RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
Re: RSD Velež Mostar
Nisam upratio toga jer sam, kako rekoh, ušao tek na početku drugog poluvremena. Ali dobro, jedna fina, iskrena, neiskvarena priča ide svojim tokom.
Nadam se da je ovo tek početak.

Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
Njih dvojica su nosioci ekipe, povrijeđen bio prvi pivot, čitavu poluezonu neće igrati, tetiva otišla. Šapuh, Sarajevska Bosna ga tražila, a momak sa brojem 8 odbio Izvidjac 
btw. imamo temu našeg kluba dole u sekciji rukomet, možda da počnemo dole da pišemo, da je maloosvjezimo

btw. imamo temu našeg kluba dole u sekciji rukomet, možda da počnemo dole da pišemo, da je maloosvjezimo

Ko je osmica ? Batko je i ranije rasturao ali čini mi se da ga je malo povreda poremetila.
1922 & 1878
'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''
Ex- Liverpool player Graeme Souness.
RŠD VELEŽ MOSTAR !!!
'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''
Ex- Liverpool player Graeme Souness.
RŠD VELEŽ MOSTAR !!!
Muratović Emir je osmica. Kaže golman Sloge sinoc : "Ja one batkove lopte ne vidim, prcio mater"Goodison je napisao/la:Ko je osmica ? Batko je i ranije rasturao ali čini mi se da ga je malo povreda poremetila.

+1aleksasantic je napisao/la:pisao sam i kad je bilo ono kidanje zivaca i nekoliko kutija cigara protiv zvijezde i sad cu opet to napisat,stojim iza svega sto napisem i vjerujem u to,i mislim da vecina RAje dijeli moje misljene
kao prvo,sve ublehase,manekene,neznalice,sminkere,idiote,placenike...ne znam vise kako da ih nazovem,poslat kuci il u njihovo selo pa neka tamo glume igracice i zvjezdice itd (aneks 7:svi na svoje ognjiste) jer nekim je bolje da kopaju njivu il sta slicno
kao drugo,ako bude REMONT ove ekipe (cast izuzecima) bicemo prvo ozbiljni,bolji,imat cemo vise pare ako je to moguce a jest jer ovim majmunima PREPLACENIM je i cener za kafe puno mjesecno a ne neke cifer,brate dat igracima domacim nasoj djeci solidne palte mnogo manje vec ovim seljoberima,a nekim sadasnjim poput BLAGOJEVICA POVECAT ZA 300% nagradit momke koji zasluzuju
kao trece, od evrope nema nista ovo godine mozemo cekat 5 sezona,10 sezona 20 sezona al sa ovim kvazi igracima i kavzi trenerom necemo siguno nigdje daleko izmedju 8-12 mjesta MAX
kao cetvrto,pravit ekipu za slijedecu godinu rastjerat bagru,poslat ih gdje im je mjesto jos im dat para za kartu u jednom smijeru da se slucajno ne vrate,ukljucit juniore ako ih ima dat im sansu,vratit neke koji su otjerani prije iz ranijjh generacija,pokusat jos neke dovest neafirmisane iz PLFBIH ima dobrih igraca
suma sumarum,...remont pod hitno,otjerat bagru jer pare koje im dajemo (velike plate,bonusi,stan hrane)
sta nam daju zauzvrat VELIKO NISTA,ostat ce nam te pare a nisu to male pare,dovest nasu djecu nase juniore ako ima kvalitete s obzirom gdje treniraju,vratit kojeg starijeg momka i pravit ekipu za slijedecu godine JER SMO OVE SEZONE PO.P.U,S.I.L.I EVROPU I SVE OSTALO....dosta je vise mazanja ociju i presipanje supljeg u prazno VAZDA OVE CEMO GODINE JBT JA OSTARI OSJEDI GROHNO VISE KOLIKO LAZU I KOLIKO JE VREMENA PROSLO![]()
MOSSTAR U SRCU,VELEZ DO GROBA![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
sve rečeno
@Pastrmka gdje si? možda se i tebi ovo sve popelo na vrh glave, pa si digao ruke od ovakvog Veleža?

