NK Travnik
Moderator/ica: GracanicaAA
- SamoTravnik
- Kontakt:
Re: NK Travnik
Svaka cast na tekstu, kapa dole. Samo da te ispravim, utakmica se igra u nedelju i ja cu svakako otici. Kao sto si rekao dosta je manekena koji ne cijene ni klub ni grad ali valjda ce se i to promijeniti. Sto se tice GERILE, momcima svaka cast, prvi su se odazvali u stab civilne zastite i pomagali kad je bilo najteze, cak im je zahvala napisana na stranici Opcine; momci su ponosni travnicani i sigurno zive za ovaj grad i klub. Znam da se susrecu sa problemima (policijom) ali iskreno to je zato sto je u nasim redovima sto obicne, sto specijalne 98% seljacina koji jedva cekaju da se izivljavaju na gradskoj raji. Sjecam se i sam dosta gostovanja i okupljanja u parku i nekih problema na tim gostovanjima ali tad nije bila sramota navijati za svoj klub, ovo danas sve neki frajercici, frizurice, sminke pa je njima i ponizenje da odu na utakmicu a to je ustvari jer se davno izgubio smisao muskarca ko muskarca. Da ne pisem vise, samo jos SVI U VITEZ - momci to zasluzuju.
Susjedi sretan vam "srebrni pir"! Dobro dosli u Vitez , dobro navijanje zelim, da dodjete i odete zivi i zdravi , a sto se tice bodova...nek bude 3 za 3! PS Posebno mi se svidio gore navedeni hajdukovacslobodnjak je napisao/la:GERILA 25 GODINA U DOBRU I ZLU
http://www.nktravnik.ba/novosti/klub/48 ... ndana.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Momci koji su prošli najteži put od svih navijačkih grupa u državi.Dugo ih nije bilo izbacivani su sa stadiona u svom gradu i još ih izbacuju,navijali na rukometu i tako opstali da godinama zbog seljaka iz uprave nisu ni dolazili na nogomet .Sada ih nije puno ali njihova vjernost svom klubu i svojoj čaršiji je nevjerovatna i čuvaju uspomenu na klub iz Vezirskog grada kakav je nekada bio.
Te davne 89 godine grupa dječaka iz čaršije je na stadion donjela transparent GERILA pošto je tada zbog Iraka bila popularna ta fraza.A onda je ubrzo grupa najžeščih čaršijskih momaka stala iza tog imena ,i stari naziv navijača Travnika Veziri promjenila u Gerila.
Za vodju grupe izabran je rahmetli Ganija i svi stariji sjećaju se kortea kroz grad i gostovanja na koja su odlazili ,nerjetko završenih neredima,ali i fanatične i bučne podrške koju su igrači imali u svakoj utakmici.Na domaće utakmice dolazilo se i u 9 ujutro i nikada neću zaboraviti preneraženost gostiju koji izlazeći 2-3 sata pred početak utakmice osjete užarenu atmosferu i pun dio tribine na kojoj su svi Travnički mangupi tog vremena.
Igrači ,gotovo svi Travničani ginuli su na terenu,za razliku od današnjih manekena,za svoj klub i svoj grad i za svoju raju koja ih nosi do pobjede.
I uz podrsku onih starijih legendi tribina na Piroti,Švabe i Špece,Nadira grbe ,Šunje ,Kirle ,Sarača itd...
Sjećam se incidenata u Zavidovićima i Hrasnici kada je Travnik bio na pragu ulaska u viši rang a na gostovanja išlo i po 1000 Travničana,što autobusima što privatnim vozilima.
Onih psovki koje samo u Travniku možeš čuti.Saliha Hege jednog od največih likova u Travniku svih vremena ,njegovih suza u očima kada u Travniku gostuje Hajduk koji je toliko volio,a on na stadion dolazi sa zastavom Hajduka u jednoj i tada Borca u drugoj ruci.To je bilo najsretnije lice koje sam u životu vidio.
Navijali su svi kao jedan ginuli jedan za drugog,slavili i tugaovali u pravom smislu te rječi .Živili za utakmice.
Da mi je još samo jedanput u životu vidjeti takvu Pirotu ,Pirotu bez seljaka kojim ni ime spominjati neću,bez manekena na terenu i jedino što još postoji je Gerila na šta sam ponosan,koliko god brojna ona bila.Jer u njima vidim i svoju mladost.I rade momci nešto pokušavaju,koliko mogu.Svi mladji Travničani trebaju da ih podrže u naporima ,jer bar taj vikend možeš odvojiti par sati za svoj klub i svoj grad,bez obzira kakav taj klub trenutno bio.
I treba u Vitez otići u subotu u što većem broju,ako ništa kao znak sjećanja na prošle dane i srce i dušu ovog grada koje istina tiho kuca ali kuca još,i ako bog da ako svi budu u toj priči možda uskoro svi budemo sretni što imamo TRAVNIK.Možda je ovo što pišem utopija,ali ko zna .Možda jednog dana....Do raje u Travniku je sve...
SRETAN RODJENDAN...

Koga zanima historija Gerile, dio uzet i od @slobodnjak 
http://travnicki.info/travnik-info/item ... u-i-sportu" onclick="window.open(this.href);return false;

http://travnicki.info/travnik-info/item ... u-i-sportu" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Kontakt:
Ljudi nije ovo danas bilo nešto dobro. Da se ovi ne ispromašivaše nolko i našeg Nurku danas išlo Boga mi izgubili bi. Za navijanje svaka čast. Fino obilježeno sve na nivou. Vidimo se na proljeće.
NAPRED TRAVNIK
NAPRED TRAVNIK
-
- Kontakt:
fer i korektno dobro susjedski derbi bolji smo bili ali eto steta trebalo je 3 za 3 valjda nece biti zadnji derbi u premijer ligiMatemotika je napisao/la:Ljudi nije ovo danas bilo nešto dobro. Da se ovi ne ispromašivaše nolko i našeg Nurku danas išlo Boga mi izgubili bi. Za navijanje svaka čast. Fino obilježeno sve na nivou. Vidimo se na proljeće.
NAPRED TRAVNIK
Ima li gdje kakvih slika Gerile iz Viteza ? Cestitke na jubileju i sve najbolje 
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
Čestitke Gerili za jubilej 

- SamoTravnik
- Kontakt:
anonimni je napisao/la:Ima li gdje kakvih slika Gerile iz Viteza ? Cestitke na jubileju i sve najbolje

Solidna brojka i koreografija
Hvala na slikama 

Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
- bistrikboy
- Kontakt:
Stvarno tezak zadatakHead je napisao/la:Bravo Gerila, postali ste ozbiljnija grupa od Fukara.

– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
Svadjanje i rasprave pocinju ... tri , četiri .... sad !bistrikboy je napisao/la:Stvarno tezak zadatakHead je napisao/la:Bravo Gerila, postali ste ozbiljnija grupa od Fukara.

- SamoTravnik
- Kontakt:
Dobili smo kaznu 2.000km za koristenje pirotehnike ali neka, ne slavi se svaki dan 25godina.
Tribina jos malo gotova i onda bi trebao taj novi semafor.
Tribina jos malo gotova i onda bi trebao taj novi semafor.
-
- Kontakt:
" onclick="window.open(this.href);return false;
Evo i jedan video,negdje sam naisao na njega slucajno
Evo i jedan video,negdje sam naisao na njega slucajno

-
- Kontakt:
Najbolji igrač jesenjeg djela sezone ADIS NURKOVIĆ
Navijači i simpatizeri Nogometnog kluba Travnik odlučili su putem Facebook stranice ovog kluba da je 28-godišnji golman Adis Nurković bio najbolji igrač Vezira u jesenjem dijelu sezone BH Telecom Premijer Lige BiH.
Nurković je dobio 110 glasova, čak 51 glas više od napadača Feđe Dudića. Slijedi Ćurić sa 40 glasova, Musić sa 27 i Adriano sa 14 glasova.
Nurković je u ovoj sezoni odigrao 15 utakmica, odnosno 1.350 minuta. Bio je igrač sa najviše započetih utakmica.
Profil Adisa Nurkovića:
- rođen 28.04.1986. u Velikoj Kladuši
- visok 1,95 m i igra na poziciji golmana, šutira desnom nogom
- vrijednost 175.000 € (izvor: Transfermarkt.de)
- najveća vrijednost u karijeri 400.000 € (februar 2010.)
- klubovi: Krajišnik, Krajina Cazin (2006.), Cibalia (2006-2007), Travnik (2007-2010), Slaven Belupo (2010-2011), Čelik Zenica (2011-2014), Travnik (14.02.2014-?)
- tri nastupa za A reprezentaciju Bosne i Hercegovine
Navijači i simpatizeri Nogometnog kluba Travnik odlučili su putem Facebook stranice ovog kluba da je 28-godišnji golman Adis Nurković bio najbolji igrač Vezira u jesenjem dijelu sezone BH Telecom Premijer Lige BiH.
Nurković je dobio 110 glasova, čak 51 glas više od napadača Feđe Dudića. Slijedi Ćurić sa 40 glasova, Musić sa 27 i Adriano sa 14 glasova.
Nurković je u ovoj sezoni odigrao 15 utakmica, odnosno 1.350 minuta. Bio je igrač sa najviše započetih utakmica.
Profil Adisa Nurkovića:
- rođen 28.04.1986. u Velikoj Kladuši
- visok 1,95 m i igra na poziciji golmana, šutira desnom nogom
- vrijednost 175.000 € (izvor: Transfermarkt.de)
- najveća vrijednost u karijeri 400.000 € (februar 2010.)
- klubovi: Krajišnik, Krajina Cazin (2006.), Cibalia (2006-2007), Travnik (2007-2010), Slaven Belupo (2010-2011), Čelik Zenica (2011-2014), Travnik (14.02.2014-?)
- tri nastupa za A reprezentaciju Bosne i Hercegovine
- SamoTravnik
- Kontakt:
Ma to su glasali bezveze, po meni je Dudic daleko najbolji i sto se tice truda, zalaganja, igre i svega ostalog..
-
- Kontakt:
http://www.nktravnik.ba/novosti/klub/49 ... ibine.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Sada jos samo novi semafor i mislim da bi Pirota zaista bila jedan od ljepsih stadiona u BiH
Sada jos samo novi semafor i mislim da bi Pirota zaista bila jedan od ljepsih stadiona u BiH
Ovdje treba jos dosta uložiti da bude jedan pristojan stadion, mada i ovako je bolji koliko toliko.TravnikBoy je napisao/la:http://www.nktravnik.ba/novosti/klub/49 ... ibine.html
Sad ove stare stolice trebalo bi zamjeniti da izgleda to ljepse ovako je bzevze.
Druga stvar iza oba gola ne zna se gdje je ruznije pogledati onom covjeku u kucu ili livadu, tu bi se trebao dici onaj zid jedan kao sto ima Široki Brijeg i to sa obje strane zatvoriti stadion skroz u jednu kocku tim zidovima primaci tribine do kraja sa obje strane e nakon toga onda ušminkati malo i novi semafor postaviti kao recimo sto Sloboda ima, e tek bi onda licino na nesto
AL ok je bitno je da se radi

-
- Kontakt:
U proteklih godinu dvije mnogo toga je ucinjeno,prvo su srusene one stare barake,gdje je bila pijaca,na samom prilazu Piroti,valjda se i to jos sredi i napravi se nesto,npr. parking na pocetku sezone saniran je travnjak,al' vidi se da fali drenaza,jer dok kisa padne teren je veoma mokar,brzo se unisti.I evo sada i zavrsetak ove istocne tribine.
Zbog cega se ovoliko visoko ograda pravila , pa cijeloj tribini kvari pogled. Jos je tribina visoka prelijep bi ugodaj bio ovako su sa ogradom pokvarili.TravnikBoy je napisao/la:http://www.nktravnik.ba/novosti/klub/49 ... ibine.html
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 4 gosta.