Koga nakon Sušića?

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Jeste li zadovoljni izborom novog selektora?

Da
60
73%
Ne
22
27%

Ukupno glasova: 82

Goalgetter
Kontakt:

Re: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la Goalgetter » 22 nov 2014, 12:29

A otkud vi znate da on zahtjeva milion? Ne znam vise otkud vam te insiderske informacije. Kao sto je sam rekao, on je financijski jako dobro obezbjedjen (uostalom sad mu je leglo preko 1 milion od Trabzona na konto) i ako odbije, sto ce najvjerovatnije, to je najmanje do para, a znate dobro sta je razlog. Stoga..

ado19211

Post Postao/la ado19211 » 22 nov 2014, 12:31

jestamaji je napisao/la:
ado19211 je napisao/la:..........
ovdje nisam naveo vahu, bajevica jer oni u ovoj situaciji nece htjeti preuzeti repku koliko god neko mislio da postoje sanse jer nisu budale da preuzima sranja susica, da ga sutra ljudi pljuju.....
nema boljeg trenutka nego sada preuzeti tim. gore ne može, šanse za francusku su male, niko više realno ne očekuje plasman iako je to još uvijek moguće, imamo par lakših tekmi pred sobom, imamo jasan kostur tima sa 7-8 igrača, fali samo fine tuning a svakako ono najvažnije tek dolazi, kvalifikacije za svjetsko

ko god preuzme reprezentaciju ima pred sobom godinu dvije vremena da nešto napravi, a više stručnosti od papeta imaju svi spomenuti kandidati, elem perfektan trenutak prihvatiti se posla !
ne znam, ja sam opet drugog misljenja. misljenja sam da je najbolje da amar bude selektor iz razloga sto njega vec sad pljuju, tako da ce ga pljuvati za godinu ako bi bio selektor.

kakav samo narod doveli bi Vahu, onda bi ga pljuvali za pola godine.

najgora solucija hadzibegic, jer taj frajer je najveca ubleha od svih, jedino sto ima bolju trenersku karijeru, vodio je Betis, ostalo užas.

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 22 nov 2014, 12:50

HarisHelic je napisao/la:Joj Glavasa majko mila... :facepalm:

Najbolja trenerska akademija :facepalm:

Pa koga je ta akademija izbacila kao trenera sunce ti yebem krvavo?

Munir Talovic? Yebote on u picku. Radje Izeta pijun, koji ga je progurao gore. Glavas je FAIL/ao sa ovim ali samo tako.

Kakva crna nasa akademija trenerska?

cccc
Trenerska akademija iz Travnika. Tokom izleta Travniku pojedes cevape i dobijes diplomu ko prilog. :kafa:

Kada pogledamo kakvi su nam kandidati za selektora, uz izuzetak par imena kao Vaha, Felix, pa eto mozda se moze dodati i Robi i Mesa, dozivacemo papketa da nas kolektivno oplodi. :wtf: :wtf:
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 22 nov 2014, 12:59

Fozgen je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:Valjda Vaha pristane da nas vodi. Može on govorit da pare nisu problem, alli one jesu najveći problem. Kaže ovdje se miješa politika a kao da se ne miješa u O. Bjelokosti ili Alžiru, mora polagat račune koga pozove eto tamo ne mora. Nadam se da će naći neko riješenje i da će nas preuzeti Vaha jer jedino nas on može iz ovog izvući a ako i ne uspije nema veze. Situacija je stvarno teška tako da ne treba zamjerit ako ne uspije.

Ako Vaha, koji slučajem, ne bude htio onda Felixa Magatha, ovi ostali su u 5 deka sa Safetom. Već ako bi morao birati između Meše, Faruka, Prosinečkog i Amara ja bih birao Amara. Imao bi iza sebe Ivicu i mogao bi uvijek dobit par savjeta. Do pred sami kraj kvala za SP su Pape i Ivica radili, surađivali i bilo je dobro dok je Ivica otišao znamo šta se desilo.
Ma vala i taj Vaha vise. Kenja lik ko foka.
O BiH neku noc prica kao da je on ovdje odigrao jednu ili dvije sezone za neki klub pa eto drago mu da ga se ljudi sjecaju :shock: , on to kao iz Francuske . Jedva nekako prevali eto to je moja drzava preko jezika .
Reci fino necu da imam sa BiH nista i vozdra .
Imam podjeljeno misljenje o njemu, volio bih ga na mjestu selektora a isto tako i ne bih.
Iskreno, malo i meni ide na živce. Odluči se šta ćeš. Po meni su ovdje problem pare, preš'o bi on preko svih ovih stvari za koje govori da mu savez ponudi 1.5 milion. Sve ovo što govori ima i u Afričkim reprezentacijama.
Ali opet kažem nadam se da će naći zajednički jezik i da, napokon, dobijemo selektora koji valja a ne neke pokušaje koji su trenirali samo Turske klubove bez većih uspjeha. :D
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 22 nov 2014, 13:12

Bezveze se prejudiciraju neke stvari u vezi Vahe, a niko pojma nema. Sačekajmo taj utorak, kada je najavljen sastanak njega i Begića. Bio sam skeptik u vezi njega i prihvatanja ove funkcije, ali kako nas nije deklarativno odbio, znači da šanse postoje, a i ovaj najavljeni sastanak mi ulijeva nadu.

