Pa pod uslovom da nam ode Tomic, svakako da se mora naci igrac slicnih karakteristika, jer takvog u timu nemamo. Mi i pored Tomica smo zreli za jos jednog igraca koji je slican recimo Zolinim karakteristikama. To je pokusavao Hasanovic, ali po meni je samo djelomicno uspijevao da obavi na terenu.
Eventualni dolazak Are bi nam ojacao ofanzivni red, a mislim i da nam takav profil u ofanzivi bas nedostaje. Ja bih mu se obradovao. Pogotovo sto bi se onda moglo kalkulisati sa rotacijama u tom dijelu, prema nekoj potrebi, Da Varea malo podje prema poluspicu, mozda Aru na krilo, ili Aru na poluspica, a Bajic klasicna devetka, pa zamijene mjesta njih dvojica. Ovde jedino Turkovica ne vidim kao kombinaciju za napad. Nisam ga vala nikada ni vidio.
Ja bi njega na zadnjeg veznog. Neka trci, neka gine, neka uklizava, u napadu jako malo svakako moze, jer ne zna.
Uglavnom, ne bi se nikako mogao porediti Arin dolazak sa Tomicevim odlaskom. Ako Tomo eventualno ode, trebalo bi se naci rjesenje slicnih karakteristika u veznom redu. Da ne kazem jos najmanje jedan igrac u tom dijelu cak i ako Tomo ne ode.
Za stopere ne treba ni pricati. Treba nam neko dobar tu pod hitno.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !