Povjerenje Safetu Sušiću

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

"DA LI SAFET SUSIC TREBA I DALJE VODITI REPREZENTACIJU BiH ? "

1.NE.Svoj kredit je potrošio.Zaslužujemo nekog novog i kompetentnijeg.
249
83%
2.DA.Zadovoljan sam njegovim radom.
51
17%

Ukupno glasova: 300

revan
Kontakt:

Re: Povjerenje Safetu Sušiću

Post Postao/la revan » 12 nov 2014, 12:58

bordobijeli je napisao/la:ja sam pisao da je trebao otici poslije SP i tu je savezt trebao povuci potez ,ali posto je ostao selektor nase reprezentacije ima moju podrsku kao sto su imali i bivsi selektori ,ako izgubi u izraelu safet nema sta da trazi na klupi reprezentacije ali vjerujem da cemo pobjediti i da cemo s safetom na EP :bih: :bih: :bih:
Imao je moju podršku sve do Nigerije, iako poljuljanu utakmicama sa SAD, Slovačkom i Egiptom, ali poslije toga jednostavno ne postoji neki razlog zbog kojeg bih ga podržavao. Čovjek koji vuče čudne poteze, u medijima iznosi skandalozne izjave, ostavlja nas redom bez bekova, zadnjih veznih, pa sad i centarfora, ne može imati podršku. Svako može pogriješiti, događa se i najboljima, ali kada te greške radiš serijski onda postoje tri objašnjenja: nećeš da učiš i ispravljaš svoje greške, nesposoban si za posao koji obavljaš, što uopće nije sramota, jer nismo svi stvoreni da radimo sve ili treće, da to radiš iz nekih dubioznih razloga i interesa.

Mene uopće ne zanima koji od tri razloga je u Safetovom slučaju. Samo znam da on svoj posao već dugo vremena ne obavlja na zadovoljavajućem nivou i treba da ide. Svi mi koji radimo znamo da kada svoj posao ne obavljamo adekvatno, dobijemo otkaz. I ja sam svojoj firmi donio odličnog klijenta prošle godine i zarada je bila dobra. Dobio sam i bonus zbog toga. Ali ako danas ne radim svoj posao kako treba, neće moj šef doći i reći kako imam kredita jer sam prošle godine bio odličan, a ja uprskao odličan posao upravo sada. Tako da i "odveo nas na SP" argument nikako ne pije vodu. Ne vidim šta je to Safet Sušić drugačiji od nas ostalih smrtnika.

Da je otišao k'o gospodin nakon SP-a, kao što je i najavljivao, bio bi upisan zlatnim slovima u historiju našeg nogometa kao igrač i kao trener. Svako bi ga neizmjerno cijenio. Ovako je sebe srozao do toga da će biti upamćen kao nesposoban selektor, sa suludim taktičkim zamislima, a uspjeh odlaska na SP će biti samo usputna fusnota u kritici njegovog rada.
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 12 nov 2014, 13:01

i od mene je imao uvijek podrsku sve do 1 sat prije pocetka utakmice sa nigerijom kada je objavljen sastav .
Vise me je taj sastav pogodio nego ijedan poraz reprezentacije .
Preko 90 posto ljudi zele da napusti klupu mislim da ce ovaj postotak ici i do 97 %.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 12 nov 2014, 13:16

bordobijeli je napisao/la: pa dobro inteligentni vode i nasu politiku pa je drzava tu gdje jest
Ovim si sve objasnio sto se tice tvog misljenja i tako dalje i ubuduce. :lol:
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

sarajlija
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija » 12 nov 2014, 13:20

Sta vam je ljudi sto se izmedju sebe vrijedjate mislim nema potreba za tim ;)

Radi jednog debila koji daje izjave od kojih me glava zaboli , i koje nisu ravne nekom djetetu u vrticu, to opet pokazuje kakvog mi covjeka imamo na klupi. :clap:

Sacekajmo nedelju pa cemo onda u vecem intezitetu pricat o safetu, ako mi ne pobjedimo on lagano moze da se seli ;)
04.10.2009 !!

joey
Kontakt:

Post Postao/la joey » 12 nov 2014, 13:24

Mislim da ce ova inzinjering ekipa bez napadaca nakantati cifu-te, i da ce dan nakon toga novinari nasu reprezentaciju i selektora dizatu u nebesa.

