Koga nakon Sušića?

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Jeste li zadovoljni izborom novog selektora?

Da
60
73%
Ne
22
27%

Ukupno glasova: 82

sergejevic
Kontakt:

Re: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la sergejevic » 17 nov 2014, 18:24

MostaracVelezovac je napisao/la:
sergejevic je napisao/la:
chily-rz je napisao/la:Da se razumijemo,i ja sam za Amara onog trenutka kad bude u konkurenciji za mjesto selektora zajedno sa Istukom i Karacicem,mora se priznat da je ipak rang vise u odnosu na ove a realno gledajuci to i jeste neko njegovo prirodno okruzenje i realna konkurencija..
Bas me zanima koje je tvoje prirodno okruzenje i realna konkurencija. Imas li se cime pohvaliti u zivotu ? Klasicno internet laprdalo. Razmisli malo o sebi prije nego pocnes tako agresivno nekoga omalovazavati.
Prijatelju, nije to nikakvo omalovazavanje - covjek je u pravu.
Sta je to Amar Osim postigao kao trener? Nekoliko titula 100te lige na svijetu (u rangu za Zimbabveom) i onda serije blamaza po Evropi kad se izadje na teren sa pravim ekipama. I kako to porediti sa recimo Bajevicevih 8 titula 7 lige na svijetu u to vrijeme + jos 8 kupova i super kupova iz iste????

To nije omalovazavanje Amara - to je Realnost.

Pa Kodro koji je bio trener drugog tima u Primeri ima jaci rezime nego Amar Osim sa svojim titulama PLBiH kozje lige.
Prijatelju ovdje je najmanje rijec o Amaru. Nije jedini kojeg je spomenuo. Omalovazava i Istuka i Karacica koji takodjer imaju vise titula od mnogih "velikih" klubova u ligi. "Saban liga?" Dobro. Zasto je ne osvoji Celik, Velez, Sloboda ? Ja apsolutno nisam za Amar, stavise protiv toga sam koliko se god moze biti protiv necega.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Re: Odg: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la AllGunsBlazing » 17 nov 2014, 18:26

bagrcavi je napisao/la:
AllGunsBlazing je napisao/la:Metno Chily do kraja. :mrgreen:
Jel te boljelo?
Mislim da je ocito koga je zaboljelo. Samo na jednoj strani pola forumske baze se okupi. Stvarno ste "baza bez poraza" , na forumu samo dakako.
Celik!3,2,2.

sergejevic
Kontakt:

Re: Odg: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la sergejevic » 17 nov 2014, 18:29

AllGunsBlazing je napisao/la:
bagrcavi je napisao/la:
AllGunsBlazing je napisao/la:Metno Chily do kraja. :mrgreen:
Jel te boljelo?
Mislim da je ocito koga je zaboljelo. Samo na jednoj strani pola forumske baze se okupi. Stvarno ste "baza bez poraza" , na forumu samo dakako.
Vidim vasa cijela baza je tu. Ti i kolega ti sto mece.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 17 nov 2014, 18:29

Drugi put koristite vazelin, da te ne boli vise.

Sent from my GT-I8190 using Tapatalk
DRUG NEBI TI PUNCA

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 17 nov 2014, 18:30

Vahida odmah prekrizite, nista od njega 100% !
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 17 nov 2014, 18:32

Mece ga kolega ovim zeljinim kao prije koju godini Lakaca.
Celik!3,2,2.

Steelman
Kontakt:

Post Postao/la Steelman » 17 nov 2014, 18:33

Realno, mi smo bagavi k'o nacija, jer prelaziti s konja na magarca zato što izbija neka klupska priča je u istom trenutku i smiješno i žalosno. Pola foruma spominje Amara Osima ispred Halilhodžića, Antića i Bajevića. Poenta je da reprezentaciji treba vrhunski stručnjak, a ne da se prosipaju klupske gluposti. Ovaj naš mentalitet je nevjerovatan!

