amypitar je napisao/la:Probisvjet je napisao/la:Prica o odlasku Husica u Sarajevo je neutemeljena, ali sagledajmo realno.aS_Roma je napisao/la:Ne budalite i ne izmisljate glupe price
Sarajevo je klub koji ce sigurno biti profitabilan. Ulaganje u Sarajevo i kupovina dionica je sigurno povoljnija nego davanje para u nepovrat (kao sto daje u Slobodu). Znaci ako iko razmislja poslovno bolje je uloziti pare u ono gdje ima mogucnost da zaradi, na stranu ljubav i privrzenost klubu.
Zato Slobodi treba isti statut kao sto ima Sarajevo. Sigurno bi se naslo jos onih koji bi ulozili sa nadom da ce zaraditi.
Biznis sve pokrece, zar ne. Ljudi nece vise da ubacuju svoja sredstva, a da nema pomena o mogucnosti vracanja istih. Na kraju krajeva u buducnosti ce se samo djaba davati u turbe i sl.
Mi smo imali za predsjednika Gracica, koji je kao i Husic davao svoju lovu,ali se na kraju povukao, i otisao u klub gdje moze sam odlucivati(Olimpic).Sta hocu da kazem,da niko nije lud da ulaze u svoje pare,a da ga neke budale iz skupstine kluba,istjeraju kad zažele.
Posto u nasoj zemlji nema zakona o sportu,pa tako ni privatizacije klubova,najbolje vam je resenje koje trazi Husic ,a to neka vrsta dionicarskog ulaganja,ko najvise ulozi,taj postavlja svoje ljude,i odlucuje o svemu u klubu.
Vincet Tan je znaci ulozio lovu onoliko koliko je trebao da bi postao vecinski vlasnik, ti upravljackih uloga u FK.Sarajevo.Automatski je preuzo kontrolu nad klubom ,te postavio svoje ljude u klubu-skupstini,i time sebe osigurao.Kad god zeli da digne sidro,on ce te dionice prodati nekom drugom,sad da li u nekom manjem ili vecem iznosu zavisi od poslovanja kluba.Prema tome i njemu je i interesu da Sarajevo osvaja titule,igra Evropu ,jer automatski i njemu veca zarada,i suprotno.
Ukoliko se Sloboda odluci na ovaj statut(kao fk.Sarajevo),mozda ce neko i pored Husića, htjeti kupiti neki procenat dionica, kao recimo neke privatne firme,ili neki bivsi igrac,legende kluba,pa cak i opstina(kao u Hajduka).Siguran sam da ce biti i navijaca ,koji bi kupovali dionice(u Sarajeva je jedna dionica vrijedila 1,500 km).To bi u klub unijelo znacajna finasijska sredsta,te klub automatski ojacalo u svakom pogledu.
Pitanje za amypitar-a
Koliki je bio ukupni dug Sarajeva u trenutku kad je Tan kupio upravljačka prava? Da li je cifra koju je platio(položio kao garanciju) jednaka dugu FK Sarajevo na taj dan? Da li je on isplatio dugove Sarajeva ili se oni otplaćuju? Da li je vlast u Kantonu Sarajevo dala garancije Tanu za osiguranje njegovog ulaganja?
Sloboda je po izjavi predsjednika Husića smanjila dug na ispod 4 miliona, tako da ako je dug kluba = cijena kluba, onda smo mi jeftiniji za kupnju upravljačkih prava nego je to bilo Sarajevo.