Mirza Teletović

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Janez
Kontakt:

Re: Mirza Teletović

Post Postao/la Janez » 14 nov 2014, 11:44

Ipak je dobro što sam ovu odlučio prespavati, nakon par dobrih mora biti i loša tekma. Još kad vidim da je jedan AK iznenada uletio ispred Mirze nije mi žao što sam :yawn: :mrgreen: . Samo bi se iznervirao po običaju i nema sna do večeras.

Ništa momci nema predaje biti će to dobro aBd, prema vašim komentarima Mirza mora biti agresivniji, tražiti loptu i postati drzak kad svi šutaju neka šuta i on pa da vidimo ko će koliko dogurati ha ya. :thumbup:

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 14 nov 2014, 11:58

Mirza nema damu i to je najveci problem, nije drzak, ne traži puno loptu nego igra timski, a svi mu u ekipi igraju za vlastitu statistiku, jedino on nešto izvodi sa timskom igrom a oni nisu ni t od ozbiljnog tima. Pogledajte Nurkića kad uđe u igru koliko traži loptu,imaš osjećaj da će ih pobiti sve ako mu ne dodaju loptu to je jednostavno odraz karaktera, to se ne može nauciti, sa tim se čovjek rodi. Mirza je mlakonja u ovoj svojoj ekipi, dok je to u reprezentaciji vec druga prica, valjda zato što je kapiten i naš najbolji igrač.
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 14 nov 2014, 12:07

Steta sa jutrosnjih bez poena. Ovako je sa 12.9 spao na 11.3 poena po utakmici. Nista u sljedecoj se to mora nadoknaditi barem duplo od ovog broja.
15.10 - 15.06 ...

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 14 nov 2014, 13:12

Željooooo je napisao/la:Mirza nema damu i to je najveci problem, nije drzak, ne traži puno loptu nego igra timski, a svi mu u ekipi igraju za vlastitu statistiku, jedino on nešto izvodi sa timskom igrom a oni nisu ni t od ozbiljnog tima. Pogledajte Nurkića kad uđe u igru koliko traži loptu,imaš osjećaj da će ih pobiti sve ako mu ne dodaju loptu to je jednostavno odraz karaktera, to se ne može nauciti, sa tim se čovjek rodi. Mirza je mlakonja u ovoj svojoj ekipi, dok je to u reprezentaciji vec druga prica, valjda zato što je kapiten i naš najbolji igrač.
s tim trazenjem lopte nije to bas tako jednostavno. Sta treba mahati rukama, skakati, nije to k'o na igrici pritisni X i saigrac ti mora dodati. Njegovi saigraci znaju njegove kvalitete i daju mu loptu koliko mogu. Cinjenica je da je njih par vrlo sebicno, ali sta mozes prigovoriti Johnsonu koji je nevjerovatan igrac i koji moze sam dobiti utakmicu ili Jacku koji sinoc suta 10/10
Jednostavno,Mirzin cuvar je dobio zadatak da sta god da se desi, ne odvaja se od Mirze ni milimetar e on je kriv sto u tim situacijama ne zna sta raditi i kako dati poene. Odigraj ledjima yebemu idi pod kos skaci, radi nesto da budes koliko toliko koristan. Tog se trebamo plasiti jer ono sinoc je bio prelagan zadatak za njegovog cuvara i ako ga budu onako cuvali a on radio odnosno ne radio nista kao sinoc, imat ce problem

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 14 nov 2014, 13:40

Ne smiju mu se desavati utakmice od 0 poena al nikako , drugo da je igrao 4 minute pa ok. On je odigrao 24 minute i uzeo samo 4 suta , u odbrani kakav god da je ne moze bit dobro ako ne da niti 1 poen. Dobro i GSW igra odlicnu odbranu nema tu price ali mora uzimati vise suteva. Imao je u prvim tekmama barem 2 3 ulaza pod kos , u ovim zadnjim tekmama se ponovo vratio na trojke i tip inove... Normalno je da mora bit i losih partija ali mora imat neku konstantu. Steta bruklin je mogao upisat pobjedu protiv sunsa i onda bi sa .500 isli kuci ali hajde nije moja briga. Igraci mu nisu sebicni , sta bi onda rekli da igra sa kobijem koji uzima 30 suteva ove sezone ? Deron , joe i brook moraju uzet barem po 10 , sto znaci da ce jedan uzet i vise 15-17 itd... I to je tako jer to su igraci koji sami sebi mogu svorit priliku za sut , mirza nije takav igrac i on ceka da dobije loptu od njih sto je vrlo jednostavno. Ukoliko zeli vise lopti treba da je trazi u reketu i da igra ledjima sto ne radi vec 3 sezone i to je razlog zbog cega je ogranicen na to da dobije lopte van reketa i sutira trojke ili eventualno napravi neki ulaz.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 14 nov 2014, 13:44

