Koga nakon Sušića?

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Jeste li zadovoljni izborom novog selektora?

Da
60
73%
Ne
22
27%

Ukupno glasova: 82

soccerfan
Kontakt:

Re: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la soccerfan » 20 nov 2014, 11:11

AndreWilliams je napisao/la:U anketi sam, prije neki dan, glasao za Robija, misleci da Vaha nije zainteresovan. U medjuvremenu, cini se da je Vaha itekako zainteresovan, pod uslovima koje on odabere, a ono sto se moze pronaci u medijima ukazuje ne Vahino insistiranje na visokom nivou autonomnosti.
Iskreno ja mislim da sa Vahom novac nikad nije bio problem nego nas Savez koji misli da moze sta hoce, kako hoce i dokle hoce. A ne moze. Vaha ce sigurno pristati ukoliko mu savez dadne slobodu u radu a ne vidim zasto nebi dali. Uostalom svaki ozbiljan trener ce zahtjevati da ima tu istu slobodu i da moze pozvati u repku koga zeli a da pritom ne razmislja ko je igrac, odakle je, ko su mu mater, caca, djed, nena i jel bosanac, srbin ili hrvat. Pa nje repka seoski skup pa da se radi sta se pozeli. Profesionalizma mora bit i kod nas se mora uvesti, a ja mislim da je Vaha najbolja osoba da ga uvede i nauci pameti i savez i pojedine zvjezdice koje misle da nosom nebo paraju a ustvari jos uvijek su na zemlji.
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

djokica
Kontakt:

Post Postao/la djokica » 20 nov 2014, 11:14

Vaha insistira samo na milionskom godisnjem ugovoru ( u eurima )!!!
**** mu se je li Uganda ili BiH!
Nemojte ni misliti da bi on radio za platu Za koju je radio Susic!
A savez nema milione da ponudi Vahi i to je jedini problem
FKS❤️1946

Forlan
Kontakt:

Post Postao/la Forlan » 20 nov 2014, 11:14

gringonjaOnajDrugi je napisao/la:
amho je napisao/la:
gringonjaOnajDrugi je napisao/la:vidim da ga Vaha cejfi......zato mogu samo reci, treba savez pokusat dovest jednog jedinog......OTO BARICA!!!! s njime mi smo vec na EP!!!!
i to u cetvrtfinalu ;)
ne kuzim zasto se raja toliko pali na vahu, jeste da je on dobar trener i sve to, al nema ni on neki uspjeh u proslosti, osim ovo sto je bilo s alzirom na svjetskom......
Kakav crni BARIĆ pa njemu je 81.god :crazy: čojk je stariji od mog djeda i neradi od 2007.čovijek senilan hebote :shifty:Lothar Matthaus također veliki stručnjak koji nemože ni u cvajti naći posao.Sve ove što se sami nude i trpaju preko medija i portala (Haždibegić,Baždarević,Osim,Prosinečki...) treba prekrižiti jer da vrijede radili bih bilo gdje.

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 20 nov 2014, 11:19

djokica je napisao/la:Vaha insistira samo na milionskom godisnjem ugovoru ( u eurima )!!!
To info iz prve ruke jel? :kafa: :kafa: :kafa:

Goalgetter
Kontakt:

Re: AW: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la Goalgetter » 20 nov 2014, 11:21

soccerfan je napisao/la:
djokica je napisao/la:Vaha insistira samo na milionskom godisnjem ugovoru ( u eurima )!!!
Sve neki insideri :kafa: (ko sto bi Bada rekla, jedna popodnevna)

Sent from my GT-I9300 via Tapatalk

svaler
Kontakt:

Post Postao/la svaler » 20 nov 2014, 11:23

bitno je da bude neko iz bosne. stace nam neki stranci.sta oni imaju sa bosnom. to bi bilo samo rad para. halihodzic je poznat trener i sigurno nije los al ja mislim da je pokvaren lik

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 20 nov 2014, 11:25

Goalgetter je napisao/la:
soccerfan je napisao/la:
Sve neki insideri :kafa: (ko sto bi Bada rekla, jedna popodnevna)

Rekoh ja neki dan da je tema prerano otvorena. Koliko nebuloza i informacija iz prve ruke ....... :crazy: :crazy: :crazy:

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 20 nov 2014, 11:26

Uostalom, ja sam sada, nakon uspjeha sa Alžirom na Svjetskom prvenstvu jako skup trener"
A kad je bio "jeftin" imao je 75000 eura mjesecno. :urnebes:
Mislim da nema sanse da dodje, i to se vidi po njegovi izjavama nazalost.
100% sportski i krajnje opušten potpis

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 20 nov 2014, 11:27

Daj Trapatonija kad se covjek vec nudi, jest da je star i na zalasku, al ima toliko titula,iskustva i uspjeha da je cast imati takvog selektora. Sigurno uz Fergusona i jos neke se smatra najvecim fudbalskim znalcem ikad.
Daj ðovanija pa da krenemo po zlato u Francuskoj hahaha

Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

0oo0
Kontakt:

Post Postao/la 0oo0 » 20 nov 2014, 11:27

Čim Vaha dolazi sutra u BiH na pregovore ima nade :)
Ja vjerujem da mu savez ne može dati neku ogromnu platu ali sigurno će mu obećati neki strašan bonus u slučaju da se kvalifikuje na evropsko i vjerujem da na tu kartu igra savez, pa vidjećemo. (btw ovo nije info iz prve, druge ili treće ruke nego moje razmišljanje)
🔵⚪

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 20 nov 2014, 11:31

Ma uopste nije istina, sam Vaha je rekao da se vec financijski objezbjedio. I svako ko je to u svom zivotu uspio zna da jedna cifra manje ili vise nije toliko bitna, osim kod onih koji nisu prepoznali da im se zivotni kvalitet ne poboljsava znantno i paralelno sa zaradom, kad se predje jedna linija imanja. A Halilhodzica smatram dovoljno pametnim. Glupost je dakle koliko mu se spocitavaju financijski interesi, mislim da to uopste nije problem.

Mora preuzeti nasu reprezentaciju u jednoj veoma teskoj situaciji, i zeli pojedina prava i moc koja ce mu trebati.
To je ok.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 20 nov 2014, 11:38

vaha ne moze preuzeti reprezentaciju iz vise razloga:

- alergican je na politiku (valjda ne trebam pisati sta je covjek prezivio u ratu?), a politike itekako ima u savezu
- ne dozvoljava da mu neko kroji iz saveza spisak, a to se itekako radi
- ne dozvoljava da ga raznorazni "menadjercici" oblijetavaju, a to se itekako radi
- ukoliko preuzme reprezentaciju, trabzonspor mu vise nije duzan isplacivati novac koji mu dodju

a sta biste rekli kada bi saznali da je felix magath poslao CV u savez? :tokralju:
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 20 nov 2014, 11:39

Forlan je napisao/la:
amho je napisao/la: vidim da ga Vaha cejfi......zato mogu samo reci, treba savez pokusat dovest jednog jedinog......OTO BARICA!!!! s njime mi smo vec na EP!!!!

ne kuzim zasto se raja toliko pali na vahu, jeste da je on dobar trener i sve to, al nema ni on neki uspjeh u proslosti, osim ovo sto je bilo s alzirom na svjetskom......
Kakav crni BARIĆ pa njemu je 81.god :crazy: čojk je stariji od mog djeda i neradi od 2007.čovijek senilan hebote :shifty:Lothar Matthaus također veliki stručnjak koji nemože ni u cvajti naći posao.Sve ove što se sami nude i trpaju preko medija i portala (Haždibegić,Baždarević,Osim,Prosinečki...) treba prekrižiti jer da vrijede radili bih bilo gdje.
Lotar Mateus veliki stručnjak :rol: :rol: :rol:

Ali dobro si, stavio si barem Ota Barića i Lotara u istu rečenicu, dva pajaca, dva klauna, pašu jedan uz drugoga perfektno :mrgreen:

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 20 nov 2014, 11:44

KK_Bosna je napisao/la:

a sta biste rekli kada bi saznali da je felix magath poslao CV u savez? :tokralju:
Ja mislim da bi Tino najavio reprezentativnu penziju :mrgreen:
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

gringonjaOnajDrugi
Kontakt:

Post Postao/la gringonjaOnajDrugi » 20 nov 2014, 11:52

ne kuzim zasto se raja toliko pali na vahu, jeste da je on dobar trener i sve to, al nema ni on neki uspjeh u proslosti, osim ovo sto je bilo s alzirom na svjetskom......[/quote]Kakav crni BARIĆ pa njemu je 81.god :crazy: čojk je stariji od mog djeda i neradi od 2007.čovijek senilan hebote :shifty:Lothar Matthaus također veliki stručnjak koji nemože ni u cvajti naći posao.Sve ove što se sami nude i trpaju preko medija i portala (Haždibegić,Baždarević,Osim,Prosinečki...) treba prekrižiti jer da vrijede radili bih bilo gdje.[/quote]

pa dobro, sad sto je star, nemora da znaci da je los.....da li je spreman, to je nesta drugo......a Vaha izgleda samo leti za parama.....steta.....nije mi jasno, kako neko moze da trenira tamo neki Trabzonspor a nece svoju domovinu.......

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 20 nov 2014, 11:58

Feliks Magat želi biti selektor BiH
Feliks Magat, trofejni bundesligaški stručnjak, trener koji je zaslužan za karijere Hasana Salihamidžića, Zvjezdana Misimovića i Edina Džeke, dao je svom agentu načelni pristanak da pošalje "cv" NSBiH- saznaje Avazov Sport.

Saznajemo kako je u sekreterijat NSBiH, na stol, Jasmina Bakovića stigla potvrda Magatove kandidature.

- Magat je spreman voditi BiH, čisto iz sportskih motiva uvjeren da može ostvariti podvig i plasirati BiH na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

Kakva smo to mi fudbalska velesila kada se za selektorsku poziciju bore takva imena, poput Trapatonija, Zakeronija, Zenge, Prosinečkog, Halilhodžića, Magata... Šta ih to privlači, pokazat će vrijeme. Sudeći po zanimanju svjetskih stručnjaka, očito je da Sušićeva dva boda iz četiri utakmice imaju značajnu težinu
:zviz:
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 20 nov 2014, 12:00

........... je napisao/la:
............ je napisao/la:ne kuzim zasto se raja toliko pali na vahu, jeste da je on dobar trener i sve to, al nema ni on neki uspjeh u proslosti, osim ovo sto je bilo s alzirom na svjetskom......
pa dobro, sad sto je star, nemora da znaci da je los.....da li je spreman, to je nesta drugo......a Vaha izgleda samo leti za parama.....steta.....nije mi jasno, kako neko moze da trenira tamo neki Trabzonspor a nece svoju domovinu.......
vaha je imao posla sa mafijašima iz obale slonovače, pa onda sa turcima, između toga sa arapima ... elem samo mu još mi falimo i onda ima CV za psihijatriju :mrgreen:
Zadnja izmjena: jestamaji, dana/u 20 nov 2014, 12:02, ukupno mijenjano 1 put.

sarajlija
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija » 20 nov 2014, 12:02

Begic ce opet da obavi razgovor sa vahom, da li ce mu upalit da nagovori vahu da bude selektor ostaje da vidimo.
04.10.2009 !!

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 20 nov 2014, 12:05

jestamaji je napisao/la:
Forlan je napisao/la:

Lotar Mateus veliki stručnjak :rol: :rol: :rol:

Ali dobro si, stavio si barem Ota Barića i Lotara u istu rečenicu, dva pajaca, dva klauna, pašu jedan uz drugoga perfektno :mrgreen:
de ponovo procitaj pametnjakovicu

Gojko Cimirot
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 20 nov 2014, 12:06

Adi_Zepce je napisao/la:Feliks Magat želi biti selektor BiH
Feliks Magat, trofejni bundesligaški stručnjak, trener koji je zaslužan za karijere Hasana Salihamidžića, Zvjezdana Misimovića i Edina Džeke, dao je svom agentu načelni pristanak da pošalje "cv" NSBiH- saznaje Avazov Sport.

Saznajemo kako je u sekreterijat NSBiH, na stol, Jasmina Bakovića stigla potvrda Magatove kandidature.

- Magat je spreman voditi BiH, čisto iz sportskih motiva uvjeren da može ostvariti podvig i plasirati BiH na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

Kakva smo to mi fudbalska velesila kada se za selektorsku poziciju bore takva imena, poput Trapatonija, Zakeronija, Zenge, Prosinečkog, Halilhodžića, Magata... Šta ih to privlači, pokazat će vrijeme. Sudeći po zanimanju svjetskih stručnjaka, očito je da Sušićeva dva boda iz četiri utakmice imaju značajnu težinu
:zviz:
Ovo neka laz ili ozbiljno?

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 18 gostiju.