Imao je moju podršku sve do Nigerije, iako poljuljanu utakmicama sa SAD, Slovačkom i Egiptom, ali poslije toga jednostavno ne postoji neki razlog zbog kojeg bih ga podržavao. Čovjek koji vuče čudne poteze, u medijima iznosi skandalozne izjave, ostavlja nas redom bez bekova, zadnjih veznih, pa sad i centarfora, ne može imati podršku. Svako može pogriješiti, događa se i najboljima, ali kada te greške radiš serijski onda postoje tri objašnjenja: nećeš da učiš i ispravljaš svoje greške, nesposoban si za posao koji obavljaš, što uopće nije sramota, jer nismo svi stvoreni da radimo sve ili treće, da to radiš iz nekih dubioznih razloga i interesa.bordobijeli je napisao/la:ja sam pisao da je trebao otici poslije SP i tu je savezt trebao povuci potez ,ali posto je ostao selektor nase reprezentacije ima moju podrsku kao sto su imali i bivsi selektori ,ako izgubi u izraelu safet nema sta da trazi na klupi reprezentacije ali vjerujem da cemo pobjediti i da cemo s safetom na EP![]()
![]()
Mene uopće ne zanima koji od tri razloga je u Safetovom slučaju. Samo znam da on svoj posao već dugo vremena ne obavlja na zadovoljavajućem nivou i treba da ide. Svi mi koji radimo znamo da kada svoj posao ne obavljamo adekvatno, dobijemo otkaz. I ja sam svojoj firmi donio odličnog klijenta prošle godine i zarada je bila dobra. Dobio sam i bonus zbog toga. Ali ako danas ne radim svoj posao kako treba, neće moj šef doći i reći kako imam kredita jer sam prošle godine bio odličan, a ja uprskao odličan posao upravo sada. Tako da i "odveo nas na SP" argument nikako ne pije vodu. Ne vidim šta je to Safet Sušić drugačiji od nas ostalih smrtnika.
Da je otišao k'o gospodin nakon SP-a, kao što je i najavljivao, bio bi upisan zlatnim slovima u historiju našeg nogometa kao igrač i kao trener. Svako bi ga neizmjerno cijenio. Ovako je sebe srozao do toga da će biti upamćen kao nesposoban selektor, sa suludim taktičkim zamislima, a uspjeh odlaska na SP će biti samo usputna fusnota u kritici njegovog rada.