prvo da kazem svaka cast rukometasima, serija od 8 pobjeda nije losa pa koja god liga bili!
kapa do poda!
onda da se dovezem onog cuda od utakmice na zelenom terenu! meni nista onde nije jasno, gledam tekmu, prvo poluvrijeme prolazi, vodimo 0-1, borac ne da nije stvorio sanse nego se nije ni sa loptom sastao! svaki pokusaj napada nasi presjecali poslje 2 do maksimalno 3 dodavanja, rekao bi najbolji 45 minuta odigrani u gostima ove polusezone! igraci isto osice, sve pokrivali, svi trce ko navijeni, kontam ma nema sanse da ovo nedobijemo, samo je pitanje hoceli 0-2 ili 0-3 zavrsit kad se borac jos otvori u drugom poluvremenu i pruzi se prilika za brze kontre.. onda krece drugo poluvrijeme i imas ta vidit, sav onaj trk, ona borbenost, sve ono dobro najednom nestalo! nema borbe, nema trka, nema nicega, sve isti igraci izasli na teren za drugo poluvrijeme a koda je druga ekipa! nisam nikad spominjao namjestaljku, prodane bodove, ni nista u tom smijeru, pa cak ni u onoj utakmicu protiv goska i u onoj povratnoj sezoni protiv jedinstva ali poslje onog juce jednostavno ostaje veliki upitnik, jesuli ono na poluvremenu prodali i kako su ono uspjeli izbubit???????
merzica i haurdica cu samo kratko spomenut, koji degeni, 2 direktna crvena u 95.min! nijednog ni drugog nema minimalno u 2 prve poslje pauze! mada se nadam da barem haurdica nikad vise necemo vidit u crvenom dresu i da ce napustit klub na polusezoni jer momak absolutno nista nije pokazao ove polusezone a svakako i nema kredibiliteta od prije kojeg mika donekle ima ali bi se dobro i uvezi njega prokontao...

kapa do poda!

onda da se dovezem onog cuda od utakmice na zelenom terenu! meni nista onde nije jasno, gledam tekmu, prvo poluvrijeme prolazi, vodimo 0-1, borac ne da nije stvorio sanse nego se nije ni sa loptom sastao! svaki pokusaj napada nasi presjecali poslje 2 do maksimalno 3 dodavanja, rekao bi najbolji 45 minuta odigrani u gostima ove polusezone! igraci isto osice, sve pokrivali, svi trce ko navijeni, kontam ma nema sanse da ovo nedobijemo, samo je pitanje hoceli 0-2 ili 0-3 zavrsit kad se borac jos otvori u drugom poluvremenu i pruzi se prilika za brze kontre.. onda krece drugo poluvrijeme i imas ta vidit, sav onaj trk, ona borbenost, sve ono dobro najednom nestalo! nema borbe, nema trka, nema nicega, sve isti igraci izasli na teren za drugo poluvrijeme a koda je druga ekipa! nisam nikad spominjao namjestaljku, prodane bodove, ni nista u tom smijeru, pa cak ni u onoj utakmicu protiv goska i u onoj povratnoj sezoni protiv jedinstva ali poslje onog juce jednostavno ostaje veliki upitnik, jesuli ono na poluvremenu prodali i kako su ono uspjeli izbubit???????
merzica i haurdica cu samo kratko spomenut, koji degeni, 2 direktna crvena u 95.min! nijednog ni drugog nema minimalno u 2 prve poslje pauze! mada se nadam da barem haurdica nikad vise necemo vidit u crvenom dresu i da ce napustit klub na polusezoni jer momak absolutno nista nije pokazao ove polusezone a svakako i nema kredibiliteta od prije kojeg mika donekle ima ali bi se dobro i uvezi njega prokontao...
Merzić ne zaslužuje biti kapiten.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
Ma evo mene brate,ja sam tu stalno,samo sam u zadnje vrijeme bio malo vise zauzet oko nekih stvari tako da nisam puno pisao(brine me brat Pastrmka,da mu nisu sta lose uradili u Banovicimasalmy je napisao/la:Braco, gdje su nam to Pastrmka, Rodjak, VM , Rodjenisa i ostali da malo prokomentarisemo jucerasnja desavanja.
Niste valjda svi banovani u P.M. i nije kraj svijeta sto smo juce zijanili od Borca j.e.b.e.m.u miša.
Ima li gdje nase djavolice "redone" da nam proslijedi para strucnih komentara i utisaka u vezi jucerasnje tekme ili se bacila na pravljenje pite, sto reče jednom brat Pastrmka![]()
![]()
![]()
Hajmo bolan malo pizitive i to ce biti korisno, jer sigurno neko od igraca ili nas veliki Murinjo-Jusufbeg cita ove nase komentare, pa necel doci tobe akobogda, da se naprave neki kvalitetni rezovi u samom timu i spuca pedala pojedinim manekenima i uhljupima.
Pozdrav uz nasu staru MOSTAR U SRCU, VELEŽ DO GROBA![]()
![]()
![]()

