Naravno ! USA demokratija na delu . Imas dobrih filmova na tu temu.DANTES je napisao/la:ma fazon je sto su svjedoci kasnije ginuli ko komarciTribalian je napisao/la:Na današnji dan, 22.11.1963.godine, izvršen je atentat na Džona F. Kenedija.
Atentat je po službenom izveštaju izvršio Harvi Li Osvald...Mada je i do dan danas ostala sumnja da li je on izvršio taj atentat i mnogo se spekuliše oko toga...
Najveće svjetske misterije
Moderator/ica: insider
Re: Najveće svjetske misterije
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
@ Otelo, nikad nije ni postojala, ko sto nikad nisu postojala " prava o ljudskim pravima" , kad kazem demokratija to je vise onako neki mastoviti poredak, jedini oblik vladavine vidjen u USA od osnivanja te drzave je " diktatura na finjaka" ! Sta ce oni sami sebi da rade, to nije moja stvar, ali kad pocnes " maltretiranje" kao oblik vladavine da nameces celom svetu , e to je vec moja stvar a i svih ostalih.
Naravno, ti razumes o cemu ja pricam, sto ne znaci da ce razumeti ili hteti da razumeju, oni koji jedu hleb od politike i koji u politicke partije gledaju kao u porodicu, dok je takvih , tesko ce se sta menjati.
Naravno, ti razumes o cemu ja pricam, sto ne znaci da ce razumeti ili hteti da razumeju, oni koji jedu hleb od politike i koji u politicke partije gledaju kao u porodicu, dok je takvih , tesko ce se sta menjati.
Ma Amerika je posebna prica. Zatvorena drzava za sve dok misle da su im vrata svih drugih drzava otvorena.
Sva ta neka prica o ljudskim pravima, bratstvu, jedinstvu i jednakosti je
Inteligentni ljudi nadju nacin da se obogate, hoce jos, prospu narodu pricu o necem vecem, dostojanstvenijem i onda se masa digne i ista stvar a drugo pakovanje.
Najzad, ja zivim /mi zivimo na demokratski-komunisticko-socijalistickom Balkanu gdje svakog boli qrac za sve tako da sam i navikao na sve.
Sva ta neka prica o ljudskim pravima, bratstvu, jedinstvu i jednakosti je
Inteligentni ljudi nadju nacin da se obogate, hoce jos, prospu narodu pricu o necem vecem, dostojanstvenijem i onda se masa digne i ista stvar a drugo pakovanje.
Najzad, ja zivim /mi zivimo na demokratski-komunisticko-socijalistickom Balkanu gdje svakog boli qrac za sve tako da sam i navikao na sve.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Znaš kako u americi je problem jer imaju samo dvije vazne partije . Od kojih svaka vuče na svoju stranu bez obzira koji predmet bio.
Pa ti kad skontas da 90 % republikanaca negira klimatske promjene i globalno zagrijavanje dođje ti da places .
A u svemu tome je najgore sto je narod sa juga texas alabama missisipi itd tako zaludjen da je to za sit coma
Sent from my krunjač
Pa ti kad skontas da 90 % republikanaca negira klimatske promjene i globalno zagrijavanje dođje ti da places .
A u svemu tome je najgore sto je narod sa juga texas alabama missisipi itd tako zaludjen da je to za sit coma
Sent from my krunjač
Thomas Müller - Fußballgott
Mrze druge rase, mrze Jevreje, mrze Katolike... nisam ni u jednoj od njima omrazenih skupina, ali su ljudi bez obzira na sve stavove, idioti ! A i drago mi je sto si bas ti ovo napisao jer si ovo o cemu pisemo i video na licu mesta. Ja sam samo slusao i citao o tome.don_burza je napisao/la: A u svemu tome je najgore sto je narod sa juga texas alabama missisipi itd tako zaludjen da je to za sit coma
Sent from my krunjač
Evo da ti ispricam jednu anegdotu
Radimo ja i jedan Goran iz novog sada zajedno u smjeni .
