Prijatelju ovdje je najmanje rijec o Amaru. Nije jedini kojeg je spomenuo. Omalovazava i Istuka i Karacica koji takodjer imaju vise titula od mnogih "velikih" klubova u ligi. "Saban liga?" Dobro. Zasto je ne osvoji Celik, Velez, Sloboda ? Ja apsolutno nisam za Amar, stavise protiv toga sam koliko se god moze biti protiv necega.MostaracVelezovac je napisao/la:Prijatelju, nije to nikakvo omalovazavanje - covjek je u pravu.sergejevic je napisao/la:Bas me zanima koje je tvoje prirodno okruzenje i realna konkurencija. Imas li se cime pohvaliti u zivotu ? Klasicno internet laprdalo. Razmisli malo o sebi prije nego pocnes tako agresivno nekoga omalovazavati.chily-rz je napisao/la:Da se razumijemo,i ja sam za Amara onog trenutka kad bude u konkurenciji za mjesto selektora zajedno sa Istukom i Karacicem,mora se priznat da je ipak rang vise u odnosu na ove a realno gledajuci to i jeste neko njegovo prirodno okruzenje i realna konkurencija..
Sta je to Amar Osim postigao kao trener? Nekoliko titula 100te lige na svijetu (u rangu za Zimbabveom) i onda serije blamaza po Evropi kad se izadje na teren sa pravim ekipama. I kako to porediti sa recimo Bajevicevih 8 titula 7 lige na svijetu u to vrijeme + jos 8 kupova i super kupova iz iste????
To nije omalovazavanje Amara - to je Realnost.
Pa Kodro koji je bio trener drugog tima u Primeri ima jaci rezime nego Amar Osim sa svojim titulama PLBiH kozje lige.
Koga nakon Sušića?
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
-
- Kontakt:
Re: Koga nakon Sušića?
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Re: Odg: Koga nakon Sušića?
Mislim da je ocito koga je zaboljelo. Samo na jednoj strani pola forumske baze se okupi. Stvarno ste "baza bez poraza" , na forumu samo dakako.bagrcavi je napisao/la:Jel te boljelo?AllGunsBlazing je napisao/la:Metno Chily do kraja.
Celik!3,2,2.
-
- Kontakt:
Re: Odg: Koga nakon Sušića?
Vidim vasa cijela baza je tu. Ti i kolega ti sto mece.AllGunsBlazing je napisao/la:Mislim da je ocito koga je zaboljelo. Samo na jednoj strani pola forumske baze se okupi. Stvarno ste "baza bez poraza" , na forumu samo dakako.bagrcavi je napisao/la:Jel te boljelo?AllGunsBlazing je napisao/la:Metno Chily do kraja.
Drugi put koristite vazelin, da te ne boli vise.
Sent from my GT-I8190 using Tapatalk
Sent from my GT-I8190 using Tapatalk
DRUG NEBI TI PUNCA
Vahida odmah prekrizite, nista od njega 100% !
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Realno, mi smo bagavi k'o nacija, jer prelaziti s konja na magarca zato što izbija neka klupska priča je u istom trenutku i smiješno i žalosno. Pola foruma spominje Amara Osima ispred Halilhodžića, Antića i Bajevića. Poenta je da reprezentaciji treba vrhunski stručnjak, a ne da se prosipaju klupske gluposti. Ovaj naš mentalitet je nevjerovatan!
Svaka čast Amaru Osimu na postignućima u našoj ligi i na uspjehu u Japanu gdje je došao iza oca, ali generalno on se ne može staviti u ravan sa trenerima poput Halilhodžića koji je odveo Lille iz druge lige pa kasnije u Ligu šampiona ili sa Antićem koji je vodio jedan Atletico Madrid ili sa Bajevićem koji je vodio i Olympijakos i Panathinaikos, itd. To su različite dimenzije, neuporedivo, jer u našoj ligi treba imati znanje baviti se svim i svačim pored nekog fudbalskog znanja (sam Amar Osim je u jednoj emisiji spominjao kako ulaže u zaštitu ekipe, za pošteno suđenje, a zna se kako se to radi u našoj ligi), a u ovim gore klubovima ipak je ozbiljnost na bar 10 puta većem nivou. Naravno, igračima treba dovesti čovjeka za kojeg će znati da ga moraju slijediti, a kome Amar Osim od njih (Pjanić, Spahić, Džeko, Ibišević, Lulić,...) može biti autoritet osim dok ih Ivica ne gleda. Previše subjektivno gledate, treba argumentovati. Ako se tako gleda onda se u obzir moraju početi uzimati i Ištuk, Musa, Karačić i ovi iz drugih naših klubova što bi bio apsurd za ovakvu generaciju da ih oni vode. Ne smije savezu izgovor biti da su izgubljene kvalifikacije pa da se ne može do vrhunskih trenera, jer ova generacija reprezentacije zaslužuje i mora imati jednog takvog selektora.
U našem savezu moraju obezbijediti sve uslove da ova generacija dobije ono najbolje, a to je jedno od ova tri imena ili neko u njihovom rangu i ništa manje. Ovo iz naše lige na čelu s Amarom Osimom treba biti ona opcija ako svi navedeni odbiju, a nikako da je on ispred trenerskih veličina. Vjerujem da je nemoguće da svi odbiju ako su iskrene namjere u savezu i ako se potrude, ali mislim da nisu. Oni i dalje vrte svoje lične interese, Sušić je to pokazao uostalom djelima i ovo ponovo počinje ličiti na cirkus.
Interes reprezentacije ispred sitnih ličnih ili klupskih interesa!
Svaka čast Amaru Osimu na postignućima u našoj ligi i na uspjehu u Japanu gdje je došao iza oca, ali generalno on se ne može staviti u ravan sa trenerima poput Halilhodžića koji je odveo Lille iz druge lige pa kasnije u Ligu šampiona ili sa Antićem koji je vodio jedan Atletico Madrid ili sa Bajevićem koji je vodio i Olympijakos i Panathinaikos, itd. To su različite dimenzije, neuporedivo, jer u našoj ligi treba imati znanje baviti se svim i svačim pored nekog fudbalskog znanja (sam Amar Osim je u jednoj emisiji spominjao kako ulaže u zaštitu ekipe, za pošteno suđenje, a zna se kako se to radi u našoj ligi), a u ovim gore klubovima ipak je ozbiljnost na bar 10 puta većem nivou. Naravno, igračima treba dovesti čovjeka za kojeg će znati da ga moraju slijediti, a kome Amar Osim od njih (Pjanić, Spahić, Džeko, Ibišević, Lulić,...) može biti autoritet osim dok ih Ivica ne gleda. Previše subjektivno gledate, treba argumentovati. Ako se tako gleda onda se u obzir moraju početi uzimati i Ištuk, Musa, Karačić i ovi iz drugih naših klubova što bi bio apsurd za ovakvu generaciju da ih oni vode. Ne smije savezu izgovor biti da su izgubljene kvalifikacije pa da se ne može do vrhunskih trenera, jer ova generacija reprezentacije zaslužuje i mora imati jednog takvog selektora.
U našem savezu moraju obezbijediti sve uslove da ova generacija dobije ono najbolje, a to je jedno od ova tri imena ili neko u njihovom rangu i ništa manje. Ovo iz naše lige na čelu s Amarom Osimom treba biti ona opcija ako svi navedeni odbiju, a nikako da je on ispred trenerskih veličina. Vjerujem da je nemoguće da svi odbiju ako su iskrene namjere u savezu i ako se potrude, ali mislim da nisu. Oni i dalje vrte svoje lične interese, Sušić je to pokazao uostalom djelima i ovo ponovo počinje ličiti na cirkus.
Zadnja izmjena: Steelman, dana/u 17 nov 2014, 18:34, ukupno mijenjano 1 put.
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!
BAŠ ČELIK
Tradicija, suština
I kičme disciplina!
BAŠ ČELIK
Očigledno Vaha nema damu a ni interes da preuzme državni tim.I on mi ide na onu stvar,nakon WC i uspjeha sa Alžirom očekivao sam da ostvari bolji angažman od yebenog Trabzonspora koji ga je btw šutirao prije nekoliko dana.Elegant je napisao/la:Vahida odmah prekrizite, nista od njega 100% !
1974---1975---1976---2001---2013---2020
-
- Kontakt:
Svaka cast. Kada neko ovako nesto napise moze se i raspravljat. Svi nabrojani su daleko ispred Amara, ali pitanje je koliko to oni zele. Isto tako je i pitanje koliko Amar zeli da se uhvati tog posla. Sve je pocelo s nekim jadnim komentarima jos jadnijih ljudi koji bi da omalovazavaju drugoga, a kriju se iza nekog nika.Steelman je napisao/la:Realno, mi smo bagavi k'o nacija, jer prelaziti s konja na magarca zato što izbija neka klupska priča je u istom trenutku i smiješno i žalosno. Pola foruma spominje Amara Osima ispred Halilhodžića, Antića i Bajevića. Poenta je da reprezentaciji treba vrhunski stručnjak, a ne da se prosipaju klupske gluposti. Ovaj naš mentalitet je nevjerovatan!
Svaka čast Amaru Osimu na postignućima u našoj ligi i na uspjehu u Japanu gdje je došao iza oca, ali generalno on se ne može staviti u ravan sa trenerima poput Halilhodžića koji je odveo Lille iz druge lige pa kasnije u Ligi šampiona ili sa Antićem koji je vodio jedan Atletico Madrid ili sa Bajevićem koji je vodio i Olympijakos i Panathinaikos, itd. To su različite dimenzije, neuporedivo, jer u našoj ligi treba imati znanje baviti se svim i svačim pored nekog fudbalskog znanja (sam Amar Osim je u jednoj emisiji spominjao kako ulaže u zaštitu ekipe, za pošteno suđenje, a zna se kako se to radi u našoj ligi), a u ovim gore klubovima ipak je ozbiljnost na bar 10 puta većem nivou. Naravno, igračima treba dovesti čovjeka za kojeg će znati da ga moraju slijediti, a kome Amar Osim od njih (Pjanić, Spahić, Džeko, Ibišević, Lulić,...) može biti autoritet osim dok ih Ivica ne gleda. Previše subjektivno gledate, treba argumentovati. Ako se tako gleda onda se u obzir moraju početi uzimati i Ištuk, Musa, Karačić i ovi iz drugih naših klubova što bi bio apsurd za ovakvu generaciju da ih oni vode. Ne smije savezu izgovor biti da su izgubljene kvalifikacije pa da se ne može do vrhunskih trenera, jer ova generacija reprezentacije zaslužuje i mora imati jednog takvog selektora.
Dobro pa si ga pomenuo,i on je poput Amara radio u japanu i osvojio titulu..topnik1 je napisao/la: Arsene Wenger![]()
![]()
E sad,kako je jedan od njih zavrsio u Arsenalu a drugi u Zeljeznicaru tesko je reci,brkovi su presudili

Vahid gleda cifru a i ne zeli da ima posla sa budalama, ima svoj nacin rada.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
-
- Kontakt:
A ko ne gleda cifru 

Ako nam Amar Osim postane selektor, prestajem da pratim reprezentaciju
Poenta je da od Vahe, Duska ili Antare nema nista, pa nema smisla glasati za njih.Steelman je napisao/la:Realno, mi smo bagavi k'o nacija, jer prelaziti s konja na magarca zato što izbija neka klupska priča je u istom trenutku i smiješno i žalosno. Pola foruma spominje Amara Osima ispred Halilhodžića, Antića i Bajevića. Poenta je da reprezentaciji treba vrhunski stručnjak, a ne da se prosipaju klupske gluposti. Ovaj naš mentalitet je nevjerovatan!
Ako u obzir dolaze Osim, Hadzibegic, Sliskovic, Barbarez
Onda je Osim najbolje rijesenje.
Mogao se postavit u anketi i Guardiola, i Mourinho i sta ti ja znam ko, al od toga nema nista.
Samoo niko iz Sarajeva, bez uvrede,nista ni protiv koga ali zbog novinara,talova,pitara,manijaka,legendi,idola...Kad se reprezentacija u to kolo upetlja ne izlazi ispravna.
Ma kakav Torpedo
Oni su unistili sve sto se unistiti moze. Zna se ciji igraci i treneri mogu spasiti BH fudbal
Oni su unistili sve sto se unistiti moze. Zna se ciji igraci i treneri mogu spasiti BH fudbal
-
- Kontakt:
Mozambik je napisao/la:Ma kakav Torpedo

da uzivljavate krepalog konja na racun reprezentacije, malo morgen

Odakle to da Vaha neće, nije se ni kontaktiralo kako treba, ni ponudilo što se ponuditi može već ide odmah neće on. Kad je pristao da vodi Dinamo tad se spominjalo da neće nas. Ponudi mu šta možeš pa da vidimo nego ga prvo treba pošteno kontaktirati i ozbiljno popričati s njim, jer dosad to nije učinjeno kako treba. Najlakše je to da on neće, nije neće nego je to izgovor. Nikad se nije učinio konkretan prvi korak!
@ Sergejevic, evo da ne ulazimo u klupsku priču, navijam za Čelik, ali ni najmanje ne gledam na taj način, odvajam klub od reprezentacije, mišljenje mi je da od naših trenera iz lige uz Mehu Kodru, Amar Osim svakako zaslužuje da se najviše spominje u tom kontekstu, ali nije taj kalibar da bude u užem krugu. Ipak, treba shvatiti da se ova generacija igrača poput Pjanića, Džeke i ostalih mora iskoristiti maksimalno, jer ko zna kad ćemo opet imati takve igrače. Zbog tog, njima treba obezbijediti vrhunske lidere poput ovih gore. Ako neće Halilhodžić, možda će Antić, ako neće on možda će Bajević, ali savez mora biti konkretan i garantujem u tom slučaju da bi došao vrhunski stručnjak. Trenutno dosta ljudi sumnja da je savez čist, jer se i preko Sušićevih leđa dosta toga izdešavalo oko igrača, a i prije toga još dok je Ćiro vrtio. Sumnjam da bi svi vrhunski stručnjaci bježali od ovakve generacije.
@ Sergejevic, evo da ne ulazimo u klupsku priču, navijam za Čelik, ali ni najmanje ne gledam na taj način, odvajam klub od reprezentacije, mišljenje mi je da od naših trenera iz lige uz Mehu Kodru, Amar Osim svakako zaslužuje da se najviše spominje u tom kontekstu, ali nije taj kalibar da bude u užem krugu. Ipak, treba shvatiti da se ova generacija igrača poput Pjanića, Džeke i ostalih mora iskoristiti maksimalno, jer ko zna kad ćemo opet imati takve igrače. Zbog tog, njima treba obezbijediti vrhunske lidere poput ovih gore. Ako neće Halilhodžić, možda će Antić, ako neće on možda će Bajević, ali savez mora biti konkretan i garantujem u tom slučaju da bi došao vrhunski stručnjak. Trenutno dosta ljudi sumnja da je savez čist, jer se i preko Sušićevih leđa dosta toga izdešavalo oko igrača, a i prije toga još dok je Ćiro vrtio. Sumnjam da bi svi vrhunski stručnjaci bježali od ovakve generacije.
Zadnja izmjena: Steelman, dana/u 17 nov 2014, 18:53, ukupno mijenjano 1 put.
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!
BAŠ ČELIK
Tradicija, suština
I kičme disciplina!
BAŠ ČELIK
Amar Osim vrlo blizu mjesta selektora. pitari ce krepat od tuge 

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.