Koga nakon Sušića?
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
- Ljiljani87
- Kontakt:
Re: Koga nakon Sušića?
Jel neko spominjao Borčeta za selektora, mislim da ima vel'ke šanse da i on bude novi selektor.
1921 !
05.06.1998
05.06.1998
- Principatus
- Kontakt:
Sto se tice ovih stranih trenera, neznam kako neko moze stavljati Lothar Matthäus medju strucnjake, on bi nas zive ukopao, lik je mentalnog sklopa Susica. Trappatoni bi bio super, ali pitanje je koliko nam treba sada strani selektor i dali ce se snaci sa igracima, savezom, navijacima i medijima. Ali ako je stvarno poslao ponudu, zasto da ne.
Ovo iznad pise reprezentacija portal, za koji nemam neki respekt, ali znam da imaju izvore blize savezu i reprezentaciji. Zasad mi nekako najvise mirise na Halilhodzica, mozda Prosineckog."Halilhodžić uskoro dolazi u Bosnu i Hercegovinu pa će sastanak biti održan za nekoliko dana, a kako saznajemo bivši selektor Obale Slonovače i Alžira u neformalne razgovore ulazi neopterećen finansijskom stranom ugovora, ali zahtjeva potpunu slobodu u odabiru svojih saradnika i uslova rada, bez obzira na njihovu nacionalnu, vjersku ili rasnu pripadnost, što je do sada bilo pravilo u krovnoj kući bh. fudbala."
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
boga mi se kuha ovdje nesto opasno sa vahidom
....more bit bidne da budemo iznenadjeni , al ne uvredjeni 

Vahid bi lego ko budali samar. Nakon ublehe i sprdacine dobili bi covjeka dostojnog selektorske pozicije.
Autoritet.
Autoritet.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Vaha je jedino rješenje. Njegov dolazak bi izazvao euforiju među navijačima, medijima, igrači bi se trznuli... Sve ostale opcije koje se spominju mogu biti rješenje ali i ne moraju. Puno će zavisiti od samog saveza da li će i u kojoj mjeri dati selektoru odriješene ruke.
Imam jedan apel prema urednicima/novinarima portala Sportsport.ba kao najčitanijeg sportskog portala u BiH. Vjerujem da nas sve zanima jako puno situacija oko reprezentacije koje nikad nisu do kraja razjašnjenje. Molim novinare ovog portala da pokušaju istražiti i javnost obavijestiti o sljedećim situacijama:
- Sušićeva veza sa Germanijom,
- Igrači koji imaju vezu sa Germanijom a debitovali su u reprezentaciji,
- Gdje je zapelo oko potencijalnih reprezentativaca (Seferović, Tanković, Halilović...) i ko je najviše zakazao,
- Slučaj Hajrović i Džekino kašnjenje pred utakmicu sa Slovačkom,
- Slučaj Egipat, stvarna dešavanja Sušić-Džeko-Spahić, ispad Džekinog oca,
- Slučaj Zukanović, zbog čega nije dobio vizu za Ameriku i čija je odluka da se izbaci iz reprezentacije,
- Dešavanja na SP, slučaj Kolašinac - Nigerija, navodna tuča igrača,
- Koje su to "okolnosti" koje su prethodile utakmici u Izraelu a koje svi spominju u svojim izjavama (Bajević, Halilhodžić, Hadžibegić),
- Kakva je stvarna atmosfera u reprezentaciji među igračima,
Ovo su sve pitanja koja vjerujem, sve nas zanimaju. Nebitno je ko će biti novi selektor ako su igrači skloni spletkarenju, ako su spremni izgubiti utakmicu da bi otjerali selektora. Prvi ja hoću da znam koji su to igrači koji kalkulišu u utakmicama reprezentacije (ako ih ima). Hoću da znam ako se plaća mjesto u reprezentaciji (možda i ja mogu skupiti 10ak hiljada KM i zaigrati za svoju jedinu državu). Ne zanima me ni Džeko, ni Ibišević, ni Pjanić, ni Sušić, zanima me samo BiH i rezultat koji stoji pored naše zastavice u ćošku ekrana. Ne mogu navijači grliti igrače nakon katastrofalne utakmice u kojoj su podbacili, gdje nisu dali ni blizu svog maksimuma.
