je napisao/la:
Pa sto onda pises furka omladine ;) ide i igracima ide i savezu od vecine klubova bilo i uvijek ce biti ;)
ne znam sta da napisem od ovog podvucenog dijela tvog posta.Zar mora i Velez da bude taj klub? Kao da nisi svjestan kako je danas tesko naci sponzora i novac za funkcionisanje kluba.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 11 nov 2014, 18:42

samo_lijevo je napisao/la:
ANTIFA ! je napisao/la:
ne znam sta da napisem od ovog podvucenog dijela tvog posta.Zar mora i Velez da bude taj klub? Kao da nisi svjestan kako je danas tesko naci sponzora i novac za funkcionisanje kluba.

Da se i ne pale baklje trazila bi se dlaka u jajetu samo da se puni kasa saveza , ako jedan klub ne moze izbit 2500 KM klub koji ima cilj izlazak u Europu nek se odma ugasi
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 11 nov 2014, 18:50

ma kako ti kazes,nema vajde pricati.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

aleksasantic

Post Postao/la aleksasantic » 11 nov 2014, 19:10

tacno cu se odjavit sa pdf samo gledam sta ljudi pisu i sta sve "misle" i kako imaju stav oko svaceg pogresan,
kakvo je toliko raspravljanje oko baklji nek pali RAja koja navija to im je u "opisu" posla,svaka cast momcima sad njih treba krivit jer je uorava nesposobna za sve pa i za namaknut 2500 km,daj bogati, ovdje se na ovom pdf ljudi uzive kao da su oni (MI SVI ZAJEDNO) nesto bitni,kao da nekog zaboli sto mi pisemo itd navijaci su tu da navijaju i sluze se svim sredstvima fer i korktno u stvaranju atmosfere, LAHKO IH JE NAPAST KAD BACE BAKLJU IL TOPOVSKI UDAR,ZASTO IM NIKO NE DA IZ UPRAVE 100KM ZA GORIVO SENDVVICE CAJ KAD IDU DA SE J*** PO HLADNOCI NA GOSTOVANJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zato pustite momke svaka im cast

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 11 nov 2014, 19:11

Kada ste se već dotakli teme o kazni koja je stigla na adresu FK Velež od strane N/FS BiH da i ja koju prozborim na tu temu. Ono što kažu ne moram biti upravu, ali neko moje mišljenje.

Smatram da se u ovoj posljednjoj diskusiji između vas dvojice i vaših mišljenja treba naći neka sredina koja ne isključuje niti jedno niti drugo. S jedne strane smatram da je za osudu ovaj ispad od strane navijača i izbijanje novca iz klupske kase, dok ipak sa druge strane smatram da se kao navijačka grupa, navijači, kao kultura, svjesnost, savjesnost u odnosu prema klubu i takvim stvarima moramo cijeniti, sami sebe cijeniti zarad praznih bilješki u bližoj prošlosti.

Ovaj incident zapravo treba da predstavlja svojevrsno upozorenje da se još takve stvari nisu iskorijenile kada su u pitanju domaće utakmice. Vjerovatno nikada ni neće dok je god veći seljak na terenu od onoga na tribinama, a masu je jako teško kontrolisati. Ne želim da dajem opravdanja za takvo ponašanje, no ljudi koji idu na ovakve utakmice i koji prate svakodnevno Velež su crveni od glave do pete, i svaki pokušaj omalovažavanja tog dresa, našeg kluba, odnos prema istome donosi burne reakcije od strane publike. Mora ih se malo shvatiti i sa emocionalne tačke gledišta.

Tačno je da da se na ovakav način ne brani Velež, ali ipak se moramo shvatiti, i razumjeti da su ovakve situacije raritet te da se vrlo vjerovatno neće ponoviti u bližoj budućnosti.

