Pomoc u vezi PC-a
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
@Seaman - Sve ce raditi, jedino ako si radio overclocking ili druge BIOS promjene, to ces morati opet nastimati. Svakako se preporucuje da nadogradis BIOS sa zadnjom stabilnom verzijom i kada kupis novu maticnu jer vecinom dobijes neku prijasnju verziju BIOSa.
@Godfather - Probaj skenirati u safe mode sa Malwarebytes i HitmanPro.
@Godfather - Probaj skenirati u safe mode sa Malwarebytes i HitmanPro.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...
- NeverGiveUp
- Kontakt:
Može li mi neko dati jednostavno upustvo (po mogućnosti preko online aplikacije) da mi objasni kako napraviti ovakvu jednu sliku. Znači, slika kroz sliku, bez da moram sada skidati photoshop i sl. programe.

. . . Nacionalizam vas uči da budete ponosni na sranje koje niste napravili
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .
- OnlyUnited
- Kontakt:
Idi u Control Panel - Programs (Uninstal Program) i deinstaliraj slijedece ako nadjes (Highlighty, PriceMeter, Supra Savings, weDownload Manager, PureLead, Search Assist, Re-Markable, Zombie Alert, Wajam, Coupon Server, Lollipop, HD-Total-Plus, UTUobEAdaBlock, Safe Saver, SupTab, ValueApps, Lollipop, Software Updated Version, DP1815, Video Player, Convert Files for Free, Plus-HD 1.3, BetterSurf, Trusted Web, PassShow, LyricsBuddy-1, RRSavings, Feven Pro 1.2, Websteroids, Savings Bull, HD-Plus 3.5, Re-markit)Godfather je napisao/la:Moze li mi neko objasniti kako iskljuciti adfoc.us zayebanciju koja iskace prije otvaranja svake stranice? Koristim chrome i imam instaliran Adblock Plus.
Takodjer otvori Chrome klik na
, udji u extensions te trazi navedeni naziv(e) pa disable..- Ed Woodward for Prime Minister !
Ja sam ponovo instalirao Chrome.Godfather je napisao/la:Moze li mi neko objasniti kako iskljuciti adfoc.us zayebanciju koja iskace prije otvaranja svake stranice? Koristim chrome i imam instaliran Adblock Plus.
Allegri je gospodin!
Nema nista slicno ni u instaliranim programima niti u ekstenzijama na Chrome-u.OnlyUnited je napisao/la:Idi u Control Panel - Programs (Uninstal Program) i deinstaliraj slijedece ako nadjes (Highlighty, PriceMeter, Supra Savings, weDownload Manager, PureLead, Search Assist, Re-Markable, Zombie Alert, Wajam, Coupon Server, Lollipop, HD-Total-Plus, UTUobEAdaBlock, Safe Saver, SupTab, ValueApps, Lollipop, Software Updated Version, DP1815, Video Player, Convert Files for Free, Plus-HD 1.3, BetterSurf, Trusted Web, PassShow, LyricsBuddy-1, RRSavings, Feven Pro 1.2, Websteroids, Savings Bull, HD-Plus 3.5, Re-markit)Godfather je napisao/la:Moze li mi neko objasniti kako iskljuciti adfoc.us zayebanciju koja iskace prije otvaranja svake stranice? Koristim chrome i imam instaliran Adblock Plus.
Takodjer otvori Chrome klik na, udji u extensions te trazi navedeni naziv(e) pa disable..
Pokusao sam i to ali opet iskace...Carli je napisao/la:Ja sam ponovo instalirao Chrome.Godfather je napisao/la:Moze li mi neko objasniti kako iskljuciti adfoc.us zayebanciju koja iskace prije otvaranja svake stranice? Koristim chrome i imam instaliran Adblock Plus.
- Illmatic09
- Kontakt:
@OnlyUtd Odradio sam repair sa Tweaking.com i pomoglo je
Poceo se samo pojavljivati firewall dole u cosku kad upalim komp. Kako ga skroz smaketi tj. da ne pokrece svoje procese? wscntfly.exe i alg.exe
Poceo se samo pojavljivati firewall dole u cosku kad upalim komp. Kako ga skroz smaketi tj. da ne pokrece svoje procese? wscntfly.exe i alg.exe
Ja cu fakat morati razbiti ovaj racunar.
Opet isti qrac, neam pojma do cega je.
Udjem, malo igram, bude dobro i onda nastane isto sranje.
Može li biti da je razlika u kvaliteti procesora i graficke prevelika, pa procesor ne može normalno raditi
Opet isti qrac, neam pojma do cega je.
Može li biti da je razlika u kvaliteti procesora i graficke prevelika, pa procesor ne može normalno raditi
- OnlyUnited
- Kontakt:
Odlicno... Evo ti za ukljucivanje/iskljucivanje firewala...Illmatic09 je napisao/la:@OnlyUtd Odradio sam repair sa Tweaking.com i pomoglo je![]()
![]()

- Ed Woodward for Prime Minister !
- OnlyUnited
- Kontakt:
Belmin6 je napisao/la:Ja cu fakat morati razbiti ovaj racunar.![]()
Opet isti qrac, neam pojma do cega je.![]()
Belmine, naletio sam na jednom forumu slican problem.. Lik pokusavao sve moguce i na kraju se ispotavilo da je naprosto kvar u grafickoj, bez obzira sto je novu uzeo.
- Illmatic09
- Kontakt:
Izvini sto sam naporan. Uradio sam to vec sto si naveo, ali kako ga skroz ukinuti da mi se ne pojavljuje nikako. Iskljucen je on, ali uvijek kad se upali komp. iskoci dole onaj baloncic. Nikako to skontati, na xp-u sam.OnlyUnited je napisao/la:Odlicno... Evo ti za ukljucivanje/iskljucivanje firewala...Illmatic09 je napisao/la:@OnlyUtd Odradio sam repair sa Tweaking.com i pomoglo je![]()
![]()
- OnlyUnited
- Kontakt:
To ti iskace upozorenje security centra da ti je automatic update iskljucen. I treba da bude tako, jer za xp vise nema podrske. Tako da to nece predstavljati neki problem.
Valjda je to nešto novo, čim se i meni pojavljuje. Iz čista mira mi iskače, neki glas se cuje 6 sekundi .. nema šta nisam pokušao i ne mogu da riješimGodfather je napisao/la:Nema nista slicno ni u instaliranim programima niti u ekstenzijama na Chrome-u.OnlyUnited je napisao/la:Idi u Control Panel - Programs (Uninstal Program) i deinstaliraj slijedece ako nadjes (Highlighty, PriceMeter, Supra Savings, weDownload Manager, PureLead, Search Assist, Re-Markable, Zombie Alert, Wajam, Coupon Server, Lollipop, HD-Total-Plus, UTUobEAdaBlock, Safe Saver, SupTab, ValueApps, Lollipop, Software Updated Version, DP1815, Video Player, Convert Files for Free, Plus-HD 1.3, BetterSurf, Trusted Web, PassShow, LyricsBuddy-1, RRSavings, Feven Pro 1.2, Websteroids, Savings Bull, HD-Plus 3.5, Re-markit)Godfather je napisao/la:Moze li mi neko objasniti kako iskljuciti adfoc.us zayebanciju koja iskace prije otvaranja svake stranice? Koristim chrome i imam instaliran Adblock Plus.
Takodjer otvori Chrome klik na, udji u extensions te trazi navedeni naziv(e) pa disable..
Pokusao sam i to ali opet iskace...Carli je napisao/la:Ja sam ponovo instalirao Chrome.Godfather je napisao/la:Moze li mi neko objasniti kako iskljuciti adfoc.us zayebanciju koja iskace prije otvaranja svake stranice? Koristim chrome i imam instaliran Adblock Plus.