Ocekujem naslov tipa "Mi i Barcelona - bez napadaca do pobjede".

Kako god, losa mu je taktika od pocetka kvalifikacija ali isto tako konstantno mu neko fali u ekipi sto nije do njega. Trenutno boljeg trenera nema za nas, jer mijenjati trenera u po kvalifikacija je smijesno (nismo pitari :D )
sedmi pokusaj...

THC
Kontakt:

Post Postao/la THC » 12 nov 2014, 13:36

Papke izjavljuje da bi bod iz Izraela, bio dobar, da bez Edina nemamo šta tamo tražiti.
Ja se pitam kao većina u slučaju da neriješeno odigra (predpostavljam da hoće) da li će tele ostati na klupi?
ODLAZI , MOLIM TE :cry:

damirdamic72
Kontakt:

Post Postao/la damirdamic72 » 12 nov 2014, 13:40

revan je napisao/la:
bordobijeli je napisao/la:ja sam pisao da je trebao otici poslije SP i tu je savezt trebao povuci potez ,ali posto je ostao selektor nase reprezentacije ima moju podrsku kao sto su imali i bivsi selektori ,ako izgubi u izraelu safet nema sta da trazi na klupi reprezentacije ali vjerujem da cemo pobjediti i da cemo s safetom na EP :bih: :bih: :bih:
Imao je moju podršku sve do Nigerije, iako poljuljanu utakmicama sa SAD, Slovačkom i Egiptom, ali poslije toga jednostavno ne postoji neki razlog zbog kojeg bih ga podržavao. Čovjek koji vuče čudne poteze, u medijima iznosi skandalozne izjave, ostavlja nas redom bez bekova, zadnjih veznih, pa sad i centarfora, ne može imati podršku. Svako može pogriješiti, događa se i najboljima, ali kada te greške radiš serijski onda postoje tri objašnjenja: nećeš da učiš i ispravljaš svoje greške, nesposoban si za posao koji obavljaš, što uopće nije sramota, jer nismo svi stvoreni da radimo sve ili treće, da to radiš iz nekih dubioznih razloga i interesa.

Mene uopće ne zanima koji od tri razloga je u Safetovom slučaju. Samo znam da on svoj posao već dugo vremena ne obavlja na zadovoljavajućem nivou i treba da ide. Svi mi koji radimo znamo da kada svoj posao ne obavljamo adekvatno, dobijemo otkaz. I ja sam svojoj firmi donio odličnog klijenta prošle godine i zarada je bila dobra. Dobio sam i bonus zbog toga. Ali ako danas ne radim svoj posao kako treba, neće moj šef doći i reći kako imam kredita jer sam prošle godine bio odličan, a ja uprskao odličan posao upravo sada. Tako da i "odveo nas na SP" argument nikako ne pije vodu. Ne vidim šta je to Safet Sušić drugačiji od nas ostalih smrtnika.

Da je otišao k'o gospodin nakon SP-a, kao što je i najavljivao, bio bi upisan zlatnim slovima u historiju našeg nogometa kao igrač i kao trener. Svako bi ga neizmjerno cijenio. Ovako je sebe srozao do toga da će biti upamćen kao nesposoban selektor, sa suludim taktičkim zamislima, a uspjeh odlaska na SP će biti samo usputna fusnota u kritici njegovog rada.
ja ga lično nisam podržavao NIKADA!!!

ODUVIJEK JE KIKSAO,gubio autoritet,predavao utakmice i prije pocetka,pristajao na bod protiv albanije,bjelorusije itd ,izostavljao talente,gurao igrače koji nemaju kvalitet,taktički podbacivao u više susreta i sl

SAM odlazak na SP je bio vise splet sretnih okolnosti,dobrih navijaca,losih protivnika i vrhunskih navijača.Ma d a je i to išlo u foto-finiš do 73 minute Grčka je bila na SP-u !!!

U sebi objedinjuje neke negativne osobine kao što su prepotencija,nepotizam,bezobrazluk,tvrdoglavost,neodgovornost,nedosljednost,glupost i sl...

