Koga nakon Sušića?
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Koga nakon Sušića?
Ja se nekako nadam Antiću ili kao sto neko reče Keku
Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Jara, a da se prvo dogovoriš sam sa sobom? Gura li babuka sina ili ne gura? Malo si mi, u najmanju ruku, konfuzan.lafomamone je napisao/la:Pa naravno ja uopravo o tome govorim, tatibabi se islo niz dlaku i svaka odluka je bila da mu se udovolji. Degenerici koji rade u tom savezu su expresno predlozili Amara, ko biva, ovaj ce jedva docekatimavi je napisao/la:Nemaš pojma koliko si iskompleksiran. Nakon debakla od Portugala, Amar je bio glavni kandidat za selektora, savez ne bi protivrječio Osimu starijem, međutim, Ivica je odlučio da se Safetu pruži jo jedna šansa. Ovo je tačno hiljadu posto, pitaj svoje prijatelje pitare, oni će ti isto potvrditi. Ostaj mi zdravo.lafomamone je napisao/la:Nije tatababo vise mocan kao nekada, da je ovo prije par godina selektor bi se znao minut nakon otkaza Papetu. Ovu radnicku klasu vazda nesto zahebe u ostvarenju ciljeva, ili je jedan gol u pitanju, ili nesretan zrijeb, ili los tajming, ili bolestnikad da im se sve poklopi
Hoce hadzije da zagospodare reprezentacijom, hocete mantrakacovjek ih poslo u phizdu materinu, nece da se stidi po stare dane, da mu hebu mater po sarsiji zbog sina debila
![]()
Sad je vec drugacije vrijeme i mali Amar bi mogao postati selektor, ali Ivica nije vise u snazi. Drugi vjetrovi pusu u savezu![]()
Nikako da se sve poklopi
Vaha, Vaha i samo Vaha!
Jednostavno najbolje moguce rjesenje u trenutku kada je reprezentacija poljuljana. On nas je u stanju vratiti na proslogodisnji put, s njim sigurno mozemo do jednog od prva dva mjesta.
Robi mi je drag ali jednostavno nije materijal za najvecih dometa, bar moje misljenje.
Ne zelim Hadzibegica ili Bazdarevica jer je to, po meni, nastavak Susica i ovog njegovog rada koji svi slavimo jer je gotov.
Bajevic bi takodjer bio dobar izbor ali je zauzet, kao i Bilic koji bi sigurno najvise kostao a ne vjerujem da bi bio bolji izbor od Vahe u ovom trenutku kada reprezentaciju treba "dizati".
Nadam se samo da novi selektor vraca u repku Zukanovica prvenstveno, onda da ubrza proces oko Arslanagica i Vrancica.
Jednostavno najbolje moguce rjesenje u trenutku kada je reprezentacija poljuljana. On nas je u stanju vratiti na proslogodisnji put, s njim sigurno mozemo do jednog od prva dva mjesta.
Robi mi je drag ali jednostavno nije materijal za najvecih dometa, bar moje misljenje.
Ne zelim Hadzibegica ili Bazdarevica jer je to, po meni, nastavak Susica i ovog njegovog rada koji svi slavimo jer je gotov.
Bajevic bi takodjer bio dobar izbor ali je zauzet, kao i Bilic koji bi sigurno najvise kostao a ne vjerujem da bi bio bolji izbor od Vahe u ovom trenutku kada reprezentaciju treba "dizati".
Nadam se samo da novi selektor vraca u repku Zukanovica prvenstveno, onda da ubrza proces oko Arslanagica i Vrancica.
R.I.P
MIRZA RASCIC
Željezničar za život cijeli!
MIRZA RASCIC
Željezničar za život cijeli!
Hajmo ubaciti i Kataneca u tu skupini stranacaHeller je napisao/la:Ja se nekako nadam Antiću ili kao sto neko reče Keku

Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
-
- Kontakt:
Taman na moj rodjendanElegant je napisao/la:Odabrat ce onoga koji bude zahtjevao najmanje novca, tako da ce to biti manje poznato ime. A opet ako im je u cilju uspjeh tima i da nekako izborimo EP onda nam treba bolji strucnjak.
Strpite se do 1. decembra pa cemo vidjeti.

