FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

JoseMourinho
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la JoseMourinho » 15 nov 2014, 00:49

lafomamone je napisao/la:
JoseMourinho je napisao/la:minimalna plata za igraca u belgiji statusa zolotica je oko 150000KM, a kako je on doveden ko talent i placena odsteta sigurno ima 250-300 hiljada KM godisnje, a to su pare koje nebi odbio nijedan igrac iz nase lige da se ne lazemo ;)
Da, ali menadzer kluba nije u situaciji niti da ga pokusa odgovoriti da ostane bar jos godinu, da mu poraste cijena, pa osim 200-300 milja maraka, klub da uzme troduple pare, to je fazon :kafa: uzmi sta mozes jer ce otici dzaba gada mu se digne ona stvar, dovoljno je tri plate da kasnis i alahimanet. To je ta politika afirmacije mladih, niti imas lovu niti rezultate :clap:
e jbg pretjera ga ti, imo je on ranije ponuda i prije povrede i bas ga je taj nesposobni "menadzer" nagovorio da ostane duze i desi mu se sta mu se desi, a ja ti kazem ovo bi svaki igrac prihvatio iz naše lige tako da nekontam što neki negativni tom u njegovoj prodaji od koje je zaradjeno oko 300k € cime je jedan od najskupljih transfera od postanka premijer lige ;)

a te troduple pare se ne bi uzele da je osto još dvije-tri godine a ne godinu, realnost je da je to neki max. možda recimo 400-500k € max. je za igraca iz nase lige al i takav transfer ce se dogodit jednom u pet godina, ne shvatate da igraci iz naše lige jednostavno ne vrijede toliko ;)

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 15 nov 2014, 00:52

neki dan procita negdje tekst o navodnom interesovanju za igrace sarajeva :crazy: :crazy: pa j.ebo dinamo sta ste vi postali po tom tekstu. U historiji dva igraca iz lige otisla u Petice a vi ih prodaste bar 5 iz trenutnog vaseg rostera :crazy:
Hebiga sta da ti kazem, vrijednosti tim igracima su nabili njihovi nastupi u Evropi, budzet kluba je sad takav gdje se vec sve zna par godina unaprijed, nisi primoran da ih dajes za kikiriki, svi imaju jake ugovore i sve ima svoje razloge. Nismo ko Dinamo jos, ali nije nedostizno :kafa:

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 15 nov 2014, 00:57

ne shvatate da igraci iz naše lige jednostavno ne vrijede toliko ;)
Evropa ih prodaje uglavnom, tacno je da je liga opasno otezavajuci faktor to sam naveo maloprije. Ali zamisli klinca od 18 god. koji citav vezni red Bosusije stavi u dzep, pa taj mora da vrijedi :kafa:
Zeljeznicaru je recimo falilo tih stvari, da neko bas iskoci u nekoj zahebanoj utakmici pa da mozes nesto da trazis

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 15 nov 2014, 01:00

neki dan procita negdje tekst o navodnom interesovanju za igrace sarajeva :crazy: :crazy: pa j.ebo dinamo sta ste vi postali po tom tekstu. U historiji dva igraca iz lige otisla u Petice a vi ih prodaste bar 5 iz trenutnog vaseg rostera :crazy:
Hebiga sta da ti kazem, vrijednosti tim igracima su nabili njihovi nastupi u Evropi, budzet kluba je sad takav gdje se vec sve zna par godina unaprijed, nisi primoran da ih dajes za kikiriki, svi imaju jake ugovore i sve ima svoje razloge. Nismo ko Dinamo jos, ali nije nedostizno :kafa:
da evropa 7-0....ako pocnes pricu kak oste izbacili nekoga da ti odma kazem da smo i mi isto to radili pa opet nista. Kako ne shvatas da bi se neko uopste zainteresiro iz lige5 za igrace iz nase lige, da taj igrac mora dat jedno 30 golova u ligi NAJMANJE... pa sjeti se bekrica sta je radio pa niko nista. Mislim za dobre pare je otiso , al kakve ba lige 5 to je isto ko da ti sad kazes igram brate karijeru na fifi i ganjam talente iz korejske lige .

da jos dodam, toliki silni napadaci , a puzigaca mora davat golove. Toliko o raskosi talenta i dobrim partijama
=\_1921_/=

