Football Manager 2015

FIFA, PES, GTA, Fortnite...

Moderatori/ce: bodi123,Donnie Darko,Padovan

jopaa7
Kontakt:

Re: Football Manager 2015

Post Postao/la jopaa7 » 23 nov 2014, 22:47

Završena prva sezona s Arsenalom, pisao sam na pocetku koji su transferi pa cu nekako skratiti ovo i reci samo imena:
Out: Giroud,Podolski,Flamini,Diaby,Rosicky,Coquelin,
In: Neves,Jovic,Barbosa,Balanta,Savitskiy,Odegaard i secer na kraju, zvijer DEPAY

Ocekivanja su bila kvalificirati se u ligu prvaka i barem cetvrtfinale u ligi prvaka ove sezone
Chelsea je bio prejak i osvojio 1.mjesto s pol gasa :mrgreen:
Borba za ostala tri mjesta koja vode u ligu prvaka su bila do posljenjeg kola ali nekako sam uspio osvojiti 2.mjesto i direktan ulazak u LP.
Sto se tice LP, iznenadujuci prolaz protiv Bayerna u cetvrtfinalu i jos vise iznenadujuci prolaz protiv Reala u polufinalu s kojim smo pomutili planove svima koji su u finalu ocekivali "el clasico", tako vec znate u finalu nas je cekala Barcelona i nakon velike borbe pobjedila 3:2 golom Messia s pola igralista nakon pogreske Szczesnya. Gubili smo 1:0 i preokrenuli na 1:2 ali ipak nedovoljno za naslov.
U FA kupu smo izgubili od Tottenhama 2:1
Sve u svemu odlicna sezone, 2 finala i drugo mjesto u prvenstvu :)
Dolje su screenovi i rezultati utakmica iz FA kupa, prvenstva te najbolji pojedinci Walcott, Sanchez i Depay koji je osvojio nagradu (Golden Boy)

" onclick="window.open(this.href);return false;

jasta
Kontakt:

Post Postao/la jasta » 23 nov 2014, 23:52

Imal iko stručan da mu nije mrsko da ukratko ponovi šta i kako da skinem cjelu igricu, sa ovim našim ligama itd :D
Da ne tražim sad sve ispočetka :mrgreen: .

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: Football Manager 2015

Post Postao/la JoseMourinho » 24 nov 2014, 00:26

jasta je napisao/la:Imal iko stručan da mu nije mrsko da ukratko ponovi šta i kako da skinem cjelu igricu, sa ovim našim ligama itd :D
Da ne tražim sad sve ispočetka :mrgreen: .
Prvi link u mom potpisu, sve je objašnjeno ;)

jopaa7
Kontakt:

Post Postao/la jopaa7 » 24 nov 2014, 01:09

Napet tjedan dolazi :D
slika

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 24 nov 2014, 08:49

JoseMourinho je napisao/la:
arelinho
idi u preference u fm-u, onda interface, klikni clear chace i strikiraj reload skin... i klikni confirm ;)
radi sada,a de mi sada daj ako ti nije problem slike igraca za nasu ligu :D

Marley
Kontakt:

Post Postao/la Marley » 24 nov 2014, 08:59

xaves je napisao/la:
Hes je napisao/la:Ljudi kako ide, kak stojite?

Ja sam igrao malo, medjutim ubrzo zavrsio uz otkaz. Golovi iz prekida - katastrofa. Povrede su totalno nemoguce.. nevjerovatno da u svakom trenutku imam 6-7 igraca povrijedjeno, svaka utakmica znaci barem dva covjeka povrijedjena i izmjene mi sluze samo da zavrsim utakmicu s 11 ljudi. Totalno sam poludio.. Jeste imali slicnog iskustva s 15kom?
Identicna situacija kad su povrede u pitanju zivi uzas
Meni se isto desavalo ali sam to rijesio fitnes treningom i broj povreda se normalizirao. Stavite 3-4 sedmice fitnes treninga i to bi trebalo rijesiti problem.

