KK Bosna
Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz
Re: KK Bosna
ma ne treebaju vam pojačanja, ako s ovim sastavom ne možete biti ispred igosa, onda stvarno ste smješni!!!! Jer ce 2 luba ići slijedeće godine u nlb...iako mislim da ce te dovesti nekoga 100%
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Cestitke Bosni.
Ocekivao sam ovakav rasplet, tvrdio sam da je Helios najgora momcad u ligi i to se na kraju i ostvarila, iako jedva, no svejedno, cestitke. ;P

...Život za Široki...
Morali su bar malo bolje odigrati sinoć.Ipak najbitnije da smo izbjegli to zadnje mjesto.Trebaće nam pojačanje pod košem.
Zadnja izmjena: blazz, dana/u 21 mar 2010, 17:59, ukupno mijenjano 2 puta.
http://kosarka.rs/main.asp?dir=news&newsid=3010amerosm je napisao/la: Sto se tice NLB lige kako sada stvari stoje ? Ja jedino sto znam da jedna drzava moze imati maksimalno cetiri predsatvnika, znaci Srbija (4 predstavnika), Hrvatska (4 predstavnika), Slovenija (2 predstavnika),
BiH (2 predstavnika), pozivnica Buducnosti i Nymbruku. Ili ce Slovenci imati tri, a mi jednog predstavnika ? Molim nekoga koje bolje upucen da mi objasni. Hvala unaprijed.
Prvobitni dogovor je bio ovakav:
Po pravilniku u sezoni NLB 2010/2011 sudelovaće 12 timova.
1- BIH
2- Hrvatska
3- Slovenija
4- Srbija
5- Hrvatska – po osnovu takmičenja u Evroligi
6- Slovenija – po osnovu takmičenja u Evroligi
7- Srbija – po osnovu takmičenja u Evroligi.
8- Tim prvi na osnovu nacionalnog NLB rejtinga sezone 2009/10 ( Hrvatska)
9- Tim drugi na osnovu nacionalnog NLB rejtinga sezone 2009/10 ( Srbija)
10- Tim na osnovu nacionalnog NLB rejtinga sezona 2008/09 i 2009/10 (Srbija)
11- Budućnost iz Crne Gore po garantovanoj pozivnici.
12- Pozivnica po odluci Boarda NLB –ABA lige
Što znači:
Srbija 4 tima
Hrvatska 3 tima
Slovenija 2 tima
BIH 1 tim
Crna Gora –Budućnost.
+1pozivnica za koju se krljaju Hrvatska, BIH ili Nimburk
E a onda je skuština Sidra pre dve nedelje spisak proširila na 14 timova dodajući Nimburk i još jednu pozivnicu... Tu su u celoj priči i Srbi i Hrvati ćutali jer do zadnjeg trenutka nisu znali kako će proći sa koeficijentima na kraju sezone i kome će ići četvrto mesto...
Znači u varijanti 14 klanje je za dve pozivnice za četiri zemlje (BIH; Slovenija; Hrvatska; Srbija), pri čemu srpski savez preti istupanjem iz lige ako ne dobije 1 pozivnicu za peti tim. To otprilike znači da FMP i Zvezda negde štrikaju i plaše se da ih Radnički može isterati iz NLB lige... Prvobitna ideja organizatora lige, je bila da jednu pozivnicu podele Srbija i Hrvatska, a drugu BIH i Slovenija... Sve u svemu biće teško naći dobitnu kombinaciju za novu košarkašku sezonu...
U varijanti 12 ako Nimburk dobije tu 1 pozivnicu, onda Hrvatska ostaje na 3 tima, a BIH na 1 u NLB ligi.
Naravno Nimburk, ma koliko nelogičan u celoj priči znači lovu u kešu za finansiranje lige koje je problematično u ovim kriznim vremenima...
Danas je sastanak u Ljubljani i pretpostavljam da će se koliko večeras znati mnogo više...
Da mi je samo znati sta se sada reci pljuvaci Sehe i Muhe koji su donijeli opstanak u ligi.
Onog supka Milosevica sutnuti, Jovanovicu dati sansu do kraja sezone ce vjerovatno i on biti nogare.
Muha kralju svaka cast za slobodna, da su ih pucali Milosevic, Jovanovic ili Feliks, danas bi plakali!!!
Onog supka Milosevica sutnuti, Jovanovicu dati sansu do kraja sezone ce vjerovatno i on biti nogare.
Muha kralju svaka cast za slobodna, da su ih pucali Milosevic, Jovanovic ili Feliks, danas bi plakali!!!
Cuva Bog Zelju svog!
mirza, apsolutno se slazem za sehu, odigrao je nekoliko veoma dobrih utakmica, ali morao si primjetiti da vise nije glavni igrac ekipe i da mu bas ta uloga igraca iz drugog plana veoma odgovara jer vise ne forsira sut nego ceka na liniji 6,25 i ako ga protivnicki igrac cuva otvara put pick igri felixa sa rakocevicem, a ranije hajricem ili cak jovanovica, a ako ga ne cuva automatski ostaje sam i skoro uvijek odmah dobija loptu za sut ili onda koristi ne paznju igraca pa dobija veoma upotrebljive lopte pod kos!!!mirzza je napisao/la:Da mi je samo znati sta se sada reci pljuvaci Sehe i Muhe koji su donijeli opstanak u ligi.
sto se tice muhe, pa mirza da nije bilo one njegove 2 prodate lopte, kako protiv CZ tako 3 prodane lopte nebi bilo potrebe za tim bacanjima
on je ove utakmice igrao jedan dobar jedan los potez sto na kraju i njegov index pokazuje
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
@nermine, samo sam htio reci da se igraci ne trebaju bespotrebno blatiti, grijesili su svi od jovanovica do bajica, ali eto odlucila su bacanja muhina,nerminh74 je napisao/la:mirza, apsolutno se slazem za sehu, odigrao je nekoliko veoma dobrih utakmica, ali morao si primjetiti da vise nije glavni igrac ekipe i da mu bas ta uloga igraca iz drugog plana veoma odgovara jer vise ne forsira sut nego ceka na liniji 6,25 i ako ga protivnicki igrac cuva otvara put pick igri felixa sa rakocevicem, a ranije hajricem ili cak jovanovica, a ako ga ne cuva automatski ostaje sam i skoro uvijek odmah dobija loptu za sut ili onda koristi ne paznju igraca pa dobija veoma upotrebljive lopte pod kos!!!mirzza je napisao/la:Da mi je samo znati sta se sada reci pljuvaci Sehe i Muhe koji su donijeli opstanak u ligi.
sto se tice muhe, pa mirza da nije bilo one njegove 2 prodate lopte, kako protiv CZ tako 3 prodane lopte nebi bilo potrebe za tim bacanjima
on je ove utakmice igrao jedan dobar jedan los potez sto na kraju i njegov index pokazuje
i dalje stojim pri tome da je bilo ko drugi pucao zlaja, feliks a kamoli onaj smrad od milosevica, bilo bi buy buy NLB nazalost,
za sehu se slazem, ipak mu je ovo prva sezona gdje je morao biti glavni igrac, u poredjenju sa nekim ex igracima koji su se forsirali i pumpali da su NBA materijal, momak je odigrao solidno,
bilo je uspona i padova, ali makar mu ne smeta "nekompetenta sarajevska publika"

Cuva Bog Zelju svog!
Uspješan sastanak u Ljubljani
U sedištu NLB lige u Ljubljani održan je sastanak predstavnika Košarkaškog saveza Srbije, srpskih klubova koji učestvuju u regionalnom takmičenju i čelnika NLB lige na kojem su sve strane predstavile svoja stavove a i viđenja o daljem razvoju NLB lige.
Svi učesnici su se složili da je važnost regionalnog takmičenja velika i da je zbog toga neophodno regionu.
Predstavnici NLB lige će članovima Skupštine Sidra preneti stavove iznete na današnjem sastanku. Vanredna Skupština preduzeća Sidro biće održana posle aprilskog finalnog turnira NLB lige.
Nisam siguran da je sledeće sezone konačan stav da se igra liga sa 14 klubova.Da u međuvremenu opet ne promjene odluku?Ono što je sigurno jeste da pravak BIH igra NLB sledeće sezone,sve ostalo je diskutabilno.
U sedištu NLB lige u Ljubljani održan je sastanak predstavnika Košarkaškog saveza Srbije, srpskih klubova koji učestvuju u regionalnom takmičenju i čelnika NLB lige na kojem su sve strane predstavile svoja stavove a i viđenja o daljem razvoju NLB lige.
Svi učesnici su se složili da je važnost regionalnog takmičenja velika i da je zbog toga neophodno regionu.
Predstavnici NLB lige će članovima Skupštine Sidra preneti stavove iznete na današnjem sastanku. Vanredna Skupština preduzeća Sidro biće održana posle aprilskog finalnog turnira NLB lige.
Nisam siguran da je sledeće sezone konačan stav da se igra liga sa 14 klubova.Da u međuvremenu opet ne promjene odluku?Ono što je sigurno jeste da pravak BIH igra NLB sledeće sezone,sve ostalo je diskutabilno.
@mirza dobro ti je nermin reko da nije bilo onih izgubljenih lopti nebi se ni borili do kraja tekme vec bi prije osigurali pobjedu......a za one ulaze pod kos da ne pricam.....mogo je svaki put dodati slobodnom igracu za lagane poene al bolje da njega zalijepe nego da ugrabi koju asistenciju.....a kakve asistencije djeli vidjeli smo kad je sarajliji probacio loptu kroz noge
i kad bi Zlaja davao svaku tekmu preko 10 i imo po pet asistencija,kad bi seha odigro svaku utakmicu ko juce,rakocevic kao protiv partizana,fela kao protiv zadra,minja kao protiv olimpije,muha kao protiv albe,pa mi se ne bi borili za opstanak isli bi na F4 a ovi nabrojani igraci sigurni bi vec napustili KKBosnu

pa zlaji je ovo prva sezona uopste u nlb....znamo svi kako je sutao slobodna u slobodi i borcu....al kod nas mora fulati,kad on dok suta on razmislja sta ce bit ako fulim i naravno cim fuli psuju mu mater,deru se deji da ga vadi....i govore "debilu vrati se u slobodu".....tako smo otjerali i bavcica,koji bi sigurno vise pokazo da je bio zamjena Hajricu...koji sad u olimpiji igra dobro,ali mi smo i od njega htjeli da bude glavni igrac da daje po 20-30 komada....za sehu se slazem, ipak mu je ovo prva sezona gdje je morao biti glavni igrac,
i kad bi Zlaja davao svaku tekmu preko 10 i imo po pet asistencija,kad bi seha odigro svaku utakmicu ko juce,rakocevic kao protiv partizana,fela kao protiv zadra,minja kao protiv olimpije,muha kao protiv albe,pa mi se ne bi borili za opstanak isli bi na F4 a ovi nabrojani igraci sigurni bi vec napustili KKBosnu

>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing
Bio sam na tekmi, koji sokovi uhh...ne ponovila se ovakva sezona, mozemo puno puno bolje, bitno je da smo pobjedili 

mB!
vi ste trenutno po kvaliteti dobro ispred nas,ne trebaju ni vama pojačanja pa ih ipak dovodite.Znaš ti dobro da će te se prošetati domaćim prvenstvom ako mi ne dovedemo nikoga."Hvala" na "dušebrižničkom" savjetu,nadam se da te ovi naši nesposobnjakovići u upravi neće poslušati.šampioni je napisao/la:ma ne treebaju vam pojačanja, ako s ovim sastavom ne možete biti ispred igosa, onda stvarno ste smješni!!!! Jer ce 2 luba ići slijedeće godine u nlb...iako mislim da ce te dovesti nekoga 100%
moj melo, cuj mi otjerali bavcicaMelo15 je napisao/la:@mirza dobro ti je nermin reko da nije bilo onih izgubljenih lopti nebi se ni borili do kraja tekme vec bi prije osigurali pobjedu......a za one ulaze pod kos da ne pricam.....mogo je svaki put dodati slobodnom igracu za lagane poene al bolje da njega zalijepe nego da ugrabi koju asistenciju.....a kakve asistencije djeli vidjeli smo kad je sarajliji probacio loptu kroz noge![]()
![]()
pa zlaji je ovo prva sezona uopste u nlb....znamo svi kako je sutao slobodna u slobodi i borcu....al kod nas mora fulati,kad on dok suta on razmislja sta ce bit ako fulim i naravno cim fuli psuju mu mater,deru se deji da ga vadi....i govore "debilu vrati se u slobodu".....tako smo otjerali i bavcica,koji bi sigurno vise pokazo da je bio zamjena Hajricu...koji sad u olimpiji igra dobro,ali mi smo i od njega htjeli da bude glavni igrac da daje po 20-30 komada....za sehu se slazem, ipak mu je ovo prva sezona gdje je morao biti glavni igrac,
i kad bi Zlaja davao svaku tekmu preko 10 i imo po pet asistencija,kad bi seha odigro svaku utakmicu ko juce,rakocevic kao protiv partizana,fela kao protiv zadra,minja kao protiv olimpije,muha kao protiv albe,pa mi se ne bi borili za opstanak isli bi na F4 a ovi nabrojani igraci sigurni bi vec napustili KKBosnu![]()

bavcic da bude zamjena hajricu jos veca provala

bolan perkovic je otjeran zbog bavcica, covjek se furo da je kapiten, furali ga ovi iz kluba da ga prodaju ko nihada, al kad je neko panj panj je jbg,
sjecam se ikonica i prve glavne sezone, nije bio nista bolji od sehe, a imao je vise iskustva, a ovo za zlaju vidjet cemo, do sada prosjek strogi i ispod toga, dok je milan promasaj sezone
Cuva Bog Zelju svog!
jesmo kitu bolji..jesmo u NLB-u zato sto smo psihički bili stabilniji...sad je sve ispočetka..nema prava na kiks, pritisak nove utakmice..deniso je napisao/la:vi ste trenutno po kvaliteti dobro ispred nas,ne trebaju ni vama pojačanja pa ih ipak dovodite.Znaš ti dobro da će te se prošetati domaćim prvenstvom ako mi ne dovedemo nikoga."Hvala" na "dušebrižničkom" savjetu,nadam se da te ovi naši nesposobnjakovići u upravi neće poslušati.šampioni je napisao/la:ma ne treebaju vam pojačanja, ako s ovim sastavom ne možete biti ispred igosa, onda stvarno ste smješni!!!! Jer ce 2 luba ići slijedeće godine u nlb...iako mislim da ce te dovesti nekoga 100%
bit ce gutavo i zanimljivo do kraja..
sreća bht1 prenosi

HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG
@mirza mi smo ga otjerali jer kod nas je uvjek na kapitenima i pojacanjima veci pritisak....i odma im je teze igrati dok smo kod muhe navkli da pojma nema pa kad uradi nesta dobro da digne publike na noge kao probacaj sarajliji kroz noge
mi kazemo da je dobar odma....a Bavke sigurno nemoze biti prva opcija na 4....a mi smo tad imali hajrica koji je sigurno bolji od bavketa 

>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing
Kakvo licemjerstvo!!!deniso je napisao/la:vi ste trenutno po kvaliteti dobro ispred nas,ne trebaju ni vama pojačanja pa ih ipak dovodite.Znaš ti dobro da će te se prošetati domaćim prvenstvom ako mi ne dovedemo nikoga."Hvala" na "dušebrižničkom" savjetu,nadam se da te ovi naši nesposobnjakovići u upravi neće poslušati.šampioni je napisao/la:ma ne treebaju vam pojačanja, ako s ovim sastavom ne možete biti ispred igosa, onda stvarno ste smješni!!!! Jer ce 2 luba ići slijedeće godine u nlb...iako mislim da ce te dovesti nekoga 100%
kakvo licimjerstvo, o cemu ti pričaš??? Ja ti garantiram da bi vi s ovim sastavom dobili igokeu u sarajevu 20 razlike,i bili bi sigurno drugi, i išli bi s nama skupa u nlb!
Nemoj samo ti da garantujes...al ne brini,uprava cita ovaj forum,sigurno ce te poslusatišampioni je napisao/la:kakvo licimjerstvo, o cemu ti pričaš??? Ja ti garantiram da bi vi s ovim sastavom dobili igokeu u sarajevu 20 razlike,i bili bi sigurno drugi, i išli bi s nama skupa u nlb!

Naprijed Bosno ljubavi moja!
E ovako: puno će te bolje igrati u ligi 6, jer do sada ste igrali pod neviđenim pritiskom...svaka vam je utakica bila na nož, protiv objektivno boljih ekipa...zadnja kola ste po mojem mišljenju igrali sasvim dobro, na trenutke odlično...živi bili pa vidili,ja maislim da ce bosna i široki igrati finale bez ikakvi problema!!!! Jer ce te vi ili mi imati prednost domaćeg terena u 1/2 protiv igosa!!!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.