Sta reci koju posluku porati

Prvo poluvrijeme su odigrali bas onako kako se i treba igrati na strani ,borbeno, angazovano,vrsio se presing non-stop na njihovu zadnju liniju pa cak i na njihovog golmana.Borac nije mogo centra da predje jer su nasi igraci oduzimali loptu jako brzo pa je lopta bila cesce u nasem posjedu.Igrali su nasi i dosta disciplinirano,pa cim neko od bekova ode u napad odmah je to neko iz redine pokrivo nazad.Sta je falilo jos u prvom poluvremenu je igrac koji ce dati taj zadnji pas(kodro je trebo biti taj igrac,nesto je i pokusavao ali je to bilo veoma lose

Sto se tice sudije,on jeste malo laganije dijelio i zute i crvene,ali je imao iste arsine i ja bih ga ocjenio visokom ocjenom.Konje tipa Haurdca i Mike treba debelo kazniti(pitam se samo koliko su kartona ova dvojica primili,boze sacuvaj,imaju li oni ista u mozgu

Mirza se dosta trkacki popravio,vrsio je stalni pritisak na njihovu odbranu i golana i malo se potrosio pa je po meni trebala uci neka svijeza krv da na kraju utakmice ubacimo u brzinu vise.
Sve u svemu jos jedna takmica koju smo izgubili ne sto smo igrali protiv boljeg protivnika vec sto smo mi u jednom segmentu igre dosta pali i tako ozvolili protivniku da nas porazi u dobijenoj utakmici.

Treba na polusezoni traziti jos jednog pravog igraca sredine terena koji zna dati zadnji pas(Kodro treba HITROM u penziju jer nema sta vise traziti u prvoj postavi )a isto tako i nekog dobrog napadaca koji bar iz 3 sanse moze dati 1 gol bilo to glavom ili nogom,jer bez pravog napadaca nemamo sta traziti u borbi za Evopu.Imamo mi jos borbe za Evropu(posebno Kup)nemojmo se hladiti ranije.Sa ova dva prava igraca sto sam naveo imali bi dobre sanse da u 2 utakmice kupa prodjemo bilo koga.Bez obzira na sve,i na sekiraciju koja je nas sastavni dio u zanje vrijeme,mogu samo reci VELEZ DO GROBA

Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
Jučer nisam gledao utakmicu, bio sam spriječen zbog obaveza ali sam znao krajnji ishod i prije nego što je počela.Nije riječ ni o kakvoj namještaljki ovde već činjenica da Nikolić, Janković i Zvonić neigraju u sredini (pogotovo Nikolić koji pretrči najviše svaku utakmicu) i da je Kodro starter.
Kako raja pričaju bilo je dobro prvo poluvrijeme dok je možda Blagoje imao snage da trči a znamo da on poslije bolesti nije spreman za čitavu utakmicu, upravo to se i desilo da smo pali u drugom poluvremenu.
O namještaljci nema govora da bude sve jasno, to netrebate spominjati.Naša liga nema u ponudama Azijskih kladionica a na Evropskim gdje su limiti mali i gdje se sa par stotina Eura kvota skroz sruši se ne isplati namještati.
Znači kad sve saberemo sezona lošija nego lani a pravdanje je mononukleoza Blagojevića, problemi sa trbušnim zidom Jankovića, dosta lošiji Hebibović nego lani, odlazak Okića, a od pojačanja jedino Nikolić je ispunio očekivanja po meni, svi ostali su podbacili a znamo da nismo ni imali pravog centarfora.Po meni realan plasman sa malim šansama da izborimo Evropu kroz kup ako se dobro spremimo i dovedemo par baš jakih igrača!
Kako raja pričaju bilo je dobro prvo poluvrijeme dok je možda Blagoje imao snage da trči a znamo da on poslije bolesti nije spreman za čitavu utakmicu, upravo to se i desilo da smo pali u drugom poluvremenu.
O namještaljci nema govora da bude sve jasno, to netrebate spominjati.Naša liga nema u ponudama Azijskih kladionica a na Evropskim gdje su limiti mali i gdje se sa par stotina Eura kvota skroz sruši se ne isplati namještati.
Znači kad sve saberemo sezona lošija nego lani a pravdanje je mononukleoza Blagojevića, problemi sa trbušnim zidom Jankovića, dosta lošiji Hebibović nego lani, odlazak Okića, a od pojačanja jedino Nikolić je ispunio očekivanja po meni, svi ostali su podbacili a znamo da nismo ni imali pravog centarfora.Po meni realan plasman sa malim šansama da izborimo Evropu kroz kup ako se dobro spremimo i dovedemo par baš jakih igrača!
Hebiga kakvi su da su nasi su.VELEZ DO GROBA
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE
Upravo tako brate!emil02in je napisao/la:Hebiga kakvi su da su nasi su.VELEZ DO GROBA
Rodjeni hocel bit veselo na pauzi?? Mahalal se stagod?? Pozdrav za sve Rodjene sirom svijeta, a narocito za brata Pastrmku koji nije tu iz nepoznatih razloga
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014
Superkup - 1996/1997
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014
Superkup - 1996/1997
potvrđeno je da će biti skupština kluba, na kojoj, će se, nadam donijeti smjernice za daljnji razvoj kluba, kao i da se unese svježa krv u klub sa novim licima.
Ako u klubu misle na Velež, onda im na prvo mjestu mora biti isti, a to govorim iz razloga da se pojedinim skupim akvizicijama zahvali, koje uno zuje a malo daju meda. treba štediti pare, jer nije lahko danas pronaći isti, zar ne?
bolje taj novac ostaviti za narednus ezonu, kako bi se na proljeće ravila nova ekipa, ili da se uštedi taj novac, pa da se uloži u infrastrukturu. Kako god, bolje ubaciti našu djecu, nego trošiti na ove skupe akvizicije. Osovina BLAGOJEVIĆ-JANKOVIĆ je ispunila moja očekivanja, plus Nikolić.
Pop i Haurdić nisu ispunili očekivanja i kako stvari stoje oni bi trebali biti rvi na listi za odlazak. Ne može svako igrati u Veležu.
Kodro je sazreo za penzije i neka ostane u klubu i da radi sa djecom. Ne znam tačno šta se dešava sa Vladavićem?
Ako bi otišli Pop i Haurdić, dosta bi nam se budžet rasteretio.
I da ne smijemo zaboraviti da u svim ovim negativnostima, imaju i dvije jako pozitivne stvari, možda ključne za jači Velež u skorije vrijeme a to je: POVRATAK RA u punom sjaju, i ja im skidam kapu
momci prate VELEŽ na svakom koraku, i polako ali sigurno RA se vraća starim stazama uspjeha. Jučer u Banja Luci bogami fin broj.
Druga stvar je POMOĆNI TEREN, koji će unaprijediti za 30-40% rad omladinske škole, što će značiti da ćemo odmah imati igrače za prvi tim, pa nećemo kao dosad olako puštati našu djecu, a dovoditi panjeve.
Ako u klubu misle na Velež, onda im na prvo mjestu mora biti isti, a to govorim iz razloga da se pojedinim skupim akvizicijama zahvali, koje uno zuje a malo daju meda. treba štediti pare, jer nije lahko danas pronaći isti, zar ne?

bolje taj novac ostaviti za narednus ezonu, kako bi se na proljeće ravila nova ekipa, ili da se uštedi taj novac, pa da se uloži u infrastrukturu. Kako god, bolje ubaciti našu djecu, nego trošiti na ove skupe akvizicije. Osovina BLAGOJEVIĆ-JANKOVIĆ je ispunila moja očekivanja, plus Nikolić.
Pop i Haurdić nisu ispunili očekivanja i kako stvari stoje oni bi trebali biti rvi na listi za odlazak. Ne može svako igrati u Veležu.

Kodro je sazreo za penzije i neka ostane u klubu i da radi sa djecom. Ne znam tačno šta se dešava sa Vladavićem?

Ako bi otišli Pop i Haurdić, dosta bi nam se budžet rasteretio.
I da ne smijemo zaboraviti da u svim ovim negativnostima, imaju i dvije jako pozitivne stvari, možda ključne za jači Velež u skorije vrijeme a to je: POVRATAK RA u punom sjaju, i ja im skidam kapu

Druga stvar je POMOĆNI TEREN, koji će unaprijediti za 30-40% rad omladinske škole, što će značiti da ćemo odmah imati igrače za prvi tim, pa nećemo kao dosad olako puštati našu djecu, a dovoditi panjeve.

-
ima tu jos panjeva za otjerat,zahvalit se velikoj vecini,jer mislim da bi nam NAJPRECE BILO STEDIT PARE
jer velike pare dajemo panjevima za plate,stan hranu itd itd...a bas puno zujanja NIMALO MEDA...
znaci otjerat panjeve,dat sansu nasoj djeci talentovanoj i koji su spremni,vratit nase momke koji su rasuti po nekim selima i nize razrednim klubovima A SIGURNO NISU LOSI OD PANJEVA CAK MISLIM I DA SU BOLJI,a sto je najbitnije NECE NAS KOSTAT (stan,hrana) igrat ce za manje love AL SA VECIM SRCEM I HRABROSCU......
MOSTAR U SRCU,VELEZ DO GROBA
broj.

