Safet Sušić - Pape

saransak
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la saransak » 13 nov 2014, 17:20

anonymousHD je napisao/la:@Virtu4l pljuske redovno dobija, čak i od ovih što tek dođu na forum. Svi vide kolika si neznalica, a ti i dalje pišeš.

SB Nation, celi svet, ne može da veruje šta čovek radi od repke. Cirkus teški smo postali. Šteta što naši novinari nemaju muda, pa da ovakve stvari i oni napišu.

Španija prvak bez napadača? Villa postigo najviše golova na SP. Vaha nije ni gledo SP 2010.
glavni alibi za teletinha kad mu hercegovac pljusku opali je priča o sliškoviću, a ovaj da nas je muk odveo na svjeCko je dosadio i njemu

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 13 nov 2014, 17:24

Oho, sada se gledaju i utakmice protivnika moj brate. Sto prijetnja otkaza natjera i najveceg neradnika na rad. :kafa:

Da se nisi zayebavao sa Kiprom, kojeg nisi ni pogledao i protiv kojeg si stavio Tinceka i Avdiju u prvih 11, sada bi isli tamo mirni. Ovako nam sjekira visi nad glavom.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 13 nov 2014, 17:26

DragonGirl je napisao/la:Sad se drugačije govori :D
Safet Sušić: Nikada nisam sa BiH ušao u meč da igram neriješeno! Idemo pokušati pobijediti!

Zmajevi su prema planu danas trenirali samo jednom, a prije treninga novinarima se obratio selektor Safet Sušić.

Novinare je zanimalo da li nakon niza ružnih vijesti ima neka lijepa.

- Lijepa je vijest što vas vidim sve ovdje. – poručio je raspoloženi Pape novinarima.

- Naravno, najbolja vijest je da su svi igrači koji su tu zdravi i spremni. Svi su nestrpljivi i jedva čekaju da prođu pripreme i da počne utakmica. Sa Begovićem je također dobro stanje i možda če več sutra trenirati. Jučer je već pokazivao želju da trenira i počeo trčati, ali sam ga upozorio da ne smijemo rizikovati. – poručio je Safet Sušić.

Zna li Pape početnih 11 za Izrael?

- Ja ih znam 11, vi vjerovatno 10, a uvijek ima dilema i ne želim da žurim sa konačnom odlukom. Odlučićemo na dan utakmice ili dan ranije. – najavljuje Sušić.

Izraelci su startovali dobro i vjerovatno će nas napasti od početka. Kako im odgovoriti?

- Ja sam gledao snimke njihovih posljednji utakmica već nekoliko puta i jučer sam zajedno sa saradnicima gledao mečeve protiv Andore i Kipra, a danas su ih gledali i igrači. Izrael jeste pobijedio možda nešto slabije reprezentacije, ali su dobra i kvalitetna momčad. Da li će oni gledati da nas pobijede po svaku cijenu ili će biti zadovoljni remijem, ne znam, ali bih volio da izađu i napadnu nas.

Bez obzira na sve probleme i poteškoće mi idemo dole pokušati pobijediti. To sam rekao i igračima, a i ovdje medijima, ne bježim od odgovornosti i optimista sam da i pored svih izostanaka možemo napraviti dobru ekipu koja je sposobna pobijediti. Ubijeđen sam da će momci dati sve od sebe, ne znam da li će to biti dovoljno za pobjedu, ali uvjeren sam da nećemo izgubiti. – poručio je Pape.

Da li bi Safet Sušić pristao na neriješeno?

- Mi idemo dole da pobijedimo i znam da bi smo svi volili da imamo trenutno više bodova, možda čak i 12 nakon Izraela, ali i sa neriješenim rezultatom u Haifi mi smo idalje u trci za prva dva mjesta. Nikada do sada za mog mandata nismo ušli u jednu utakmicu da odigramo neriješeno, pa to neće biti tako ni ovaj put. – zaključio je naš selektor Safet Sušić.
Možda ga je neko nasavjetovao malo ili je i njemu došlo konačno u glavu da je ova utakmica biti ili ne biti, kako za njega kao selektora, tako i za reprezentaciju u kvalifikacijama. Možda mu je neko konačno ukazao koliko je situacija ozbiljna i rekao da se ne za*ebava. Za nadati se da će i taktički dobro postaviti ekipu a ne izvoditi nekakve eksperimente, iako je formacija bez napadača već eksperiment, ali tu sada ne možemo ništa promijeniti. Valja evaluirati moguća riješenja za taj problem a ne baviti se ŠBBKB.
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus

ComeOn
Kontakt:

Post Postao/la ComeOn » 13 nov 2014, 17:29

harixs je napisao/la:
ComeOn je napisao/la:
harixs je napisao/la:
@Virtual ComeOn, why are you ignoring me?