Na kraju krajeva, svi želimo isto, svi želimo jedno, i jedan pravi primjer je ona brojka iza gola protiv Zvijezde, nadam se da će postati stabilna cifra sa tendencijom porasta u narednim domaćim utakmicama na proljeće.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 11 nov 2014, 19:20

Ako je kazna zbog pljuvanja i gađanja seljačine Čolića,samo mi dajte broj žiro računa i da uplatim dio svote.Iako nisam bio(mogao biti)na utakmici.
Ovakvi seljaci kao što je Čolić ne zaslužuju ništa bolje,prčio sjeme brdsko.
A što se tiče Veleža i polusezone,evo skoro na kraju,i nije toliko loše.U kupu smo još uvijek,za Željom i Olimpikom zaostajemo 4 boda,Sarajevom 6...još uvijek je sve to blizu.Pogotovo što nam sve jače ekipe dolaze na proljeće i tu treba ići na nož.Od top 7 ekipa samo gostujemo Olimpicu,svi ostali nam dolaze.
Druga strana medalje,u susretima sa trenutno najboljim,sa ovima iz TOP 5 osvojili smo samo 2 boda.
I činjenica je da nismo odigrali niti jednu utakmicu od ovih 14 da smo bili apsolutno zadovoljni,da smo odigrali dobro.
Nismo,dosta je bilo pobjeda na guzove i lako izgubljenih bodova.
Unatoč svemu ovom,dobro stojimo i abd na proljeće sa par adekvatnih pojačanja,možemo se ugurati gore.
Sve u svemu,nemamo igru,ali usprkos svemu,gore smo :bih:
Uz malo korekcije,možemo puno.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

anel81m
Kontakt:

Post Postao/la anel81m » 11 nov 2014, 19:33

Kazna je bila radi pirotehnike većinom jer su se palile baklje i bacali topovski udari u bar 2 navrata.
Baklje jesu neizostavni dio tifo scene ali bi ih ja ipak izbacio.Pa zar nije bolje otići na 3 gostovanja (mogu se 3 busa uplatiti za 2500KM)?
Na kraju krajeva mi smo svi tu radi Veleža, da mu pomognemo a ne odnemognemo.Sve što smo prodali sezonskih ulaznica je bačeno u vodu u 2-3 utakmice.

pravnik1981
Kontakt:

Post Postao/la pravnik1981 » 11 nov 2014, 19:39

Koliko ja vidim pise kazna Velezu je stigla zbog propusta u organizaciji a nigdje ne pise da je kaznjen zbog upotrebe pirotehnickih sredstava kao sto je npr zrinjski kaznjen...

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 11 nov 2014, 19:45

Koliko sam ja čuo ulijetali su sa tribina na teren da se kače, igrači gađani, čuj mene čolić igrač, seljak gađan i tako. Po meni je to propust u organizaciji a ne bakljada .

Inače nijedna navijačka grupa ne bi djelovala bez baklji, ionako je loša posjeta uopšteno i iza gola, nemojte tražit dlaku u jajetu.

Pa savez je Slobodu kaznio radi TOČENJA PIVE na stadionu. Kažu momci ima 2 sezone se toči, kaznili ih prije sedmicu-dvije tek. Zafalilo para, mora se nešto. Raspodijele oni to na svaku ekipu, sa Željom su presrali :lol:

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 11 nov 2014, 19:50

Nije tifo forum,niti ja mogu nešto promjeniti ali piro je uvijek lijepo vidjeti.
Sve dok se na ubacuju na travnjak ili prema gostujućim navijačima,ne vidim u čemu je problem?
Osim jake grlate podrške,bakljada je meni jedna od ljepših pojava na tribinama.Prava južnjačka furka.
Ali eto,savez je tu da puni svoj proračun,ne samo naš nego i u okruženju.
Na kraju će se navijanje svesti na klap-klap i defense-defense.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

Crvena1981Armija
Kontakt:

Post Postao/la Crvena1981Armija » 11 nov 2014, 20:25

Ne znam, ali ja se ne slažem da treba klubu ovako štetiti.
2500KM su dvije plate Haurdiću ili Popoviću ili Aniju itd...
2500KM smo još mogli dati za pomoćni teren.
2500KM je putovanje i spavanje u Banja Luci.
2500KM bi moglo poslužiti za sređivanje nekih dugova ako ih imamo.
Eto "samo" primjera šta bi se moglo uraditi za ove 2500KM.Zašto paliti baklje protiv Zvijezde, Slavije...Zar nije bolje čuvati za neki derbi i napraviti spektakl.Ne razumijem.Svaka čast momcima do sada, ali ovo nam nije trebalo.Klub se jedva izbori za sponzore da daju pare, a mi im te pare bezveze uzimamo i dajemo Savezu.
A onu gnjidu od čovjeka Čolića je trebalo pogoditi u onu kretensku facu :evil:
Sutra press Feje.Vidit ćemo šta će reći.Ali Feja ne da na sebe, gospodin :cool:
FEJA :bow: :bow:
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA!!!
VFC 1922
FORZA VELEŽ!!!

RezervniGolman
Kontakt:

Post Postao/la RezervniGolman » 11 nov 2014, 20:42

tepsija je napisao/la:Nije tifo forum,niti ja mogu nešto promjeniti ali piro je uvijek lijepo vidjeti.
Sve dok se na ubacuju na travnjak ili prema gostujućim navijačima,ne vidim u čemu je problem?
Osim jake grlate podrške,bakljada je meni jedna od ljepših pojava na tribinama.Prava južnjačka furka.
Ali eto,savez je tu da puni svoj proračun,ne samo naš nego i u okruženju.
Na kraju će se navijanje svesti na klap-klap i defense-defense.
Tepsija grob te yebo nemoj mi ti ove izraze s prve crte juznog fronta mahala PLO Jaser Arafat i to ma ja :urnebes: :urnebes: :urnebes:
KLUB LJUDI ČIJI OBRAZ NE MOŽEŠ KUPITI,ČIJE USPOMENE NE MOŽEŠ IZBRISATI.
LJUDI KOJIMA NE MOŽEŠ LAGATI.
VELEŽ MOSTAR,KLUB RAJE,LJUBAVI,PONOSA I PRKOSA.
KLUB SVIH NAS.

Talenat
Kontakt:

Post Postao/la Talenat » 11 nov 2014, 23:39

Pustite se na zemlju i sami znate kako ste dobili Zvijezdu, sve velike ekipe bi vas razvalile. Svi na stadionu su govorili nemoguce je da je Zvijezda 14.ta kako igra. Prema tome bili bih zadovoljni i bodom, a o tri da ne pricam koliko ste zadovoljni jer su svi rekli da dugo unazad bolja ekipa nije dosla. A sad po forumu se kur.... kako evropa ovo ono mozete samo sanjati samljet ce vas jace ekipe, jer Zvijezda je ipak bila na pocetku glavni kandidat za ispadanje i od strane saveza. A trener Jusufbegovic onaj mali lazov, koliko je se radovao kao da je pobijedio Mancester, a ne samo jednu malu Zvijezdu. Koja je prije nekoliko godina izbacila svoje komšije iz lige, a ostavila vas smradove da bih nam vratili na onakav način. Spominjete nešto Čolića pa ko vas nebih pljuvao, u Gradačac dodje ekipa vodi, pobjedi dobije aplauz a ne dole psujete djecu, mrtve. 45min bacate petarde golmanu pod noge, kamenice, upaljače to nigdje niko ne spominje prema tome nećete još dugo biti u vrhu s obzirom da i Nikšić gubi foteljicu....

theboss_RD07
Kontakt:

Post Postao/la theboss_RD07 » 12 nov 2014, 07:48

Ne bi da se mijesam ali bi samo htio napomenuti da Velez nije nikakve pare dao Zvijezdi za pobjedu nad Orasjem, i to je 100% tacna informacija.
Stvarno nemam nista protiv Veleza, drag mi klub, dragi navijaci, ali glupo je sto je Jusufbegovic onako samo odbrusio sve optuzbe kao lazi, kad svi znamo da je, ako ne sve, onda makar 50% onoga bilo tacno

Talenat
Kontakt:

Post Postao/la Talenat » 12 nov 2014, 08:42

Hahaha dali pare vi Zvijezdi pa dali moze iko vise lagati od vas. Do subote bili ste mi najdrazi tim u Premijer ligi sad mi je trazi Zrinjski nego vi, a nisam ga morao smisliti ali ljudi barem korektno pobijede. I usput vidili smo mi ko je u ovoj svoj prici ispao smrad tj. velez i rodjeni smradovi da ih nema. I poz...

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 12 nov 2014, 09:24

Talenat je napisao/la:Hahaha dali pare vi Zvijezdi pa dali moze iko vise lagati od vas. Do subote bili ste mi najdrazi tim u Premijer ligi sad mi je trazi Zrinjski nego vi, a nisam ga morao smisliti ali ljudi barem korektno pobijede. I usput vidili smo mi ko je u ovoj svoj prici ispao smrad tj. velez i rodjeni smradovi da ih nema. I poz...
Boli nekog racku šta ti misliš,da si bio na utakmici sigurno bi vidio da je meta bio Čolić jer je pljunuo jednog starijeg navijača.Lako je srat po forumu i izmišljati gluposti,kako nisi vidio da vam je igrač ležao van terena pa se bacio u teren da se prekine utakmica?Odpepaj s teme kad nemaš nikakvih argumenata.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

zmaj348
Kontakt:

Post Postao/la zmaj348 » 12 nov 2014, 09:43

da li je Čolić uradio nešto ne korektno ne znam? ali znam da ste morali ispoštovati ga kao igrača Zvijezde,jer vašim igračima nikada nije falila ni dlaka sa glave u Gradačcu.Prošle god.kada ste pobijedili u Gradačcu vaši igrači su dobili aplauz a nama je gorilo pod nogama i nije nam na pamet palo da psujemo ili gađamo vaše igrače.Što se tiče Petra Šegrta čovjek je odrastao u Njemačkoj i njemu je sigurno ne pojmljivo bilo da se neko može tako ophoditi prema suparničkim igračima i vjerovatno je samo htio da stane u zaštitu tog istog igrača(Čolića).Ali nema veze Vi kada budete gostovali u Gradačcu potrudit ćemo se da ponovno budemo dobri domaćini,pozzz...

crvenobijeli
Kontakt:

Post Postao/la crvenobijeli » 12 nov 2014, 09:51

zmaj348 je napisao/la:da li je Čolić uradio nešto ne korektno ne znam? ali znam da ste morali ispoštovati ga kao igrača Zvijezde,jer vašim igračima nikada nije falila ni dlaka sa glave u Gradačcu.Prošle god.kada ste pobijedili u Gradačcu vaši igrači su dobili aplauz a nama je gorilo pod nogama i nije nam na pamet palo da psujemo ili gađamo vaše igrače.Što se tiče Petra Šegrta čovjek je odrastao u Njemačkoj i njemu je sigurno ne pojmljivo bilo da se neko može tako ophoditi prema suparničkim igračima i vjerovatno je samo htio da stane u zaštitu tog istog igrača(Čolića).Ali nema veze Vi kada budete gostovali u Gradačcu potrudit ćemo se da ponovno budemo dobri domaćini,pozzz...
ma treba ima *e*at mamu kad dodju,nek vide kako je nama bilo tamooo,a ti zmaje 348 naguzi se nek te prcaju u bulju e ovako :guz:
ZVIJEZDA SIJA VJECNO !!!!

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: lile i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []