Koga nakon Sušića?
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Koga nakon Sušića?
Ajde Amare, vrijeme je!
Negdje se uspjesan niz mora nastaviti. I doslo je pravo vrijeme za to.
Amar Amar Osim Osim!
Negdje se uspjesan niz mora nastaviti. I doslo je pravo vrijeme za to.
Amar Amar Osim Osim!
Zeljeznicar 1921
One can have no smaller or greater mastery than mastery of oneself.
- Leonardo da Vinci
One can have no smaller or greater mastery than mastery of oneself.
- Leonardo da Vinci
- tuzlak1987
- Kontakt:
Citam i ne vjerujem..
- sagitarius
- Kontakt:
[youtube][/youtube]
Razlog zbog kojeg Vaha sigurno nece preuzeti repku u naredni nekoliko godina ( 47:35 ) jer Bakovic na ovo hladno kaze da mora biti tako znaci to se nece mijenjati u skorije vrijeme
Nije da Vaha nece, Vaha bi preuzeo al kad ti moras svakom ugoditi, a on to ne zeli, on zeli najbolje ne bitno koje su nacionalnosti, al to nimalo ne pase ovim iz RS ili "hrvatim" u savezu, jer tesko da se mogu pomiriti s time da sve bosnjaci budu na klupi repke
Znaci mozemo se pomiriti s time da Vaha nece biti novi selektor!
Razlog zbog kojeg Vaha sigurno nece preuzeti repku u naredni nekoliko godina ( 47:35 ) jer Bakovic na ovo hladno kaze da mora biti tako znaci to se nece mijenjati u skorije vrijeme
Nije da Vaha nece, Vaha bi preuzeo al kad ti moras svakom ugoditi, a on to ne zeli, on zeli najbolje ne bitno koje su nacionalnosti, al to nimalo ne pase ovim iz RS ili "hrvatim" u savezu, jer tesko da se mogu pomiriti s time da sve bosnjaci budu na klupi repke

Znaci mozemo se pomiriti s time da Vaha nece biti novi selektor!
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia
- tuzlak1987
- Kontakt:
Pa ako ce tako da biraju selektora po nacionalnoj osnovi onda i ne zasluzuju da ih narod prati, ionalo su sto ae tih stvari miljama iza kosarkaskog i rukometnog saveza..
- plavipatriota
- Kontakt:
vidim ima priče o osimu, evo iako sam željovac, pokušat ću maksimalno objektivno:
do sada sam govorio da ne bih osima iz razloga što bi pola navijača bilo protiv njega, što iz ovih il iz onih razloga.. ali sada govoriti da je loš trener, i kad vas neko pita što, kažeš kukuruz liga, al valja i u kukuruz ligi osvojit nešto..
neko maloprije pobroja sva imena koja su radila, a nijedan nema rezultat ko on..
realno, meša bi se udaro nogom u guuzicu da je mogao bit trener želje, lično znam jer imam par ljudi koji znaju mešu da bi radio i u želji.. i onda njega priželjkujete..
kad spomenem hadzibegica, obicno kazem da je sve bolje od safeta, ali on je po meni jedan od onih koji je najmanje bolji od safeta..
objektivno, da ne postoji ovolika mržnja prema osimu, što se mene tiče ne bih bio nezadovoljan njegovim izborom.. čovjek zna napraviti sistem i to mu niko ne može osporiti, a i ima rezultate..
ali reći da ne treba biti trener zato što je MORŽ, VODENA GLAVA, AMAW i ostalo je glupost..
čovjek nije radio ni u jednom klubu osim u Želji pa da ga vi možete vrijeđat.. drugo je safet bio koji je pobrao sve "epitete" jer nas je yebavao sviju.. ali ne možete reći protiv nekog zato što je pobijedio vaš klub il zato jer vam je odvratan zato što je u rivalskom klubu..
evo, imam jarana, pitar teški, zeza se frajer: "ja cu javno pricati protiv osima jer je željovac, al realno u sebi bih volio da bude selektor i yebe im majku svima"..
budimo objektivni, yebo vas klubski rivalitet, razumijem od ovih što ne prate našu ligu kad kažu kakva naša liga, al vi što pratite, što volite svoje klubove, trošite novac na to sve, malo je glupo TOLIKO ponižavati ono na šta vi trčite svake sedmice.. reći da je liga loša ok, al ako već toliko pratite onda ne blatite toliko..
AKO BOG DA VAHID!
do sada sam govorio da ne bih osima iz razloga što bi pola navijača bilo protiv njega, što iz ovih il iz onih razloga.. ali sada govoriti da je loš trener, i kad vas neko pita što, kažeš kukuruz liga, al valja i u kukuruz ligi osvojit nešto..
neko maloprije pobroja sva imena koja su radila, a nijedan nema rezultat ko on..
realno, meša bi se udaro nogom u guuzicu da je mogao bit trener želje, lično znam jer imam par ljudi koji znaju mešu da bi radio i u želji.. i onda njega priželjkujete..
kad spomenem hadzibegica, obicno kazem da je sve bolje od safeta, ali on je po meni jedan od onih koji je najmanje bolji od safeta..
objektivno, da ne postoji ovolika mržnja prema osimu, što se mene tiče ne bih bio nezadovoljan njegovim izborom.. čovjek zna napraviti sistem i to mu niko ne može osporiti, a i ima rezultate..
ali reći da ne treba biti trener zato što je MORŽ, VODENA GLAVA, AMAW i ostalo je glupost..
čovjek nije radio ni u jednom klubu osim u Želji pa da ga vi možete vrijeđat.. drugo je safet bio koji je pobrao sve "epitete" jer nas je yebavao sviju.. ali ne možete reći protiv nekog zato što je pobijedio vaš klub il zato jer vam je odvratan zato što je u rivalskom klubu..
evo, imam jarana, pitar teški, zeza se frajer: "ja cu javno pricati protiv osima jer je željovac, al realno u sebi bih volio da bude selektor i yebe im majku svima"..
budimo objektivni, yebo vas klubski rivalitet, razumijem od ovih što ne prate našu ligu kad kažu kakva naša liga, al vi što pratite, što volite svoje klubove, trošite novac na to sve, malo je glupo TOLIKO ponižavati ono na šta vi trčite svake sedmice.. reći da je liga loša ok, al ako već toliko pratite onda ne blatite toliko..
AKO BOG DA VAHID!
- samo_lijevo
- Kontakt:
sve je to istotuzlak1987 je napisao/la:Pa ako ce tako da biraju selektora po nacionalnoj osnovi onda i ne zasluzuju da ih narod prati, ionalo su sto ae tih stvari miljama iza kosarkaskog i rukometnog saveza..
Zadnja izmjena: samo_lijevo, dana/u 22 nov 2014, 01:35, ukupno mijenjano 1 put.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
- sagitarius
- Kontakt:
Ne selektor, vec strucni stab , selektor se bira ko je najbolji ne bitno bio srbin, hrvat ili bosnjak, al strucni stab se tako biratuzlak1987 je napisao/la:Pa ako ce tako da biraju selektora po nacionalnoj osnovi onda i ne zasluzuju da ih narod prati, ionalo su sto ae tih stvari miljama iza kosarkaskog i rukometnog saveza..
znaci oni bi rekli Vahi : "Vaha ti si bosnjak, sad biraj jednog srbina i hrvata da ti budu pomocni" a znamo da Vaha ne voli kad mu se neko mijesa u posao...
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
Eto sad ispade Amara raja ne voli zato sto su dusmani Zeljeznicaru. Konstatacija ti je stvarnoElegant je napisao/la:Amar Osim bi nas preporodio, siguran sam da bi on to sve poslozio kako treba ! Nevjerovatno koliko dusmana Zeljeznicara, to je glavni problem Amara.

To je slicno da ja kazem "vi da volite Amara ne bi ga dali iz Zeljeznicara, a ovako ga se gledate sto prije rijesit"

U jbt, ne mogu doci sebi da nam se on predlaze za selektora... ako slucajno postane selektor ima tu jedna dobra stvar, al otom potom.. mislim da nece doci do toga.
- storm_raider
- Kontakt:
Zato sto je Osim ovakav bolestan svojim renomeom prvo, a kasnije radom za godinu dana uradio vise nego sto je Savez uradio od rata pa do tada. Zato sto je urgirao da nam skinu suspenziju, bio predsjednik Komiteta, Papeta savjetovao - ovaj dok je slusao i igrali smo najljepsi fudbal u ovom dijelu Europe, jer se zalozio da FK Sarajevo jedne godine igra Europu, iako nisu ispunili uslove, itd, itd, itd.emil02in je napisao/la: Znamo i za VAHU, ali Vahu svi zovu š.up.ak,a za Osima to niko neće reći a razlog isti,zašto?Zato što sve što nema veze sa SA ili Željom sarajevski "novinari" razapinju redom.
A Vaha? Vaha je trenirao po svijetu i ponekad se nerado sjetio da eto komentarise fudbalske situacije u BiH uz komentar kako "treba polako" i "treba razmisliti, ne srljati". Isprazne floskule nekoga ko je mogao mnogo vise. Osima nije sprijecilo da pod stare dane, bolestan i nakon teskog mozdanog udara sjedi u Savezu i tutumima objasnjava kako se organizuje Savez, niti mu je mrsko bilo da ide na noge Dodiku i prica sa njim. Mozda i jedini covjek kojeg Dodik toliko postuje da ga mirno slusa dok prica. Nije dzaba Ciro rekao Papetu: "Slusaj Osima, on nam moze svima reci..."
I neko se sjeti da mu nesto zamjeri, fuj! Svabo hvala ti za sve.
Inace, Amar Osim za novog selektora!
Sport je lijek za tijelo i duh.
Vaha seelktor, pomocni Papac i Barba. Nacionalna struktura zadovoljena. Ne bi im bilio ispod casti biti asistenti Vahi, vjerujem.
-
- Kontakt:
Vidi, mozemo se mi prepirat 100 godina - bit ce kako oni u FSBiHu odluce.
Izgleda da stvarno pokusavaju Vahu dovest. I realno ko zna za koliko godina ce tek Vaha ponovo imati priliku da dodje na klupu BiH. Pape je bio trener skoro 5 godina i ko zna kad ce opet biti pozicija selektora slobodna. I kad ce Vaha bit slobodan.
Sad je idealna prilika.
Ako ne bude on - meni je svejedno iskreno da vam kazem: Prosinecki, Amar, Mesa, Faruk. Sve to u 5 deka gore dole.
Izgleda da stvarno pokusavaju Vahu dovest. I realno ko zna za koliko godina ce tek Vaha ponovo imati priliku da dodje na klupu BiH. Pape je bio trener skoro 5 godina i ko zna kad ce opet biti pozicija selektora slobodna. I kad ce Vaha bit slobodan.
Sad je idealna prilika.
Ako ne bude on - meni je svejedno iskreno da vam kazem: Prosinecki, Amar, Mesa, Faruk. Sve to u 5 deka gore dole.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/
Re: Odg: Koga nakon Sušića?
Ma nije. Ispucao je on svoje. Godinu i po strmoglavog pada. Rušenje atmosfere koje je počelo porazom od SAD.calcio je napisao/la:I mogao je biti vrlo lako. Margine nisu bile na nasoj strani. Precke, promaseni penali, Asmir prima par golova koje u normalnom slucaju zatvorenih ociju brani, istovremene povrede Dzeke i Ibisevica, Lulic promasuje nemoguce... Peh za pehom.mirzatele je napisao/la:Kao sto si rekao, samo se cinio.calcio je napisao/la: Nakon SP sam rekao ako ce doci Vaha ili neko slicnog kalibra, ne bih mu produzavao ugovor. Posto nas je Vaha odmah u startu odyeb.. i otisao u Trabzonspor, a drugih realnih opcija nije ni bilo, Susic se cinio kao najbolje rjesenje.
Produženje ugovora je bilo harakiri.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
-
- Kontakt:
Čuj Osim hahahaha kome on da bude autoritet? Nek ode u Evropu i nek se dokaže, a ne da ga se brani titulama od kojih su 90% namještene.
MESSI - NAJBOLJI IGRAČ SVIH VREMENA.
Emir Spahić!
MES QUE UN CLUB!
Emir Spahić!
MES QUE UN CLUB!
Ja samo kažem da je identična situacija tad bila kod Osima kao sad kod Vahe,i nikad nije sjeo na klupu BiH da jeste vjerovatno bi davno vidjeli SP ili EP,međutim on je bio u Šturmu pa zatim u Japanu.To što je uradio za savez to stoji i nisam ništa napisao protiv njega,zato mi ne izvrći riječi.storm_raider je napisao/la:Zato sto je Osim ovakav bolestan svojim renomeom prvo, a kasnije radom za godinu dana uradio vise nego sto je Savez uradio od rata pa do tada. Zato sto je urgirao da nam skinu suspenziju, bio predsjednik Komiteta, Papeta savjetovao - ovaj dok je slusao i igrali smo najljepsi fudbal u ovom dijelu Europe, jer se zalozio da FK Sarajevo jedne godine igra Europu, iako nisu ispunili uslove, itd, itd, itd.emil02in je napisao/la: Znamo i za VAHU, ali Vahu svi zovu š.up.ak,a za Osima to niko neće reći a razlog isti,zašto?Zato što sve što nema veze sa SA ili Željom sarajevski "novinari" razapinju redom.
A Vaha? Vaha je trenirao po svijetu i ponekad se nerado sjetio da eto komentarise fudbalske situacije u BiH uz komentar kako "treba polako" i "treba razmisliti, ne srljati". Isprazne floskule nekoga ko je mogao mnogo vise. Osima nije sprijecilo da pod stare dane, bolestan i nakon teskog mozdanog udara sjedi u Savezu i tutumima objasnjava kako se organizuje Savez, niti mu je mrsko bilo da ide na noge Dodiku i prica sa njim. Mozda i jedini covjek kojeg Dodik toliko postuje da ga mirno slusa dok prica. Nije dzaba Ciro rekao Papetu: "Slusaj Osima, on nam moze svima reci..."
I neko se sjeti da mu nesto zamjeri, fuj! Svabo hvala ti za sve.
Inace, Amar Osim za novog selektora!
Na kraju ako nećemo imati vrhunskog selektora,(Vaha.Magat ili Trapatoni)potpuno mi je svejedno ko će biti taman Braco iz Vrbanjuše nije ništa lošiji od ovih što se guraju.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE
Treba malo realno analizirati situaciju.
1. Vaha neće biti selektor jer savez ne može ispuniti njegove finansijske zahtjeve ni uslove (apsolutna sloboda u izboru stručnog štaba - nacionalna kvota MORA biti zadovoljena). Jedini razlog što "pokušavaju" jeste da se smiri javnost i kaže, OK pokušali smo ali jednostavno ne možemo ispuniti njegove zahtjeve (btw njegova cijena je 1.5 - 2 mil EUR po sezoni);
2. Stranac neće biti selektor (samim tim otpadaju Mateus, Trapatoni, Zakeroni, Magat i Prosinečki);
3. Hadžibegić je već bio jednom selektor, a i nema podršku Izvršnog odbora;
4. Baždarević također nema podršku IO;
5. Šenera ne treba ni komentarisat;
6. Barbarez ne trenira nikoga;
7. Prema tome, realno je očekivat da će se nakon vozanja sa Vahom okrenuti Amaru.
S Amarom neće biti problema oko para, a ni stručnog štaba. A pitanja tipa - Šta je on napravio u Europi? - su smješna.
1. Vaha neće biti selektor jer savez ne može ispuniti njegove finansijske zahtjeve ni uslove (apsolutna sloboda u izboru stručnog štaba - nacionalna kvota MORA biti zadovoljena). Jedini razlog što "pokušavaju" jeste da se smiri javnost i kaže, OK pokušali smo ali jednostavno ne možemo ispuniti njegove zahtjeve (btw njegova cijena je 1.5 - 2 mil EUR po sezoni);
2. Stranac neće biti selektor (samim tim otpadaju Mateus, Trapatoni, Zakeroni, Magat i Prosinečki);
3. Hadžibegić je već bio jednom selektor, a i nema podršku Izvršnog odbora;
4. Baždarević također nema podršku IO;
5. Šenera ne treba ni komentarisat;
6. Barbarez ne trenira nikoga;
7. Prema tome, realno je očekivat da će se nakon vozanja sa Vahom okrenuti Amaru.
S Amarom neće biti problema oko para, a ni stručnog štaba. A pitanja tipa - Šta je on napravio u Europi? - su smješna.