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: Football Manager 2015

Post Postao/la JoseMourinho » 24 nov 2014, 09:02

arelinho je napisao/la:
JoseMourinho je napisao/la:
arelinho
idi u preference u fm-u, onda interface, klikni clear chace i strikiraj reload skin... i klikni confirm ;)
radi sada,a de mi sada daj ako ti nije problem slike igraca za nasu ligu :D
Imaš negdje na temi od Sarajeva fp, a od zelje bit ce danas-sutra, za cijelu ligu nažalost nema :(
Marley je napisao/la:
xaves je napisao/la:
Hes je napisao/la:Ljudi kako ide, kak stojite?

Ja sam igrao malo, medjutim ubrzo zavrsio uz otkaz. Golovi iz prekida - katastrofa. Povrede su totalno nemoguce.. nevjerovatno da u svakom trenutku imam 6-7 igraca povrijedjeno, svaka utakmica znaci barem dva covjeka povrijedjena i izmjene mi sluze samo da zavrsim utakmicu s 11 ljudi. Totalno sam poludio.. Jeste imali slicnog iskustva s 15kom?
Identicna situacija kad su povrede u pitanju zivi uzas
Meni se isto desavalo ali sam to rijesio fitnes treningom i broj povreda se normalizirao. Stavite 3-4 sedmice fitnes treninga i to bi trebalo rijesiti problem.
I ja odradio kondicione pripreme i u dva mjeseca igre mozda 6-7 povreda, od toga dvije-tri samo duže od 2 sedmice, ostalo ono nekoliko dana :D

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 24 nov 2014, 11:57

Na starim managerima, samo odigraš 5-6 prijateljskih mečeva prije sezone i igrači budu fit. Ovdje sam u januaru i još mi igrači na poluvremenu 76-80 umor :)
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

xinxee
Kontakt:

Post Postao/la xinxee » 24 nov 2014, 12:13

Izašao novi FM, opet ode život u PM
Posted on 23. Nov, 2014 by Francky Delevra in Ekipa i Lokanje

U standardnom novembarskom terminu, pre nekoliko dana, rulji je pušten novi Fudbal Menadžer, a dve nedelje pre toga puštena im je i beta verzija igre čisto da se malo čačkaju tih 14 dana u slučaju da se nekom stolica potpuno stvrdnula od zikre. Za razliku od rulje koja je to platila, sirotinja će morati još neko vreme da sačeka pirate pošto poslednjih par godina imaju problema sa FM-om te se na torentima pojavljuje tek tamo negde u februaru kad Arsenal već uveliko ispadne iz trke za titulu, a Hari Rednap prelazi sa burbona na burbon i ksanaks. Plus je, takođe poslednjih godina, piratska verzija falš, radi ona ali ima mnogo bagova za koje se čini da ne utiču previše. Ipak, nije normalno da 182 visok štoper ugura 20 golova glavom posle kornera u sezoni ili da niko ne promaši penal na tvojim utakmicama sedam godina. Da se zapuca u sred utakmice ili greši pri ažuriranju tabele. Može proći u teškim vremenima, kao francuska liga, kao bivša koja se u međuvremenu ugojila 7 kila, ajvar iz Maksija ili Bikovi žileti. Ipak, pošto je piraterija divna stvar kojoj treba pružiti potporu i izrabljivati je kao mogućnost svim kapacitetima dok god je to moguće u ovoj našoj žuči od države ne bih da zagovaram bilo kakvu kupovinu originala. Za deset godina će nam kojekakve Kobre upadati u kuće jer je mali na kvarno svukao dve Džejeve nove pesme i 200 terabajta 3D rnjave pa ako nemaš da platiš kaznu dođe privatni izvršitelj i obljubi ti ženu u dupe. A kako si ti dragi čitaoče student ili varijacija na tu nemilu temu ili radiš neki posao koji se na današnjem tržištu rada ceni s 22 iljade RSD teško da će te svi zaštitnici autorskih prava i moralisti ovojega sveta ubediti da im pocepanih pa selotejpom ulepljenih 10 dinara obogatiš pljuvačkom te zalepiš na čelo, a ne da se otvoriš za nešto više, pa je jasno da od tebe nema leba i da bar ne budeš sisa te siduješ.