jer velike pare dajemo panjevima za plate,stan hranu itd itd...a bas puno zujanja NIMALO MEDA...
znaci otjerat panjeve,dat sansu nasoj djeci talentovanoj i koji su spremni,vratit nase momke koji su rasuti po nekim selima i nize razrednim klubovima A SIGURNO NISU LOSI OD PANJEVA CAK MISLIM I DA SU BOLJI,a sto je najbitnije NECE NAS KOSTAT (stan,hrana) igrat ce za manje love AL SA VECIM SRCEM I HRABROSCU......
MOSTAR U SRCU,VELEZ DO GROBA

broj.

-
- Kontakt:
Lijepo Musa objasni za igru veleza D
- Crvena1981Armija
- Kontakt:
rodjak
Sve si u pravu.Dobra analiza.
A ti aleksa aka veteran 71 naporan si više sa mostarskom djecom.Ta djeca (vječiti talenti) nisu mogli igrati u Jedinstvu, Goraždu...Sada bi oni trebali igrati u Veležu koji se bori za Europu?Imao si protiv Borca pola tima iz Mostara i šta bi? Kada bude napravljen pomoćni tek onda ćemo moći pričati o našoj djeci te njihovo uvođenje u prvi tim.Do tada strpit se ovako.Imao si priliku gledat tu našu djecu prije 2-3 godine kad zamalo nismo ispali i njihovu (ne)kvalitetu.Zato popusti više sa pričom o našoj djeci jer je to davno ofucana i izlizana priča.
Slijedi turbulentno razdoblje, negativna atmosfera i nezadovoljstvo među navijačima.Odmor nam je svima potreban.Prekidam pisanje do 28 februara i prvog kola.Ostajte zdravi, sretni i posebni pozdravi za Alema,Pastrmku,emilina, drakensanga, anela81 i rodjaka

A ti aleksa aka veteran 71 naporan si više sa mostarskom djecom.Ta djeca (vječiti talenti) nisu mogli igrati u Jedinstvu, Goraždu...Sada bi oni trebali igrati u Veležu koji se bori za Europu?Imao si protiv Borca pola tima iz Mostara i šta bi? Kada bude napravljen pomoćni tek onda ćemo moći pričati o našoj djeci te njihovo uvođenje u prvi tim.Do tada strpit se ovako.Imao si priliku gledat tu našu djecu prije 2-3 godine kad zamalo nismo ispali i njihovu (ne)kvalitetu.Zato popusti više sa pričom o našoj djeci jer je to davno ofucana i izlizana priča.
Slijedi turbulentno razdoblje, negativna atmosfera i nezadovoljstvo među navijačima.Odmor nam je svima potreban.Prekidam pisanje do 28 februara i prvog kola.Ostajte zdravi, sretni i posebni pozdravi za Alema,Pastrmku,emilina, drakensanga, anela81 i rodjaka

MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA!!!
VFC 1922
FORZA VELEŽ!!!
VFC 1922
FORZA VELEŽ!!!
-
Crvena1981Armija je napisao/la:rodjakSve si u pravu.Dobra analiza.
drug da ti ja nesto objasnim,prvo ta nasa djeca i jesu u gorazdu,jedninstvu i u pm..upravo zbog takvi kao ti i vaseg stava,jesi se pitao zasto su ta djeca tamo u vukojebinama,evo sad cu tebi da kazem jer znam pouzdano,da je u taj vakat ugovor sa prvim timom bio 5 milja maraka,,il ako si imao nekkog u upravi,pitaj se kako su neki postali igraci a u svojoj generaciji nisu bili ni medju 18 upravo zbog tih takvih pusim 3 kutije za 90 min i necemo nikad u evropu itd... imao si zolja najbolja konstanta do sada i koga jos Dinu ako je za tebe Dino igrac ti moj k.u.r.a.c. znas ista od fudbalu. mujo i mika su stare kuke,a mirza mali extra samo da jos vise igra...ti si ocito ne upucen i samo brljas po pdf sto cujes na pdf nemas pojma sta i kako,a ta ista djeca su bili u vrhu tabele u svim kategrijama i tukli sve redom i zelju i sarajevo i siroki i kone,imali su iste uslove kako ovi tvoji danasnji talenti,pa gledam tabelu zadnje 2-3 godine ta djeca se brukaju brate sramote se nije pitanje kako ste igrali VEC KOLIKO STE IZGUBILI,ti ocito pojma nemas zato nemoj da balis kad nemas pojma o cem pricas.... nista po tvom cemo ostavit uhljube i jos im prikljucit tu djecu koji ne mogu svoj uzrast pobijedit a ne sa nekim iskusnijim da igraju,i bit ce nam opet isto i jos i gore....ja nikog ne forisiram al znam jedno i stojim iza tog svi ti momci koji su nasa djeca koja su tu odrasla i bila od malih noga u velezu ginula bi izgarala i donosila bodove sa svih terena jer bi srcem igrala
Posljednje ovogodišnje kolo je bar što se Veleža tiče, predstavljalo savršen summary protekle polusezone. 90 minuta koje je izvrsno preslikalo igru Veleža u jesenjem dijelu- 55 % odlične i povezane igre, 45 % čistog haosa koji je na kraju poništio sve prethodno učinjeno... U prvenstvu je takva igra bila dovoljna za 7. mjesto, a u Banjaluci za minimalan poraz koji će bar meni ostati u dugom sjećanju. Premda je većina vas gledala meč na TV-u, a mali broj nas (ne)sretnika uživo, ne mislim da bilo ko od nas može naći neko suvislo i logično objašnjenje ovog meča. Pokušavala sam u ova 2 dana uhvatiti neku logičnost, neki razlog drastičnog pada u igri nakon 55. minute... ali nisam uspjela smisliti relevantan zaključak koji bih vam mogla prenijeti. Šta je u pitanju: Taktika-ne mislim, nedostatak sportske sreće- nema šanse, tanka klupa- moguće, psihički pad cijele ekipe- vjerovatno, nezalaganje, nemoć, nedostatak elana- najprije... Izgleda da bi izraz šokantno mogao postati odrednica mečeva u Banjaluci
. Još uvijek su mi prilično svježa sjećanja sa prošlog gostovanja tamo. I dan danas se preznojim kad se sjetim na koji smo drastični način uspjeli sačuvati svoju mrežu
Ovaj put smo izgubili dobijenu utakmicu... Jedna stvar je sigurna- gostovanja u gradu na Vrbasu definitivno nisu dobra za mentalno zdravlje
I dok bi se analiziranjem strmoglavog pada mogli pozabaviti stručnjaci iz domena sporta i psihologije, ja ću vam prenijeti djelić atmosfere koju niste mogli vidjeti na TV-u. Prije svega utakmica u Banjaluci je odigrana po jako hladnom vremenu. Temperatura je bila oko 0 ili čak ispod. Premda je za godišnje doba takva temperatura sasvim uobičajena, mislim da je uz TV prenos prilično utjecala na posjetu. Moram priznati da nije bilo nimalo udobno sjediti 2 h...Brojku na tribinama ste mogli otprilike vidjeti- oko 1000 promrzlih navijača koje su činile obje navijačke grupe i banjalučki "dedari" među kojima sam bila i ja
Što se tiče atmosfere na stadionu, bila je relativno korektna, izuzev onog skandiranja "Lešinara" zbog kojeg je utakmica umalo prekinuta. Pirotehnike je bilo toliko da sam Borcu uspjela nabrojati 4000-5000 KM kazne
RA je s obzirom na sve okolnosti (dalek put, hladno vrijeme, mlaki rezultati Veleža) odradio još jedno solidno gostovanje.
Evo analizu igre nam je dao @rodjak na čemu mu se duboko zahvaljujem i pozdravljam ga
Dodaću sljedeće- Krpljenje koje je nastalo izostankom skoro cijelog veznog reda (Janke, Zvone i Marka) je bilo jako neuspješno. Blagoje kao pravi tehničar je bio žrtvovan na poziciji koju je možda bolje mogao igrati Merza ili čak i Mujo ili obojica zajedno. Mislim da je njegova probojnost mogla donijeti malo uzbudljivije napade da je on igrao na svoj poziciji. Početnih 4-1-4-1 smo brzo zamijenili za 4-2-3-1 i nekako mi se čini da je u tome prošla utakmica. Borac u prvom dijelu nije imao odgovora na našu igru te su njihove najopasnije akcije bili prekidi u kojima smo mi bili izuzetno loši (moram reći-uobičajeno...). Što se naše igre u 1.dijelu tiče prilično sam zadovoljna njom. Bekovi su zatvarali prilično solidno, igrali smo onu igru kakvu recimo svi očekujemo od Veleža- brze transformacije napada u odbranu, otvaranje prostora za igrače s loptom, probijanje po krilima... Drugo poluvrijeme kao što rekoh ne mogu shvatiti. Blagoje i Dino su se očekivano umorili, Mujo standardno nije držao ritam cijelu utakmicu, ali šta se desilo s ostalima? Bara i Maleta su odjednom postali skoro nevidljivi, Ani osim one 55. minute nije nijednom prošao, Mirza je takođe stao. Mislim da je onaj Dinin promašaj jako obilježio utakmicu. Kad sam gledala kako lopta prolazi pored gola pitala sam se u kojoj ćemo minuti sad primiti go. Vjerovatno su i igrači razmišljali o tom nepisanom fudbalskom prokletstvu jer ih je najednom obuzela takva panika da je naravno go postignut maltene u sljedećem napadu. Kako se nismo uspjeli oporaviti od šoka, igrači Borca su osvajali dio po dio terena, postižući još jedan go, a da su bili malo prisebniji mogli su nas ispratiti sa još kojom loptom u mreži. Da li je Feja mogao nešto učiniti?- Što se tiče izmjena ne znam, onakva psihoza kakva je vladala na terenu nije tražila "svježu krv" s klupe, već rukometni "timeout" da se ekipa pokuša konsolidovati. Ali definitivno za takvo stanje u ekipi bi trebao preuzeti odgovornost... I sama sam razmišljala da se možda može ubaciti Pop da se proba opet sa 2 špica, ali džaba je bilo nešto takvo pokušavati. Utakmica je izgubljena u tom kobnom 55.minutu. Sve poslije je bilo samo posljedica šoka iz kojeg nismo uspjeli izaći. Neću ocjenjivati igrače pojedinačno, budući da planiram napraviti neki rezime polusezone za svakoga od njih...
Premda mislim da je komentar s pitom, dobronamjerna opaska i mostarski liskaluk nemojte bar da i na ovom forumu čitam šovinističke i seksističke opaske koje svakako često slušam. Ako mislite da pravim pitu bolje, nađite nekog ko će s Veležom obići cijelu BiH i pisati nam izvještaje, a ja ću usavršavati svoje umijeće u kuhinji pa vas možda nekad sve zovnem na ručak
Pozdrav za moje drugove @Rezervnog alias Pastrmku, @emil02in, @rodjaka, @Nevergiveup, @zizua, @kimba, @rodjenisa i ostalim da koga ne zaboravim

I dok bi se analiziranjem strmoglavog pada mogli pozabaviti stručnjaci iz domena sporta i psihologije, ja ću vam prenijeti djelić atmosfere koju niste mogli vidjeti na TV-u. Prije svega utakmica u Banjaluci je odigrana po jako hladnom vremenu. Temperatura je bila oko 0 ili čak ispod. Premda je za godišnje doba takva temperatura sasvim uobičajena, mislim da je uz TV prenos prilično utjecala na posjetu. Moram priznati da nije bilo nimalo udobno sjediti 2 h...Brojku na tribinama ste mogli otprilike vidjeti- oko 1000 promrzlih navijača koje su činile obje navijačke grupe i banjalučki "dedari" među kojima sam bila i ja

Evo analizu igre nam je dao @rodjak na čemu mu se duboko zahvaljujem i pozdravljam ga

Dodaću sljedeće- Krpljenje koje je nastalo izostankom skoro cijelog veznog reda (Janke, Zvone i Marka) je bilo jako neuspješno. Blagoje kao pravi tehničar je bio žrtvovan na poziciji koju je možda bolje mogao igrati Merza ili čak i Mujo ili obojica zajedno. Mislim da je njegova probojnost mogla donijeti malo uzbudljivije napade da je on igrao na svoj poziciji. Početnih 4-1-4-1 smo brzo zamijenili za 4-2-3-1 i nekako mi se čini da je u tome prošla utakmica. Borac u prvom dijelu nije imao odgovora na našu igru te su njihove najopasnije akcije bili prekidi u kojima smo mi bili izuzetno loši (moram reći-uobičajeno...). Što se naše igre u 1.dijelu tiče prilično sam zadovoljna njom. Bekovi su zatvarali prilično solidno, igrali smo onu igru kakvu recimo svi očekujemo od Veleža- brze transformacije napada u odbranu, otvaranje prostora za igrače s loptom, probijanje po krilima... Drugo poluvrijeme kao što rekoh ne mogu shvatiti. Blagoje i Dino su se očekivano umorili, Mujo standardno nije držao ritam cijelu utakmicu, ali šta se desilo s ostalima? Bara i Maleta su odjednom postali skoro nevidljivi, Ani osim one 55. minute nije nijednom prošao, Mirza je takođe stao. Mislim da je onaj Dinin promašaj jako obilježio utakmicu. Kad sam gledala kako lopta prolazi pored gola pitala sam se u kojoj ćemo minuti sad primiti go. Vjerovatno su i igrači razmišljali o tom nepisanom fudbalskom prokletstvu jer ih je najednom obuzela takva panika da je naravno go postignut maltene u sljedećem napadu. Kako se nismo uspjeli oporaviti od šoka, igrači Borca su osvajali dio po dio terena, postižući još jedan go, a da su bili malo prisebniji mogli su nas ispratiti sa još kojom loptom u mreži. Da li je Feja mogao nešto učiniti?- Što se tiče izmjena ne znam, onakva psihoza kakva je vladala na terenu nije tražila "svježu krv" s klupe, već rukometni "timeout" da se ekipa pokuša konsolidovati. Ali definitivno za takvo stanje u ekipi bi trebao preuzeti odgovornost... I sama sam razmišljala da se možda može ubaciti Pop da se proba opet sa 2 špica, ali džaba je bilo nešto takvo pokušavati. Utakmica je izgubljena u tom kobnom 55.minutu. Sve poslije je bilo samo posljedica šoka iz kojeg nismo uspjeli izaći. Neću ocjenjivati igrače pojedinačno, budući da planiram napraviti neki rezime polusezone za svakoga od njih...
Premda mislim da je komentar s pitom, dobronamjerna opaska i mostarski liskaluk nemojte bar da i na ovom forumu čitam šovinističke i seksističke opaske koje svakako često slušam. Ako mislite da pravim pitu bolje, nađite nekog ko će s Veležom obići cijelu BiH i pisati nam izvještaje, a ja ću usavršavati svoje umijeće u kuhinji pa vas možda nekad sve zovnem na ručak