Svaka čast Amaru Osimu na postignućima u našoj ligi i na uspjehu u Japanu gdje je došao iza oca, ali generalno on se ne može staviti u ravan sa trenerima poput Halilhodžića koji je odveo Lille iz druge lige pa kasnije u Ligu šampiona ili sa Antićem koji je vodio jedan Atletico Madrid ili sa Bajevićem koji je vodio i Olympijakos i Panathinaikos, itd. To su različite dimenzije, neuporedivo, jer u našoj ligi treba imati znanje baviti se svim i svačim pored nekog fudbalskog znanja (sam Amar Osim je u jednoj emisiji spominjao kako ulaže u zaštitu ekipe, za pošteno suđenje, a zna se kako se to radi u našoj ligi), a u ovim gore klubovima ipak je ozbiljnost na bar 10 puta većem nivou. Naravno, igračima treba dovesti čovjeka za kojeg će znati da ga moraju slijediti, a kome Amar Osim od njih (Pjanić, Spahić, Džeko, Ibišević, Lulić,...) može biti autoritet osim dok ih Ivica ne gleda. Previše subjektivno gledate, treba argumentovati. Ako se tako gleda onda se u obzir moraju početi uzimati i Ištuk, Musa, Karačić i ovi iz drugih naših klubova što bi bio apsurd za ovakvu generaciju da ih oni vode. Ne smije savezu izgovor biti da su izgubljene kvalifikacije pa da se ne može do vrhunskih trenera, jer ova generacija reprezentacije zaslužuje i mora imati jednog takvog selektora.

U našem savezu moraju obezbijediti sve uslove da ova generacija dobije ono najbolje, a to je jedno od ova tri imena ili neko u njihovom rangu i ništa manje. Ovo iz naše lige na čelu s Amarom Osimom treba biti ona opcija ako svi navedeni odbiju, a nikako da je on ispred trenerskih veličina. Vjerujem da je nemoguće da svi odbiju ako su iskrene namjere u savezu i ako se potrude, ali mislim da nisu. Oni i dalje vrte svoje lične interese, Sušić je to pokazao uostalom djelima i ovo ponovo počinje ličiti na cirkus.

Interes reprezentacije ispred sitnih ličnih ili klupskih interesa!
Zadnja izmjena: Steelman, dana/u 17 nov 2014, 18:34, ukupno mijenjano 1 put.
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!

BAŠ ČELIK

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 17 nov 2014, 18:34

Elegant je napisao/la:Vahida odmah prekrizite, nista od njega 100% !
Očigledno Vaha nema damu a ni interes da preuzme državni tim.I on mi ide na onu stvar,nakon WC i uspjeha sa Alžirom očekivao sam da ostvari bolji angažman od yebenog Trabzonspora koji ga je btw šutirao prije nekoliko dana.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 17 nov 2014, 18:36

Steelman je napisao/la:Realno, mi smo bagavi k'o nacija, jer prelaziti s konja na magarca zato što izbija neka klupska priča je u istom trenutku i smiješno i žalosno. Pola foruma spominje Amara Osima ispred Halilhodžića, Antića i Bajevića. Poenta je da reprezentaciji treba vrhunski stručnjak, a ne da se prosipaju klupske gluposti. Ovaj naš mentalitet je nevjerovatan!