Poklonite mi Vahu za rodjendan

Al ako ne moze Vaha daj Amara i Lutvu

a... pehari su tu
-
- Kontakt:
Hvala i tvoj je prijavljenstorm_raider je napisao/la:"... ili bolest"? Post ti je prijavljen. Hajde zdrava zezancija, neka je i treba je biti, ali koji degenerisani gen mora biti u tvojoj lozi pa da se ovako nesto napise? Opapucio papak opanak i sisao u grad, kao i stari mu.lafomamone je napisao/la:Nije tatababo vise mocan kao nekada, da je ovo prije par godina selektor bi se znao minut nakon otkaza Papetu. Ovu radnicku klasu vazda nesto zahebe u ostvarenju ciljeva, ili je jedan gol u pitanju, ili nesretan zrijeb, ili los tajming, ili bolestnikad da im se sve poklopi
Hoce hadzije da zagospodare reprezentacijom, hocete mantraka

Ako je neko bolestan to se ne smije reci na glas jel

-
- Kontakt:
Bilo bi odlično kada bi nas preuzeo Vaha, siguno jedan od najboljih stručnjaka s naših prostora.
Problem oko Vahe vjerovatno će biti nedostatak novca, ne vjerujem da bi to mogao biti neki Vahin strah
u slučaju da se NE DAJ BOŽE ne plasiramo u Francusku.
Što se tiče Duška, držao se uvijek distancirano od repke, pogotovo sada kada imamo popriličan zaostatak za trećim, eventualno drugim mjestom, problem bi mogle predstavljati i finansije.
Iz drugog plana mogli bi iskočiti Hadžibegić i Baždarević, ali nijedan od njih do sada nije pokazao neki zavidni trenerski kvalitet.
Za Barbareza i ostale naše legende postoji bojazan da bi mogli prebrzo sagoriti, doći će sigurno vrijeme kada će neko od njih biti na klupi reprezentacije.
Sigurno da ima i nekolicina stranih i iskusnih stručnjaka koji bi nas htjeli preuzeti u ovom trenutku, ali smatram da će savez nastojati izabrati domaćeg stručnjaka, prvenstveno zbog finansija.
Za dobrobit naše reprezentacije najbolja solucija, koja bi sigurno podigla atmosferu u svlačionicama i kod šire narodne mase jeste Vaha, nažalost, teško će to ići..
Nekako nakon Vahida, najviše priželjkujem Amara Osima. Koliko god ga pojedini pokušavali osporavati činjenica jeste da je Amar dobar, u najgorem slučaju solidan trener. Premier ligu BiH Amar je doslovno izdominirao, u Europi se nije pretjerano iskazao, mada je imao par fanstastičnih rezultata(2001).
Ono što je sigurno jeste, da ko god preuzme reprezentaciju neće imati tako lagan posao, ali isto tako neće biti pod intenzivnim pritiskom, s obzirom da je 40% utakmica iza, a mi na svom kontu imamo samo dva boda.
Doduše, ostalo je 18
Također, vrijedi istaći da će mi biti neizmjerno žao što će naši navijači biti uskraćeni za nastavak gledanja par fudbalskih majstora i virtuoza(Vršajevića,Kvržića,Hadžića i Tine u prvih 11), pozivanja samo jednog vrhunskog golmana, vrsnog gurmana Salema, igranja bez napadača, agencije, nepotizma, itd..
Od večeras nam i odlazak aBd u Francusku nije tako daleko.Naprijed
Problem oko Vahe vjerovatno će biti nedostatak novca, ne vjerujem da bi to mogao biti neki Vahin strah
u slučaju da se NE DAJ BOŽE ne plasiramo u Francusku.
Što se tiče Duška, držao se uvijek distancirano od repke, pogotovo sada kada imamo popriličan zaostatak za trećim, eventualno drugim mjestom, problem bi mogle predstavljati i finansije.
Iz drugog plana mogli bi iskočiti Hadžibegić i Baždarević, ali nijedan od njih do sada nije pokazao neki zavidni trenerski kvalitet.
Za Barbareza i ostale naše legende postoji bojazan da bi mogli prebrzo sagoriti, doći će sigurno vrijeme kada će neko od njih biti na klupi reprezentacije.
Sigurno da ima i nekolicina stranih i iskusnih stručnjaka koji bi nas htjeli preuzeti u ovom trenutku, ali smatram da će savez nastojati izabrati domaćeg stručnjaka, prvenstveno zbog finansija.
Za dobrobit naše reprezentacije najbolja solucija, koja bi sigurno podigla atmosferu u svlačionicama i kod šire narodne mase jeste Vaha, nažalost, teško će to ići..
Nekako nakon Vahida, najviše priželjkujem Amara Osima. Koliko god ga pojedini pokušavali osporavati činjenica jeste da je Amar dobar, u najgorem slučaju solidan trener. Premier ligu BiH Amar je doslovno izdominirao, u Europi se nije pretjerano iskazao, mada je imao par fanstastičnih rezultata(2001).
Ono što je sigurno jeste, da ko god preuzme reprezentaciju neće imati tako lagan posao, ali isto tako neće biti pod intenzivnim pritiskom, s obzirom da je 40% utakmica iza, a mi na svom kontu imamo samo dva boda.
Doduše, ostalo je 18

