Monolog je napisao/la:Slijepci (upotrijebio bih drugi termin) nisu primijetili ono što je svima bilo jasno - Pape je odavno izgubio kompas. Nije mi drago zbog poraza, ali ukoliko će poraz značiti da Pape više nije selektor - mah, onda ću ga prihvatiti. Jer, nekad moraš dodirnuti dno da bi se mogao podići. Mi smo sada na dnu. Nema teorije da Pape dočeka 2015. na kormilu naše reprezentacije. Nema teorije. Da je pravde, otišao bi još nakon SP-a. Da je zdravog razuma, otišao bi nakon poraza protiv Kipra. Da je poštenja, otišao bi još večeras. No, ima još jedan razlog zašto ipak neće ostati - valja svima spašavati glavu. Pod svima mislim na one iz saveza koji su ga počastili novim ugovorom.
Usput, svi oni koji su sočno psovali i vrijeđali su u Banovićima.
Od početka sam mišljenja da je Safeta trebalo otjerati prije svjetskog prvenstva, odmah nakon dvije utakmice protiv Slovačke, jer se tada i konačno vidjelo da je potpuno trenerski analfabet i da apsolutno nema pojma šta radi. Svjestan sam i to da je takvo mišljenje ekstremno, ali puno bi živaca uštedili svima, a vjerovatno bi i bolji rezultat ostvarili na svjetskom.
Nakon onakvog taktičkog fijaska u Brazilu, samo potpunim budalama nije ibilo jasno da čovjek mora otići, tu je sva rasprava bespredmetna i najlogičije rješenje je bilo ne produžiti ugovor. Ali jok ...
Eto nam sada svima, vratio nas je godinama unazad ...