Svaka čast Amaru Osimu na postignućima u našoj ligi i na uspjehu u Japanu gdje je došao iza oca, ali generalno on se ne može staviti u ravan sa trenerima poput Halilhodžića koji je odveo Lille iz druge lige pa kasnije u Ligi šampiona ili sa Antićem koji je vodio jedan Atletico Madrid ili sa Bajevićem koji je vodio i Olympijakos i Panathinaikos, itd. To su različite dimenzije, neuporedivo, jer u našoj ligi treba imati znanje baviti se svim i svačim pored nekog fudbalskog znanja (sam Amar Osim je u jednoj emisiji spominjao kako ulaže u zaštitu ekipe, za pošteno suđenje, a zna se kako se to radi u našoj ligi), a u ovim gore klubovima ipak je ozbiljnost na bar 10 puta većem nivou. Naravno, igračima treba dovesti čovjeka za kojeg će znati da ga moraju slijediti, a kome Amar Osim od njih (Pjanić, Spahić, Džeko, Ibišević, Lulić,...) može biti autoritet osim dok ih Ivica ne gleda. Previše subjektivno gledate, treba argumentovati. Ako se tako gleda onda se u obzir moraju početi uzimati i Ištuk, Musa, Karačić i ovi iz drugih naših klubova što bi bio apsurd za ovakvu generaciju da ih oni vode. Ne smije savezu izgovor biti da su izgubljene kvalifikacije pa da se ne može do vrhunskih trenera, jer ova generacija reprezentacije zaslužuje i mora imati jednog takvog selektora.

U našem savezu moraju obezbijediti sve uslove da ova generacija dobije ono najbolje, a to je jedno od ova tri imena ili neko u njihovom rangu i ništa manje. Ovo iz naše lige na čelu s Amarom Osimom treba biti ona opcija ako svi navedeni odbiju, a nikako da je on ispred trenerskih veličina. Vjerujem da je nemoguće da svi odbiju ako su iskrene namjere u savezu i ako se potrude, ali mislim da nisu. Oni i dalje vrte svoje lične interese, Sušić je to pokazao uostalom djelima i ovo ponovo počinje ličiti na cirkus.

Svaka cast. Kada neko ovako nesto napise moze se i raspravljat. Svi nabrojani su daleko ispred Amara, ali pitanje je koliko to oni zele. Isto tako je i pitanje koliko Amar zeli da se uhvati tog posla. Sve je pocelo s nekim jadnim komentarima jos jadnijih ljudi koji bi da omalovazavaju drugoga, a kriju se iza nekog nika.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 17 nov 2014, 18:36

topnik1 je napisao/la: Arsene Wenger :lol: :bih:
Dobro pa si ga pomenuo,i on je poput Amara radio u japanu i osvojio titulu..

E sad,kako je jedan od njih zavrsio u Arsenalu a drugi u Zeljeznicaru tesko je reci,brkovi su presudili :mrgreen:

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 17 nov 2014, 18:37

Vahid gleda cifru a i ne zeli da ima posla sa budalama, ima svoj nacin rada.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 17 nov 2014, 18:39

A ko ne gleda cifru :?:

Denizli
Kontakt:

Post Postao/la Denizli » 17 nov 2014, 18:39

Ako nam Amar Osim postane selektor, prestajem da pratim reprezentaciju

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 17 nov 2014, 18:41

Steelman je napisao/la:Realno, mi smo bagavi k'o nacija, jer prelaziti s konja na magarca zato što izbija neka klupska priča je u istom trenutku i smiješno i žalosno. Pola foruma spominje Amara Osima ispred Halilhodžića, Antića i Bajevića. Poenta je da reprezentaciji treba vrhunski stručnjak, a ne da se prosipaju klupske gluposti. Ovaj naš mentalitet je nevjerovatan!

Svaka čast Amaru Osimu na postignućima u našoj ligi i na uspjehu u Japanu gdje je došao iza oca, ali generalno on se ne može staviti u ravan sa trenerima poput Halilhodžića koji je odveo Lille iz druge lige pa kasnije u Ligu šampiona ili sa Antićem koji je vodio jedan Atletico Madrid ili sa Bajevićem koji je vodio i Olympijakos i Panathinaikos, itd. To su različite dimenzije, neuporedivo, jer u našoj ligi treba imati znanje baviti se svim i svačim pored nekog fudbalskog znanja (sam Amar Osim je u jednoj emisiji spominjao kako ulaže u zaštitu ekipe, za pošteno suđenje, a zna se kako se to radi u našoj ligi), a u ovim gore klubovima ipak je ozbiljnost na bar 10 puta većem nivou. Naravno, igračima treba dovesti čovjeka za kojeg će znati da ga moraju slijediti, a kome Amar Osim od njih (Pjanić, Spahić, Džeko, Ibišević, Lulić,...) može biti autoritet osim dok ih Ivica ne gleda. Previše subjektivno gledate, treba argumentovati. Ako se tako gleda onda se u obzir moraju početi uzimati i Ištuk, Musa, Karačić i ovi iz drugih naših klubova što bi bio apsurd za ovakvu generaciju da ih oni vode. Ne smije savezu izgovor biti da su izgubljene kvalifikacije pa da se ne može do vrhunskih trenera, jer ova generacija reprezentacije zaslužuje i mora imati jednog takvog selektora.

Poenta je da od Vahe, Duska ili Antare nema nista, pa nema smisla glasati za njih.

Ako u obzir dolaze Osim, Hadzibegic, Sliskovic, Barbarez

Onda je Osim najbolje rijesenje.

Mogao se postavit u anketi i Guardiola, i Mourinho i sta ti ja znam ko, al od toga nema nista.

Rusilac
Kontakt:

Post Postao/la Rusilac » 17 nov 2014, 18:43

Samoo niko iz Sarajeva, bez uvrede,nista ni protiv koga ali zbog novinara,talova,pitara,manijaka,legendi,idola...Kad se reprezentacija u to kolo upetlja ne izlazi ispravna.

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 17 nov 2014, 18:44

Ma kakav Torpedo

Oni su unistili sve sto se unistiti moze. Zna se ciji igraci i treneri mogu spasiti BH fudbal

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 17 nov 2014, 18:45

.

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 17 nov 2014, 18:47

Mozambik je napisao/la:Ma kakav Torpedo

Oni su unistili sve sto se unistiti moze. Zna se ciji igraci i treneri mogu spasiti BH fudbal
:urnebes:
da uzivljavate krepalog konja na racun reprezentacije, malo morgen :wave:

Steelman
Kontakt:

Post Postao/la Steelman » 17 nov 2014, 18:49

Odakle to da Vaha neće, nije se ni kontaktiralo kako treba, ni ponudilo što se ponuditi može već ide odmah neće on. Kad je pristao da vodi Dinamo tad se spominjalo da neće nas. Ponudi mu šta možeš pa da vidimo nego ga prvo treba pošteno kontaktirati i ozbiljno popričati s njim, jer dosad to nije učinjeno kako treba. Najlakše je to da on neće, nije neće nego je to izgovor. Nikad se nije učinio konkretan prvi korak!

@ Sergejevic, evo da ne ulazimo u klupsku priču, navijam za Čelik, ali ni najmanje ne gledam na taj način, odvajam klub od reprezentacije, mišljenje mi je da od naših trenera iz lige uz Mehu Kodru, Amar Osim svakako zaslužuje da se najviše spominje u tom kontekstu, ali nije taj kalibar da bude u užem krugu. Ipak, treba shvatiti da se ova generacija igrača poput Pjanića, Džeke i ostalih mora iskoristiti maksimalno, jer ko zna kad ćemo opet imati takve igrače. Zbog tog, njima treba obezbijediti vrhunske lidere poput ovih gore. Ako neće Halilhodžić, možda će Antić, ako neće on možda će Bajević, ali savez mora biti konkretan i garantujem u tom slučaju da bi došao vrhunski stručnjak. Trenutno dosta ljudi sumnja da je savez čist, jer se i preko Sušićevih leđa dosta toga izdešavalo oko igrača, a i prije toga još dok je Ćiro vrtio. Sumnjam da bi svi vrhunski stručnjaci bježali od ovakve generacije.
Zadnja izmjena: Steelman, dana/u 17 nov 2014, 18:53, ukupno mijenjano 1 put.
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!

BAŠ ČELIK

ado19211

Post Postao/la ado19211 » 17 nov 2014, 18:49

Amar Osim vrlo blizu mjesta selektora. pitari ce krepat od tuge :urnebes:

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.