Također, vrijedi istaći da će mi biti neizmjerno žao što će naši navijači biti uskraćeni za nastavak gledanja par fudbalskih majstora i virtuoza(Vršajevića,Kvržića,Hadžića i Tine u prvih 11), pozivanja samo jednog vrhunskog golmana, vrsnog gurmana Salema, igranja bez napadača, agencije, nepotizma, itd..

Od večeras nam i odlazak aBd u Francusku nije tako daleko.Naprijed

Ne iznenadjuje me to sto veliki broj ljudi prizeljkuje Vahu za selektora. Vaha ima karizmu,bio je vrhunski nogometas,ima rezultate u trenerskoj karijeri...Meni je drag.
Medjutim,Vaha je eksplicitno izjavio da ne zeli biti selektor BiH.Zasto? To mozemo samo predpostavljati.
Po meni,Vaha nece raditi bez para,pritom mislim na ozbiljne pare.
Drugo,Vaha je vrlo konfliktna licnost.On u sustini ne podnosi kritiku. Stoga nije cudo da se uglavnom kratko zadrzava na jednom mjestu. Ovdje ne bi ostao dulje od dvjie utakmice. Prva kritika koju bi cuo ili procitao na svoj racun,znacila bi kraj. On vrlo dobro zna kakva smo mi sredina,koliko smo svi dobri strucnjaci za nogomet...Zato mislim da je Vaha nemoguca misija.
Medjutim,Vaha je eksplicitno izjavio da ne zeli biti selektor BiH.Zasto? To mozemo samo predpostavljati.
Po meni,Vaha nece raditi bez para,pritom mislim na ozbiljne pare.
Drugo,Vaha je vrlo konfliktna licnost.On u sustini ne podnosi kritiku. Stoga nije cudo da se uglavnom kratko zadrzava na jednom mjestu. Ovdje ne bi ostao dulje od dvjie utakmice. Prva kritika koju bi cuo ili procitao na svoj racun,znacila bi kraj. On vrlo dobro zna kakva smo mi sredina,koliko smo svi dobri strucnjaci za nogomet...Zato mislim da je Vaha nemoguca misija.
Pare, pare, normalan savez.Rooney88 je napisao/la:Vaha, Vaha i samo Vaha!
Zadnja izmjena: Sabinho, dana/u 17 nov 2014, 21:30, ukupno mijenjano 1 put.
- Goalgetter
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Susic je ostavio ekipu punu "zvijezda", koje su stvorili mediji i navijaci. Novi selektor ce biti neki koji zna sa zvijezdama. Nece biti tipa Halilhodzic, Bazdarevic koji traze disciplinu i stavljaju jak akcenat na fizicku spremu. Takav trener bi brzo izgubio povjerenje Dzeke.
Ja mislim da ce agonija se nastaviti, dok god Dzeko nebude imao konkurenciju. Zamijena nije konkurencija.
Sreca pa ima mladih nada koji se jos mogu spustiti na zemlju. Pjanic, Besic i Kolasinac.
Za poboljsanje atmosfere bit ce trener koji odgovara igracima. Tipa neka bivsa "zvijezda" jugoslovenskog fudbala.
Ja mislim da ce agonija se nastaviti, dok god Dzeko nebude imao konkurenciju. Zamijena nije konkurencija.
Sreca pa ima mladih nada koji se jos mogu spustiti na zemlju. Pjanic, Besic i Kolasinac.
Za poboljsanje atmosfere bit ce trener koji odgovara igracima. Tipa neka bivsa "zvijezda" jugoslovenskog fudbala.
Vaha. Ako ne moze Vaha onda naci neko prelazno rjesenje dok se ne obezbjedi kakav dobar strucnjak. Samo da nije kakva prevara ili neko ko bi se ucio na nama. Amar moze ali samo do kraja kvala. Amar je dobar ali mi je pravo nepouzdan.
Strance ne bih volio jer ne poznaju nas mentalitet i odmah su osudjeni na propast.
Strance ne bih volio jer ne poznaju nas mentalitet i odmah su osudjeni na propast.
- storm_raider
- Kontakt:
Nije normalno ismijavati se tome da je Ivica bolestan, ali kako bi ti znao... Nisko si pao druze, ali tu ti je valjda i mjesto. Moj post je istina, tvoj je nista sem tvoj vlastiti odraz u ogledalu. Plasljiv, uzasan i klasican dokaz manjka kromozoma.lafomamone je napisao/la:Hvala i tvoj je prijavljenstorm_raider je napisao/la:"... ili bolest"? Post ti je prijavljen. Hajde zdrava zezancija, neka je i treba je biti, ali koji degenerisani gen mora biti u tvojoj lozi pa da se ovako nesto napise? Opapucio papak opanak i sisao u grad, kao i stari mu.lafomamone je napisao/la:Nije tatababo vise mocan kao nekada, da je ovo prije par godina selektor bi se znao minut nakon otkaza Papetu. Ovu radnicku klasu vazda nesto zahebe u ostvarenju ciljeva, ili je jedan gol u pitanju, ili nesretan zrijeb, ili los tajming, ili bolestnikad da im se sve poklopi
Hoce hadzije da zagospodare reprezentacijom, hocete mantraka![]()
Shvatam ja i da Amarov pas ima vise titula nego klub za koji navijas i da to budi strasne komplekse, ali majka mu stara, da si odavde, kao sto nisi.. znao bi da postoji granica u svemu. Opapucio opanak kao i stari mu, nema druge. Podrumas.

Sport je lijek za tijelo i duh.
storm, njemu nema pomoci vjeruj mi, dzaba ces prijaviti kad je infantilan.lafomamone je napisao/la:Hvala i tvoj je prijavljenstorm_raider je napisao/la:"... ili bolest"? Post ti je prijavljen. Hajde zdrava zezancija, neka je i treba je biti, ali koji degenerisani gen mora biti u tvojoj lozi pa da se ovako nesto napise? Opapucio papak opanak i sisao u grad, kao i stari mu.lafomamone je napisao/la:Nije tatababo vise mocan kao nekada, da je ovo prije par godina selektor bi se znao minut nakon otkaza Papetu. Ovu radnicku klasu vazda nesto zahebe u ostvarenju ciljeva, ili je jedan gol u pitanju, ili nesretan zrijeb, ili los tajming, ili bolestnikad da im se sve poklopi
Hoce hadzije da zagospodare reprezentacijom, hocete mantraka![]()
Kek je specifican trener. Kod njega su svi jednaki i ovise samo o svojim igrama. Svi igraci za koje se smatralo da su najveca pojacanja Rijeke u vidu Alispahica, Krstanovica, Brezoveca su Kekovom rukom potjerani u drugi plan a izasli su neki novi igraci sa kojima je napravio nevjerovatne rezultate. Za te igrace pola navijaca Rijeke nije ni znalo a bili su im pred nosom. Ne trpi ove igrace ja sam najbolji i hocu da igram, zadnji primjer je Ermin Zec, prije toga Jahovic.Goalgetter je napisao/la:Kek.
Ma i ja sam za Vahu i samo za Vahu. Al hajd se stavi na sekundu u Vahidove cipele. Imajuci u vidu sta je do sad postigao, da li bi ti sad preuzeo ovo rasulo od repke? Ja licno gledajuci i ne bih. Medutim nasa repka jos uvijek ima male sanse da se bar kroz Baraz plasira i mislim da bi vecini trenera bio izazov preuzeti sad repku i dokazati da znaju i mogu. Igrace za to imamo. Pa se nadam da i Vaha na ovaj drugi nacin razmislja. Probati pa kud puklo da puklo. Ili neko mlad, zeljan dokazivanja tipa Barbarez, Bajramovic..... Ja iskreno Amara nikad u repci pozelio nebi al nek je otiso Safet, pa taman po cijenu da i Amra u repki gledam. Podrzavacu svakoga dok ne dokaze da je pogubio konce, ko sto sam i Safeta sve do Nigerije.Rooney88 je napisao/la:Vaha, Vaha i samo Vaha!

