FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

sloboda72
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la sloboda72 » 27 nov 2014, 19:10

amypitar je napisao/la:
Probisvjet je napisao/la:
aS_Roma je napisao/la:Ne budalite i ne izmisljate glupe price :damn:
Prica o odlasku Husica u Sarajevo je neutemeljena, ali sagledajmo realno.
Sarajevo je klub koji ce sigurno biti profitabilan. Ulaganje u Sarajevo i kupovina dionica je sigurno povoljnija nego davanje para u nepovrat (kao sto daje u Slobodu). Znaci ako iko razmislja poslovno bolje je uloziti pare u ono gdje ima mogucnost da zaradi, na stranu ljubav i privrzenost klubu.
Zato Slobodi treba isti statut kao sto ima Sarajevo. Sigurno bi se naslo jos onih koji bi ulozili sa nadom da ce zaraditi.
Biznis sve pokrece, zar ne. Ljudi nece vise da ubacuju svoja sredstva, a da nema pomena o mogucnosti vracanja istih. Na kraju krajeva u buducnosti ce se samo djaba davati u turbe i sl.

Mi smo imali za predsjednika Gracica, koji je kao i Husic davao svoju lovu,ali se na kraju povukao, i otisao u klub gdje moze sam odlucivati(Olimpic).Sta hocu da kazem,da niko nije lud da ulaze u svoje pare,a da ga neke budale iz skupstine kluba,istjeraju kad zažele.
Posto u nasoj zemlji nema zakona o sportu,pa tako ni privatizacije klubova,najbolje vam je resenje koje trazi Husic ,a to neka vrsta dionicarskog ulaganja,ko najvise ulozi,taj postavlja svoje ljude,i odlucuje o svemu u klubu.
Vincet Tan je znaci ulozio lovu onoliko koliko je trebao da bi postao vecinski vlasnik, ti upravljackih uloga u FK.Sarajevo.Automatski je preuzo kontrolu nad klubom ,te postavio svoje ljude u klubu-skupstini,i time sebe osigurao.Kad god zeli da digne sidro,on ce te dionice prodati nekom drugom,sad da li u nekom manjem ili vecem iznosu zavisi od poslovanja kluba.Prema tome i njemu je i interesu da Sarajevo osvaja titule,igra Evropu ,jer automatski i njemu veca zarada,i suprotno.
Ukoliko se Sloboda odluci na ovaj statut(kao fk.Sarajevo),mozda ce neko i pored Husića, htjeti kupiti neki procenat dionica, kao recimo neke privatne firme,ili neki bivsi igrac,legende kluba,pa cak i opstina(kao u Hajduka).Siguran sam da ce biti i navijaca ,koji bi kupovali dionice(u Sarajeva je jedna dionica vrijedila 1,500 km).To bi u klub unijelo znacajna finasijska sredsta,te klub automatski ojacalo u svakom pogledu.

Pitanje za amypitar-a
Koliki je bio ukupni dug Sarajeva u trenutku kad je Tan kupio upravljačka prava? Da li je cifra koju je platio(položio kao garanciju) jednaka dugu FK Sarajevo na taj dan? Da li je on isplatio dugove Sarajeva ili se oni otplaćuju? Da li je vlast u Kantonu Sarajevo dala garancije Tanu za osiguranje njegovog ulaganja?

Sloboda je po izjavi predsjednika Husića smanjila dug na ispod 4 miliona, tako da ako je dug kluba = cijena kluba, onda smo mi jeftiniji za kupnju upravljačkih prava nego je to bilo Sarajevo.
Ja volim FK Tuzla City

aS_Roma

Post Postao/la aS_Roma » 27 nov 2014, 19:13

Sarajevo ima duga najvise sad radi kamata , te uprava se nada ce se one ukinuti da to ne bi trebali placati , tad bi dug skoro na nuli bio, ako ne i 0

A sto se tice koje manje u minusu i to, on je mogao uloziti u neki klub koji nema duga nikako

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 27 nov 2014, 19:17

aS_Roma je napisao/la:Sarajevo ima duga najvise sad radi kamata , te uprava se nada ce se one ukinuti da to ne bi trebali placati , tad bi dug skoro na nuli bio, ako ne i 0

A sto se tice koje manje u minusu i to, on je mogao uloziti u neki klub koji nema duga nikako
Znaš li pouzadno koliki je ukupan dug Sarajeva?
Ja volim FK Tuzla City

aS_Roma

Post Postao/la aS_Roma » 27 nov 2014, 19:28

sloboda72 je napisao/la:
aS_Roma je napisao/la:Sarajevo ima duga najvise sad radi kamata , te uprava se nada ce se one ukinuti da to ne bi trebali placati , tad bi dug skoro na nuli bio, ako ne i 0

Znaš li pouzadno koliki je ukupan dug Sarajeva?
Pokusat cu naci intervju od nedavno gdje Selimovic tacno govori koliki je dug

FK SARAJEVO - ukupan dug 2.291.659,85 KM (glavnica 1.114.533,86 KM) Al sigurno sad i manji

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 27 nov 2014, 19:35

prije ulaska tana u fks dug je bio 6 miliona maraka, i tan je rekao da se 33% duga sanira oko milion i 300 ili 700 i nasi su to uradili tako da je tan dao 4 miliona km vrijednosti upravljackih uloga i taj dug sada iznosi oko 2 miilona stim da su usvojili zakon o otpisu dugova tj kamata ako se u nekom odredjenom intervalu uplati odredjena svota novca tako da mi imamo tih 700 milja da se nulira nas dug prema poreskoj
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 27 nov 2014, 19:38

Na dan 31.10.2014. dug FK Sarajevo prema PU FBiH je
2.092.891,60 KM glavnica
1.482.844,05 KM kamata
3.575.735,65 KM ukupno
Ovaj dug će biti predmet primjene zakona o otpisu kamata i umanjenja glavnice.

Ostali dugovi FK Sarajevo prema igračim, trenerima, dobavljačima i ..... = 0,00 KM

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 27 nov 2014, 19:48

http://www.fcsarajevo.ba/assets/files/i ... %20web.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
ovde dole,imas sve o statutu kluba...

http://www.****.ba/clanak/77929517864 ... -Sarajevom" onclick="window.open(this.href);return false;

Batva
Kontakt:

Post Postao/la Batva » 27 nov 2014, 20:06

Pratim maloprije naseg Prsu, odrzava kondiciju sa Kompredom... vidi se da momak zna...

Brzog nikako ne mogu prezaliti, da nam Zvijezda ga preotme.
Ko od harama zivi, godisnje dva puta ne podrigne.

Coraco
Kontakt:

Post Postao/la Coraco » 27 nov 2014, 20:32

Ma Brzi je rizik sad, znate kakav je bio kad je došao, i po kafanam se hodalo dok ga Ćiro nije pritisnuo :D Ne znam jel se opametio u Istri, mada sumnjam, tako da nam onaj Brzi kakav je bio u Sar. i ne treba.

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 27 nov 2014, 21:11

aS_Roma , Rule_hz ,hilmo , amypitar
hvala i sve najbolje
Ja volim FK Tuzla City

brazzo
Kontakt:

Re: $: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la brazzo » 28 nov 2014, 00:10

Coraco je napisao/la:Ma Brzi je rizik sad, znate kakav je bio kad je došao, i po kafanam se hodalo dok ga Ćiro nije pritisnuo :D Ne znam jel se opametio u Istri, mada sumnjam, tako da nam onaj Brzi kakav je bio u Sar. i ne treba.
ovi su u top formi, 5 km i prikljucuj na respirator..

Hajde malo racionalno, momak zna igrat' a to je najbitnije u ovoj ligi ionako niko ne trci 90 minuta ;)

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 28 nov 2014, 00:29

gledao sam gol razliku prije tekme sa Sarajevom, kad ima šta i da vidim :D imali smo petu najbolju odbranu u ligi, što je zaista impresivno s ovakvim panjevima :lol: napad drugi najgori, što opet dovoljno govori o veznom redu i napadu :facepalm:

iznenadili su me panjevi kako su se borili, pa jebote, oni su plaćeni da se bore, mi djelujemo iznenađeno kad oni to rade :lol: uglavnom, da većini vidim leđa ako Bog da :pray:

Pršeš, Mićo, Pirija, Migi, Sale, Mehidić, Fejzić, Oma?, to je ono što bih sigurno ostavio, možda se može probrat' još neko od njih, možda Mujić (ne bi ga se tako lako rješio) :D ovi ostali mogu da idu :salut:

eh da, Mićo uzme loptu na centru i pored tri igrača Sarajeva ode i izbori korner :D stvarno ne kontam zašto on nema veću minutažu, bez dvojbe najbolji fudbaler u Slobodi! ok, kontam da je fizički inferioran u odnosu na 80 % igrača u PL, al' svejedno to ne vidim kao argument zašto ne bi igrao više u OVAKVOJ ekipi Slobode, to je sramota

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 28 nov 2014, 01:36

ne znam za vas al meni ovdje brat bratu mogu 4 igraca ostat..plafon...ako se misli pravit ozbiljna prica vecinu rastjerat i pocet pravit okosnicu tima za sljedecu sezonu...znaci 3,4 DOBRA pojacanja koja ce bit tu jos najmanje 2 sezone....ako se pojacamo kampanjski da se samo opstanak ne dovede u pitanje onda ce bit tesko....SVE nam visi do januara i te famozne skupstine....valjda i mi izadzemo na zelenu granu...zasluzili smo poslije godina ucmalosti i anti fudbala na Tusnju..jbt,pa ne sjecam se kad smo neki lijep i efektan gol postigli na Tusnju :wtf: :wtf:
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 28 nov 2014, 01:56

od golčina, sjećam se gola Babića, Sića protiv Sarajeva, ako se ne varam, Karić je isto nekome zabio golčinu iz slobodnjaka, ona majstorija Alena protiv Leotara :bow:

to su mi ovako na prvu golčine kojih se sjećam :D

zla2
Kontakt:

Post Postao/la zla2 » 28 nov 2014, 10:28

Ermin Huseinbasic
21 sati ·
Sve koje zanima da li sam na probi ili ne?
Nisam na probi u Zvijezdi,nego sam cisto isao trenirao zbog sebe i odrzavanja svoje kondicije tako da eto koga je zanimalo sada zna.A ovi sto vode neke sportske stranice jedva cekaju nesto da objave i da neke neznalice koje nikada nisu sutnuli loptu pisu i komentarisu gluposti.

cobefks
Kontakt:

Re: Odg: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la cobefks » 28 nov 2014, 10:32

zla2 je napisao/la:Ermin Huseinbasic
21 sati ·
Sve koje zanima da li sam na probi ili ne?
Nisam na probi u Zvijezdi,nego sam cisto isao trenirao zbog sebe i odrzavanja svoje kondicije tako da eto koga je zanimalo sada zna.A ovi sto vode neke sportske stranice jedva cekaju nesto da objave i da neke neznalice koje nikada nisu sutnuli loptu pisu i komentarisu gluposti.
Sigurno mu Segrt dao nogu, pa sad kao samo odrzava kondiciju :D

tinaslafkr
Kontakt:

Post Postao/la tinaslafkr » 28 nov 2014, 11:29

eno jutros onaj rahmanovic ja msm iz Istre odrzava kondiciju trci na Tusnju bilo bi sjajno kad bi ga ugrabili nekako odlican je igrac, a i nase je dijete

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 28 nov 2014, 11:35

desno krilo, playmaker, centralni vezni, lijevi bek i oporavljeni Radovanovic i ova ekipa bi mogla sa svima igrati i bez problema biti u sredini tabele + naravno prave pripreme..

Omica bi ja vratio na stopera, da se ne dovodi novi, a radije doveo boljeg veznog na njegovo mjesto...

al eto rano smo poceli sa ovim pricama o pojacanjima hehehe mozda budemo OFK do godine :P
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 28 nov 2014, 14:47

ultrasstyle_tz je napisao/la:desno krilo, playmaker, centralni vezni, lijevi bek i oporavljeni Radovanovic i ova ekipa bi mogla sa svima igrati i bez problema biti u sredini tabele + naravno prave pripreme..

Omica bi ja vratio na stopera, da se ne dovodi novi, a radije doveo boljeg veznog na njegovo mjesto...

al eto rano smo poceli sa ovim pricama o pojacanjima hehehe mozda budemo OFK do godine :P
A onda gradski derbi protiv FK Mladost (Solina) :mrgreen: Gazi gazi gazi Solinu.... :urnebes:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 28 nov 2014, 14:54

Probisvjet je napisao/la:
ultrasstyle_tz je napisao/la:desno krilo, playmaker, centralni vezni, lijevi bek i oporavljeni Radovanovic i ova ekipa bi mogla sa svima igrati i bez problema biti u sredini tabele + naravno prave pripreme..

A onda gradski derbi protiv FK Mladost (Solina) :mrgreen: Gazi gazi gazi Solinu.... :urnebes:
Bude Tuzla ko London, podijeljena po kvartovima :mrgreen:
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.