Miralem Pjanić

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery

Heller
Kontakt:

Re: Miralem Pjanić

Post Postao/la Heller » 27 nov 2014, 16:06

Koja seljadija, koji majmuni i žabari i naši, eto otišli ljudi u striptiz bar :lolno: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 27 nov 2014, 23:45

Mire za tri života, u repki ne bi postao bolji/bitniji igrač, nego što je to bio Miske! prije svega, njegov karakter je onako pickhast, nema osobine lidera, nema muda jednostavno :D kod njega su stalno neki izgovori, guši ga ovaj, guši ga onaj, nije prirodna pozicija, igrao pod temperaturom, imao blažu povredu, bla, bla, bla .. on je igrač koji treba bit' srce i duša ove repke, on, ne Džeko, ne Kolašinac, ne Begović, Miralem Pjanić ;) on treba i mora bit' glavni igrač naše repke, on je veza između odbrane i napada, pa bi bolje bilo da zaigra na jednom većem nivou, ako želimo napravit' nešto .. previše se on ovdje brani, pozivajući se na njegove igre kod roma, što je apsolutno nebitna stvar u ovom slučaju! slažem se da Pape nema veze s vezom, al' Mire nije amater da izgleda kao amater

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 27 nov 2014, 23:49

Chinaglia je napisao/la:Mire za tri života, u repki ne bi postao bolji/bitniji igrač, nego što je to bio Miske! prije svega, njegov karakter je onako pickhast, nema osobine lidera, nema muda jednostavno :D
Miske je oduvijek svaljivao krivicu svoje lose igre u Evropi na razne trenere, na Safeta Susica cak i pucao, srecom bez metaka. Kada u igri ne ide zeljenim tokom, pocinje dizanje ramena i kmecanje, te ne mozemo ovako, te ne mozemo onako.

Mislim, imati dvostruke arsine je jedno, ali biti bezobrazan u tolikoj mjeri nesto sasvim drugo. Ako je Miske lider onda je Totti princeza.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 27 nov 2014, 23:57

DonCorleone je napisao/la:Kada u igri ne ide zeljenim tokom, pocinje dizanje ramena i kmecanje, te ne mozemo ovako, te ne mozemo onako.
Naravno, kad je čovjek glavom u utakmici i prvi primjeti kad nešto ne ide kako treba. To su odlike autoriteta i lidera.
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 28 nov 2014, 00:01

Totti nije princeza, on je cigo obični!

Miske je igrač u koga se uvijek možeš pouzdat', čak i kad igra ispod isvog nivoa, on će podvalit' loptu, zabit' gol, jednostavno uvijek je opasnost :D nikad se ne sakriva iza saigrača, a to što je pucao na Papeta :mrgreen: , to je neka lična stvar njih dvojice, kad ga je Pape šaban uvrijedio ;) baš na tom meču protiv Bjelorusije se vidilo koliki je on otac, kako baba rješi meč, ha ya :cool:

znate napast' Misketa zbog viška kila, te stari kov igrača, ne prolaze više takvi igrači u današnjem fudbalu, njegovo je prošlo, nije nam više potreban (sad molimo Boga da se vrati u Bundesligu, pa u repku), a Mireta uvijek branite, pozivaju se na njegove igre kod roma .. ni prvi ni zadnji igrač koji ne igra isto u klubu i u repki

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 28 nov 2014, 00:14

Chinaglia je napisao/la: Miske je igrač u koga se uvijek možeš pouzdat', čak i kad igra ispod isvog nivoa, on će podvalit' loptu, zabit' gol, jednostavno uvijek je opasnost :D nikad se ne sakriva iza saigrača, a to što je pucao na Papeta :mrgreen: , to je neka lična stvar njih dvojice, kad ga je Pape šaban uvrijedio ;) baš na tom meču protiv Bjelorusije se vidilo koliki je on otac, kako baba rješi meč, ha ya :cool:
Previse smo mi odigrali utakmica i pred SP i tokom SP-a dje je babo bio 12 igrac suprotne nam ekipe. Nije ovo ni 2008 ni 2009, a pogotovo nije on faktor nad kojim se hrabrobst Pjanica treba da mjeri, razlog sam ti gore pojasnio. On treba biti na spisku, ali on nije ni 20 % igraca od prije 5 godina i tu se sva prica zavrsava.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 28 nov 2014, 00:21

Virtu4l je napisao/la:
DonCorleone je napisao/la:Kada u igri ne ide zeljenim tokom, pocinje dizanje ramena i kmecanje, te ne mozemo ovako, te ne mozemo onako.
Naravno, kad je čovjek glavom u utakmici i prvi primjeti kad nešto ne ide kako treba. To su odlike autoriteta i lidera.
Ako je tebi ono protiv Francuske djelovao kao odlika autoriteta, onda imamo definitivno razlicit pogled na prikazivanje autoriteta. Meni je ono vise licilo na kmecanje.

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 28 nov 2014, 07:00

citate li vi uopste postove ili po defaultu zakljucujete kako sam ja (za druge ne znam i ne zanima me) ovdje na misiji da odbranim pjanica od zlih jezika jer igra za moju romu pa svaki post koji napisem zakljucujete kroz prizmu ovoga sto sam napisao :facepalm: momak igra fenomenalno za klub, a lose za reprezentaciju, muci se, nevidljiv je kao i 90% nasih reprezentativaca i sasvim je logicno da cu pokusati naci razloge za svaku njegovu losu partiju jer na fudbal ne gledam toliko jednodimenzionalno da se zadovoljim zakljuccima picka je, krija se iza saigraca, bla bla. naravno, nekada jednostavno ima los dan i ne ide ga ali vecinom su njegove partije, sto dobre sto lose, proizvod taktike jer ipak se radi o igracu koji igra u samom srcu formacije. to ako ne shvatate i to ako je opravdavanje onda **** ga, izgleda da se moram maknuti i sa ovog dijela foruma jer ponovo bezveze trosim rijeci na ljude koji iste ne razumiju. momak koji nanize 5 igraca milana i zabije golcinu, pocasti marchettija slobodnjakom s pola igralista i koga konstantno hvale osobe koje fudbal imaju u malom prstu (za razliku od nasih objektivnih forumasa) kao sto su totti, de rossi ili garcia ne moze biti to cime ga vi predstavljate. dakle, problem je repka. zasto je to tako? zasto nam vecina igraca igra losije u reprezentaciji nego u klubu - lulic, spahic, bicakcic, begovic just to name a few? mora da je do miralema, nema sta drugo biti.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 28 nov 2014, 10:46

Sto ne mogu ove smorove...

Meni je MISKE najdrazi igrac u reprezentaciji, ali stavite njega da igra poziciju Pjanica, pa da vidimo kako bi se snasao...pogotovo u onim tekmama protiv argentine, meksika...kada je zajedno s besicem igrao maltene zadnjeg veznog?
Miske ne bi mogao prnuti, a kamoli nesto vise uciniti.
Zar je toliko tesko skontati neke stvari?

mikki21
Kontakt:

Post Postao/la mikki21 » 28 nov 2014, 11:18

hurem je napisao/la:Sto ne mogu ove smorove...

Meni je MISKE najdrazi igrac u reprezentaciji, ali stavite njega da igra poziciju Pjanica, pa da vidimo kako bi se snasao...pogotovo u onim tekmama protiv argentine, meksika...kada je zajedno s besicem igrao maltene zadnjeg veznog?
Miske ne bi mogao prnuti, a kamoli nesto vise uciniti.
Zar je toliko tesko skontati neke stvari?
bas tako, miske je i meni najdrazi igrac, sve i jedan dres repke koji sam kupio je bio sa brojem 10 i Misimovic na ledjima! ali miske i pjanke su dva totalno drugacija tipa igraca! jedan je klasicna "old school" desteka(Miske) dok je drugi klasicna osmica(pjanke)! miske voli igrat odma iza napadaca, djelit asistencije kratkim pasovima kroz srce zadnje linije dok je pjanic vise stabilizator bas dublje na sredini terena i igra dosta povucenije od misketa! diskusija je da tako kazem preglupa jer se uporedjuju dva igraca koja neigraju istu poziciju! isto tako bi se moglo diskutovat i uporedjivat naprimjer dzeku i misketa kao i pjanica i misketa i rec miske nije dao dovoljno golova, nemoze primirisat dzeki....razlika je odprilike ista, a suludo je o tom diskutovat zar ne!!???

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 28 nov 2014, 12:56

jedva čekam da dođe novi selektor, pa da vidim onda izgovore za njegove slabe igre u repki :D Pape je stavljao i Misketa da igra kao krilo, just sayin' :D ne mogu da shvatim kako igrač može igrat' tako loše ako ga pomjeriš desno ili lijevo, pa Bog te, isto k'o da si ga stavio da brani, ili da igra napadača, pa se ono baš izgubi :facepalm: nisam mogao da vjerujem koliko loše igra kao ofanzivni vezni, a gledao sam par snimaka na yt, to je jako dobro radio u Metzu, odnosno pokazao je takve osobine

npr Pioli stavi Luleta da igrao kao centralni vezni, a frajer to logično nije, on je krilni igrač, pa kad on odigra slabo, loše, to razumijem, a Mireta pomjeriš par metara lijevo ili desno, naprijed, on se ne vidi, e to ne mogu da razumijem

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 28 nov 2014, 13:25

da, miske je bas briljirao na krilu, lulic na beku, spahic kao stoper sa lulicem na beku itd :problem:
Chinaglia je napisao/la:nisam mogao da vjerujem koliko loše igra kao ofanzivni vezni, a gledao sam par snimaka na yt, to je jako dobro radio u Metzu, odnosno pokazao je takve osobine
pa kako da igra ofanzivnog veznog kad uz sebe ima jos dva ista takva igraca (kipar sa prcicem i tinom) ili medunjanina i besica koji su postavljeni po 20 metara udaljeni od njega (izrael). s kim sad on tu treba kombinovati i graditi napade? ako je suditi po tvojim i slicnim komentarima izgleda da ocekujete od njega da sam uzme loptu, predje par igraca i da pas za dzeku :hmmmmm:
Chinaglia je napisao/la:e to ne mogu da razumijem
pa ako vec ne mozes da razumijes potrudi se barem da prije nego bacis komentar razmislis malo zasto je to tako, umjesto sto to nerazumijevanje pojednostavljujes povrsnim gledanjem na fudbal tipa picka koja se krija iza saigraca.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 28 nov 2014, 14:00

Miske nije briljirao na krilu, al' Miske je imao slobodu kretanja, da ulazi u sredinu, isto tako čisto sumnjam da je Pape to zabranio Miretu, a tu dolazimo do onog problema da imamo puno veznih igrača nabacanih :facepalm: to je de facto do stručnjaka na klupi! to je jedna stvar gdje se slažem s vama, da Pape nema veze s taktikom i postavkom formacije, pa se slažem da razlog Miretovih slabih igara leži u tome .. ono gdje se razilazimo jeste da vi smatrate da sva krivica spada na Papeta, a ništa na Mireta :D kad igra van kruga sredine tenera, kontam da se osjeća k'o riba na suhom, al' kad igra u krugu sredine terena lijevo, desno ili naprijed, jednostavno ne postoje bilo kakva opravdanja za mene

pogledajte ovog igrača iz Metza, gdje je nestao ovaj igrač, zašto je promijenio stil igre? znate šta bi radio OVAKAV igrač na poziciji ofanzivnog veznog kod nas? čuda, čuda, bio bi bolji od Misketa, jer je bolji dribler, brži igrač :D eh sad, promijenio je stil igre, al' zar mu nije ostalo nešto od ovog, pa da tako igra na poziciji ofanzivnog veznog? on na toj poziciji ne igra igru ofanzivnog veznog, a ja ne mogu da shvatim zašto :roll:

[youtube][/youtube]

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 28 nov 2014, 14:26

Chinaglia je napisao/la:
pogledajte ovog igrača iz Metza, gdje je nestao ovaj igrač, zašto je promijenio stil igre? znate šta bi radio OVAKAV igrač na poziciji ofanzivnog veznog kod nas? čuda, čuda, bio bi bolji od Misketa, jer je bolji dribler, brži igrač :D eh sad, promijenio je stil igre, al' zar mu nije ostalo nešto od ovog, pa da tako igra na poziciji ofanzivnog veznog? on na toj poziciji ne igra igru ofanzivnog veznog, a ja ne mogu da shvatim zašto :roll:

[youtube][/youtube]
Covjek danas igra u drugom klubu, pod drugim selektorom, na drugoj poziciji na razlicitom nivou odgovornosti i drugim zadacima.

Pjanic se u Romi forsira kao desni centralni vezni a ne kao playmaker ala Misimovic. Dakle to je 1x1 fudbala, kada to naucimo, idemo da ucimo pozicije i zadace na istim.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 28 nov 2014, 14:29

Njegovo igranje blize golu nije potpuno opravdanje za ovako lose partije u reprezentaciji. Ja sam svjesan toga da to nije njegova pozicija, i da se on adaptirao na poziciji ''8mice'' ali igrac njegovih kvaliteta, i prije svega ovakve zavidne tehnike, moze i mora bolje.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 28 nov 2014, 14:32

DonCorleone je napisao/la:Covjek danas igra u drugom klubu, pod drugim selektorom, na drugoj poziciji na razlicitom nivou odgovornosti i drugim zadacima.

Pjanic se u Romi forsira kao desni centralni vezni a ne kao playmaker ala Misimovic. Dakle to je 1x1 fudbala, kada to naucimo, idemo da ucimo pozicije i zadace na istim.
Chinaglia je napisao/la: eh sad, promijenio je stil igre, al' zar mu nije ostalo nešto od ovog, pa da tako igra na poziciji ofanzivnog veznog? on na toj poziciji ne igra igru ofanzivnog veznog, a ja ne mogu da shvatim zašto :roll:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 nov 2014, 14:43

Evil Genius II je napisao/la:zasto nam vecina igraca igra losije u reprezentaciji nego u klubu - lulic, spahic, bicakcic, begovic just to name a few? mora da je do miralema, nema sta drugo biti.
Zato što nisu dovoljno kvalitetni, osim Begovića naravno, on je golman, njegova igra uglavnom ne zavisi od taktike. Imamo mi i kvalitetnih igrača, tipa Džeko, Bešić, Kolašinac, Mujdža pa i Ibišević koji uvijek ostavljaju srce na terenu, pa i Džeko, mada ga zli jezici uvijek uzmu na zub, pa prije njih Rahimić, da ne idem dublje.

Ponoviću po stoti put, nije mu taktika kriva kod promašenog penala i jedan na jedan sa Courtoisom, ili zato što ima hrpu pogrešnih dodavanja. Pravi igrači to rješavaju rutinski bez obzira na poziciju.

Čuj promijenio stil igre i poziciju, ova im je najjača (Corleone biser, ko će drugi), znači za dvije godine je zaboravio igrati na poziciji koja ga je lansirala tu gdje jeste :stop:
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 28 nov 2014, 14:47

Vidim Pjanic vodi na listi najboljih veznjaka.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 28 nov 2014, 16:15

Virtu4l je napisao/la:
Ponoviću po stoti put, nije mu taktika kriva kod promašenog penala i jedan na jedan sa Courtoisom, ili zato što ima hrpu pogrešnih dodavanja. Pravi igrači to rješavaju rutinski bez obzira na poziciju.
Promasen penal i promasen zicer ne mogu biti niti su ikada bile odlike kvaliteta niti ce ikada biti, nego momenat kocentracije i snage u tom trenutku. CR7 zna promasiti penal, u ManUtd je znao promasiti prazan gol, ali kvalitet je neosporan. Ista stvar i sa Pjanicem.

Sto se tice 'hrpe pogresnih dodavanja', tu je u rangu sa Xavijem, Iniestom i Pirlom, dakle average pass accuracy od cak 91 %, dje cini samu kremu svijetskog fudbala, na SP u prvom predkolu (dalje nismo stigli), sami vrh po pitanju dodavanja. Hvala na paznji i prijatno za danas.
Zadnja izmjena: DonCorleone, dana/u 28 nov 2014, 16:33, ukupno mijenjano 1 put.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 28 nov 2014, 16:27

Virtu4l
- boljeg od Pjanica NEMAMO. Kakav je takav je nas je. Kritike ovdje nece napraviti njega boljim igracem nego sto on to jeste trenutno. Klub u kojem igra trenutno je sasvim po mjeri. Hajde da imamo par boljih igraca od njega pa da mozemo da biramo samo mi ih nemamo. I ne postoji mogucnost da se ga izbaci iz prvih 11. Jedino postoji mogucnost da zaigra na poziciji koja mu najvise odgovara odnosno da se o tome diskutuje. Koja je to pozicija.
- Miske pri je kraju karijere i spor je i tako ce biti svake sljedece sezone sve vise i vise. On bi bio jako koristan na klupi i da zaigra povremeno odnosno po potrebi i da iskustvom pomogne Stilicu ili nekom drugom igracu. Posto je njegova zelja bila da igra svaku kao starter ocigledno se nisu dogovorili. Ja bi probao Stilica ( kojega i ti gotivis ) na poziciji Misketa. Znaci da igra ispred Besica i Pjanica u 4-5-1.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 28 nov 2014, 16:48, ukupno mijenjano 2 puta.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: GG3, Goalgetter, kogmagie46, mukydesign, Proximic, RacioEmocionalan i 56 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []