adi93 je napisao/la:Faruk Gacan,nekadasnji junior Zelje
Menadzer me kostao potpisa za prvi tim
Faruk Gacan,stasiti stoper Mladosti iz Doboj-Kaknja,pruza odlicne igre u Prvoj ligi Federacije BiH.Nekadasnji kadet i junior Zeljeznicara vjeruje da ce njegov tim izboriti plasman u Premijer ligu BiH.
Najprije je cilj bio da izborimo opstanak u Prvoj ligi FBiH,ali sada su apetiti porasli-kazao je Gacan.
Zanimljiva je sportska prica Gacana,kojeg je menadzer skupo kostao i zbog kojeg nikad nije zaigrao za prvi tim "Plavih" s Grbavice iako se nogometni strucnjaci slazu da je zasluzio talentom.
Bio sam tri godine u kadetima Zelje,a potom dvije godine u juniorima,i kada sam trebao zaigrati za prvi tim,pojavio se jedan menadzeri odve me u Inter iz Zapresica.Nazalost,prevario me je i propala je prilika da zaigram za Zeljeznicar-kazao je Gacan,koji je nogomet poceo trenirati kada je imao osam godina a krasi ga skok-igra.
Neka je kad je glup bio i nasjeo na pricu od menadjera..
Bilo je raznih primjera i igraca,oni koji su poslusali ljude i potpisali za 1.tim nisu se zajebali..a ovi sto umisle sa 18 da su zvijezde nek zavrse ovako svoje karijere..Imaju pravo da biraju momci,ako iko forsira u ligi mlade onda smo to mi.I nije mi žao ovog a ni nijednog omladinca kad ih pohlepa skrene sa pravog puta
Sutra svi u DOLINU!
19TM87
ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001