i da, Andersonu pod hitno, al pod hitno neko mora reci da mu je sut za tri obicna nula i da je onih 4/4 iz prve ili druge tekme potpuna slucajnost jer se opasno nafurao da moze pogoditi

jasta
Kontakt:

Post Postao/la jasta » 14 nov 2014, 14:43

Dobro je neko rekao: košarkaški Man. C. - samo sto se u tom sitiju ipak zna ko je golman, ko odbrana, veza itd...
Ovdje imaš 10 igrača i prosto je nevjerovatno kako su svi "napadački" orijentisani. To nikako ne može biti dobro. Prije si makar imao Evansa koji je samo skakao po parketu, potrošio 2 lopte ali ipak dao svoj doprinos, upravo tim skokovima. Sad nema igraca koji ce primarno skakati, ili igrati odbranu ili dijeliti asistencije...jednostavno svi gledaju kako postici poen više i to protiv imalo ozbiljne ekipe nevodi nigdje. Prvi 10 minuta kreće show Lopeza, u medjuvremenu preuzmu wiliams ili džek, zavrsnice redovno privatizira Džonson. Kao rezultat svega toga imamo negledljivu i nimalo produktivnu košarku.

andro234
Kontakt:

Post Postao/la andro234 » 14 nov 2014, 15:07

LloriS je napisao/la:Ovaj Bogdanovic kako je krenuo igrace po 40 minuta :damn:
sve po zasluzi :kafa:

greenman
Kontakt:

Post Postao/la greenman » 14 nov 2014, 15:34

imao je 13 utakmica s bar jednom trojkom pogodenom

bolje I ovako nego da suta ko kobe a da ne ulazi nista

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 14 nov 2014, 16:23

andro234 je napisao/la:
sve po zasluzi :kafa:
:urnebes: :urnebes: :urnebes:
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 14 nov 2014, 16:38

Jedna losa utakmica, nema nikakve veze momci. Ovo je NBA igra se 82 I najbolji igraci imaju los dan. Nego ja bih rekao da se moze i dobrog iz ove tekme izvuci. Pod prvo iako nije ga sut isao, (vidilo se da su bas fokusani na njega bili u odbrani kao sto su i drugi rekli) igrao je vrlo znacne minute sto pokazuje da ga Hollins cijeni i da ga odmah ne vadi nakon jednog ili dva promasaja kao sto je onaj Kidd znao. Drugo, ko je gledao tekmu mogao je primjetit da je Mirza dosta agresivnije igrao u drugom poluvremenu kad je vidio da nece imati prostora za sut. Cak je imao 2-3 akcije ispod kosa na post-up. Jednom je vrlo dobro prosao igraca ali su mu svirali korake, sto je smijesno, jer uopste nije ni bilo, bar po NBA standardu, a imao je i par asistencija iz te pozicije.

Volio bih da hoce malo bar 4-5 puta po utakmici pravit neke ofanzive akcije preko njega, jer ima dovoljno talenta za to, i u ofanzivi je im sa Johnsonom i Lopezom naj bolji igrac. Ovako mu je jako tesko doci do suteva u poprilicno sebscnoj momcadi gdje igraju ovi kojima je vise vazno koliko puta opucaju po utakmici nego timska igra, koju se vrlo lahko vidi da Mirza igra. Vjerujem da to i skauti ovih boljih ekipa vide i cijene tako da ce vrlo dobar ugovor dobit sledece godine, bilo to od Brooklyna ili neke druge ekipe.

filip13

Post Postao/la filip13 » 14 nov 2014, 21:00

najveću minutažu sinoć imao,čudno vala

suhakrpa
Kontakt:

Post Postao/la suhakrpa » 14 nov 2014, 21:45

Utakmice sa 0 poena mu se nikako ne smiju desavati. On mora naci nacin da postigne 10 poena na utakmici bez obzira da li ga sluzi sut za 3 ili ne. Od njega se ocekuju poeni.

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 15 nov 2014, 08:47

slažem se da mu se u 3. sezoni ove stvari ne smiju dešavati. pogotovo u ovoj situaciji, gdje pokušava da održi kontinuitet i tako dobija dosta minuta. on ne može dobijati 30 ili više minuta po utakmici ako bude igrao kao prije 2 noći. ako ga šut za 3 ne ide, to ne znači da je ofanzivno osakaćen već da treba pronaći neke druge načine da poentira.. da li je to neki ulaz prema košu (pritom kojeg on vrlo često biva fauliran) ili da pokuša igrati leđima prema košu - to je njegova stvar (koja i također dosta zavisi od matchupa). jedno je sigurno, on mora početi sam sebi stvarati šut, jer dosad je uglavnom završavao napade vrlo brzo na razne tuđe asistencije, a ako ostane na tome teško će se mnogo pomaknuti od prošle sezone. on ne smije završavati utakmice sa 0 poena samo ako ga šut za 3 ne ide, to je jasno.

0oo0
Kontakt:

Post Postao/la 0oo0 » 15 nov 2014, 11:33

Nije mi nikako jasno zašto kad dobije loptu sam ne pokuša neki ulaz il nešto. Ima znanje, ima predispozicije, nema razloga da samo čeka na trici da mu neko doda...svakako u netsima niko lopte i ne daje, nek i on konacno postane malo sebicniji odnosno da se ponaša kao i ostali.
🔵⚪

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 15 nov 2014, 12:45

Mirza u jednom od intervjua pred početak sezone spomenu kako je trener Hollins napravio par akcija i za njega. Pa reko da li ste vi primjetili jednu od tih ? :think:

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 15 nov 2014, 12:46

04:00 Portland Trail Blazers - Brooklyn Nets
Sexy girls are waiting for live chat and discreet adult dating. Join now. https://****.com

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 15 nov 2014, 14:42

Procitao sam da je aldrige upitan za veceras a kako znam i batum ima problema sa koljenom , to bi im dosta olaksalo ovu utakmicu. Portland kad je kompletan ima strasnu petorku a aldrige je uz lillarda glavni pokretac svega tako da ce im falit dosta s obzirom da im je klupa tanka , po meni bkn ima dosta bolju klupu i to im je sansa. Nema portland neku fenomenalnu odbranu imat ce prostora , inace volim portland pravo al ove sezone nisam odgledao ni 1 utakmicu nsiam imao priliku predpostavljam ako nema aldrigea da ce kombinovat , sa lopezom i kamanom , thomas je propo totalno ne znam dal ga koriste na PF itd. Uglavnom trebao bi imat prostora za sut na njemu je da pogadja. Imaju omjer 4-4 eh kako su lijepo mogli odradit ovaj trip , phx igra skroz promjenjivo imali su pobjedu u rukama al eto. GSW su ionako prejaki za njih tu su lagano mogli upisat poraz a veceras moze biti svasta . U slucaju pobjede idu na 5-4 a da nisu bili debili i onako izgubili onda bi bili 6-3 sto je 3 ce mjesto na istoku... Po meni bruklin idalje ima sanse da se probudi i da ponovi igre iz drugog dijela sezone prosle godine , imaju ekipu koja se moze savrseno balansirat da budi neki poors man sas na istoku tu su pokazali prosle godine. Medjutim problem je sto deron jos trazi ritam kao i brook i nerijetko ce izgubit tekme radi forsiranja derona , brooka ili joe , dodaj tu jarreta kojeg citavu karijeru prati etiketa TO masine dovoljno da poljuja ionako labavo samopouzdanje ekipe. Veceras bi im pobjeda legla ko budali samar i nadam se da ce uspjet ako nista neka mirza zabije 15 ak da malo prosjek popravi... Utakmica je kasno s obzirom da cu paradirat po kafanama nije iskljuceno da gledam , vidimo se veceras narode :bih: :bih: :bih:

vedator
Kontakt:

Post Postao/la vedator » 16 nov 2014, 00:00

:mrgreen:

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 16 nov 2014, 00:10

@vedator

Hahahahaha predobro svaka čast :mrgreen: :bow: :bow:

Kad kaže nab.... i tebe i BHtube, ali nemojte tako u HD formatu su :rol: :rol:

Večeras je vakat da i Mirza prekuca. Malo odspavati pa u 4h ustati :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Mostarska i 7 gostiju.