I jedan lik onako zastade sa nama da popriča kao gost ba brodu i pita lik nas odakle smo . Mi njemu kazemo kad lik vadi papir i gleda i kaže nama " evo izgleda da smo bombardovali obje zemlje "
Hahahah ja sam drcno od smijeha
Sent from my krunjač
I jedan lik onako zastade sa nama da popriča kao gost ba brodu i pita lik nas odakle smo . Mi njemu kazemo kad lik vadi papir i gleda i kaže nama " evo izgleda da smo bombardovali obje zemlje "
Sent from my krunjač
Thomas Müller - Fußballgott
- Goalgetter
- Kontakt:
don_burza je napisao/la:Evo da ti ispricam jednu anegdotu
Sent from my krunjač
hahhahhhahahaaaaadon_burza je napisao/la:Evo da ti ispricam jednu anegdotu
Trenutno u Mexicu
http://www.hightimes.com/read/mexico-ma ... arco-state" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.hightimes.com/read/mexico-ma ... arco-state" onclick="window.open(this.href);return false;
USA ti je policijska drzava jednaka Sjevernoj Koreji. 
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Ne znam jeli neko ovo postavljao...
Ovo je snimila NASA u martu 2012, to jest njihov satelit koji prati sunceve aktivnosti.
[youtube][/youtube]
Ovo je snimila NASA u martu 2012, to jest njihov satelit koji prati sunceve aktivnosti.
[youtube][/youtube]
gledajući Colbert Raport i Daily show, sam otkrio ne samo to, već i da tvrde pojedini kako ne treba dozvoliti abortus čak ni u slučaju silovanja jer žensko tijelo ima mehanizme da se zaštiti u takvim situacijama?!?!don_burza je napisao/la:Znaš kako u americi je problem jer imaju samo dvije vazne partije . Od kojih svaka vuče na svoju stranu bez obzira koji predmet bio.
Sent from my krunjač
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Američki jug je
Amerika je po svemu čudna zemlja, naprimjer situacije pucaj pa pitaj, i onda se pitaju što im policajci ginu ko na traci, i što na njih pucaju džeparoši u busu a ne narko dileri.
Amerika je po svemu čudna zemlja, naprimjer situacije pucaj pa pitaj, i onda se pitaju što im policajci ginu ko na traci, i što na njih pucaju džeparoši u busu a ne narko dileri.
Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
http://www.buzzfeed.com/daves4/the-univ ... scary?bffb" onclick="window.open(this.href);return false;

Sta bi se desilo kad bi kometa velicine naprimjer nju yorka pala u jadransko more ili u neki okean ili u jablanicko ili boracko jezero bil svjet poplavio ?
habib
- BenjooJutub
- Kontakt:
Preuzeto sa najpopularnijeg Hrvatskog foruma.. Nije svjetska baš, ali je svakako misterija, naša Bosanska.
Zima je 93'. Bili smo udaljeni od neprijatelja nekih tristotinjak metara zracne linije. Nasi su polozaji bili u rovovima ukopanim bas na pocetku sume dok su oni imali polozaje u jednom malom zaseoku (brat bratu dvadesetak krhkih kucica). Danima se niko nije pomjerao ni metra. Tuklo se minobacacima (tu i tamo) poneko puskaranje, ali nista strasno. I jedni i drugi, sta reci, cekali smo daljnja naredjenja, s vrha naravno i drzali svoje crte. Hladno je bilo, onako kako samo u Bosanskim zabitima zna biti, ali iskreno receno, bili smo dobro opskrbljeni. Te noci bio sam poslan u izvidjanje s jednim suborcem, inace mojim jako dobrim prijateljem. Nismo trebali daleko ici, mozda kojih 150 metara u niciju zonu, mozda nepotrebno, ali ipak. I tako smo se nas dvojica lagano puzeci priblizavali zbunju koje je trebalo biti nasa busija narednih nekoliko sati.
lijepo smo se smjestili i onako nedisciplinirano pripalili po cigaru , sto bi se reklo frajerski i neoprezno, ali s zarom okrenutim unutra, prema dlanu.
Imali smo jedan lijepi dvogled IR. Eh da nam ga je bilo imati kad smo bili klinci i iz daljine virili u auta gdje su se valjali zaljubljeni parovi..
S vremena na vrijeme pogledao bih u pravcu neprijatelja, vidjelo se kretanje, hodali su, nosili drva, nista narocito, al nesto mi nije bilo jasno. Nekoliko njih je krenulo na drugi kraj zaseoka, onako u zurbi i s puskama na gotovs, cula se i vika. Dao sam prijatelju da pogleda i on je poslije par sekunda poceo da brblja, zadihao se i brzo mi gurnuo dvogled u ruke i samo izgovorio "gledaj tamo"..