:lol:
Who the fuck you are? :lol: If you are real member of this forum I will answer you, if not then you are on my ignore list. :kafa:
izgleda da ti engleski nije jaca strana, a i Virtual te ignorise :plac: :lol:
ovo je google translate ne znam ja engleski :lol: :lol: :lol: :lol:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 nov 2014, 17:31

Nije mi dovoljno interesantan, imam ja svoje redovne mušterije :opaopa:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

muamerc
Kontakt:

Safet Sušić - Pape

Post Postao/la muamerc » 13 nov 2014, 17:32

Goalgetter je napisao/la:Ukoliko ne zabijemo gol u Izraelu, ne bih bio Papetu u kozi. Mozda i uspije ovaj sistem sto je on postavio, ali u slucaju da krene naopako, moze se oprostiti komotno.
Dobice on ovacije opet kao u Zenici i zbog toga da necu da se nerviram. Kad je svima svejeedbo kuda ide igra reprezentacije sa istim onda je i meni.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 13 nov 2014, 17:34

Pape raspolozen, nasao je u Zenici dobru poslasticarnicu. :mrgreen:

ComeOn
Kontakt:

Post Postao/la ComeOn » 13 nov 2014, 17:36

Virtu4l je napisao/la:Nije mi dovoljno interesantan, imam ja svoje redovne mušterije :opaopa:
slika

forumski strucnjak za nogomet

Batva
Kontakt:

Post Postao/la Batva » 13 nov 2014, 17:38

Cartman je napisao/la:
Da se nisi zayebavao sa Kiprom, kojeg nisi ni pogledao i protiv kojeg si stavio Tinceka i Avdiju u prvih 11, sada bi isli tamo mirni. Ovako nam sjekira visi nad glavom.
Zar pomenuti igraci nisu igrali i protiv Irana na SP pa smo ih razvalili? :o
A Iran je nekih 40+ mjesta ispred Kipra, auu.

Nema pravila sinko, nema pravila.
Ko od harama zivi, godisnje dva puta ne podrigne.

oldtown1990
Kontakt:

Post Postao/la oldtown1990 » 13 nov 2014, 17:41

Nemar selektora Safeta Susica nas je doveo pred zid, u situaciji smo da vec nakon samo cetiri odigrane utakmice budemo prakticno otpisani od plasmana na EP i to u grupi u kojoj smo bili nosioci. Nasli smo se u pat-poziciji zahvaljujuci njegovim nepromisljenim izjavama i nikome jasnim potezima o kojima smo vec napisali kilometre i kilometre teksta tako da necemo sada ulaziti u detalje ali postavicemo pitanje koje je jako relevantno u ovom trenutku a to je pitanje drugog novembarskog termina, zasto isti nije iskoristen za neku prijateljsku utakmicu kao sto to rade skoro sve druge repke? Nema potrebe da testiramo druge igrace? Uigrani smo toliko da vise nemamo sta usavrsavati? Ove tekme se zakazuju dva-tri a nekad i vise mjeseci unaprijed tako da brojne povrede nisu i ne mogu biti povod toga. Mislim da je ovo prvi pravo dobar takticki potez Papeta Susica nakon duze vremena, neigranjem prijateljske utakmice smanjuje sebi obavezu a s obzirom u kakvom sranju se nalazimo, mudro je procijenio da ne bi trebao davati nepotrebnu priliku sirokim narodnim masama da se uvjere u njegov nerad i nemar. I oni koji mu produzise mandat mudro sute, sta bi odjednom sa selekcijom za ciji sparing su se otimale Amerika, Meksiko, Argentina, Brazil? Sta je? Stigla lova od SP-a pa sad ne moramo nista raditi dok je “ne zgruhamo”?

by nogolopta.com

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 13 nov 2014, 17:42

Batva je napisao/la:
Cartman je napisao/la:

Iran je odron od ekipe.