Pozdrav za moje drugove @Rezervnog alias Pastrmku, @emil02in, @rodjaka, @Nevergiveup, @zizua, @kimba, @rodjenisa i ostalim da koga ne zaboravim

Prije svega zahvaljujem se Rodjaku na kvalitetnoj analizi subotnjeg meča, kao i nasoj djavolici RedOne koja svojim stručnim i sadrzajnim komentarima zaista odslikava realno stanje u nasem klubu i ja joj se na tome od srca zahvaljujem

A sto se tice pravljenja pita, neka nama nje na utakmicama i u nastavku proljetnog dijela prvenstva, a pita se može kupiti i u buregdzinici
Evo, upravo slusam na vjestima da ce se sutra nasa legenda Vahid Halilhodzic ocitovati u vezi poziva za selektora fudbalske reprezentacije i nadamo se da ce abd prihvatiti tu funkciju, pa da ko nekada na stadionu krene navijacka pjesma i skandiranje Vahideeeeeee,Vahideeeeeeee, uz naravno klanjanje najvecoj fudbalskoj gromadi
Vjerujem da su i ostali Rodjeni istog misljenja kao i ja, a posebno bi volio cuti brata Pastrmku i ostale sta oni misle o ovim desavanjima, jer su nam jos uvijek svježe sjecanja na Beograd i na tadasnje uzimanje Kupa Marsala Tita.
I za administratore poruka, daj bolan ako ste Pastrmku banovali, pustite ga vise ko boga vas molim, ovaj forum bez njega je beze tj. nema onog Hercegovačkog humora i pozitivne zezancije.
Pastrmka brate, javi se.

A sto se tice pravljenja pita, neka nama nje na utakmicama i u nastavku proljetnog dijela prvenstva, a pita se može kupiti i u buregdzinici

Evo, upravo slusam na vjestima da ce se sutra nasa legenda Vahid Halilhodzic ocitovati u vezi poziva za selektora fudbalske reprezentacije i nadamo se da ce abd prihvatiti tu funkciju, pa da ko nekada na stadionu krene navijacka pjesma i skandiranje Vahideeeeeee,Vahideeeeeeee, uz naravno klanjanje najvecoj fudbalskoj gromadi

Vjerujem da su i ostali Rodjeni istog misljenja kao i ja, a posebno bi volio cuti brata Pastrmku i ostale sta oni misle o ovim desavanjima, jer su nam jos uvijek svježe sjecanja na Beograd i na tadasnje uzimanje Kupa Marsala Tita.
I za administratore poruka, daj bolan ako ste Pastrmku banovali, pustite ga vise ko boga vas molim, ovaj forum bez njega je beze tj. nema onog Hercegovačkog humora i pozitivne zezancije.
Pastrmka brate, javi se.

FK..VELEZ - Semir Tuce :)
- pravnik1981
- Kontakt:
Sastanak sutra (utorak) u KN u 18:00 sati.
Dodjite na sastanak u sto vecem broju !
Dodjite na sastanak u sto vecem broju !
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.