![]()
- Illmatic09
- Kontakt:
Jasno mi je sve, ali kako da napravim da se ne pojavljuje nikako to upozorenje tj. firewall, kao sto je ranije bilo, posto je poslje tweaking.com repair-a aktiviran firewall. Pokrece proces koji je vezan za firewall, bezveze ga onda vrti a deaktivirano sve na firewall-u.OnlyUnited je napisao/la:To ti iskace upozorenje security centra da ti je automatic update iskljucen. I treba da bude tako, jer za xp vise nema podrske. Tako da to nece predstavljati neki problem.
Ako ne znas nema veze, bitno da sam ono rijesio. Hvala jos jednom.
- schweinsteiger
- Kontakt:
PES2013 mi je radio odlicno,ali skoro sam instalirao sistem ponovo i sada stalno trza (offline igram),toliko trza da je nepodnosljivo,a prije sve islo glatko.
Konf:
DualCore 2.0 GHz
4 Gb RAM
nVidia GeForce 9500GT 512 Mb
U settings mi pokazuje na procesor ok,a ovo dvoje good.
Jednako trza i na low i medium i high.
Svasta sam pokusavao,od iskljucivanja/ukljucivanja vsync u control panelu graficke,do stavljanja high prioriteta za PES u task manageru,ali nista ne pomaze.
Ima li neko kakvu ideju?
Sent from my Samsung Galaxy SIII using tapatalk.
Konf:
DualCore 2.0 GHz
4 Gb RAM
Svasta sam pokusavao,od iskljucivanja/ukljucivanja vsync u control panelu graficke,do stavljanja high prioriteta za PES u task manageru,ali nista ne pomaze.
Ima li neko kakvu ideju?
#miasanmia
- OnlyUnited
- Kontakt:
@Illmatic09
Idi u control panel, administrative tools, services, i tu trazi security center. Kad nadjes, desni klik, properties i to gdje ti pise automatic idi na disable, zatim apply i ok. Restart pc.
Idi u control panel, administrative tools, services, i tu trazi security center. Kad nadjes, desni klik, properties i to gdje ti pise automatic idi na disable, zatim apply i ok. Restart pc.
@Godfather
Rješenje je da ne koristiš Chrome.Valjda je on zaražen . .
Ja koristim IE i et sad nemam problema
Rješenje je da ne koristiš Chrome.Valjda je on zaražen . .
Ja koristim IE i et sad nemam problema
Vozdra raja, treba mi pomoć nekoga ko se razumije malo bolje u kompjutere od mene ..
Djevojka mi je danas dobila laptop, treba da instalira neki anti-virus program (Windows 8-ica u pitanju).
Takodjer mi treba neki link za download Office-a (djabni naravno) , neki direktan link da skinem odmah Office a ne da moram 100 nekih drugih stvari skinuti da bih došao do Office-a.
Eto ako ima neko da bi mi mogao pomoći, bio bih vam jako zahvalan.
može i u PP
Djevojka mi je danas dobila laptop, treba da instalira neki anti-virus program (Windows 8-ica u pitanju).
Takodjer mi treba neki link za download Office-a (djabni naravno) , neki direktan link da skinem odmah Office a ne da moram 100 nekih drugih stvari skinuti da bih došao do Office-a.
Eto ako ima neko da bi mi mogao pomoći, bio bih vam jako zahvalan.
može i u PP
-
Altanamera
- Kontakt:
ne treba joj antivirus na windows 8.
za džabni office ti treba torrent a to ne smijemo na forumu
za džabni office ti treba torrent a to ne smijemo na forumu
Re:
skini game booster, instaliraj i preko njega pokreni pesschweinsteiger je napisao/la:PES2013 mi je radio odlicno,ali skoro sam instalirao sistem ponovo i sada stalno trza (offline igram),toliko trza da je nepodnosljivo,a prije sve islo glatko.
Konf:
DualCore 2.0 GHz
4 Gb RAM
Ima li neko kakvu ideju?
Za Čelik i Zenicu,
za crno i crveno,
za naše voljeno,
mi pjevamo...
za crno i crveno,
za naše voljeno,
mi pjevamo...
- Illmatic09
- Kontakt:
HvalaOnlyUnited je napisao/la:@Illmatic09
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.