Safet Sušić - Pape

Rusilac
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Rusilac » 17 nov 2014, 14:48

Makanaky je napisao/la:Dosadni ste vise s tim Jugoslovenima i Bosnjama i palcima. Po cemu je to sad Susic Jugosloven i sta to uopste znaci biti Jugosloven danas? Ivica Osim je medju najvecim Jugoslovenima pa je dosta korisnog uradio za citavu stvar - mada je i on digao ruke od cirkusa. Ja bih najsretniji bio da je vise ljudi kao Osim.

Biti nesto po opredeljenju, nebitno kakvom, ne govori nista o tome koliko je neko strucan, koliko je covjek dostojanstven, od karaktera itd.

Evo ovaj nece dati otkaz, ovo vise prelazi sve granice. Ja nisam u Sarajevu, ali da hoce barem grupica ljudi da bude tamo gdje ce biti taj sastanak (ako nije tajna lokacija). Ne smije se desiti da ga ostave na kormilu, nikakvim slucajem.
Da me se pogresno ne shvati,ja zagovaram Bosanca i Hercegovca u pravom smislu te rijeci,nacionalnost je nebitna.Ono sto je bitno je da ne bi prodao interes reprezentacije ni za kakve pare svijeta.
Ruku na srce,takvih je vrlo malo.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 17 nov 2014, 14:49

Mozambik je napisao/la:
Clutch je napisao/la:
Mozambik je napisao/la:Vi stvarno mislite da on ima tu klauzulu da ga mozemo otjerati bez para, ako su ugrozene kvalifikacije?
Klauzula otprilike kaže da se sporazumno raskine ugovor ukoliko se plasman na EURO dovede u pitanje.
Ma to je Susic bacio bombu u jeku napada, ne bi li se navijaci malo smirili.

On nece pristati ni na sporazumni raskid, vidjet ces.
Pa neće, u tom i jeste poenta. On sad lopticu prebacuje na savez, koji pod ovim pritiskom njemu jednostavno mora dati otkaz, a samim tim Sušić dobija novac zagarantovan ugovorom.

Moralno i profesionalno od Sušića bi bilo da podnese ostavku, ali očigledno je da se to neće desiti.
Ljigavo igra Sušić, ljigavo..
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Goalgetter
Kontakt:

Re: AW: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Goalgetter » 17 nov 2014, 14:49

Kakav bi cirkus bio da mu ne dadnu otkaz :damn:

Ja sam jos skeptican, sve dok ne bude zvanicno.

Sent from my GT-I9300 via Tapatalk

tigar77

Post Postao/la tigar77 » 17 nov 2014, 14:52

Ko ba kaže da se loše živi, nije sve tako crno kako se predstavlja- Veliki vođa Bake

Ko ba kaže da nećemo na EP, još 18 bodova je u igri - Veliki selektor Pape

Ko ba kaže da Pape ne valja, odveo nas je na SvjeCko prvenstvo- Veliki mudri Bošnjo

'aajmoo ba bit' pozitivni - Veliki komentator Konjić

Neka nama Papeta, samo podhitno nek' rastjera sve ove igrače koji igraju u inostranstvu, samo HNL dolazi u obzir i naravno naša divna liga, pa da realno vidimo gdje smo i šta smo, u svim ostalim segmentima smo odlični, zašto da fudbalska reprezentacija razbija to blagostanje i stvara iluziju da smo ustvari goli qurac.

Neka i ovog divnog Saveza koji funkcioniše na pravi način.

Prošli put sam spomenuo Aliju,mezar i Papeta, pa ban dobio, tako da sad okrećem priču, sve je super, boginja Fortuna nije bila na našoj strani, biće bolje, igrat ćemo sa zlatnim loptama i osvojiti svih 18 bodova, a ostali rezultati će se poklopiti tako da ćemo na kraju biti prvi u grupi, a onda osvajamo EP. :bih:
Oni koji nikada ne mijenjaju mišljenje, vole sebe više nego istinu.

Pegi10
Kontakt:

Post Postao/la Pegi10 » 17 nov 2014, 14:52

Nama treba selektor koji ce vratiti onu lijepu igru koju smo imali jedno vrijeme kod Susica dok nije vidio da se u reprezentaciju mogu lijepe pare zaraditi pa ga je onda pocela boliti neka stvar za lijepotom igre.Ako postoji mogucnost da to bude nas covjek bilo bi super ako ne onda traziti nesto sa strane,iako ja licno nisam za to.
Na temi Film i Kinematografija postoje samo Nerminovic i neznalice :kafa:
Dantes, Bog za kompjutere :kafa:
Quarterbeg, kloc za muziku :kafa:
Katastrofa šta se sve snima, previše se ljudima pustilo.

Prle89
Kontakt:

Post Postao/la Prle89 » 17 nov 2014, 14:53

Kako je krenulo neće ovaj lako otići. Ostavku sigurno podnijeti neće a nešto čisto sumnjam da će mu naš savez uručiti otkaz. Previše je tu muljaže oko njega i saveza. Vjerovatno će biti neko priopćenje od strane saveza da oni smatraju da je najbolje rješenje u ovom trenutku da se selektor ne mjenja. Obzirom da sadašnji selektor najbolje poznaje situaciju u reprezentaciji i da on može u ovom trenutku jedini rješiti ovaj nastali kušljuz. Nadam se da neće ovako biti! :(

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 17 nov 2014, 14:54

Bez obzira na svu sramotu, Nogometni savez BiH ne bi trebao dati otkaz ovom "đon obrazu" jer on i oni koji su mu produžili i potpisali bolji ugovor poslije SP to ustvari i priželjkuju jer u tom slučaju dobija odštetu koju mora rastaliti sa njima. E tu vjerovatno i jeste kvaka zbog čega će sigurno dobiti otkaz a mi (javnost) nikada nečemo znati koliku je oštetu dobio jer pozivače se na tajnu. Nadalje otvara im se prostor da sa novim šefom stručnog štaba ulaze u novi aranžman (čitaj šemu-tal).

A ti Pape iako ti ovo uopšte ništa ne znači:"Neka te je sram".Koliko si bio dobar igrač, toliko si loš trener a što je poraznije očito si i loš čovjek. Ali očito kod tebe važi maxima: "Je.bo to kakav si čovjek, bitne su pare od levata". Pogotovo što živiš tamo negdje daleko, i nisi prinuđen da gledaš u naša razočarana i pokisla lica.

I nije ovo samo stvar poraza u sportu, koji se svakodnevno dešavaju, ovo je i razbijanje dijaspore koja bi se u ogromnom broju okupila na EP u Francuskoj i na najbolji način prestavila našu BiH.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 17 nov 2014, 14:54

DzemoVoliMarmeladu je napisao/la:Prva obaveza novog trenera je vratit Misketa. Njemu je tek 30 godina i moze on jos ovaj ciklus odigrat. Da nesto nije stimalo sa onim njegovim povratkom iz repke dokazuju i oni intervjui odmah nakon SP-a kad je jasno i glasno rekao da se ne povlaci. Sta je se promjenilo u narednih 2 mjeseca neznam. Mozda mu je cak i Seljaktor rekao da ce Tino igrat kao starter i Miske ce dobijati petnestak minuta sa klupe. Mislim da kod njego postoji i dalje zelja da igra za repku.
Ja sam i ranije spominjao da se Miske povukao iz razloga sto ne bi mogao podnijeti da sjedi na klupi a zna svoje kvalitete. - ova info je bila od prijatelja koji je u dobrim odnosima s Misketom.

Naravno, ako zelimo minimum 5 pobjeda i makar remi u Belgiji, bez Misketa o tome ne mozemo pricati...pa mi bez njega ni protiv Kipra nismo imali posjed lopte.
Zato sam ja za Barbareza, jer bi ga jedini on vratio nazad...cisto sumnjam da bi takvo nesto ucinili Amar, Prosinecki, i dr.

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la JoseMourinho » 17 nov 2014, 14:55

Ovi što kažu krivi mediji još gore društvene mreže, pa vi ste ludi bgm kod nas je idealno stanje, pogledajte druge države i stanje, NORMALNO JE KRITIKOVAT, al kod nas i najmanja kritika fol utiče na to da izgubimo :facepalm:

A pape legenda neda pare nema šanse, da vidimo savez sad :D

RobertoBaggio
Kontakt:

Post Postao/la RobertoBaggio » 17 nov 2014, 14:55

Neutral je napisao/la:Za tu lošu atmosferu je kriv Sir Safet Sušić i niko drugi, ;)
Jeste. I to je kriv zato što nije znao da se izbori s tim, nego je samo pravio još veća sra.nja. Odnos Sušića sa medijima i javnosti je katastrofalan. Nijedan selektor prije njega nije se doveo u ovakvu situaciju. Toliko je revolta izazvao, da treba organizovati slavlje u čast njegovog otkaza.
FK Željezničar 1921

Rusilac
Kontakt:

Post Postao/la Rusilac » 17 nov 2014, 14:55

Goalgetter je napisao/la:Kakav bi cirkus bio da mu ne dadnu otkaz :damn:

Nemoj se nimalo iznenaditi ako se opet utali sa ovima iz RS-a.Njima je ova situacija savrsena,cuo si sinoc Zorana Šuke,covjeku se u glasu osjeti da cvjeta od dragosti.
A Podravka je dokazao kakav mu je obraz,on bi i rodjenu majku prodao i napravio pakt sa crnim djavolom za svoju licnu korist.

Ipak,mislim da su male sanse da ostane ali kao sto sam vec milion puta napisao,kasno je.Dugo cemo se oporavljati od zuluma koji nam je nanio.
I nije samo on kriv,na odgovornost treba pozvati predsjednika,clanove IO kao i clanove Komiteta za savjetovanje,ukljucujuci i Ivicu Osima.

Ibizevic
Kontakt:

Post Postao/la Ibizevic » 17 nov 2014, 14:56

Jeb.emo ti mater Safete, Safete

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 17 nov 2014, 14:57

Clutch je napisao/la:
Moralno i profesionalno od Sušića bi bilo da podnese ostavku, ali očigledno je da se to neće desiti.
Ljigavo igra Sušić, ljigavo..
Ako bude tako, dabogda mu to bile posljednje pare u trenerskoj karijeri. Ne znam ko će biti dovoljno lud da nakon ovoga angažira ovakvu neznalicu i moralnog ljigavca.

O tome ko će ga naslijediti: neka bude neko sa iskustvom, ko može podnijeti pritisak i teret ostatka kvalifikacija. Neko ko može da se nosi sa pritiskom javnosti. Dosta je više učenja na reprezentaciji. Selektorska pozicija je vrhunac karijere svakog trenera, ne odskočna daska za počinjanje iste.
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 17 nov 2014, 14:58

RobertoBaggio je napisao/la:
Neutral je napisao/la:Za tu lošu atmosferu je kriv Sir Safet Sušić i niko drugi, ;)
Jeste. I to je kriv zato što nije znao da se izbori s tim, nego je samo pravio još veća sra.nja. Odnos Sušića sa medijima i javnosti je katastrofalan. Nijedan selektor prije njega nije se doveo u ovakvu situaciju. Toliko je revolta izazvao, da treba organizovati slavlje u čast njegovog otkaza.
Da, dodaj i na to odnos prema potencijalnim reprezentativcima.

Bahati insan koji će se pamtiti kao najgori selektor koji je vodio reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Jordan23
Kontakt:

Post Postao/la Jordan23 » 17 nov 2014, 14:58

Jednu stvar mogu reci:

Da su se bosanci onako predali ili ustvari prodali protiv genocidne i teroristicke tvorovine, Izrael, to je gadno bilo vidjeti.

Posle onakog izdanja s strana igraca, selektora i svi ostali bosanaca, samo mogu reci jednu stvar: FUJ!

Prodane duse - sve do jednog. Igraci i selektor i stucni stab, svi bez ikakvog karaktera.

Ljudi bez karaktera - takvi su bosanci uvjek bili. A da profesionalni igraci nemaju ni muda, to je sinoc dokazano.

RobertoBaggio
Kontakt:

Post Postao/la RobertoBaggio » 17 nov 2014, 14:59

Rusilac je napisao/la:

Nemoj se nimalo iznenaditi ako se opet utali sa ovima iz RS-a.Njima je ova situacija savrsena,cuo si sinoc Zorana Šuke,covjeku se u glasu osjeti da cvjeta od dragosti.
A Podravka je dokazao kakav mu je obraz,on bi i rodjenu majku prodao i napravio pakt sa crnim djavolom za svoju licnu korist.

Ipak,mislim da su male sanse da ostane ali kao sto sam vec milion puta napisao,kasno je.Dugo cemo se oporavljati od zuluma koji nam je nanio.
I nije samo on kriv,na odgovornost treba pozvati predsjednika,clanove IO kao i clanove Komiteta za savjetovanje,ukljucujuci i Ivicu Osima.
Aha, Ivica je najviše kriv. :lol:
FK Željezničar 1921

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 17 nov 2014, 15:02

Tele ostaje

Rusilac
Kontakt:

Post Postao/la Rusilac » 17 nov 2014, 15:02

hurem je napisao/la:
DzemoVoliMarmeladu je napisao/la:Prva obaveza novog trenera je vratit Misketa. Njemu je tek 30 godina i moze on jos ovaj ciklus odigrat. Da nesto nije stimalo sa onim njegovim povratkom iz repke dokazuju i oni intervjui odmah nakon SP-a kad je jasno i glasno rekao da se ne povlaci. Sta je se promjenilo u narednih 2 mjeseca neznam. Mozda mu je cak i Seljaktor rekao da ce Tino igrat kao starter i Miske ce dobijati petnestak minuta sa klupe. Mislim da kod njego postoji i dalje zelja da igra za repku.
Ja sam i ranije spominjao da se Miske povukao iz razloga sto ne bi mogao podnijeti da sjedi na klupi a zna svoje kvalitete. - ova info je bila od prijatelja koji je u dobrim odnosima s Misketom.

Naravno, ako zelimo minimum 5 pobjeda i makar remi u Belgiji, bez Misketa o tome ne mozemo pricati...pa mi bez njega ni protiv Kipra nismo imali posjed lopte.
Zato sam ja za Barbareza, jer bi ga jedini on vratio nazad...cisto sumnjam da bi takvo nesto ucinili Amar, Prosinecki, i dr.
:thumbup:

Rusilac
Kontakt:

Post Postao/la Rusilac » 17 nov 2014, 15:04

RobertoBaggio je napisao/la:
Rusilac je napisao/la:

Aha, Ivica je najviše kriv. :lol:
Ivica je kriv,to je cinjenica.Dva puta ga je on licno ostavio na klupi,prvi put nakon Portugala-vrlo autoritativno i direktno,drugi put nakon Egipta i Tina.
I treci put je sutio,znaci da se slagao.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 17 nov 2014, 15:04

Nije samo Susic kriv za losu atmosferu. Krivi su na primjer i oni koji su sirili gluposti o Germaniji i lagali da je Sead vlasnik iste. Bio je zaposlen kod njih jedno kratko vrijeme prije nekoliko godina, vise nije i to je to. Jedan nas igrac je iz te agencije sto nije uopste cudno. Po njihovoj prici je zvucalo kao da nam je pola reprezentacije iz te agencije. Izlizali su ovu rijec placenik, ali ako covjek obrati paznju nije tesko primjetiti da ima i takvih po forumima i drustvenim mrezama. Ne odgovara svakome jaka bh. reprezentacija.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.