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 22 nov 2014, 13:36

Upravo gledam ovaj prilog TV1 i Baho tamo negdje oko 58.e minute obeca nam u najgoru ruku 3. mjesto. :urnebes:

Baho aka Alija zlatne kasike iliti ga Bakir zvani poslodavac stoljeca. :urnebes: :urnebes:

Nisam zelio da vjerujem nekim forumasima da je Baho toliko grohno, ali nazalost uvjerio sam se.
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 22 nov 2014, 13:48

emil02in je napisao/la:
storm_raider je napisao/la:
emil02in je napisao/la: Znamo i za VAHU, ali Vahu svi zovu š.up.ak,a za Osima to niko neće reći a razlog isti,zašto?Zato što sve što nema veze sa SA ili Željom sarajevski "novinari" razapinju redom.
Zato sto je Osim ovakav bolestan svojim renomeom prvo, a kasnije radom za godinu dana uradio vise nego sto je Savez uradio od rata pa do tada. Zato sto je urgirao da nam skinu suspenziju, bio predsjednik Komiteta, Papeta savjetovao - ovaj dok je slusao i igrali smo najljepsi fudbal u ovom dijelu Europe, jer se zalozio da FK Sarajevo jedne godine igra Europu, iako nisu ispunili uslove, itd, itd, itd.
A Vaha? Vaha je trenirao po svijetu i ponekad se nerado sjetio da eto komentarise fudbalske situacije u BiH uz komentar kako "treba polako" i "treba razmisliti, ne srljati". Isprazne floskule nekoga ko je mogao mnogo vise. Osima nije sprijecilo da pod stare dane, bolestan i nakon teskog mozdanog udara sjedi u Savezu i tutumima objasnjava kako se organizuje Savez, niti mu je mrsko bilo da ide na noge Dodiku i prica sa njim. Mozda i jedini covjek kojeg Dodik toliko postuje da ga mirno slusa dok prica. Nije dzaba Ciro rekao Papetu: "Slusaj Osima, on nam moze svima reci..."
I neko se sjeti da mu nesto zamjeri, fuj! Svabo hvala ti za sve.

Inace, Amar Osim za novog selektora!
Ja samo kažem da je identična situacija tad bila kod Osima kao sad kod Vahe,i nikad nije sjeo na klupu BiH da jeste vjerovatno bi davno vidjeli SP ili EP,međutim on je bio u Šturmu pa zatim u Japanu.To što je uradio za savez to stoji i nisam ništa napisao protiv njega,zato mi ne izvrći riječi.
Na kraju ako nećemo imati vrhunskog selektora,(Vaha.Magat ili Trapatoni)potpuno mi je svejedno ko će biti taman Braco iz Vrbanjuše nije ništa lošiji od ovih što se guraju.
Niko ti ne izvrce rijeci, malo prati sta se pise. Mnogo je danas zdravija atmosfera u Savezu nego sto je bila prije 15 godina kada je Osim mogao da fizicki podnese taj posao i pazi bas je Osim najzasluzniji sto je situacija takva. On je svoje odradio, sta je Vaha uradio?
Sport je lijek za tijelo i duh.

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la JoseMourinho » 22 nov 2014, 14:17

mone je napisao/la:Treba malo realno analizirati situaciju.

1. Vaha neće biti selektor jer savez ne može ispuniti njegove finansijske zahtjeve ni uslove (apsolutna sloboda u izboru stručnog štaba - nacionalna kvota MORA biti zadovoljena). Jedini razlog što "pokušavaju" jeste da se smiri javnost i kaže, OK pokušali smo ali jednostavno ne možemo ispuniti njegove zahtjeve (btw njegova cijena je 1.5 - 2 mil EUR po sezoni);
2. Stranac neće biti selektor (samim tim otpadaju Mateus, Trapatoni, Zakeroni, Magat i Prosinečki);
3. Hadžibegić je već bio jednom selektor, a i nema podršku Izvršnog odbora;
4. Baždarević također nema podršku IO;
5. Šenera ne treba ni komentarisat;
6. Barbarez ne trenira nikoga;
7. Prema tome, realno je očekivat da će se nakon vozanja sa Vahom okrenuti Amaru.

S Amarom neće biti problema oko para, a ni stručnog štaba. A pitanja tipa - Šta je on napravio u Europi? - su smješna.
Bgm hadzibegic ima jakj podršku u savezu i jedan od glavnih je kandidata ;)

Mesa jadni ko da ga bog nije dao, najmanje se o njem prica :(

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 22 nov 2014, 14:17

Samo Amara, sve sto je dobra doslo u nas fudbal doslo jer iz Zeljine kuhinje, Mesa Selektor, Barba, Osim pomocnici...
Pa da jedemo sve redom kao i da naplacujeme cekanje u redu za BH dres od auslanderske djece...

A u pozadini dogadjaja(ruka iz sjene)..
slika
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

Wisey
Kontakt:

Post Postao/la Wisey » 22 nov 2014, 14:26

Fozgen je napisao/la: Ma vala i taj Vaha vise. Kenja lik ko foka.
O BiH neku noc prica kao da je on ovdje odigrao jednu ili dvije sezone za neki klub pa eto drago mu da ga se ljudi sjecaju :shock: , on to kao iz Francuske . Jedva nekako prevali eto to je moja drzava preko jezika .
Imam podjeljeno misljenje o njemu, volio bih ga na mjestu selektora a isto tako i ne bih.
Vaha je igrao u drugom vremenu na ovim prostorima.
To ti je otprilike kao kad završiš srednju školu u BiH, odeš vani, namučiš se da bi uspio, studiraš, završiš fakultet, počneš raditi i zarađivati u svijetu, izgradiš svoje ime i onda te ponovo zovu iz BiH da radiš tamo. S jedne strane nose te emocije a s druge znaš da si baš zbog takvih situacija i otišao.

Vahi ova država nije ništa dala, niti joj on šta duguje. Ako ne želi znači da ima svoje privatne razloge, taman i novci bili u pitanju (a nisu sigurno).

AllAbout
Kontakt:

Post Postao/la AllAbout » 22 nov 2014, 14:27

Vahid ili Osim..sve ostalo ce biti na nivou Susica, ako ne i gore
Unica grande amore

Fozgen
Kontakt:

Post Postao/la Fozgen » 22 nov 2014, 14:29

Wisey je napisao/la:
Fozgen je napisao/la: Ma vala i taj Vaha vise. Kenja lik ko foka.
Vaha je igrao u drugom vremenu na ovim prostorima.
To ti je otprilike kao kad završiš srednju školu u BiH, odeš vani, namučiš se da bi uspio, studiraš, završiš fakultet, počneš raditi i zarađivati u svijetu, izgradiš svoje ime i onda te ponovo zovu iz BiH da radiš tamo. S jedne strane nose te emocije a s druge znaš da si baš zbog takvih situacija i otišao.

Vahi ova država nije ništa dala, niti joj on šta duguje. Ako ne želi znači da ima svoje privatne razloge, taman i novci bili u pitanju (a nisu sigurno).
Eto ko meni je nesto dala pa je zbog tog volim?
Po toj logici ni Dzeko recimo nebi trebao da igra za reprezentaciju a da ne pricam o reprezentativcima koji nisu cak ni rodjeni u BiH .
Ay Che Bostero! Vos Sos Ortiva,
Vos Sos Amigo De La Policía
En Mar Del Plata No Te Plantaste
Con Los Borrachos Como Cobraste
Sos Cagón! Sos Cagón!
Sos Cagón! Sos Cagón!

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 22 nov 2014, 14:34

Halilhodzic: Međutim, imam moralnu obavezu prema BiH, pa možda se, ipak, jednog dana vratim i dam svoj doprinos u dodatnom razvoju fudbala u svojoj domovini."
Prije nekoliko mjeseci ovo izjavio. ;)

Wisey
Kontakt:

Post Postao/la Wisey » 22 nov 2014, 14:38

Fozgen je napisao/la: Eto ko meni je nesto dala pa je zbog tog volim?
Po toj logici ni Dzeko recimo nebi trebao da igra za reprezentaciju a da ne pricam o reprezentativcima koji nisu cak ni rodjeni u BiH .
Ne znam na šta ciljaš. Znači ti bi pristao raditi u BiH ispod svojih minimalnih uvjeta (u ovom slučaju sloboda u radu, odabiru pomoćnika i ostalo) samo zato jer je voliš?
Volim i ja, pa ne bih nikada u biznisu takav potez napravio.

Fozgen
Kontakt:

Post Postao/la Fozgen » 22 nov 2014, 14:46

Wisey je napisao/la:
Fozgen je napisao/la: Eto ko meni je nesto dala pa je zbog tog volim?
Ne znam na šta ciljaš. Znači ti bi pristao raditi u BiH ispod svojih minimalnih uvjeta (u ovom slučaju sloboda u radu, odabiru pomoćnika i ostalo) samo zato jer je voliš?
Volim i ja, pa ne bih nikada u biznisu takav potez napravio.
Ne kontam ni ja sta si ti htjeo reci.
Ja sam iste te stvari navodio kao moguce razloge zbog kojih on nece sjesti na klupu, ali mene sva ta zbrka pravo nervira .
Zar to nebi trebala biti neka cast da vodi rep. svoje zemlje, pa kakva je takva je tvoja je?
A opet kontam bas su mu uslovi u africkim selekcijama nesto bolji, tamo mu se opet niko ne petlja u posao ?
Vrhunac svega bi bio da se odluci za Egipat :crazy: .
Ay Che Bostero! Vos Sos Ortiva,
Vos Sos Amigo De La Policía
En Mar Del Plata No Te Plantaste
Con Los Borrachos Como Cobraste
Sos Cagón! Sos Cagón!
Sos Cagón! Sos Cagón!

Prle89
Kontakt:

Post Postao/la Prle89 » 22 nov 2014, 15:00

mone je napisao/la:
sanelmasetic je napisao/la:Kakav crni Amar, ko bi ga samo sluso i gledo, bolje reci trpio :-(
:D

[youtube][/youtube]
Amar je legenda. :D Poslije Vahe jedini kadndidat koji bi možda mogao nešto promjeniti na pozitivno. Ovi ostali su većinom imali šanse da pokažu svoj trenerski kvalitet.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 22 nov 2014, 15:18

Mislim da ce Begic uspjeti slomiti Vahu...osim ako ovaj u medjuvremenu ne dobije dobru ponudu od nekog Citija, Milana, i sl.
Pare nisu problem, obecati mu lovu ako nas plasira na EP i to je to.
Sigurno je i njemu dodatni motiv sto se EP igra u "njegovoj" Francuskoj, svjestan je da imamo realne sanse za plasman, pa makar kroz baraz, svjestan je on i nase snage i rezultata koji bi mogao napraviti pred 50 000 nasih navijaca, svjestan je on da bi dobar rezultat s nasom repkom na EP-u mu podigao njegov renome za stepenicu vise, mnogo vise nego tamo neki Egipat, Bastia, Trabzon, i sl.klubovi...
Zna on dobro sta ima u timu:

............................................Stoke city............................................

Freiburg.............Hoffenhaim(Kuban)..........Leverkusen.............Schalke(Chievo)

................Roma...................Everton..........Deportivo(Hoffenhaim,Sochaux,Paderbon)....

Werder Bremen............................................................................Lazio
...................................Manchester( Stutgart, Cesena)..............................

Zna on da mi imamo itekako snaznu ekipu koja s dobrim selektorom moze pobijediti svakoga...17 igraca u ligama petice, a bit ce ih jos: Stilic, Susic, Sunjic, Miske...ce vjerovatno napraviti transfere u lige petice.

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 22 nov 2014, 15:54

Ma normalno da su pokusavali da se petljaju ali sve ima granicu,p
Plus kad imaš nekoliko miliona razloga nešto se i pretrpi.Dok ovdje zna da nema miliona eura ali zato ima 3 miliona selektora,trenera i tome dodan još to biranje po naučio nacionalnosti i eto problema pun kofer.Čovjek hoće samo da odgovara za ono što radi i ako nema rezultate on sam odlazi,neće jednostavno da se misli imali dovoljno jednih,drugih ili trećih u timu ili stručnom štabu. Zar je to puno?Izgleda da našem savezu jeste jer je Baković na Tv1 rekao da se mora ispostovati nacionalni ustroj ili sta već, e to Vaha neće.Zar je to teško shvatiti?

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 22 nov 2014, 17:01

Prle89 je napisao/la:Amar je legenda. :D Poslije Vahe jedini kadndidat koji bi možda mogao nešto promjeniti na pozitivno. Ovi ostali su većinom imali šanse da pokažu svoj trenerski kvalitet.
...ima i ona: "tuljaneeee, krkaneeee, brkaaaneeeeeee, tuljanee, krkane... brknaneee (delirijum) NAPUSI SE RONHILAAAA" :D
A sad ozbiljno ako bi izgubili sanse za EP, treba Amara stavit bar da bude pomocni hakurik neki, nek dobavlja lopte ili nek nosi nosila ako se ko povrijedi samo nek je na stadionu nek raja dobaciva. Cisto da zaboravimo jad zbog ne plasiranja na EP :cool:

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 22 nov 2014, 17:04

Jos ova sedmica i znat ce sve, strpite se.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Zglavkar i 15 gostiju.