Football Manager 2015

FIFA, PES, GTA, Fortnite...

Moderatori/ce: bodi123,Donnie Darko,Padovan

prasovic89
Kontakt:

Re: Football Manager 2015

Post Postao/la prasovic89 » 14 nov 2014, 03:33

Jel' ima neko da je probao ovaj facepack sa fmscout-a ?

http://www.fmscout.com/a-df11-facepacks-2015.html
Zemljo mojih djedova dok je tvojih sinova ti ces biti prkosna, slobodna i ponosna, zemljo naših djedova !

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: Football Manager 2015

Post Postao/la JoseMourinho » 14 nov 2014, 03:57

Ako ko ima da može pomoć oko Travnika nek se javi ;)

LvG
Kontakt:

Post Postao/la LvG » 14 nov 2014, 10:23

Ne znam šta zaista pokušavaš? Ok, za pohvalu je to što želiš napraviti BHligu, ali jesi li siguran da istu možeš napraviti kvalitetno?

Ako već hoćeš doprijnjeti tome, udruži se sa likovima koji su već napravili veliki posao na https://serbian-fm.net/sve-bosanske-lig ... t12111.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Koliko je pažnje posvećeno ovom dodatku govori dovoljno i činjenica da u bazi ima više od 20 hiljada promena!!

Ali da krenemo redom...

Za početak pre nego što krenem sa predstavljanjem liga i strukture u BIH da kažem neke osnovne stvari koje su promenjene:
- Dodato je više od 150 sudija za sve kantone/županije kao i za RS lige do 4 nivoa takmičenja,
- Dodate su nagrade za svaku ligu, poseban akcenat bačen na PL,
- Dodato je više od 300 klubova i stadiona širom BIH,
- Dodato je više od 50 realnih medija u igru, i klupski su uključeni,
- Dodata su rivalstva u igri na lokalnom nivou novokreiranim klubovima,
- Dodato je više od 100 igrača u nižim ligama BIH (i dodaće se još u jednom od narednih UpDatea),
- Klubovima koji su ostali bez bodova u toku sezone zbog disciplinskih kazni na početku igre imaju minus bodove,
- Sređene reputacije svim klubovima, svim ligama na bazi,
- Kompletno sređena PL u nekim stvarima koje su meni poznate, za one koje nisu nadam se da će dolaziti sugestije pa da i to ispravimo,
- Juniorske lige su po ugledu na seniore kao i u stvarnosti i još dosta toga...

BH TELECOM PREMIJER LIGA

Najelitnije takmičenje u BIH. Dosta toga je urađeno na bazi koja je po default u haosu.

- Realni početak i realni završetak sezone kao i zimska pauza,
- Dodati igrači koji nedostaju u klubovima PL,
- Dodeljeni brojevi svim igračima u celoj PL, u svim klubovima, a kao izvor korišćen je transfermarkt,
- Ponašanje navijača na utakmici za one najveće klubove je približeno stvarnosti,
- Dodata nekolicina juniora u PL klubove...

PRVA LIGA FBIH / PRVA LIGA RS

Drugi stepen takmičenja u BIH. Ovaj stepen takmičenja sastoji se od dve lige, a to su Prva liga Federacije Bosne i Hercegovine i Prva liga Republike Srpske.

DRUGE LIGE BIH

Druge lige BIH se sastoje od 4 grupe FBIH, a to su Jug, Sjever, Zapad i Centar, kao i dve lige iz Republike Srpske: Istok i Zapad.

1. ENTITETSKE LIGE

Prve entitetske lige se sastoje od nekoliko divizija u koje su podeljeni klubovi po entitetskoj pripadnosti. U FBIH postoje 1. Entitetske lige za Tuzlanski kanton, Srednjebosanski kanton, Posavsku županiju, Hercegovačko-neretvanski kanton, Zeničko-dobojski kanton, Unsko-sanski kanton i Sarajevski kanton. Lige RS u ovom stepenu takmičenja su Regionalne lige Republike Srpske Istok, Centar, Zapad i Jug.

2. ENTITETSKE LIGE

2. Entitetske lige se sastoje ponajviše od liga iz Republike Srpske. Lige RS u 2. Entitetskoj ligi su Četvrte lige Birača i Semberije te Područne lige Banja Luke, Gradiške, Prijedora i Doboja. Kad je FBIH u pitanju ona se ovde sastoji od 2. lige Tuzlanskog kantona koji je podeljen na tri grupe i to Jug, Sjever i Zapad te 2. lige Srednjebosanskog kantona, 2. ligu Posavske županije i na kraju Općinske lige grada Visokog.

3. ENTITETSKE LIGE

Predzadnji nivo fudbala u Bosni. Od liga iz RS ovde se nalaze 1. Opštisnke lige Bijeljine Istok i Zapad te Međuopštinska liga Gradiška Istok i Zapad i Međuopštinske lige Prijedor, Modriča, Doboj i Šamac. FBIH ovde ima samo lige Tuzlanskog kantona i to treći stepen istih. Jug, Sjever i Istok.

4. ENTITETSKE LIGE

Ovde se nalaze samo lige iz RS i to 2. Opštinske lige Bijeljine Istok i Zapad.

KUPOVI

Bilo je nemoguće preslikati realan sistem kupa u BIH. Naime, igraju se kantonalni kupovi, pobednici istih igraju dvomeč kolo sa ekipama iz viših liga FBIH, a naj 10 idu u kup BIH. Na žalost, tako nešto nije bilo moguće pa sam improvizovao...

Kantonalni kupovi

Igra se do finala, najbolji su pobednici i idu u kup BIH za narednu sezonu.

Kupovi FBIH i RS

Nisu isti. Kup FBIH će zbog ograničavanja editora se igrati do finala, najbolji će dati svog predstavnika u kupu BIH. Kup RS je fiktivne prirode kao i u stvarnosti. Samo što Borac ne učestvuje, a inače takmičenje igraju 32 najbolje ekipe na teritoriji Srpske neračunajući PL klubove... pobednik je osvajač Kupa RS.

Nacionalni Kup

U nacionalnom kupu po improvizovanom sistemu to sada izgleda ovako:
- 16 PL ekipa
- 6 ekipa iz 1L RS
- Pobednici kantonalnih kupova sa prostora FBIH
- Jedna ekipa iz 1L FBIH

I ovo treće je zapravo jedina izmena jer umesto 10 pobednika kupa FBIH koji svakako mogu biti i ekipe iz kantonalnih liga idu pobednici kantonalnih kupova i kupa fbih kao i 1 ekipa iz 1L FBIH!

Slike iz igre možete pogledati ovde.

Unutar fajla koji skidate radi lepršavosti igre ubačeni su i grbovi za klubove iz Premijer lige, liga federacija i nekih klubova iz nižih liga. Ubačeni su i dresovi klubova PL i lepši izgled default dresova. Upustvo kako ubaciti editor dodatak i grafiku imate u fajlu koji skinete!
Download: http://www.mediafire.com/download/fffev ... NET%21.rar" onclick="window.open(this.href);return false;

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 14 nov 2014, 10:52

LvG je napisao/la:Ne znam šta zaista pokušavaš? Ok, za pohvalu je to što želiš napraviti BHligu, ali jesi li siguran da istu možeš napraviti kvalitetno?

Ako već hoćeš doprijnjeti tome, udruži se sa likovima koji su već napravili veliki posao na https://serbian-fm.net/sve-bosanske-lig ... t12111.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Koliko je pažnje posvećeno ovom dodatku govori dovoljno i činjenica da u bazi ima više od 20 hiljada promena!!

Ali da krenemo redom...

Za početak pre nego što krenem sa predstavljanjem liga i strukture u BIH da kažem neke osnovne stvari koje su promenjene:
- Dodato je više od 150 sudija za sve kantone/županije kao i za RS lige do 4 nivoa takmičenja,
- Dodate su nagrade za svaku ligu, poseban akcenat bačen na PL,
- Dodato je više od 300 klubova i stadiona širom BIH,
- Dodato je više od 50 realnih medija u igru, i klupski su uključeni,
- Dodata su rivalstva u igri na lokalnom nivou novokreiranim klubovima,
- Dodato je više od 100 igrača u nižim ligama BIH (i dodaće se još u jednom od narednih UpDatea),
- Klubovima koji su ostali bez bodova u toku sezone zbog disciplinskih kazni na početku igre imaju minus bodove,
- Sređene reputacije svim klubovima, svim ligama na bazi,
- Kompletno sređena PL u nekim stvarima koje su meni poznate, za one koje nisu nadam se da će dolaziti sugestije pa da i to ispravimo,
- Juniorske lige su po ugledu na seniore kao i u stvarnosti i još dosta toga...

BH TELECOM PREMIJER LIGA

Najelitnije takmičenje u BIH. Dosta toga je urađeno na bazi koja je po default u haosu.

- Realni početak i realni završetak sezone kao i zimska pauza,
- Dodati igrači koji nedostaju u klubovima PL,
- Dodeljeni brojevi svim igračima u celoj PL, u svim klubovima, a kao izvor korišćen je transfermarkt,
- Ponašanje navijača na utakmici za one najveće klubove je približeno stvarnosti,
- Dodata nekolicina juniora u PL klubove...

PRVA LIGA FBIH / PRVA LIGA RS

Drugi stepen takmičenja u BIH. Ovaj stepen takmičenja sastoji se od dve lige, a to su Prva liga Federacije Bosne i Hercegovine i Prva liga Republike Srpske.

DRUGE LIGE BIH

Druge lige BIH se sastoje od 4 grupe FBIH, a to su Jug, Sjever, Zapad i Centar, kao i dve lige iz Republike Srpske: Istok i Zapad.

1. ENTITETSKE LIGE

Prve entitetske lige se sastoje od nekoliko divizija u koje su podeljeni klubovi po entitetskoj pripadnosti. U FBIH postoje 1. Entitetske lige za Tuzlanski kanton, Srednjebosanski kanton, Posavsku županiju, Hercegovačko-neretvanski kanton, Zeničko-dobojski kanton, Unsko-sanski kanton i Sarajevski kanton. Lige RS u ovom stepenu takmičenja su Regionalne lige Republike Srpske Istok, Centar, Zapad i Jug.

2. ENTITETSKE LIGE

2. Entitetske lige se sastoje ponajviše od liga iz Republike Srpske. Lige RS u 2. Entitetskoj ligi su Četvrte lige Birača i Semberije te Područne lige Banja Luke, Gradiške, Prijedora i Doboja. Kad je FBIH u pitanju ona se ovde sastoji od 2. lige Tuzlanskog kantona koji je podeljen na tri grupe i to Jug, Sjever i Zapad te 2. lige Srednjebosanskog kantona, 2. ligu Posavske županije i na kraju Općinske lige grada Visokog.

3. ENTITETSKE LIGE

Predzadnji nivo fudbala u Bosni. Od liga iz RS ovde se nalaze 1. Opštisnke lige Bijeljine Istok i Zapad te Međuopštinska liga Gradiška Istok i Zapad i Međuopštinske lige Prijedor, Modriča, Doboj i Šamac. FBIH ovde ima samo lige Tuzlanskog kantona i to treći stepen istih. Jug, Sjever i Istok.

4. ENTITETSKE LIGE

Ovde se nalaze samo lige iz RS i to 2. Opštinske lige Bijeljine Istok i Zapad.

KUPOVI

Bilo je nemoguće preslikati realan sistem kupa u BIH. Naime, igraju se kantonalni kupovi, pobednici istih igraju dvomeč kolo sa ekipama iz viših liga FBIH, a naj 10 idu u kup BIH. Na žalost, tako nešto nije bilo moguće pa sam improvizovao...

Kantonalni kupovi

Igra se do finala, najbolji su pobednici i idu u kup BIH za narednu sezonu.

Kupovi FBIH i RS

Nisu isti. Kup FBIH će zbog ograničavanja editora se igrati do finala, najbolji će dati svog predstavnika u kupu BIH. Kup RS je fiktivne prirode kao i u stvarnosti. Samo što Borac ne učestvuje, a inače takmičenje igraju 32 najbolje ekipe na teritoriji Srpske neračunajući PL klubove... pobednik je osvajač Kupa RS.

Nacionalni Kup

U nacionalnom kupu po improvizovanom sistemu to sada izgleda ovako:
- 16 PL ekipa
- 6 ekipa iz 1L RS
- Pobednici kantonalnih kupova sa prostora FBIH
- Jedna ekipa iz 1L FBIH

I ovo treće je zapravo jedina izmena jer umesto 10 pobednika kupa FBIH koji svakako mogu biti i ekipe iz kantonalnih liga idu pobednici kantonalnih kupova i kupa fbih kao i 1 ekipa iz 1L FBIH!

Slike iz igre možete pogledati ovde.

Unutar fajla koji skidate radi lepršavosti igre ubačeni su i grbovi za klubove iz Premijer lige, liga federacija i nekih klubova iz nižih liga. Ubačeni su i dresovi klubova PL i lepši izgled default dresova. Upustvo kako ubaciti editor dodatak i grafiku imate u fajlu koji skinete!
Download: http://www.mediafire.com/download/fffev ... NET%21.rar" onclick="window.open(this.href);return false;
Ovi momci kvalitetno urade uvijek i ja uvijek od njih skinem :)
:bow: :bow:

LvG
Kontakt:

Post Postao/la LvG » 14 nov 2014, 11:14

Pa da, o tome se i radi. Ovo nije posao za jednu osobu. Greške su moguće, ali ono važnije, detalji su bitni :)

Ako hoces pomoci, javi se njima. :bih:

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 14 nov 2014, 13:05

Iz silnog iščekivanja počeo sam igrati DEMO FM15. Preuzeo sam Everton. Nikoga nisam prodao, ali sam samo kupio Memphis Depay-a kojeg SVIMA preporučujem. Došao je za 13.5m. Barkley je povrijeđen 3-4 mjeseca, tek mi se sad oporavlja, znači bez njega sam svo vrijeme.

Trenutno sam 2. na tabeli i u ligi imam najviše procenat tačnih passova. Trenutni prvi tim mi izgleda ovako

____________Howard
_Coleman_Jagielka_Stones_Baines
_____Besic__McCarthy__Barry
__Mirallas______________Depay
____________Lukaku

Bešić je ubica :thumbup: samo ga treba forsirati.. Evo SS Bešića,Depaya i lige .. :bih:

http://s7.postimg.org/ega8k7lyy/besic1.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://s7.postimg.org/whtdi0fzu/besic2.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://s7.postimg.org/5nt9wj0u2/depay.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://s7.postimg.org/fjucw66m2/evert.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: Football Manager 2015

Post Postao/la JoseMourinho » 14 nov 2014, 13:48

LvG je napisao/la:Pa da, o tome se i radi. Ovo nije posao za jednu osobu. Greške su moguće, ali ono važnije, detalji su bitni :)

Ako hoces pomoci, javi se njima. :bih:
I radim sa njima tj. sa njim momkom koji je odradio lige strukturu i sve ja sam preuzeo da odradim premijer ligu u detalje i vise od pola posla sam uradio ;)
uglavnom trebao bi biti bas dobar na kraju update ;)

adi89r
Kontakt:

Post Postao/la adi89r » 14 nov 2014, 19:45

IlPrincipe je napisao/la:Iz silnog iščekivanja počeo sam igrati DEMO FM15. Preuzeo sam Everton. Nikoga nisam prodao, ali sam samo kupio Memphis Depay-a kojeg SVIMA preporučujem. Došao je za 13.5m. Barkley je povrijeđen 3-4 mjeseca, tek mi se sad oporavlja, znači bez njega sam svo vrijeme.

Trenutno sam 2. na tabeli i u ligi imam najviše procenat tačnih passova. Trenutni prvi tim mi izgleda ovako

____________Howard
_Coleman_Jagielka_Stones_Baines
_____Besic__McCarthy__Barry
__Mirallas______________Depay
____________Lukaku

Bešić je ubica :thumbup: samo ga treba forsirati.. Evo SS Bešića,Depaya i lige .. :bih:

http://s7.postimg.org/ega8k7lyy/besic1.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://s7.postimg.org/whtdi0fzu/besic2.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://s7.postimg.org/5nt9wj0u2/depay.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://s7.postimg.org/fjucw66m2/evert.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
I ja sam ga kupio u Bayernu ali za 35 miliona ali ne zalim eura sto sam dao :D
slika
slika

manning18
Kontakt:

Post Postao/la manning18 » 14 nov 2014, 20:03

prasovic89 je napisao/la:Jel' ima neko da je probao ovaj facepack sa fmscout-a ?

Ja koristim ovaj, nekako mi ove face bolje leze, na fazon su defaultnih u FMu: http://sortitoutsi.net/forums/topic/362 ... ome-thread
slika

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 14 nov 2014, 20:05

manning18 je napisao/la:
prasovic89 je napisao/la:Jel' ima neko da je probao ovaj facepack sa fmscout-a ?