ComeOn
Kontakt:

Post Postao/la ComeOn » 13 nov 2014, 17:44

oldtown1990 je napisao/la:Nemar selektora Safeta Susica nas je doveo pred zid, u situaciji smo da vec nakon samo cetiri odigrane utakmice budemo prakticno otpisani od plasmana na EP i to u grupi u kojoj smo bili nosioci. Nasli smo se u pat-poziciji zahvaljujuci njegovim nepromisljenim izjavama i nikome jasnim potezima o kojima smo vec napisali kilometre i kilometre teksta tako da necemo sada ulaziti u detalje ali postavicemo pitanje koje je jako relevantno u ovom trenutku a to je pitanje drugog novembarskog termina, zasto isti nije iskoristen za neku prijateljsku utakmicu kao sto to rade skoro sve druge repke? Nema potrebe da testiramo druge igrace? Uigrani smo toliko da vise nemamo sta usavrsavati? Ove tekme se zakazuju dva-tri a nekad i vise mjeseci unaprijed tako da brojne povrede nisu i ne mogu biti povod toga. Mislim da je ovo prvi pravo dobar takticki potez Papeta Susica nakon duze vremena, neigranjem prijateljske utakmice smanjuje sebi obavezu a s obzirom u kakvom sranju se nalazimo, mudro je procijenio da ne bi trebao davati nepotrebnu priliku sirokim narodnim masama da se uvjere u njegov nerad i nemar. I oni koji mu produzise mandat mudro sute, sta bi odjednom sa selekcijom za ciji sparing su se otimale Amerika, Meksiko, Argentina, Brazil? Sta je? Stigla lova od SP-a pa sad ne moramo nista raditi dok je “ne zgruhamo”?

by nogolopta.com
:clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:

Batva
Kontakt:

Post Postao/la Batva » 13 nov 2014, 17:52

Cartman je napisao/la:
Batva je napisao/la:
Cartman je napisao/la:

Iran je odron od ekipe.
I Alzir je. I Ceska Republika. I... i... pa ispred nas, a i oni iza nas, Rusi, Svedjani, Turci... generacija i forma igraca je ipak bitnija, a forma nasih igraca je ko dlake...
Ko od harama zivi, godisnje dva puta ne podrigne.

saransak
Kontakt:

Post Postao/la saransak » 13 nov 2014, 17:52

predlažem mir i dogovor na forumu između papetovih pljuvača i papetovih sljedbenika

hajde da se složimo kako se na ovoj utakmici čovjek dokazuje, vjerujem da će pape nakon ovog meča konačno dobiti diplomu trenera, treba ga podržati na ovom ispitu. oklizne li se i ovaj put - složićemo se da je prevršio svaku normalnu mjeru u svom poslu i radu, je li pošteno? :damn:

Marley
Kontakt:

Post Postao/la Marley » 13 nov 2014, 17:53

oldtown1990 je napisao/la:Nemar selektora Safeta Susica nas je doveo pred zid, u situaciji smo da vec nakon samo cetiri odigrane utakmice budemo prakticno otpisani od plasmana na EP i to u grupi u kojoj smo bili nosioci. Nasli smo se u pat-poziciji zahvaljujuci njegovim nepromisljenim izjavama i nikome jasnim potezima o kojima smo vec napisali kilometre i kilometre teksta tako da necemo sada ulaziti u detalje ali postavicemo pitanje koje je jako relevantno u ovom trenutku a to je pitanje drugog novembarskog termina, zasto isti nije iskoristen za neku prijateljsku utakmicu kao sto to rade skoro sve druge repke? Nema potrebe da testiramo druge igrace? Uigrani smo toliko da vise nemamo sta usavrsavati? Ove tekme se zakazuju dva-tri a nekad i vise mjeseci unaprijed tako da brojne povrede nisu i ne mogu biti povod toga. Mislim da je ovo prvi pravo dobar takticki potez Papeta Susica nakon duze vremena, neigranjem prijateljske utakmice smanjuje sebi obavezu a s obzirom u kakvom sranju se nalazimo, mudro je procijenio da ne bi trebao davati nepotrebnu priliku sirokim narodnim masama da se uvjere u njegov nerad i nemar. I oni koji mu produzise mandat mudro sute, sta bi odjednom sa selekcijom za ciji sparing su se otimale Amerika, Meksiko, Argentina, Brazil? Sta je? Stigla lova od SP-a pa sad ne moramo nista raditi dok je “ne zgruhamo”?

by nogolopta.com
U kost sto bi se reklo :clap:

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 13 nov 2014, 17:55

The_Target je napisao/la:Pape zalij colom ne ide srnetina sama
Oj legendo, tebi svaki post o srnecim ledjima. :lol: :bow:

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 13 nov 2014, 17:55

saransak je napisao/la:predlažem mir i dogovor na forumu između papetovih pljuvača i papetovih sljedbenika

hajde da se složimo kako se na ovoj utakmici čovjek dokazuje, vjerujem da će pape nakon ovog meča konačno dobiti diplomu trenera, treba ga podržati na ovom ispitu. oklizne li se i ovaj put - složićemo se da je prevršio svaku normalnu mjeru u svom poslu i radu, je li pošteno? :damn:
On je vec odavno presao mjeru koja je normalna, i dokazao je da NE ZNA.

