Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Murga
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la Murga » 24 nov 2014, 07:06

@Seaman - Sve ce raditi, jedino ako si radio overclocking ili druge BIOS promjene, to ces morati opet nastimati. Svakako se preporucuje da nadogradis BIOS sa zadnjom stabilnom verzijom i kada kupis novu maticnu jer vecinom dobijes neku prijasnju verziju BIOSa.

@Godfather - Probaj skenirati u safe mode sa Malwarebytes i HitmanPro.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 24 nov 2014, 08:32

Može li mi neko dati jednostavno upustvo (po mogućnosti preko online aplikacije) da mi objasni kako napraviti ovakvu jednu sliku. Znači, slika kroz sliku, bez da moram sada skidati photoshop i sl. programe.

slika
. . . Nacionalizam vas uči da budete ponosni na sranje koje niste napravili
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 24 nov 2014, 09:28

Godfather je napisao/la:Moze li mi neko objasniti kako iskljuciti adfoc.us zayebanciju koja iskace prije otvaranja svake stranice? Koristim chrome i imam instaliran Adblock Plus.
Idi u Control Panel - Programs (Uninstal Program) i deinstaliraj slijedece ako nadjes (Highlighty, PriceMeter, Supra Savings, weDownload Manager, PureLead, Search Assist, Re-Markable, Zombie Alert, Wajam, Coupon Server, Lollipop, HD-Total-Plus, UTUobEAdaBlock, Safe Saver, SupTab, ValueApps, Lollipop, Software Updated Version, DP1815, Video Player, Convert Files for Free, Plus-HD 1.3, BetterSurf, Trusted Web, PassShow, LyricsBuddy-1, RRSavings, Feven Pro 1.2, Websteroids, Savings Bull, HD-Plus 3.5, Re-markit)

Takodjer otvori Chrome klik na slika, udji u extensions te trazi navedeni naziv(e) pa disable..
- Ed Woodward for Prime Minister !

Carli
Kontakt:

Post Postao/la Carli » 24 nov 2014, 09:37

Godfather je napisao/la:Moze li mi neko objasniti kako iskljuciti adfoc.us zayebanciju koja iskace prije otvaranja svake stranice? Koristim chrome i imam instaliran Adblock Plus.
Ja sam ponovo instalirao Chrome.
Allegri je gospodin!

Godfather
Kontakt:

Post Postao/la Godfather » 24 nov 2014, 13:30

OnlyUnited je napisao/la:
Idi u Control Panel - Programs (Uninstal Program) i deinstaliraj slijedece ako nadjes (Highlighty, PriceMeter, Supra Savings, weDownload Manager, PureLead, Search Assist, Re-Markable, Zombie Alert, Wajam, Coupon Server, Lollipop, HD-Total-Plus, UTUobEAdaBlock, Safe Saver, SupTab, ValueApps, Lollipop, Software Updated Version, DP1815, Video Player, Convert Files for Free, Plus-HD 1.3, BetterSurf, Trusted Web, PassShow, LyricsBuddy-1, RRSavings, Feven Pro 1.2, Websteroids, Savings Bull, HD-Plus 3.5, Re-markit)

Takodjer otvori Chrome klik na slika, udji u extensions te trazi navedeni naziv(e) pa disable..
Nema nista slicno ni u instaliranim programima niti u ekstenzijama na Chrome-u.
Carli je napisao/la:
Pokusao sam i to ali opet iskace...

:damn: :damn:

Illmatic09
Kontakt:

Post Postao/la Illmatic09 » 24 nov 2014, 14:42

@OnlyUtd Odradio sam repair sa Tweaking.com i pomoglo je :clap: :bow:

Poceo se samo pojavljivati firewall dole u cosku kad upalim komp. Kako ga skroz smaketi tj. da ne pokrece svoje procese? wscntfly.exe i alg.exe

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 24 nov 2014, 14:53

Ja cu fakat morati razbiti ovaj racunar. :evil:

Opet isti qrac, neam pojma do cega je. :crazy:

Udjem, malo igram, bude dobro i onda nastane isto sranje.

Može li biti da je razlika u kvaliteti procesora i graficke prevelika, pa procesor ne može normalno raditi :?:

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 24 nov 2014, 16:10

Illmatic09 je napisao/la:@OnlyUtd Odradio sam repair sa Tweaking.com i pomoglo je :clap: :bow:

Poceo se samo pojavljivati firewall dole u cosku kad upalim komp. Kako ga skroz smaketi tj. da ne pokrece svoje procese? wscntfly.exe i alg.exe
Odlicno... Evo ti za ukljucivanje/iskljucivanje firewala...
slika

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 24 nov 2014, 16:15

Belmin6 je napisao/la:Ja cu fakat morati razbiti ovaj racunar. :evil:

Opet isti qrac, neam pojma do cega je. :crazy:

Udjem, malo igram, bude dobro i onda nastane isto sranje.

Može li biti da je razlika u kvaliteti procesora i graficke prevelika, pa procesor ne može normalno raditi :?:

Belmine, naletio sam na jednom forumu slican problem.. Lik pokusavao sve moguce i na kraju se ispotavilo da je naprosto kvar u grafickoj, bez obzira sto je novu uzeo.

Illmatic09
Kontakt:

Post Postao/la Illmatic09 » 24 nov 2014, 17:10

Illmatic09 je napisao/la:@OnlyUtd Odradio sam repair sa Tweaking.com i pomoglo je :clap: :bow:

Odlicno... Evo ti za ukljucivanje/iskljucivanje firewala...
slika
Izvini sto sam naporan. Uradio sam to vec sto si naveo, ali kako ga skroz ukinuti da mi se ne pojavljuje nikako. Iskljucen je on, ali uvijek kad se upali komp. iskoci dole onaj baloncic. Nikako to skontati, na xp-u sam.

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 24 nov 2014, 17:26

To ti iskace upozorenje security centra da ti je automatic update iskljucen. I treba da bude tako, jer za xp vise nema podrske. Tako da to nece predstavljati neki problem.

Tuzlak04
Kontakt:

Post Postao/la Tuzlak04 » 24 nov 2014, 17:44

Godfather je napisao/la:

Nema nista slicno ni u instaliranim programima niti u ekstenzijama na Chrome-u.
Carli je napisao/la:
Pokusao sam i to ali opet iskace...

:damn: :damn:
Valjda je to nešto novo, čim se i meni pojavljuje. Iz čista mira mi iskače, neki glas se cuje 6 sekundi .. nema šta nisam pokušao i ne mogu da riješim

Illmatic09
Kontakt:

Post Postao/la Illmatic09 » 24 nov 2014, 18:08

OnlyUnited je napisao/la:To ti iskace upozorenje security centra da ti je automatic update iskljucen. I treba da bude tako, jer za xp vise nema podrske. Tako da to nece predstavljati neki problem.
Jasno mi je sve, ali kako da napravim da se ne pojavljuje nikako to upozorenje tj. firewall, kao sto je ranije bilo, posto je poslje tweaking.com repair-a aktiviran firewall. Pokrece proces koji je vezan za firewall, bezveze ga onda vrti a deaktivirano sve na firewall-u.

Ako ne znas nema veze, bitno da sam ono rijesio. Hvala jos jednom.

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 24 nov 2014, 18:12

PES2013 mi je radio odlicno,ali skoro sam instalirao sistem ponovo i sada stalno trza (offline igram),toliko trza da je nepodnosljivo,a prije sve islo glatko.
Konf:
DualCore 2.0 GHz
4 Gb RAM
nVidia GeForce 9500GT 512 Mb

U settings mi pokazuje na procesor ok,a ovo dvoje good.
Jednako trza i na low i medium i high.
Svasta sam pokusavao,od iskljucivanja/ukljucivanja vsync u control panelu graficke,do stavljanja high prioriteta za PES u task manageru,ali nista ne pomaze.

Ima li neko kakvu ideju?

Sent from my Samsung Galaxy SIII using tapatalk.
#miasanmia

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 24 nov 2014, 18:37

@Illmatic09

Idi u control panel, administrative tools, services, i tu trazi security center. Kad nadjes, desni klik, properties i to gdje ti pise automatic idi na disable, zatim apply i ok. Restart pc.

Tuzlak04
Kontakt:

Post Postao/la Tuzlak04 » 24 nov 2014, 20:01

@Godfather

Rješenje je da ne koristiš Chrome.Valjda je on zaražen . .
Ja koristim IE i et sad nemam problema

orbit
Kontakt:

Post Postao/la orbit » 24 nov 2014, 21:29

Vozdra raja, treba mi pomoć nekoga ko se razumije malo bolje u kompjutere od mene .. :mrgreen:

Djevojka mi je danas dobila laptop, treba da instalira neki anti-virus program (Windows 8-ica u pitanju).
Takodjer mi treba neki link za download Office-a (djabni naravno) , neki direktan link da skinem odmah Office a ne da moram 100 nekih drugih stvari skinuti da bih došao do Office-a.

Eto ako ima neko da bi mi mogao pomoći, bio bih vam jako zahvalan. :D

može i u PP :thumbup:

Altanamera
Kontakt:

Post Postao/la Altanamera » 24 nov 2014, 21:31

ne treba joj antivirus na windows 8.
za džabni office ti treba torrent a to ne smijemo na forumu :D

Lampard8
Kontakt:

Re:

Post Postao/la Lampard8 » 24 nov 2014, 21:32

schweinsteiger je napisao/la:PES2013 mi je radio odlicno,ali skoro sam instalirao sistem ponovo i sada stalno trza (offline igram),toliko trza da je nepodnosljivo,a prije sve islo glatko.
Konf:
DualCore 2.0 GHz
4 Gb RAM
nVidia GeForce 9500GT 512 Mb

U settings mi pokazuje na procesor ok,a ovo dvoje good.
Jednako trza i na low i medium i high.
Svasta sam pokusavao,od iskljucivanja/ukljucivanja vsync u control panelu graficke,do stavljanja high prioriteta za PES u task manageru,ali nista ne pomaze.

Ima li neko kakvu ideju?

Sent from my Samsung Galaxy SIII using tapatalk.
skini game booster, instaliraj i preko njega pokreni pes ;)
Za Čelik i Zenicu,
za crno i crveno,
za naše voljeno,
mi pjevamo...

Illmatic09
Kontakt:

Post Postao/la Illmatic09 » 24 nov 2014, 21:34

OnlyUnited je napisao/la:@Illmatic09

Idi u control panel, administrative tools, services, i tu trazi security center. Kad nadjes, desni klik, properties i to gdje ti pise automatic idi na disable, zatim apply i ok. Restart pc.
Hvala :kralj:-u

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.