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 15 nov 2014, 01:09

ako pocnes pricu kak oste izbacili nekoga da ti odma kazem da smo i mi isto to radili pa opet nista
Koga? JA znam za Sherif, ako jos neko postoji molim te podsjeti me, nemoj samo ovih crnogoraca i tako tih :crazy:
Pokusaj malo biti realan, u svim evropskim utakmicama su vam najgori bili igraci od kojih se to najmanje ocekivalo. Opet ti kazem, ako Adilovic zabije milion golova ili Zeba ima asistencija ko Misimovic, a igra u Evropi onako kako su oni igrali od njih nemas nista, bar sto se tice neke love. Da je Adilovic zabio tri Mariboru i Zeljeznicar prosao dalje to bi mu je vrijednije nego svi golovi u karijeri u ovom nasem prvenstvu, i njemu i klubu

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 15 nov 2014, 01:14

ako pocnes pricu kak oste izbacili nekoga da ti odma kazem da smo i mi isto to radili pa opet nista
Koga? JA znam za Sherif, ako jos neko postoji molim te podsjeti me, nemoj samo ovih crnogoraca i tako tih :crazy:
Pokusaj malo biti realan, u svim evropskim utakmicama su vam najgori bili igraci od kojih se to najmanje ocekivalo. Opet ti kazem, ako Adilovic zabije milion golova ili Zeba ima asistencija ko Misimovic, a igra u Evropi onako kako su oni igrali od njih nemas nista, bar sto se tice neke love. Da je Adilovic zabio tri Mariboru i Zeljeznicar prosao dalje to bi mu je vrijednije nego svi golovi u karijeri u ovom nasem prvenstvu, i njemu i klubu
igrali smo sa plzenom koji je kao sto sam neki dan reko imo jednog igraca koji vrijedi vise od helsinorga i dvije trecine citavog genka . Igrali smo bara bara rezultatski i... NISTA. Igarli smo sa jednim Njukastlom sasvim korektno uz malo srece smo ih mogli i uzet vamo , a tamo se uopste nismo izblamirali i....NIKO NISTA. Ja ti fino kazem nije ovo ljubmora ili nesto boze sacuvaj ,al da bi se igrac iz hrvatske lige prodo u 5 mora bit samo dobar tipa napdac 20takgolova u sezoni klub u prva 3 i eto ga. Da bi se nas uopste pogledo treba dat 35 golova imat 15 asistencija i jos da mu klub osovji ligu ubjedljivo...daleko smo mi od bilo kakvog trzista
=\_1921_/=

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 15 nov 2014, 01:29

igrali smo sa plzenom koji je kao sto sam neki dan reko imo jednog igraca koji vrijedi vise od helsinorga i dvije trecine citavog genka . Igrali smo bara bara rezultatski i... NISTA. Igarli smo sa jednim Njukastlom sasvim korektno uz malo srece smo ih mogli i uzet vamo , a tamo se uopste nismo izblamirali i....NIKO NISTA. Ja ti fino kazem nije ovo ljubmora ili nesto boze sacuvaj ,al da bi se igrac iz hrvatske lige prodo u 5 mora bit samo dobar tipa napdac 20takgolova u sezoni klub u prva 3 i eto ga. Da bi se nas uopste pogledo treba dat 35 golova imat 15 asistencija i jos da mu klub osovji ligu ubjedljivo...daleko smo mi od bilo kakvog trzista
Vi apsolutno niste imali nikakav uspjeh u Evropi, nikakav. I to je ono jedino sto vam je nedostajalo, to ne tvrdim samo ja, nego i Amar Osim pogledaj ima negdje da prica o tome. Dakle dominacija u domacem prvenstvu nije dovoljna, moras bar nesto napraviti na ozbiljnoj sceni, 20-tak minuta pariranja Plzenu u dvije utakmice nije dovoljno. Dalje, ne mozes prodati nikoga za ozbiljnu lovu ako mu dajes platu par stotina maraka i to neredovno, dakle ne ulazes nista u igrace, a to je ustvari proizvod. Mladi igraci koji igraju za mladu reprezentaciju koja je jedna od najgorih u Evropi, dakle ni tu nema selameta. Ne pojavljuju se na turnirima, ocajni uslovi rada, ocajna organizacija klubova, NSBIH ti nece pomoci...ima tu vise faktora, ovaj koji kupuje interesuje ga sve :kafa:

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 15 nov 2014, 01:33

ne shvatate da igraci iz naše lige jednostavno ne vrijede toliko ;)
Evropa ih prodaje uglavnom, tacno je da je liga opasno otezavajuci faktor to sam naveo maloprije. Ali zamisli klinca od 18 god. koji citav vezni red Bosusije stavi u dzep, pa taj mora da vrijedi :kafa:
Zeljeznicaru je recimo falilo tih stvari, da neko bas iskoci u nekoj zahebanoj utakmici pa da mozes nesto da trazis
ne prodaje toliko europa koliko se vi fatate za to, moze zapast igrac za oko nekome al daleko od toga da ga to proda, ne kupuje se igrac na osnovu nekoliko odigranih utakmica u kvalifikacijama za europska takmicenja

ja vam kazem svoje misljenje vi mislite da sad igraci vrijede milione al tako to ne ide, uglavnom vrijeme je pred nama pa cemo vidjeti al nekih 400-500k je vrh iznos za neki mega transfer a jedini blizu tog potencijala je cimirot, ostali daleko niko vam ne vrijedi iznas 200k €, to je sigurno...

kako god obrnula se prica daleko od teme ako cemo dalje nastaviti o ovome prebacimo se na temu premijer lige ;)

DANDY
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la DANDY » 15 nov 2014, 07:32

Vi apsolutno niste imali nikakav uspjeh u Evropi, nikakav. I to je ono jedino sto vam je nedostajalo, to ne tvrdim samo ja, nego i Amar Osim pogledaj ima negdje da prica o tome. Dakle dominacija u domacem prvenstvu nije dovoljna, moras bar nesto napraviti na ozbiljnoj sceni, 20-tak minuta pariranja Plzenu u dvije utakmice nije dovoljno. Dalje, ne mozes prodati nikoga za ozbiljnu lovu ako mu dajes platu par stotina maraka i to neredovno, dakle ne ulazes nista u igrace, a to je ustvari proizvod. Mladi igraci koji igraju za mladu reprezentaciju koja je jedna od najgorih u Evropi, dakle ni tu nema selameta. Ne pojavljuju se na turnirima, ocajni uslovi rada, ocajna organizacija klubova, NSBIH ti nece pomoci...ima tu vise faktora, ovaj koji kupuje interesuje ga sve :kafa:
Dobro.Vi ste imali te uspjehe u europi a nesto ne znam da ste nekoga prodLi za basnoslovnu cifru.Jel ti stvarno mislis da u nasoj ligi ima igraca koji mogu otici u neku od liga petice.Jel ti mislis da u nasoj ligi ima trenutno Igraca koji bi mogli napraviti taj milionski transfer?Najsvjeziji primjer je mali Radovac.Prije par godina bila je prica trazi ga Bayern,te je isao na nekakave pripreme,probe....Ali jos uvijek igra za vas,St li?Igranje u europi ima uticaj na cijenu igraca u jako malom procentu.A najbolji izlog za igraca je reprezentacija,e u takvim siruacijama se veliki klubovi odlucuju za kupovinu nekog igraca na osnovu par utakmica.Najbolji primjer je Besic.Do svjetskog niko cuo za njega.....Na zalost svi znamo kakva je situacija sa pozivima igracima iz nase lige u eeprezentaciju,a o davanju sanse da igraju da ne govorimo..

Zompir
Kontakt:

Post Postao/la Zompir » 15 nov 2014, 09:15

Tesko je odrediti sta je uspijeh u Europi, pretkolo? To je vec problem i manjak ambicioznosti, jednostavno su stvari krivo postavlje za euro iskorak u svim klubovima u BiH, premalo je jakih utakmica za klubove koji imaju nekakve ambicije, realno Zeljo je bar mogao podnijeti pritisak igranja za prvaka i napravio u domacim okvirima rezultat, al' Sarajevo nije nista, mozda imaju loptu, al' Zeljo je za njih ipak 2 kategorije ispred.
"Combat, Oltre La Gloria, Combat, evo Spirito Vive ancora!".

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 15 nov 2014, 09:22

Uspjeh je svaki fening koji se zaradi u Evropi, to ti dođe kao bonus i odmah u startu si u prednosti nad većinom ostalih klubova u PLBiH, oni nemaju takvu finansijsku injekciju. Npr. ovaj novac od finansijskog fer pleja koji će iznenada dobiti naš klubovi, oko 30.000 eura, to te pogodi kao grom iz vedra neba, za većinu klubova to je smiješan novac, ali za Želju nije.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

super
Lokacija: 43° 52′ sjeverne sirine i 18° 25′ istocne geografske duzine
Kontakt:

Post Postao/la super » 15 nov 2014, 09:24

pile87,adi93,fkz1921,minjore,plavisajuga,sarajlijatm,rodomsamejtasa,avlami97,dzolezeljo,boccaccio,zeljooo,
tm8782

,chwilla,terabajt,bagrcavi imate pp,i molim vas da ne sirite dalje,oprostite ako sam koga zaboravio
Zadnja izmjena: super, dana/u 15 nov 2014, 09:26, ukupno mijenjano 1 put.
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!

Papalukas
Kontakt:

Post Postao/la Papalukas » 15 nov 2014, 09:26

Najbolji primjer je Besic.Do svjetskog niko cuo za njega.....Na zalost svi znamo kakva je situacija sa pozivima igracima iz nase lige u eeprezentaciju,a o davanju sanse da igraju da ne govorimo..
Citam ovo pa se sjeti sta sam cuo prije par mjeseci,jeste daleki off al moram pitati,bio sam poslom u Sarajevu pa sam sjedio sa dva covjeka koji nemaju veze sa fudbalom,ali su radili nesto za Ibrakovica,neku web prezentaciju, i ne znaju da sam ja upucen u desavanja,pa su kroz pricu provukli,kazu da je Ibrakovic,direktor Sarajeva dao nekome 100000 km da Besic zaigra za reprzenaciju i da ga je ovaj izradio kad je presao u Englesku,uzeo novog menadzera i nije mu dao ni marke,zanima me da li je moguce da je to istina?

Zompir
Kontakt:

Post Postao/la Zompir » 15 nov 2014, 09:33

virtual4l

Apsolutno me ne zanima prica o novcu u klubu za koji navijama, to je nesto najgluplje cime se jedan prosijecni navijac moze baviti, to je zidovstvo, svakom pravom klubu koji ozbiljno radi dogodi se i rezultat, mozda su moje ambicije male?

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 15 nov 2014, 09:38

Zompir je napisao/la:virtual4l

Apsolutno me ne zanima prica o novcu u klubu za koji navijama, to je nesto najgluplje cime se jedan prosijecni navijac moze baviti, to je zidovstvo, svakom pravom klubu koji ozbiljno radi dogodi se i rezultat, mozda su moje ambicije male?
Djelomično si u pravu. Svi mi želimo rezultate, želimo da budemo bolji, jači i uspješniji, a to ne ide bez novca. Da je tako kako ti kažeš, onda ne bi ovoliko kukali nakon loše igre, gubljenja bodova, a da bi manje kukali potreban nam je novac.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Zompir
Kontakt:

Post Postao/la Zompir » 15 nov 2014, 09:47

Nema kukanja, samo opusteno, dobro je Zeljo odigrao ovu polusezonu, ako se dobije Celik i odlicno. Ciljevi ne moraju biti iskljucivi, vazno je da si u vrhu, a tu je faktor srece i sportsko znanje presudjuje, ne iskljucivo novac.

MU'MIN T.M.
Kontakt:

Post Postao/la MU'MIN T.M. » 15 nov 2014, 09:52

:thumbup:
KOŠEVO..god '98,89 min...''Zubanoviiiić, eksplodiralo je Koševo'' (S.T.). DUPLA = 2012
"Dvije stvari neiskorištene su od većine ljudi:ZDRAVLJE I SLOBODNO VRIJEME"

Ljiljani87
Kontakt:

Post Postao/la Ljiljani87 » 15 nov 2014, 10:25

Na današnji dan prije 69 godina, rođena legenda kluba Josip Bukal !
1921 !
05.06.1998

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 15 nov 2014, 10:56

super je napisao/la:pile87,adi93,fkz1921,minjore,plavisajuga,sarajlijatm,rodomsamejtasa,avlami97,dzolezeljo,boccaccio,zeljooo,
tm8782

,chwilla,terabajt,bagrcavi imate pp,i molim vas da ne sirite dalje,oprostite ako sam koga zaboravio
Kako me uvijek zaboravis.. salji! :mrgreen:
Sport je lijek za tijelo i duh.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 15 nov 2014, 11:46

svaki novopečeni navijač fks koji ide u osnovnu ili srednju školu je sada u tripu kao da je on lično milijarder, i kao da je popio svu pamet svijeta o ekonomiji, pravu i još sportu i transferima.

nikome iz ove lige neće cijena rasti od 21. do 23. godine, nikako, a ne troduplo. dok se cijela značajno ne popravi, a ne jedan klub ili dva. zola je uvaljen na zadnji voz što se nas tiče, što se njega tiče možda bi bolje bilo i da je ostao još malo.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: MrkiMedo, Pact1921 i 46 gostiju.