Ja koristim ovaj, nekako mi ove face bolje leze, na fazon su defaultnih u FMu: http://sortitoutsi.net/forums/topic/362 ... ome-thread
slika
To je to. :thumbup:

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 14 nov 2014, 23:55

momci moze brz odgovor dali moze 256 graficka biti dovoljna ram mi je 2 aprocesor 4 ako moze da stavim da se skida a ako ne da placem
Samo Sarajevo

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 15 nov 2014, 00:02

kanarinac je napisao/la:momci moze brz odgovor dali moze 256 graficka biti dovoljna ram mi je 2 aprocesor 4 ako moze da stavim da se skida a ako ne da placem
nista te nisam skonto, al moze fm na i bas slabe kompjutere (ide sporije al ide), a grafika uvijek je tu 2d..
al skini i cekaj fix, dok ne izadje fix neces moc igrat jer nisu igru jos uspjesno krekovali ;)

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 15 nov 2014, 00:09

JoseMourinho je napisao/la:
kanarinac je napisao/la:momci moze brz odgovor dali moze 256 graficka biti dovoljna ram mi je 2 aprocesor 4 ako moze da stavim da se skida a ako ne da placem
nista te nisam skonto, al moze fm na i bas slabe kompjutere (ide sporije al ide), a grafika uvijek je tu 2d..
al skini i cekaj fix, dok ne izadje fix neces moc igrat jer nisu igru jos uspjesno krekovali ;)
hehe druze ti mene a ja tebe ne razumim hehe pa perfomanse racunara su mi graficka 256 mb ram 2 gb a procesor 4 ghz sad dali je to dovoljno a nerazumim da skinem i cekam fix to je kao crack neki
Samo Sarajevo

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 15 nov 2014, 00:10

radit ce ti fm, za 3d iskreno neznam probaj vidjet ces ako nece moze 2d
a skini slobodno, pa cekaj fix da izadje ko svi ;)

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 15 nov 2014, 08:13

Kakav 3d 2d kakve pi'cke materne ja igram sa čepićima :cool:
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

Anderson8
Kontakt:

Post Postao/la Anderson8 » 15 nov 2014, 13:18

IlPrincipe je napisao/la:Kakav 3d 2d kakve pi'cke materne ja igram sa čepićima :cool:
Kao i svaki pravi, prvi, fm zaljubljenik
Glory Glory Man United!

prasovic89
Kontakt:

Post Postao/la prasovic89 » 15 nov 2014, 18:46

Momci jel' mi može neko napisati ID od igrača Sarajeva pojedinačno kao i za staff tim u principu '' 1. Ime i prezime igrača -----> njegov ID, 2. Ime i prezime trenera,asistenta,skauta -----> njegov ID etc. ) ?

Adnan Kovačević
Ahmad Kallasi
Almir Aganspahić
Amer Bekić
Amer Dupovac
Bojan Puzigaća
Dario Purić
Dejan Bandović
Džemal Berberović
Emir Plakalo
Faris Handžić
German Kouadio
Gojko Cimirot
Haris Duljević
Ivan Tatomirović
Krste Velkoski
Leon Benko
Mario Barić
Marko Mihojević
Miloš Stojčev
Miroljub Kostić
Nemanja Anđušić
Nemanja Bilbija
Ognjen Todorović
Radoš Protić
Risto Mitrevski
Samir Radovac
Ševko Okić

Staff team

Meho Kodro
Emir Tufek
Ermin Avdić
Ibro Hodžić
Nermin Huskić
Salem Mršo
Almir Seferović
Zemljo mojih djedova dok je tvojih sinova ti ces biti prkosna, slobodna i ponosna, zemljo naših djedova !

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 15 nov 2014, 19:34

evo ti pa im ovako samo daj

" onclick="window.open(this.href);return false;

prasovic89
Kontakt:

Post Postao/la prasovic89 » 15 nov 2014, 20:51

JoseMourinho je napisao/la:evo ti pa im ovako samo daj

Fala jarane, proslijeđeno odma :bow:

EDIT : Što se tiče Travnika trebao bi do sutra dobiti full listu ako ne izradi.

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 16 nov 2014, 14:13

Hocel too, jel ured?
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

Odgovori

Natrag na “eSports”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.