Imam jedan apel prema urednicima/novinarima portala Sportsport.ba kao najčitanijeg sportskog portala u BiH. Vjerujem da nas sve zanima jako puno situacija oko reprezentacije koje nikad nisu do kraja razjašnjenje. Molim novinare ovog portala da pokušaju istražiti i javnost obavijestiti o sljedećim situacijama:
- Sušićeva veza sa Germanijom,
- Igrači koji imaju vezu sa Germanijom a debitovali su u reprezentaciji,
- Gdje je zapelo oko potencijalnih reprezentativaca (Seferović, Tanković, Halilović...) i ko je najviše zakazao,
- Slučaj Hajrović i Džekino kašnjenje pred utakmicu sa Slovačkom,
- Slučaj Egipat, stvarna dešavanja Sušić-Džeko-Spahić, ispad Džekinog oca,
- Slučaj Zukanović, zbog čega nije dobio vizu za Ameriku i čija je odluka da se izbaci iz reprezentacije,
- Dešavanja na SP, slučaj Kolašinac - Nigerija, navodna tuča igrača,
- Koje su to "okolnosti" koje su prethodile utakmici u Izraelu a koje svi spominju u svojim izjavama (Bajević, Halilhodžić, Hadžibegić),
- Kakva je stvarna atmosfera u reprezentaciji među igračima,
Ovo su sve pitanja koja vjerujem, sve nas zanimaju. Nebitno je ko će biti novi selektor ako su igrači skloni spletkarenju, ako su spremni izgubiti utakmicu da bi otjerali selektora. Prvi ja hoću da znam koji su to igrači koji kalkulišu u utakmicama reprezentacije (ako ih ima). Hoću da znam ako se plaća mjesto u reprezentaciji (možda i ja mogu skupiti 10ak hiljada KM i zaigrati za svoju jedinu državu). Ne zanima me ni Džeko, ni Ibišević, ni Pjanić, ni Sušić, zanima me samo BiH i rezultat koji stoji pored naše zastavice u ćošku ekrana. Ne mogu navijači grliti igrače nakon katastrofalne utakmice u kojoj su podbacili, gdje nisu dali ni blizu svog maksimuma.
-
- Kontakt:
Oba, lijepo si pripremio sva ova pitanja, ali ja mislim da treba da te boli ona stvar za sve te odgovore koje trazis i da te oni uopste ne trebaju da zanimaju. Jedino ako ti je u interesu rusenje već ionako narušenih odnosa, tako da ti je apel smiješan
Nećemo tako. Po garsonjera i u Šeheru i u Tuzli i u Kasabi. I u jednom i u drugom i u trećem ima i više nego dovoljno kockastih glava za ismijavanje.[/quote]
e onda nam je drago i zbog tebe i zbog tvojih garsonjera,malo je rec....Amav je odlican izbor....jedini problem bi bio kako utrpat leotar u nasu kvalifikacijsku grupu
[/quote]
Ti si bolestan majke mi
Eto nek Tuzlaci predlože selektora neku legendu slobode,da je dobar trener a jeftin?Ups ja nisam čuo ni za jednog,a neko drugi možda ?
e onda nam je drago i zbog tebe i zbog tvojih garsonjera,malo je rec....Amav je odlican izbor....jedini problem bi bio kako utrpat leotar u nasu kvalifikacijsku grupu

Ti si bolestan majke mi

MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE
-
Savez je kockao sa Susicevim produzenjem ugovora, vjerujuci da je plasman na EP formalnost, u ovoj grupi i sistemu takmicenja.delpiero10 je napisao/la:Nije problem pronaci dobrog selektora problem su ljudi u savezu koji ne zele dobrog selektora, oni zele nekoga s kim mogu upravljat. Safet jeste neznalica ( uvjek sam bio protiv njega i to na samom pocetku kada su govorili da bi on mogao na mjesto selektora) ali Safet nije jedini problem bio, Begovic je prozvao i savez, bojim se da su se ljudi u savezu vratili na stare staze kada su dovodili amatere da igraju a Ibrahimovica i slicne odbijali a sada plus imaju i dosta novca pa mogu da putuju sa reprezentacijom u oblazak svijeta. Ja ocekujem nekog prosjecnog trenera za selektora mada mozda se i iznenadim
Sada je plasman i x miliona eura ozbiljno doslo u pitanje, a time i njihove plate , bonusi itd. Cisto sumnjam da iko od njih zeli povratak na stanje od prije komiteta. To znaci kokuzluk, stalni pritisci medija, bojkoti navijaca , mozda demonstracije...Vjerujem i nadam se , da su shvatili da i njihova buducnost zavisi od izbora novog selektora i da ce im se polovicna rjesenja vratiti kao bumerang.
