Koga nakon Sušića?
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Koga nakon Sušića?
Magath.
To bada pomozi da me primjete Posten sam igro sam fudbal i trener sam
Reci to ovom svom bolidu sa tribine maloprije koji neke casrsije spominje.Sabinho je napisao/la:Dosadni ste. Selektor predstavlja cijelu drzavu a ne klub za koji je igrao. Smarate.let3 je napisao/la:Dženana Ušćuplića za selektora
trenutno je slobodan i otvoren za pregovore + čaršija ga podržava![]()
ali treba imati na umu da su njegove usluge skupe
- Goalgetter
- Kontakt:
Magath na reprezentativnom nivou nista ti ne donosi. Njegove ekipe baziraju se na mentalnoj, i prije svega fizickoj spremi, sto je u reprezentaciji skoro neizvodivo u ovom kratkom periodu priprema utakmica. Naravno ukoliko se kvalificiramo za veliko takmicenje, tad bi nas pripremio kao zapete puske, ali ovo je samo mastanje, jer ne vjerujem da niti on, a ni da savez ima interesa na toj opciji pored domacih strucnjaka.
Magath nista ne donosi reprezentacijiGoalgetter je napisao/la:Magath na reprezentativnom nivou nista ti ne donosi. Njegove ekipe baziraju se na mentalnoj, i prije svega fizickoj spremi, sto je u reprezentaciji skoro neizvodivo u ovom kratkom periodu priprema utakmica. Naravno ukoliko se kvalificiramo za veliko takmicenje, tad bi nas pripremio kao zapete puske, ali ovo je samo mastanje, jer ne vjerujem da niti on, a ni da savez ima interesa na toj opciji pored domacih strucnjaka.
jao strucnjaka.
- Goalgetter
- Kontakt:
Pozdrav strucnjak, reci mi kako nabiti kondiciju u 5 dana priprema, kad reprezentativci u ponedjeljak stignu na pripreme, od cega jos ako imas gostujucu jedan dan provedes u letu, i dan prije tekme odradis lagan trening, a u petak/subotu igraju utakmicu? Fizicka sprema ti se nabija u klubu a ne u reprezentaciji.ado19211 je napisao/la:Magath nista ne donosi reprezentacijiGoalgetter je napisao/la:Magath na reprezentativnom nivou nista ti ne donosi. Njegove ekipe baziraju se na mentalnoj, i prije svega fizickoj spremi, sto je u reprezentaciji skoro neizvodivo u ovom kratkom periodu priprema utakmica. Naravno ukoliko se kvalificiramo za veliko takmicenje, tad bi nas pripremio kao zapete puske, ali ovo je samo mastanje, jer ne vjerujem da niti on, a ni da savez ima interesa na toj opciji pored domacih strucnjaka.bazita se na mentalnoj i fizickoj spremi, pa kakvo bi trebao reprezentativni fudbal ?
![]()
![]()
jao strucnjaka.
Napisao sam gore, ako znas pazljivo citati, pripreme za eventualno EURO bi odradio odlicno, gurnuo bi svakome popularnu medicinku u ruke.
Ali o cemu ovdje raspravljamo, kad smo od Magatha miljama odaljeni a i on od nas.
Zadnja izmjena: Goalgetter, dana/u 18 nov 2014, 19:02, ukupno mijenjano 1 put.
pa u reprezentaciju se pozivaju igraci koji su najbolji u svojim klubovima, logicno je da su fizicki spremni. nece ih s ulice dovestiGoalgetter je napisao/la:Pozdrav strucnjak, reci mi kako nabiti kondiciju u 5 dana priprema, kad reprezentativci u ponedjeljak stignu na pripreme, od cega jos ako imas gostujucu jedan dan provedes u letu, i dan prije tekme odradis lagan trening, a u petak/subotu igraju utakmicu? Fizicka sprema ti se nabija u klubu a ne u reprezentaciji.ado19211 je napisao/la:Magath nista ne donosi reprezentacijiGoalgetter je napisao/la:Magath na reprezentativnom nivou nista ti ne donosi. Njegove ekipe baziraju se na mentalnoj, i prije svega fizickoj spremi, sto je u reprezentaciji skoro neizvodivo u ovom kratkom periodu priprema utakmica. Naravno ukoliko se kvalificiramo za veliko takmicenje, tad bi nas pripremio kao zapete puske, ali ovo je samo mastanje, jer ne vjerujem da niti on, a ni da savez ima interesa na toj opciji pored domacih strucnjaka.bazita se na mentalnoj i fizickoj spremi, pa kakvo bi trebao reprezentativni fudbal ?
![]()
![]()
jao strucnjaka.
nemoj majke ti vise.
@Goaly,
zato sam ja napisala da ovdje prvo trebaju naučiti razlike između struke u klubu i reprezentaciji, pa onda doći diskutovati. Ali, očito su to preskočili, jer svako misli da se to ne odnosi na njega.

zato sam ja napisala da ovdje prvo trebaju naučiti razlike između struke u klubu i reprezentaciji, pa onda doći diskutovati. Ali, očito su to preskočili, jer svako misli da se to ne odnosi na njega.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
- Goalgetter
- Kontakt:
Da i? O cemu ti covjece, ne trollaj i ne izvlaci iz konteksta.ado19211 je napisao/la: pa u reprezentaciju se pozivaju igraci koji su najbolji u svojim klubovima, logicno je da su fizicki spremni. nece ih s ulice dovesti![]()
![]()
nemoj majke ti vise.
Posto vidim da nisi upucen, sta je to kljuc uspjeha Magathovih ekipa? Fizicka sprema igraca i timski duh, ili takticki izvrstan nogomet?
Isto tako, vidi se koliko su nam spremni igraci, kad nakon 60 minuta disu na skrge, a to ti ni Magath u reprezentaciji nece promjeniti, jer u 5 treninga ne mozes igracima poboljsati fizicku spremu.
Istina je da Magath svoju filozofiju zasniva na ekstremnoj fizickoj pripremljenosti, ali njegovo trenersko znanje je, u odnosu na Susica, ogromno, pa i takav lisen svog glavnog oruzja (fizicke spreme igraca) bi bio svjetlosnu godinu ispred Susica.
Ado19211, ne mogu se porediti igraci koji su prosli fizicku pripremu sa Magathom i bilo koji drugi, Mislimovic je propao kad je otisao od Magatha
Ado19211, ne mogu se porediti igraci koji su prosli fizicku pripremu sa Magathom i bilo koji drugi, Mislimovic je propao kad je otisao od Magatha
- Goalgetter
- Kontakt:
To je najveci problem. Ne mozes trenersku filozofiju iz kluba, prenijeti na repku. Ali eto, ovdje se svako voli praviti pametan, stoga me ne cudi nista.... Bice ovdje jos vecih provala.BaDa12 je napisao/la:@Goaly,
Isto tako, posto ovdje hipoteticki raspravljamo o Magathu, ovi sto prizivaju Dumice, Horice, Ljevakovice, budite uvjereni da bi ih Magath sviju pozvao. On u klubu zna nagomilati po 35 igraca u kadru, tako da u repci nista drugacije ne bi bilo.
Zadnja izmjena: Goalgetter, dana/u 18 nov 2014, 19:10, ukupno mijenjano 1 put.
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Polako se odstranjuju oni koji ovo svode na Željo vs Sarajevo pyzdariju, ništa se vi ne brinite. 
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Tako je. Samo VAHAGoalgetter je napisao/la:Gdje je rekao da nece biti selektor? On nigdje nije odbio mogucnost da ne zeli voditi reprezentaciju, ukoliko si danas slusao telefonski razgovor na **** nigdje nije rekao da nece.Elegant je napisao/la:Meni nije jasno sto se raspravljate oko Vahe kad je sam rekao da nece biti selektor ? Idemo dalje, imamo druge koji su igri.
Hadzibegic, Bazdarevic, Bjevic, Osim, Prosinecki, Sredojevic, Jagodic ...
Zasto mi nemamo ugovorenu prijateljsku za veceras??
I bez selektora se moglo,ne bi nista losiji bili
Sent from my Grand X Pro using Tapatalk
jasko__ je napisao/la:Zasto mi nemamo ugovorenu prijateljsku za veceras??
To sam i ja juce rekaoGoalgetter je napisao/la:Vaha danas u s0urce 2 puta nije odogovorio na pitanje da li bi htio biti selektoror. Na pitanje da se on nadje 1.12 na spisku kandidata da li bi prihvatio, ponovio je da je on sada na odmoru i da ne razmislja o angazmanima, i da ne moze nista po toj temi reci. Dakle, nije dao odgovor NE.
Ma gluposti pisete. Kakve fizicke pripreme, pa bio je sad u Fulhamu ljudi nisu imali pobjede dok on nije otisao. to su otrcane fraze..Mozambik je napisao/la:Istina je da Magath svoju filozofiju zasniva na ekstremnoj fizickoj pripremljenosti, ali njegovo trenersko znanje je, u odnosu na Susica, ogromno, pa i takav lisen svog glavnog oruzja (fizicke spreme igraca) bi bio svjetlosnu godinu ispred Susica.
- Ponos Torina
- Kontakt:
I Englishman je u nekim kombinacijama

usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi
A dobro,to oko Magathta i ekstra dozom fizicke spreme vec prelazi u mitologiju,istina da na treninzima daje poseban znacaj istoj ali nisu Magathove ekipe jedine koje su odlicno fizicki pripremljene..U ostalom ne moze se liga kakva je Bundes osvojiti samo na osnovu fizicke spreme,cinjenica je da je upravo Magath izvukao ono najbolje i od Dzeke i od Misimovica a ni jedan ni drugi nisu bili posebni trkaci prema tome ne vidim zasto bi ovdje bio iko protiv Magatha i ako u sustini svi znamo da od te ljubavi nema nista..
Magath bi bio skuplji od Vahe i zeli celicnu disciplinu koju je puno lakse ganjati u klubu ( jer igraci zavise vise od trenera ) nego u reprezentaciji gdje vidis igrace par puta godisnje po par dana. Antic ce najvjerovatnije preuzeti Grcku ponavljam jos jednom. Prosinecki - Amar nije ni blizu toliko velika razlika kao sto neki ovdje govorite mada po meni ni jedan od njih dvojice nebi bio dobar izbor. Prosinecki je bio igracina kao i Pape a to nas privlaci i zamisljamo da je zato super trener. Isto je bilo kod Papeta. Naravno losiji nece biti od Papeta. Samo nama treba trener koji ce probati pobjediti 5 od 6 utakmica. Znaci samo Vaha.ado19211 je napisao/la: Ma gluposti pisete. Kakve fizicke pripreme, pa bio je sad u Fulhamu ljudi nisu imali pobjede dok on nije otisao. to su otrcane fraze..
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 18 nov 2014, 19:33, ukupno mijenjano 1 put.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.