Pošto smo rešili prvo goruće pitanje, kako doći do igre, ostaje drugo i poslednje goruće pitanje a to je da li se ta igra može terati na računarima koji su kupljeni kad je Roj Makaj bio u zenitu karijere. Može, ali traljavo. Naravno, bitno je da igra ide glatko i relativno brzo jer je baš sranje igrati FM kad čekaš 6 minuta da prebaci dan. Tako da se mora podesiti neka mala baza, sa što manje liga, nema više da dovodiš ortaka iz Sivca u Monako da polivate šampanjcem drogirane TV voditeljke i kockate se po ceo dan, nema više sirotinjo. Probleme pravi i sama utakmica gde je potrebno isključiti što više detalja kako bi mečevi tekli glatko. Ja sam isključio publiku, nebo, vreme, stadion, senke, sudije, skinuo i prečke sa golova, samo igrači, lopta, linije i stative ostale al zato žeže kao na Ajfonu 6 da igram. Nači, odgovor je DA, moguće je isključiti dovoljno detalja da sve teče ko bog što je dobro i pohvala proizvođačima. Istina je da su se potrudili i da se na terenu vidi da l je čovek crnac il mešano, da i visok ilimali, kad udari spoljnom, kad dajvuje i kad nekom polomi cevanicu, ali jednostavno nikoga za to nije briga već posle pola sezone. Stoga je konačni zaključak da sirotinja i dalje može da igra ovu igru, moći će je skinuti s neta u jednom trenutku, utaliti s 5 ortaka odmah pa muljati nešto iz oflajna, a može da se gura i na krntiji što već za par godina ne treba očekivati kao pogodnost. Ali živećemo bolje već do 2016. tako da ćemo kupiti nove mašine pa ne treba brati ni brigu ni dopa.
Dok ne počnemo da živimo bolje najbolje je da igramo Menadžera do izbezumljenosti, a ne treba grešiti dušu i reći da ljudi iz Sege nisu radili na unapređenju igre. Naravno da jesu, ali kao i skoro svake godine nedovoljno da bi je naplatili kao novu igru, već pre kao neki apdejt od 12 dolara gde sve bude ažurirano i još malo upicanjeno.
Jedna od promena koje će se najbolje primetiti i zaista uticati na igru je pametniji sistem skautinga, tj. gluplji skauti, tj. skauti ovozemaljske inteligencije i pronicljivosti. U prevodu to bi značilo da će od ove epizode biti potrebno više vremena da bi se dobio izveštaj. Tako se sada ne može poslati skaut u neku rusku guberniju da za dva dana pregleda deset klinaca i vrati se sa svim podacima o njima kao da je član Mosada, a ne Ferencvaroša gde ima još tri meseca ugovora na određeno i smeši mu se biro. Nekad je potrebno i po par nedelja, a naravno česti su i slučajevi kad o nekom igraču ne možete da saznate gotovo ništa. Dok ne nađete odgovajućeg skauta, kog je teško i naći i dovesti, a i povrh svega neisplativo. I smara, pa to nećeš ni raditi. Plus, od sada, NAPOKON, ocene nisu egzaktne kod skautovanih igrača, već u određenom opsegu što više teži realnosti pa sad možete dobiti informaciju da je nekome centašut od 13 do 18 te se ti kockaj hoćeš dobiti Tomića ili Kamoranezija za pola budžeta. Ipak, izveštaji su sad sažvakaniji, sve je predstavljeno kao na uputstvu za debile ali da ne bi bili pogrešni važno je imati dobre skaute i stalno ih menjati što ljudi nisu skloni da rade jer ih takođe smara.
Druga od promena koje će biti najprimetnije su užasno osetljivi igrači, **** koje se bune protiv svega i stalno ali su takođe i jezivo glupi pa ih je godinama moguće turirati govoreći im ono što žele da čuju. Sve to izuzetno teži realnosti ali je jednostavno dosadno u igri jer će čak i najgluplji igrač uvek dati pravi odgovor. Time su ubacili jedno 1000 dodatnih a potpuno bespotrebnih klikova koji usporavaju i ovako predetaljnu igru, a mogli su biti pametnije raspoređeni. Ukoliko si ipak toliko glup, ili nevaljalac, pa igračima teraš uz **** pobuniće se ORGANIZOVANO, kao malinari, pa ti se može desiti da skoro celoj ekipi moral dropuje u crveno pa ćeš nakon par utakmica verovatno dobiti otkaz. Al i to je za ljude.