Vaha je jedino rjesenje koje ce zadovoljiti i medije, i navijace , i igrace ,i imati autoritet i kredit da izgubi poneku utakmicu, a da ne dodje na udar javnosti i da se trazi smjena.
Daleko najbolje i logicno rjesenje,s druge strane , kod nas je sve nenormalno, pa me ne bi zacudilo da imenuju Jagodica..
Treba da nas sve zanima. Ako su zbog svih ovih dešavanja, posljedica porazi protiv Kipra i Izraela onda to moramo znati. Navijači moraju znati ako neko iznutra ruši reprezentaciju zbog nekih svojih interesa. Ako je to slučaj te osobe se moraju udaljiti iz reprezentacije, ma ko to bio. Novi trener neće dugoročno donijeti rezultat, jer će se ova dešavanja ponoviti ukoliko se ne reaguje. Otićemo možda na EP i opet će doći do totalnog rasula.imperator10 je napisao/la:Oba, lijepo si pripremio sva ova pitanja, ali ja mislim da treba da te boli ona stvar za sve te odgovore koje trazis i da te oni uopste ne trebaju da zanimaju. Jedino ako ti je u interesu rusenje već ionako narušenih odnosa, tako da ti je apel smiješan
- kenanbrajic
- Kontakt:
Po meni, ko god bude postavljen za selektora, narodski rečeno popushio je. Od novog selektora očekuje se plasman na EP. Međutim, to nije jednostavno kako se čini. Sreća nas je služila u kvalifikacijama za SP. Na taj faktor teško da možemo računati. S druge strane, čini se da je puno neriješenih stvari od Saveza pa do igrača...(gdje ima dima...). Mislim da Vaha neće sebi taj belaj da preuzme repku i fula sa plasmanom. Savezu će goditi selektor koji će pristati da uzme vruć krompir u ruku, a kojeg će moći obrazli nogirati kad se ne plasiramo. To nije Vaha. To su Meša ili Amar...Nadam se da griješim 

Neutral je napisao/la:Kao što sam pisao ranije, nije problem u novcu,![]()
''Ako neko misli da zbog novca neću preuzeti reprezentaciju, onda nije u pravu. Ne krijem da uvijek imam finansijski atraktive, sjajne ponude, ali ovdje su okolnosti drukčije. Ipak se radi o mojoj zemlji, tu sam rođen, tu sam odrastao. Istina je da su me kontaktirali, razgovarali smo, ali prepreka da se vratim kući ne mjeri se novcem''
"Ne, bojim se da je problem mnogo šireg konteksta. Klima je takva, politika se uvukla svugdje, u potpunosti vlada svakim segmentom života ljudi, a ne znam kako bih se ja u takvim okolnostima snašao. Kako bih se ponašao kad bih iz ovog ili onog razloga morao obraćati pažnju na nacionalnost ljudi oko mene. Pa zar i u samoj porodici kojoj pripadam da na osnovu imena pravim nekakve razlike. Nakon rata u kojem sam izgubio sve, sreća je to što je glava ostala na ramenima, što sam ostao zdrav, mentalno i fizički''
''Materijalno sam neovisan, obezbijeđen. Upravo je to iznimno važan moment. Kad preuzmete odgovornost u bilo kojem poslu na ovom svijetu, morate stajati iza onog što radite. Ne krijem da je opcija privlačna, ali ne znam koliko je realna. Čujem da se ''digla'' javnost, da me očekuju, da mi se nadaju, ali.. I danas imam problem s dolascima u Mostar i kući, trebaju mi tri dana da se oporavim. Vidjećemo.''
Vaha,
Mnogo brate kenja. Pa nije on od porculana, radili su i mnogi selektori prije njega. Ispade oni svi debili i saneri, a eto on pametan... Mislim, vodio je nekakve Obale Slonovace i Alzir, ma sve strogi zapad, niko ti se ne mjesa ni sekunde u posao... Nigdje veze prica, ali stvarno.
Ne svidja mi se moljakanje, isto kao da je primadona, no ok, Begic ga zeli i siguran sam da ce Vaha i popustiti na kraju, no ne svidja mi se kako vrti pricu...
Iskreno ja mislim da se on malo boji neuspjeha sa nasom reprezentacijom, jer znamo kakav smo narod...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
-
- Kontakt:
vidim da ga Vaha cejfi......zato mogu samo reci, treba savez pokusat dovest jednog jedinog......OTO BARICA!!!! s njime mi smo vec na EP!!!!