Ponovo sam pogledao i vidio da su oni napadnuti, pocela je i pucnjava, pojedinacna, rafalna (sve se dogadjalo jako brzo) vidjeo sam neke, neka bica ljudskoga oblika, ali nisam skuzio sta je. Vidjeo sam da ih napadaju i ubijaju (neprijateljske vojnike), grizu. Planulo je par kuceraka a sad se tamo vec odvijao pravi rat pucnjevi vatra, vrisci, uzasni urlici. Nasi su nas odmah pozvali da vide sta se desava. Dao sam dvogled prijatelju i odgovorio nadredjenom da nemam pojma sta se desava ali sa nama nema nikakve veze.
Moj je prijatelj onako otvorenih usta gledao. S obzirom da je vatra bila jaka sjene, siluete se se vidjele golim okom. Bio sam sledjen (od straha ne od hladnoce).. Daj mi normalnu bitku, nema frke, ali ovo.
Uzeo sam , istrgao dvogled i htio, unatoc strahu, vidjeti sve iz vece blizine.
I vidjeo sam jednu priliku zenskog izoblicenog lica (veliki zubi izobliceni, produzena vilica, brada siljata i kandze) kako gleda, ravno, ali ravno prema nama. Mi smo dovoljno daleko u mraku, ali gledala je u nas, znala je da smo tamo. I tada je potrcala velikom brzinom u nasem pravcu. Ja sam sledjen i dalje drzao dvogled kao paraliziran, ali u jednom trenu kao kroz san rekao sam svome suborcu da puca ravno u mrak, ODMAH. I on je zapucao, a odjednom sa moje desne strane u pravcu kuca zapucalo je jos dvadesetak kalasnjikova (ja u svoj onoj izgubljenosti nisam ni primjetio da je jedan dio nase ekipe stigao do nas i razvio polozaj). Poslije dvije tri sekunde i ja sam opalio rafal.
S naseg glavnog polozaja su poceli udarati i minobacacima. Pocelo je oprave, mada niko nije imao pojma o cemu se u stvari radi.
Trajalo je, recimo, deset minuta (ne trebam govoriti da sa druge strane nije stigao ni metak).. Kada je prestalo s lupanjem glavni casnik (ne zelim govoriti ni o imenima niti mjestu zbivanja ) je htio da krenemo naprijed, ali sam ga uvjerio da sacekamo jutro. Puno pitanja je postavljeno, ali nismo im nista kazali, nista sto bi uputilo na to da nas proglase ludima.
Krenuli smo naprijed (vedro je bilo oko 08.00) i poslije par minuta stigli na protivnicke pozicije. Jos je bilo zara na kucicama. Snijeg je bio pun krvi na sve strane, razbacano oruzje i vatreno i hladno (nozevi umrljani krvlju), ali niti jednog mrtvog. Nikome nista nije bilo jasno. Ipak u jednom rovu, zatrpanog snijegom i zemljom pronasli smo jednog mrtvog vojnika, rastrganog. Jasno su se vidjeli ujedi i dijelovi otkinutog mesa.
Ja i prijatelj smo se pogledali, a casnik je to sve prokomentirao kao "bas ga je raznijela prokleta mina". A "oni su se povukli pod nasim djejstvom i pokupili svoje mrtve i ranjene"... To je bilo to i tako je priopceno javnosti
Daj, ne trolaj.habib je napisao/la:Sta bi se desilo kad bi kometa velicine naprimjer nju yorka pala u jadransko more ili u neki okean ili u jablanicko ili boracko jezero bil svjet poplavio ?
habib je napisao/la:Sta bi se desilo kad bi kometa velicine naprimjer nju yorka pala u jadransko more ili u neki okean ili u jablanicko ili boracko jezero bil svjet poplavio ?
logicno da bi,onaj svijet koji živi uz more
Samo ako padne u Borackohabib je napisao/la:Sta bi se desilo kad bi kometa velicine naprimjer nju yorka pala u jadransko more ili u neki okean ili u jablanicko ili boracko jezero bil svjet poplavio ?
Nullius in verba
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.