A za ljude je i da sad odu da odigraju 9. sezonu, pa je dosta teksta, mada bi bilo dobro da neko od ovih bogatih sa tirkiznim kućištem u komentaru dojave da li je meč zaista toliko nabudžen kao što Englezi pričaju ili opet pokušavaju da nas izvaćare.

Meni i od ovog fm-a bolja 2012-ka :)

jasta
Kontakt:

Post Postao/la jasta » 24 nov 2014, 15:38

Hvala Murinjo na linkovima. Sve uredu sem imena igrača.Nema šanse da naštimam. :crazy:

Ljiljani87
Kontakt:

Post Postao/la Ljiljani87 » 24 nov 2014, 16:05

Ljiljani87 je napisao/la:Jutros počeo save odigrao 2 prijateljske i poslije tog save i evo sad krenem da load piše " Save game could not be load" ovo mi se i sinoć isto desilo znal' neko u čemu je problem
i danas isto poceo opet, save i kad krenem sad load neće :oops:
znal' neko? :hmmmmm:
1921 !
05.06.1998

ZOGLI
Kontakt:

Post Postao/la ZOGLI » 24 nov 2014, 16:18

Ljiljani87 je napisao/la:
Ljiljani87 je napisao/la:Jutros počeo save odigrao 2 prijateljske i poslije tog save i evo sad krenem da load piše " Save game could not be load" ovo mi se i sinoć isto desilo znal' neko u čemu je problem
i danas isto poceo opet, save i kad krenem sad load neće :oops:
znal' neko? :hmmmmm:
Imao sam takvih problema u skoro svakom menageru bar po jednom i nisam nasao resenje.To sto ti izbacuje znaci da igrica nije lepo sacuvala sejv. Ako neko zna bolje da objasni neka se javi.

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 24 nov 2014, 16:26

Tu upravu ne daju mi da pomaknem slajder da sebi prebacim para u transfer budget, ni jednog kvalitetnog igraca ne mogu dovest :x
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 24 nov 2014, 16:28

Paaa sacuvate maybe igru i odma izadjete iz igre. Zato i ne sacuva dobro. Morate saceksti malo.
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

benjamin1997
Kontakt:

Post Postao/la benjamin1997 » 24 nov 2014, 17:07

Dajte nekog zadnjeg veznog za Želju

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 24 nov 2014, 17:15

benjamin1997 je napisao/la:Dajte nekog zadnjeg veznog za Želju
Koja sezona? Ako si prva na posudbu uzmi Brunu iz Cruzeira 20 godina, daleko je odskakao od moje ekipe (Sloboda) bio ocijenjen sa 4 zvjezdice, a npr Kiso sa 3

Savjeti za soping na kraju sezone ako imate para (džabni):

Clayton DC Vitoria, BakracDC Buducnost, Ibrahim Sehic, Ermin Zec, Anes Haurdic, Samir Bekric, Alen Maras, Mate Males, Nikola Mitrovic, Nemanja Miletic, Stefan Panić, Davor Skerjanec, Saso Fornezzi, David Magdic, Rajko Rep, Denis Grbic.
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

Ljiljani87
Kontakt:

Post Postao/la Ljiljani87 » 24 nov 2014, 18:26

AsharaK je napisao/la:Paaa sacuvate maybe igru i odma izadjete iz igre. Zato i ne sacuva dobro. Morate saceksti malo.

:tokralju: :clap: :salut:
1921 !
05.06.1998

benjamin1997
Kontakt:

Post Postao/la benjamin1997 » 24 nov 2014, 20:34

Kraj druge sezone

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 24 nov 2014, 20:42

Meni nikako ne ide sa Zeljom. Je li ima neko taktiku dobru?
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

benjamin1997
Kontakt:

Post Postao/la benjamin1997 » 24 nov 2014, 20:42

AsharaK je napisao/la:Meni nikako ne ide sa Zeljom. Je li ima neko taktiku dobru?
Jesili ikog doveo?

Odgovori

Natrag na “eSports”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.