I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Što se tiče Amara Osima, bolje on nego Baždarević ili Hadžibegić. Zašto? Pa Amar Osim jednostavno nije pretjerano popularna osoba osim među navijačima Želje, eventualni neuspjeh će dovesti do toga da se i dalje pljuje po njemu što naravno neće biti ništa novo. Ako uspije onda super. S druge strane o Baždareviću i Hadžibegiću ljudi generalno imaju prilično pozitivno mišljenje, a ako je Sušić svojim lošim potezima uspio da potroši kredit koji je zaradio kao fudbaler možemo samo misliti kako bi ova dvojica brzo 'pala'. Pa i danas neki pričaju o Farskim Otocima, ni to se nije zaboravilo Faruku. Nema razloga da još dva vrsna igrača završe sa fotošopiranim glavama domaćih životinja na ramenima. Amar Osim već je oguglao na ovo.muamerc je napisao/la:Vaha. Ako ne moze Vaha onda naci neko prelazno rjesenje dok se ne obezbjedi kakav dobar strucnjak. Samo da nije kakva prevara ili neko ko bi se ucio na nama. Amar moze ali samo do kraja kvala. Amar je dobar ali mi je pravo nepouzdan.
Što se tiče trenerskog znanja, mislim da su njih trojica tu negdje.
Vaha naravno i dalje ubjedljivo prva želja.
Zadnja izmjena: DukeOfWellington, dana/u 17 nov 2014, 21:40, ukupno mijenjano 1 put.
Znaci ti bi da odradimo kvalfikacije sa Amarom tj. izborimo EP i da mu kazemo doviđenja prijatno, da bi nas vodio drugi covjek na EP radi uspjeha ?muamerc je napisao/la:Vaha. Ako ne moze Vaha onda naci neko prelazno rjesenje dok se ne obezbjedi kakav dobar strucnjak. Samo da nije kakva prevara ili neko ko bi se ucio na nama. Amar moze ali samo do kraja kvala. Amar je dobar ali mi je pravo nepouzdan.
Genijalno ti je razmisljanje.
Podsjeca me ovo na onu da smo trebali zvati Barabareza pred SP a zahvaliti se Susicu, da bi igrali u 1/4, zamisli molim te covjek za 0 trenerski utakmica bi nas odveo u 1/4.
Kako mozes to pisati, malo razmisli, da otjeras covjeka koji te vodi kroz kvalfikacije da bi taj neki drugi ostvario uspjeh na tkmicenju ? (a pitanje je da li bi)
....

× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Re: Odg: Koga nakon Sušića?
Ne mogu da shvatim ljude koji su u fazonu "ako izaberu ovog ili onog treba se odreći reprezentacije".
Reprezentacija je iznad bilo kojeg selektora ili igrača.
Ja se nadam da će ova komisija dobro odvagati i odabrati kako treba.
Reprezentacija je iznad bilo kojeg selektora ili igrača.
Ja se nadam da će ova komisija dobro odvagati i odabrati kako treba.
-
- Kontakt:
Ko je po redu sad? Srbin il Hrvat? Prije da ce to presudit.. Vaha i Bajevic ne vjerujem da ce bit,njima ne dajem ni 1% sanse. Vaha to nece,javno rekao, a i Dusan sad ima posao.
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Imajednabrigada i 12 gostiju.