Bio je dobar igrač ali je brate kao selektor katastrofa

zasluzujemo nekog kompetentnijeg i boljeg

BlueBosnian
Kontakt:

Post Postao/la BlueBosnian » 12 nov 2014, 13:42

Ma otjerat' budalu što prije.. :pray:
I hope you're with me
I hope you're with me when it's over
You won't be lonely
You won't be lonely when it's over

It's over..

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 12 nov 2014, 13:58

Osim ovih potplacenih mohikanaca poput Calcia i Sabinha, ovaj konj je izgubio apsolutno svu podrsku. Ali gotovo je sad gospodo, sto ste ga branili nakon SP-a? Sami ste krivi. "Odvooo nas na svjecko, pobjedio i Iran ocam, nismo se obrukali Alaaaha mi". Sad uzivajte, yebo vas Khomeini.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

damirdamic72
Kontakt:

Post Postao/la damirdamic72 » 12 nov 2014, 14:10

Cartman je napisao/la:Osim ovih potplacenih mohikanaca poput Calcia i Sabinha, ovaj konj je izgubio apsolutno svu podrsku. Ali gotovo je sad gospodo, sto ste ga branili nakon SP-a? Sami ste krivi. "Odvooo nas na svjecko, pobjedio i Iran ocam, nismo se obrukali Alaaaha mi". Sad uzivajte, yebo vas Khomeini.
LJUBIM TE cARTMANE :)

jasbuk
Kontakt:

Post Postao/la jasbuk » 12 nov 2014, 14:37

Ovo je moje prvo pisanje na ovom forumu. Nije mi drgo ni što sada pišem, ali sam morao, a morao sam, iz razloga što sam, kao Zavidovića-nin, sve do sada podržavao selektora, i ako sam se kao fudbalski neznalica čudio njegovim potezima, izjavama, pa i njegovom razmišljnju, te da si olakšam dušu i da glasam za odlazak Safeta, jer se on neće ili se nemože promjeniti, a rezultati reprezentacije nisu dobri.
Kao razlog zašto sam ja za odlaza selektora gosp. Safeta Sušića naveo bih sledeće, a to je, što do sada nije uspjeo u svojoj glavi, nakon gotovo pet godina, od kada je selektor reprezentacije, da skonta ko bi mogao, ili ko bi mogli da budu potencijalni reprezentativci, pa da ih pozove na okupljanja da se ljudi upoznaju sa atmosferom, načinom rada i sl., nemoraju to biti klasični napadač, ako je skontao u glavi postaviti taktiku bez klasičnog napadača, nemoraju to biti ni golmani, ako je zamislio igrati bez istih, nemoraju to biti ni bekovi, ali mora biti max. dozvoljen broj igrača koje može pozvati za jednu utakmicu, odnosno max. broj igrača koji prema selektorovom mišljenju prestavljaju najbolje što BiH ima (reprezentant) pa bio to Đuro, Juro, Mujo ili Sven.
Što se tiče uvredljivog i prostačkog pisanja pojedinih forumaša ja se apsolutno nemogu složiti sa takvim načinom komuniciranja. Ja u potpunosti mogu razumijem ljutnju i bijes pojedinaca, koji u svojoj nemoći da bilo šta promjene pribjegavaju uvredama pa i psovkama, ali oni moraju shvatiti da uvredama i psovkama neće ništa postići, izuzev što će pojedini posjetioci ovog foruma, pri čemu mislim i na sebe, prestati posjećivati isti, te će i svrha postojanja foruma nestati.
Još samo bi se osvrnuo na dio posta damirdamic72 , odnosno na njegovo mišljenje “ Moje lično mišljenje je da NE zaslužuje i da za 50.000 kM MJESEČNO MOŽEMO DOBITI NEKOG KOMPETENTNIJEG,DOSLIJEDNIJEG,POŠTENIJEG,BOLJEG TAKTIČARA I SKAUTA“
Daj bože da tako bude, ali ja čisto sumljam. Ja jesam da Safet ode ali me pravo strah koga dovesti poslije, jer za ove karakteristike koje si ti naveo valja platiti puno više a garancije nigdje.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 12 nov 2014, 15:19

svaka čast Pape, 7 glasova, još oko 12 h si imao 5, znači, napreduje se :D mali koraci za čovječanstvo, al' veliki za Papeta :mrgreen:

ComeOn
Kontakt:

Post Postao/la ComeOn » 12 nov 2014, 15:40

Lazov, samim tim i varalica, glupan, tvrdoglav, neznalica, bezobrazan, manipulator.

safet susic (namjerno malim slovima ime i prezime) ODLAZI IZ SVETINJE!!!!!!!

Dado
Kontakt:

Post Postao/la Dado » 12 nov 2014, 15:43

Ko god je otvorio temu bilo bi dobro kad bi omogucio mjenjanje glasova. Cisto da vidimo kako se forumasi njisu.

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 12 nov 2014, 16:20

Izgubio je moju podršku čim sam vidio sastav protiv Nigerije.
Onako bahato ponašanje prije najvažnije utakmice njegove karijere i historije reprezentacije se ne može oprostiti.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

GracanicaAA
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la GracanicaAA » 12 nov 2014, 16:26

Treba da ide sto prije ovaj uhljup, nezz kojih ovih 7 podrzava ga :lol: :lol: :lol: :rol: :rol:

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 12 nov 2014, 16:30

Pirke je napisao/la:Izgubio je moju podršku čim sam vidio sastav protiv Nigerije.
Onako bahato ponašanje prije najvažnije utakmice njegove karijere i historije reprezentacije se ne može oprostiti.
Nesto slicno sam i ja razmisljao. Jedino sto sam se ja ponadao da ce da nauci iz svojih gresaka poslje te utakmice i da nece iste ili jos vece greske ponavljati. Samo izgleda da je ta jedna pobjeda na SP protiv loseg protivnika stvorila neku laznu sliku o kvalitetu nekih igraca i formacije 4-4-2 kod njega. Izgleda da se je poslje te utakmice odlucio da to forsira. E sad dali je uvidio sada svoje pogreske to je sada opet pitanje ??

Dado
Kontakt:

Post Postao/la Dado » 12 nov 2014, 16:33

GracanicaAA je napisao/la:Treba da ide sto prije ovaj uhljup, nezz kojih ovih 7 podrzava ga :lol: :lol: :lol: :rol: :rol:
Tino Sven Susic
Avdija Vrsajevic
Anel Hadzic
Sead Susic
Zoran Kvrzic
i bliza rodbina

;)

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 12 nov 2014, 16:36

Pirke je napisao/la:Izgubio je moju podršku čim sam vidio sastav protiv Nigerije.
I kod mene je to bila kap koja je prelila čašu. Bas sam skoro citirao svoj prvi post na jednoj temi prije negdje godinu dana i tada sam i ja branio Susica. To je jos bilo nakon utakmica kad je poceo izvodit formaciju bez defanzivnog veznog. Ipak sam smatro da je imao svoje zasluge sto nas je odveo na SP. Iako je u mojim ocima zadrmao svoju stolicu tim igranjem bez zadnjeg veznog, i onim ratom sto je vodio preko medija za Dzekom i Spahicem, i ubacivanjem Susica i Hadzica u Brazil. Ali nakon onog tima koji je izveo protiv Nigerije vidilo se da je limitiran takticki. Nikad mu se nije trebao produzit mandat nakon neuspjeha u Brazilu, mora se reci neuspjeh iako smo prvi put na velikom takmicenju, jer grupa sa Nigerijom i Iranom je se morala proci. Poslje toga jos jedna velika blamaza porazom protiv Kipra u Zenici, odmah je se moralo reagovat i smjenit ga dok jos ima vremena. Sto se vise ceka sve ce nas vise kostati.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 12 nov 2014, 16:36

GracanicaAA je napisao/la:Treba da ide sto prije ovaj uhljup, nezz kojih ovih 7 podrzava ga :lol: :lol: :lol: :rol: :rol:
virtual, calcio, adriano, bordobijeli, emir78, harisx, sabinho.

nije baš da je nemoguće pogodit koja su to sedmorica :lol:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.