-
Ja mislim da se Vahi ne svidjaju ta uslovljavanja , nacionalni kljuc, mijesanje politike, vjerovatno i u izboru igrackog kadra, talovi oko lokacija za pripreme , menadzeri , cirkus oko reprezentacije itd. Nazalost, stvari koje se kod nas uzimaju kao potpuno normalne i neizbjezne...Ako bi se to prevazislo, i ako bi dobio garancije, mislim da bi Vaha preuzeo reprezentaciju.
Covjek stiti svoje interese i normalno je da postavlja uslove, ipak je on trener koji moze birati posao, za razliku od svih koji su do sada vodili reprezentaciju i pristajli na ucjene.
Covjek stiti svoje interese i normalno je da postavlja uslove, ipak je on trener koji moze birati posao, za razliku od svih koji su do sada vodili reprezentaciju i pristajli na ucjene.
VAHA ce biti selektor.... begic ce mu dat' sve sto bude trazio... plasman na EP je begicu i kompaniji prioritet broj 1 iz licnih razloga i to ne smije biti dovedeno u pitanje...
i to u cetvrtfinalugringonjaOnajDrugi je napisao/la:vidim da ga Vaha cejfi......zato mogu samo reci, treba savez pokusat dovest jednog jedinog......OTO BARICA!!!! s njime mi smo vec na EP!!!!

Vahid Halilhodzic je najbolje moguce rjesenje. Ne treba niko ocekivati od njega da nas odmah preporodi,ali u nekoj daljoj perspektivi to je itekako izvjesno! Od njega samo treba ocekivati red,rad i disciplinu,i nista vise,a rezultati ce doci.... on je magnet za navijace,za popularnost bh nogometa. Jer sada u nasem fudbalu pusu novi vjetrovi,dolaskom milijardera Tana u Sarajevo,kvalitet nase lige se poboljsava itd itd. Sto je najvaznije BIH ima jako dobre fudbalere,5-6 njih svjetske klase,ostatak tima nam je prilicno ok. Pitanje je kad cemo opet imati ovakvu grupu igraca. Ova generacija moze odigrati jos 3-4 godine na visokom nivou,poslije ko zna.... Vjerujem da je i Halilhodzic toga svjestan,da nesto moze uraditi za ovu drzavu,sto bi bilo sjajno... jer zivot je kratak,sve brzo prolazi,pa i mogucnost da se uradi nesto veliko i dobro za drzau u kojoj si rodjen i kojoj pripadas.. Na kraju krajeva i finansijski mozemo pnuditi finu platu,istina ne toliko veliku kao sto imaju selektori Njemacke,Rusije itd,ali sasvim dobru za prilike na Balkanu! nadam se da ce se ovi razgovori izmedju Saveza i Vahida dobro zavrsiti ,zbog dobrobita bh nogometa,i njegovog daljeg razvoja!
-
Ma ovo je , i definitivno, test savezu. Ako dozvole da neka sitna, seoska, politikantska uslovljavanja sprijece Vahu da bude selektor, onda j.ebi ga. Ja sam siguran da ce, ukoliko mu ponude normalne uslove za rad, pristati.
-
- Kontakt:
ne kuzim zasto se raja toliko pali na vahu, jeste da je on dobar trener i sve to, al nema ni on neki uspjeh u proslosti, osim ovo sto je bilo s alzirom na svjetskom......amho je napisao/la:i to u cetvrtfinalugringonjaOnajDrugi je napisao/la:vidim da ga Vaha cejfi......zato mogu samo reci, treba savez pokusat dovest jednog jedinog......OTO BARICA!!!! s njime mi smo vec na EP!!!!
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
a Lille?gringonjaOnajDrugi je napisao/la:ne kuzim zasto se raja toliko pali na vahu, jeste da je on dobar trener i sve to, al nema ni on neki uspjeh u proslosti, osim ovo sto je bilo s alzirom na svjetskom......amho je napisao/la:i to u cetvrtfinalugringonjaOnajDrugi je napisao/la:vidim da ga Vaha cejfi......zato mogu samo reci, treba savez pokusat dovest jednog jedinog......OTO BARICA!!!! s njime mi smo vec na EP!!!!
Gojko Cimirot
Anfernee "Penny" Hardaway #1
- AndreWilliams
- Kontakt:
U anketi sam, prije neki dan, glasao za Robija, misleci da Vaha nije zainteresovan. U medjuvremenu, cini se da je Vaha itekako zainteresovan, pod uslovima koje on odabere, a ono sto se moze pronaci u medijima ukazuje ne Vahino insistiranje na visokom nivou autonomnosti.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.