- sanelmasetic
- Kontakt:
Kakav crni Amar, ko bi ga samo sluso i gledo, bolje reci trpio 

Jᴜᴠᴇ, sᴛᴏʀɪᴀ ᴅɪ ᴜɴ ɢʀᴀɴᴅᴇ ᴀᴍᴏʀᴇ
nema boljeg trenutka nego sada preuzeti tim. gore ne može, šanse za francusku su male, niko više realno ne očekuje plasman iako je to još uvijek moguće, imamo par lakših tekmi pred sobom, imamo jasan kostur tima sa 7-8 igrača, fali samo fine tuning a svakako ono najvažnije tek dolazi, kvalifikacije za svjetskoado19211 je napisao/la:..........
ovdje nisam naveo vahu, bajevica jer oni u ovoj situaciji nece htjeti preuzeti repku koliko god neko mislio da postoje sanse jer nisu budale da preuzima sranja susica, da ga sutra ljudi pljuju.....
ko god preuzme reprezentaciju ima pred sobom godinu dvije vremena da nešto napravi, a više stručnosti od papeta imaju svi spomenuti kandidati, elem perfektan trenutak prihvatiti se posla !
sanelmasetic je napisao/la:Kakav crni Amar, ko bi ga samo sluso i gledo, bolje reci trpio

[youtube][/youtube]
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Valjda Vaha pristane da nas vodi. Može on govorit da pare nisu problem, alli one jesu najveći problem. Kaže ovdje se miješa politika a kao da se ne miješa u O. Bjelokosti ili Alžiru, mora polagat račune koga pozove eto tamo ne mora. Nadam se da će naći neko riješenje i da će nas preuzeti Vaha jer jedino nas on može iz ovog izvući a ako i ne uspije nema veze. Situacija je stvarno teška tako da ne treba zamjerit ako ne uspije.
Ako Vaha, koji slučajem, ne bude htio onda Felixa Magatha, ovi ostali su u 5 deka sa Safetom. Već ako bi morao birati između Meše, Faruka, Prosinečkog i Amara ja bih birao Amara. Imao bi iza sebe Ivicu i mogao bi uvijek dobit par savjeta. Do pred sami kraj kvala za SP su Pape i Ivica radili, surađivali i bilo je dobro dok je Ivica otišao znamo šta se desilo.
Ako Vaha, koji slučajem, ne bude htio onda Felixa Magatha, ovi ostali su u 5 deka sa Safetom. Već ako bi morao birati između Meše, Faruka, Prosinečkog i Amara ja bih birao Amara. Imao bi iza sebe Ivicu i mogao bi uvijek dobit par savjeta. Do pred sami kraj kvala za SP su Pape i Ivica radili, surađivali i bilo je dobro dok je Ivica otišao znamo šta se desilo.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Ma vala i taj Vaha vise. Kenja lik ko foka.Unofficialpage je napisao/la:Valjda Vaha pristane da nas vodi. Može on govorit da pare nisu problem, alli one jesu najveći problem. Kaže ovdje se miješa politika a kao da se ne miješa u O. Bjelokosti ili Alžiru, mora polagat račune koga pozove eto tamo ne mora. Nadam se da će naći neko riješenje i da će nas preuzeti Vaha jer jedino nas on može iz ovog izvući a ako i ne uspije nema veze. Situacija je stvarno teška tako da ne treba zamjerit ako ne uspije.
O BiH neku noc prica kao da je on ovdje odigrao jednu ili dvije sezone za neki klub pa eto drago mu da ga se ljudi sjecaju

Reci fino necu da imam sa BiH nista i vozdra .
Imam podjeljeno misljenje o njemu, volio bih ga na mjestu selektora a isto tako i ne bih.
Ay Che Bostero! Vos Sos Ortiva,
Vos Sos Amigo De La Policía
En Mar Del Plata No Te Plantaste
Con Los Borrachos Como Cobraste
Sos Cagón! Sos Cagón!
Sos Cagón! Sos Cagón!
Vos Sos Amigo De La Policía
En Mar Del Plata No Te Plantaste
Con Los Borrachos Como Cobraste
Sos Cagón! Sos Cagón!
Sos Cagón! Sos Cagón!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.