Sto se tice podrske, reprezentacija je uvijek ima, tako je i u ovom mecu. Pobjeda mi nam toliko puno znacilo, poraz ce nas miljama odaljiti od EP-a.

Radije sa Papetom na EP, nego da ne vidimo nikako EP. Novi selektor, i ako stigne nakon poraza, naci ce se u situaciji gdje mora dobiti Izrael, Wales kod kuce, 2 puta Andoru, i u gostima protiv Kipra, te vjerovatno i u Briselu minimalno bod. A to je ogromna misija.

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 13 nov 2014, 17:55

Selektor uoči treninga
Sušić: Mislim, odnosno ubijeđen sam da nećemo izgubiti :crazy: :crazy: :lolno: :lolno:
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 13 nov 2014, 17:58

ComeOn je napisao/la:
harixs je napisao/la:
harixs je napisao/la:
@Virtual ComeOn, why are you ignoring me?

:lol:
Who the fuck you are? :lol: If you are real member of this forum I will answer you, if not then you are on my ignore list. :kafa:
izgleda da ti engleski nije jaca strana, a i Virtual te ignorise :plac: :lol:

ovo je google translate ne znam ja engleski :lol: :lol: :lol: :lol:
vidi se iz prilozenog.

Marley
Kontakt:

Post Postao/la Marley » 13 nov 2014, 18:02

Tacno dokaz da je tanka granica izmedju ludosti i genijalnosti. Safeteeee da te nema valjalo bi te izmislit :kralj:
Situacija je konfuzna: Sušić zbunio sebe, nas i Izraelce!

Selektor Eli Guttman smatra kako Pape "pili naopako" kada kaže da bi ga zadovoljio i bod, a izraelski novinari ne vjeruju da BiH stiže bez napadača, piše goal.com.

Iako to ne radi smišljeno, odnosno namjerno, selektor nogometne selekcije BiH Safet Sušić, itekako je zbunio Izraelce uoči našeg gostovanja u Haifi.
Selektor Izraela Eli Guttman smatra kako je izjava Sušića da bi bio zadovoljan bodom u Haifi psihološka igra Papeta, koji zapravo skriva pravo stanje u našoj momčadi, kako bi opustio protivnika. Ili su Izraelci paranoični, ili ne mogu da vjeruju kako na spisku zaista nema napadača. U razgovoru s izraelskim kolegama stekli smo dojam kako uopšte ne vjeruju da BiH u Haifu, gdje nam je potrebna pobjeda, dolazi bez ijednog napadača. Za njih je slika Džeke u Trening kampu u Zenici zapravo dokaz da će napadač Manchester Citya ipak igrati u Izraelu, a vijest o pauzi od tri sedmice je, po njima, tek paravan za Sušićeve psihološke igrice.

Ne bi bilo loše da je zaista tako, pa da Džeko ili neko drugi od šestorice povrijeđenih igrača, ipak zaigra uHaifi, ali istina je sasvim drugačija. Izraelski novinari, ali i stručni štab i članovi reprezentacije su očito prilično paranoični, a da ne kažemo i naivni, ukoliko umišljaju da je naš selektor sposoban igrati s njima psihološke igrice, uz sve probleme s kojima se suočava sa povrijeđenim igračima.

Da, BiH, nakon povreda Vedada Ibiševića i Edina Džeke u Izrael putuje bez izrazitog napadača. To je odluka selektora Sušića, koji je zaista rekao da bi bio zadovoljan bodom, koliko god to Izraelcima zvučalo čudno i nezamislivo. I ne, ne laže vas niko, jer Sušić se ne igra s vama, već jednostavno razmišlja na takav način, koji ni novinarima u BiH nije baš najjasniji, a pogotovo navijačima.

Naravno, rezultat je jedino mjerilo u svemu, pa tako i za Sušića, koji poslije Haife može svima začepiti usta pobjedom nad Izraelom. Domaćin je pun samopouzdanja, ali i prilično zbunjen. Međutim, Pape može i izgubiti, a u tom slučaju i BiH je izgubila i neke realne šanse za direktan plasman na Euro u Francuskoj.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.